ARHETIPUL RĂZBOINICULUI AMAZOANEI

SAU

ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI

Acest material nu ar fi fost realizat fără două ajutoare uriaşe. Primul, cartea “Rege, Războinic, Magician, Amant: Redescoperă arhetipurile

masculine” de Robert Moore. Al doilea, Marius Simion de pe www.nlpmania.ro care, ca şi mine, este un mare susţinător al adevărului istoric care spune că tracii şi apoi dacii sunt cei mai vechi locuitori ai Europei, că primul popor din Europa s-a aşezat în Delta Dunării, că limbile ce se vorbesc azi în Europa au avut la origini limba vorbită de vechii traci din care provine și latina şi că noi, românii de azi, avem ca strămoşi cel mai viteaz popor din lume, tracii. M-am săturat să tot aud de “mentalitatea românească”, de proverbul “capul plecat sabia nu-l taie”, de mentalitate de victimă eternă care dă vina pe toţi şi pe toate numai pe propria persoană nu. Noi ne apărăm, nu atacăm… Există multă ruşine în istoria româniei însă există şi multă glorie. Mâncăm fast-food american sau kebab şi shaorma, ne jucăm pe calculator, purtăm haine chinezeşti şi uităm puterea eternă ce zace în noi. Ştim că am trăit sub comunism şi că românii se dau după cum bate vântul. Când naziştii au fost tari am fost cu ei şi am atacat Rusia. Când Rusia a venit peste noi am întors armele. Nu vreau să pomenesc de Ştefan cel Mare, Vlad Țepeş sau cum românii au luptat eroic pentru cucerirea independenţei la Plevna, Griviţa, Rahova, Vidin şi Smârdan. Vreau să ştii în primul rând care sunt genele tale. Herodot spunea despre traci (înaintaşii dacilor) că sunt poporul cel mai numeros după arieni (locuitorii Indiei) şi despre daci că sunt cei mai curajoşi dintre traci. Conform datelor istorice toate civilizaţiile se dezvoltă începând de lângă zonele cu deltă şi de acolo migrează în locuri mai depărtate. Istoria este falsificată şi ca dovadă am să îţi enumăr rapid câteva lucruri care nu sunt în concordanţă cu ceea ce spun istoricii. Teritoriul cucerit de romani a fost de 14% din întreg teritoriul locuit de daci şi totuşi toţi dacii au “învăţat” latină. Romanii au cucerit Europa şi Asia, Africa şi le-au dominat peste 1000 de ani şi cu toate astea nemţii nu vorbesc latină, englezii nu vorbesc latină, egiptenii nu vorbesc latină... numai Dacia a învăţat latină. Dacia a fost singura ţară din care romanii s-au retras fără război şi singura ţară unde dominarea a durat sub 200 de ani… şi totuşi am învăţat latină.
1

Posibil. zeul norocului. zeul mării şi consoartele lor. Zidul de apărare întărit cu bârne şi pietre între două şiruri de zid de cărămidă era numit “murus dacicus” în antichitate. zeul vântului.PERA NOVACOVICI Ardealul a fost 900 de ani sub dominare austro-ungară şi totuşi nu ne-am schimbat limba în Ardeal. Aceştia au fost crescuţi de o lupoaică (aşa erau denumite femeile de origine joasă) dar erau fii unei prinţese trace. Oare ce limbă vorbea prinţesa tracă? Singura limbă europeană care are numai 5% fond lexical cu origine cunoscută este română. iar cele din latină sunt dezvoltări ale celor din română? Uite un exemplu: Sanscrită Apas Română Apă Latină Aquas Italiană Aqua În sanscrită Daksa înseamnă tara zeilor iar Dacia se pare că provine din acest 2 cuvânt sanscrit. Dacă am păstrat numai 100 de cuvinte pentru că ne-am pierdut memoria sau cineva a vrut să o pierdem? Dacii barbari? Preoţii daci se rugau unui singur dumnezeu când în întreaga lume civilizată încă existau zeul norilor. tată.. Restul cuvintelor nu sunt autohtone (dacice) ci sunt necunoscute. Tot lingviştii ne învaţă că limbile europene provin din sanscrită. Turcii au dominat 500 de ani Peninsula Balcanică şi nu au schimbat limba băştinaşilor. pentru că… nu provin din nici o altă limbă. Toate celelalte zone au zeci de dialecte. . zeul focului. Religia creştină a fost adoptată instantaneu la nivelul întregii civilizaţii dacice. Ori dacă sanscrita evoluează şi se transformă în latină. sat. Arabii au dominat 800 de ani Balcanii şi nu au schimbat limbile vorbite. iar latina mai apoi în română – cum se face că cuvintele din română sunt aproape identice cu cele din sanscrită. cine să îi contrazică. dar istoricii noştri spun că e grecesc. Acolo cuvinte precum mamă. Crezi că s-ar putea ca limba vorbită de strămoşii noştrii traci şi daci să fie de fapt limba care a împânzit întreaga Europă? O legendă spune că Roma a fost înfiinţată după un concurs între doi fraţi: Romulus şi Remus.. Dacia a fost cucerită 167 de ani dar şi-a schimbat limba. Lingviştii spun că locul de origine al unei limbi nu prezintă dialecte dar locurile unde limba migrează are multe dialecte. Singura zonă unde se vorbeşte o limbă de origine latină este România. apă sunt mult mai asemănătoare cu limba română decât cu latina. La noi există regionalisme dar nu dialecte (dialect înseamnă să fie utilizată o structură gramaticală diferită).

Dacia avea aur şi populaţie suficient de mare pentru armată. Această migraţie a durat mii de ani şi a urmat geografia locurilor. Să nu se înţeleagă că daca e identică cu limba română de azi. El a ajuns cu armata la 200 de km de Roma şi din cauza asta ştia că Cezar o să facă tot posibilul să învingă Dacia pentru că era singurul duşman de care Roma se temea pe vremea aceea. 3 . Lângă deltă au găsit teren fertil (cel mai fertil pământ este lângă o deltă) şi au găsit protecţia munţilor (Carpaţi). De abia în anii 750 Imperiul Roman a adoptat calendarul de 365 de zile. de sclavi daci. Nu am multe detalii aici însă. O altă ciudăţenie… după cucerirea romanilor mulţi daci au fost luaţi ca sclavi la Roma. Apoi au migrat în celelalte regiuni ale Europei. În Vatican există multe busturi din aceea perioadă. cum ar fi normal din punct de vedere geografic.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI În epopeea Mahabharata există un capitol în care se descrie cum o castă ariană (cea a războinicilor) a migrat spre apus (spre Europa) din cauza unui război. Singura deltă în tot acest traseu spre europa este Delta Dunării. cu o mie de ani mai vechi decât cele mai vechi scrieri sumeriene. care erau considerate ca fiind începutul scrierii pe pământ. Au migrat până la peninsula Balcanilor şi au ajuns la Delta Dunării înainte să pătrundă în Europa. Şi acest calendar “modern” al culturii avansate a romanilor avea o eroare de 5 ori mai mare decât a calendarului “barbar” al dacilor. După un drum foarte lung a găsit o deltă unde au rămas şi au întemeiat o civilizaţie. Tăbliţele de la Tartaria nu au fost încă descifrate. Acesta a fost Burebista. Calendarul dacic avea 365 de zile cu mult înaintea altor popoare. Nu se ştie încă din ce motiv romanii îi preţuiam aşa de mult pe aceşti sclavi încât le-au făcut statui. Mă uimeşte de fiecare dată cum românii pot să fie cei mai mari duşmani ai românilor. De abia am descifrat hieroglifele care au 4000 de ani vechime… şi aia cu piatra rozetă (norocul prostului de Champollion). Pe vremea războiului dintre Cezar şi Pompei un singur rege a avut curajul să îl ajute pe Pompei în lupta contra lui Cezar. Se pare că singurii istorici care nu sunt de acord cu această teorie sunt cei… români. Nu uita de Tăbliţele de la Tartaria (depozitate la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj) vechi de 7000 de ani. Istoricii spun că civilizaţia şi limbile europene sunt de origine ariană (din India). numai noi le adâncim cât mai mult în rahat. Prin 1960 apare în Belgia o carte care spune că alfabetul gotic a fost inventat de către un episcop care a pornit de la alfabetul getic (dacic). e totuşi cea mai veche scriere. Daca veche se numea pselaga sau latina vulgară cum e denumită acum de unii oameni. Eroarea acestui calendar era de o zi şi jumătate la 34 de ani pe când calendarul romanilor avea o eroare de o zi şi jumătate pe an. Toate ţările îşi ridică în slăvi valorile.

grecii sau orice neam de luptători vrei tu. Gânditorul de la Hamangia este cea mai veche statuie din lume.242197 zile. mai puţin ROMÂNII! Eşti moştenitorul celui mai vechi popor din Europa şi urmaşul unui popor de luptători extraordinari: dacii. Tracii au fost luptători mai tari ca spartanii. Ceea ce vreau să înţelegi e că eşti urmaşul unui popor extraordinar. că ţara noastră. Cel mai vechi tip de scriere: tăbliţele de la Tartaria. Ea provine din Neolitic. populară în întreaga lume şi una din cele mai scumpe piese din lume. Anul calculat de astronomii actuali are 365. dacii. Hai să ne jucăm un joc. mai veche decât scrierea cuneiformă. Pentru următoarele pagini. care am învăţat la şcoală că e cea mai veche din lume.242198 (doar ultima cifră a numărului cu 6 zecimale este diferită): ciudat popor barbar… Dar cum învingătorii fac istoria. hai să ne prefacem că străbunii noştrii nu sunt o amestecătură de daci şi romani. Dacia a fost singura ameninţare la adresa imperiului roman iar Burebista a fost singurul conducător care a ajuns la porţile Romei. acum hai să nu devenim nişte fanatici şi să ne relaxăm. Delta Du4 . Hai să ne prefacem pentru puţin timp că suntem descendenţii unora dintre cei mari mai luptători din toate timpurile.PERA NOVACOVICI Anul calculat de daci avea 365. Şi ce e cel mai amuzant e că aproape toţi oamenii de ştiinţă străini recunosc acest lucru. romanii. un popor de la rădăcinile căruia a plecat întreaga civilizaţie europeană de azi. că poporul român nu este un popor fricos şi că România nu este ciuca bătăilor. România. adevărul este ascuns. Pe teritoriul Daciei au fost găsite bijuterii cu concentraţie de aur care azi nu poate fi realizată. pe lângă Hanibal al Cartaginei. cât va dura lectura ta. OK.

Fie că eşti copil. bărbat. În cartea lui Robert Moore avem următoarea imagine: Putem vedea cum există 2 mari nivele. Să fim pentru o clipă RĂZBOINICI DACI. Trebuie să redevenim ceea ce avem în sângele şi genele noastre: nişte luptători şi luptătoare care să inspire respect şi teamă tuturor celor care ar îndrăzni să se uite ameninţător. E important să îţi descoperi dragostea de a lupta. imaturitatea şi maturitatea.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI nării a fost leagănul civilizaţiei europene de unde au plecat tot restul popoarelor şi că avem o moştenire uriaşă de purtat. Eroul şi războinicul reprezintă 2 stadii de evoluţie. mai temuţi ca orice alţi luptători de pe acest pământ. LUPTĂ pentru ceea ce vrei. Să uiţi de proverbul “capul plecat sabia nu-l taie”. de la piramida de jos la cea de sus. femeie. să îţi placă să te lupţi de dragul de a lupta. Şi cel mai important. bătrân: ca fiinţă umană întotdeauna o luptă te aşteaptă. 5 . Piramida de jos este imaturitatea iar cea de sus este maturitatea. iar războinicul este expresia maturităţii. Eroul este expresia imaturităţii şi vom vedea imediat de ce. nu uita că necesitatea ne va face mai puternici.

Dacă eşti pasiv. adică te laşi călcat în picioare şi umilit dar rezişti cu bine. Să le facem o scurtă descriere pe scurt. Eroul Contrar convingerilor că o abordare eroică a vieţii şi a problemelor este cea mai nobilă cale de urmat. eşti sadic. eşti un laş. cu latură întunecată. să atragă tot timpul atenţia. personajul lui Tom Cruise este un tânăr rebel imatur. o latură întunecată. Dacă e lider cere aceleaşi riscuri de la oamenii săi. eşti agresor. Latura întunecată (cu plus) a eroului imatur (a eroului) este agresorul. Centrul atenţiei este dreptul său din naştere. Eroul din păcate dacă este dus şi la vârsta adultă. Dacă e activă. iar latura pasivă (cea cu minus) este laşul. Dacă eşti un erou rău activ. Va asalta imediat pe cei care îi contestă superioritatea sau îi “miros” personalitatea umflată cu pompa. Reacţie universală: respingere şi dezgust. Ăsta e scopul final şi exprimarea războinicului din tine. Iar această latură întunecată poate fi cu plus sau minus. Ca să fac lucrurile mai simple. În acest film. adică arăţi cruzime faţă de cei din jur. Latura întunecată (cu plus) a războinicului matur este sadicul iar latura pasivă (cu minus) este masochistul. Mai degrabă adolescenţii şi tinerii războinici sunt caracterizaţi de această energie care se află la vârful piramidei imaturităţii în cazul arhetipului războinicului. Este foarte nesigur pe el şi compensează prin acest comportament. Recunoaşterea laşităţii sale mascate este cea mai mare teamă a sa. va bloca dezvoltarea persoanei într-o personalitate matură. Poţi să fii războinic imatur. Dar deasemenea. eşti masochist. alfa. Este soldatul ce îşi asumă riscuri inutile. Cu plus înseamnă că e activă. Apoi. ce face acrobaţii foarte periculoase cu avionul şi pune în pericul viaţa navigatorului său şi a colegilor. Ține neapărat să îşi proclame superioritatea și dominaţia asupra celorlalţi. Agresorul Persoana care are tendinţa să îi impresioneze pe ceilalţi. cu minus că e pasivă.PERA NOVACOVICI Fiecare din aceste 2 niveluri are o umbră. Sportivul individualist care face echipa să piardă din cauza lui. dacă eşti pasiv. Partea întunecată a eroului imatur poate fi activă sau pasivă. poţi să fii un războinic rău. Un bun exemplu este Tom Cruise în filmul Top Gun. Chiar şi cel mai bun prieten îl confruntă pentru că vede cât e de 6 . să recapitulăm. asta se cheamă că eşti EROU. se dovedeşte că eroul este doar expresia deplină a războinicului imatur. Nu este un jucător de echipă. poţi să fii un războinic matur.

ajunge să treacă de la copilărie şi imaturitate la maturitate. Umbra bipolară: citeşte în cartea “Personalitate alfa” mai multe despre umbră. este tras înapoi de “cei dragi. în gura dragonului în castelul sub o vrajă malefică. Crede că poate atinge visul de neatins şi poate învinge inamicul de neînvins. Dar dacă e invers. pe motociclete sunt dominaţi de acest aspect negativ. eroul sau eroina ridică sabia şi se avântă la atac în abisul întunecat şi necunoscut. Avem nevoie ca eroismul să renască chiar şi în forma sa imatură. să îşi exprime dorinţele şi să îşi dezvolte personalitatea. În ciuda şanselor foarte slabe ce i se acordă. Diferenţa dintre erou şi războinic Aroganţa hubris: cel posedat de agresor îşi supraapreciază importanța şi abilităţile. umbra cu plus şi cu minus. Renaşterea puternică a curajul în bărbaţi şi femei va salva lumea. Se lasă umilit fizic. Însă tot timpul se va simţi cu resentimente în ciuda scuzelor. Oricine încearcă să strălucească. Laşul Am văzut din păcate mai multe femei. Femei care se lasă întreţinute în loc să îşi ia destinul în mâini. va ieşi agresorul din el din el şi va ataca. cu durerea pierderii. există un întreg subcapitol dedicat acestui concept. nu îşi înfruntă propriile slăbiciuni şi temeri. să iasă din mulţime. deşi şi foarte mulţi bărbaţi. abia atunci. va avea probleme. trăim într o era în care avem mare nevoie de eroi. Era noastră este era invidiei în care lenea şi preocuparea excesivă de sine sunt regulă. Deşi eroul este imatur. Era noastră NU VREA EROI. anturaj şi societate”. De multe ori pe cei mai slabi ca el în faţa cărora îşi va permite.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI imatur şi iresponsabil. Eroul ne face să erupem din fragilul ego al copilăriei şi să scăpăm de părinţi şi de îngrijirea lor. poziţia. Doar conştiinţa eroismului ne poate salva de la cufundarea în marea masă a inconştienţei şi noaptea întunecată a conştiinţei. După ce îşi ucide navigatorul şi pierde şi competiţia cu mai maturul Iceman. Veşnic victimă. este ceea ce în cartea Personalitate alfa se numeşte un Muppet. Persoana reprezentată de laş este foarte temătoare să îşi apere ideile. Femei care se tem să părească relaţii ce le dăunează cu scuze. Să fim testaţi şi să ne dezvoltăm abilităţile. Va fugi de provocări. Va ceda la presiuni exterioare. Tineri la volan. emoţional şi intelectual. “am copii” sau “nu am unde să mă duc”. Totuşi când se adună prea multe. 7 .

A întâlnit dragonul şi a fost ucis de către dragon. Dar nu-i totuna leu să mori Ori câine-nlănţuit. Mai vrem şi-al doilea rău? Din zei de-am fi scoborâtori. Şi-a întâlnit cel mai mare inamic şi acesta este chiar el însuşi. Este imatură pentru că deja este eroică. Vom călca peste alţii şi în insensibilitatea şi aroganța noastră ne vom autodistruge şi vom ajunge să fim ridiculizaţi şi alungaţi. Ţine minte că am acoperit până acum doar laturile imature. C-o moarte tot suntem datori! Totuna e dac-ai murit Flăcău ori moş îngârbovit. 8 . Dar dacă accesăm cum trebuie energia eroului ne împingem împotriva propriilor noastre limitări. Dacă eroul ne domină toată viaţa şi nu îl depăşim. De s-ar lupta şi-n primul rând. Vom ajunge la limita de sus a imaturităţii noastre şi de acolo poate vom reuşi să facem trecerea la adevărata maturitate.PERA NOVACOVICI Care este sfârşitul eroului? Aproape de fiecare dată moare. Şi-a întâlnit propria latură întunecată. Dacă suntem în latura pasivă a umbrei bipolare a eroului nu vom avea motivaţia pentru a face nimic important pentru viaţa noastră. Cei ce se luptă murmurând. DECEBAL CĂTRE POPOR  Viaţa asta-i bun pierdut Când n-o trăieşti cum ai fi vrut! Şi-acum ar vrea un neam călău S-arunce jug în gâtul tău: E rău destul că ne-am născut. Este transformat în zeu şi apoi ajunge în regatul ceresc. această poezie arată că în afară de curajul nebun nu există un plan sau o strategie şi nicio cunoaştere a slăbiciunilor ci doar o încredere oarbă în forţele proprii şi un curaj nebunesc care poate fi fatal atunci când te face să te arunci cu capul înainte.   Arhetipul eroului se regăseşte în poezia “Decebal către popor” a lui Coşbuc şi este arhetipul cel bun din partea imatură. vom trăi călcând pe cei din jur în picioare. “Moartea” eroului înseamnă că acesta şi-a întâlnit limitările.

Duşmanii lângă noi! 9 . Nebiruit e braţul tău Când morţii-n faţă nu tresări! Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari Când râzi de ce se tem mai rău Duşmanii tăi cei tari. Să fie-un hohotit şi-un chiu Din ceruri până-n iad! De-ar curge sângele pârâu. Ei sunt romani! Şi ce mai sunt? Nu ei. c-un întreg popor De zei. bărbaţi. eroi. sus.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI Ei tot atât de buni ne par Ca orişicare laş fugar! Murmurul. Iar cine-i vânzător vândut Să iasă dintre noi! Eu nu mai am nimic de spus! Voi braţele jurând le-aţi pus Pe scut! Puterea este-n voi Şi-n zei! Dar vă gândiţi. viteaz răsad. un fier şi-un scut! E rău destul că ne-am născut: Dar cui i-e frică de război E liber de-a pleca napoi. Că zeii sunt departe. ci de-ar veni Cel-sfânt. E plânset în zadar! Iar a tăcea şi laşii ştiu! Toţi morţii tac! Dar cine-i viu Să râdă! Bunii râd şi cad! Să râdem. i-am întreba: ce vor? Şi nu le-am da nici lor pământ Căci ei au cerul lor! Şi-acum. azi şi orişicând. Zamolxe. dar.

Există 3 mari caractersitici ale unui spirit de luptător: antrenament permanent. ducerea la grad de măiestrie a abilitaţilor sale gândul că moartea este permanent prezentă şi poate lovi oricând războinicul are un angajament transpersonal.PERA NOVACOVICI Războinicul matur În societatea noastră energia războinicului sau a amazoanei este reprimată. Eroul nu îşi cunoaşte limitările şi este imatur. au stabilit întreg continentul iar azi India este leagănul spiritual al omenirii. Formele ei negative au dus la multă suferinţă. Însă cum ar putea fi combătut acest rău altfel decât prin partea luminoasă a războinicului? Egiptenii acum 3800 de ani au fost cuceriţi de triburi sălbatice. Un exemplu de războinic matur este Mihai Viteazul . sub conducerea faraonilor s-au ridicat şi nu numai că au reuşit să învingă toate triburile însă au dezvoltat un IMPERIU EGIPTEAN CE ŞI-A LĂSAT ADÂNC AMPRENTA ASUPRA CULTURII ŞI CIVILIZAŢIEI ÎNTREGII OMENIRI. De ce sunt atât de populare? Arhetipul este aici. Există multe lucruri rele pe care forma întunecată a războinicilor din întreaga istorie a omenirii le-a comis şi a mutilat sufletul omenirii. Jucăm paintball. femeile au resentimente deoarece au căzut victimă formelor negative ale acestui arhetip. 10 . jocuri pe computer în care ne împuşcăm. războaiele şi suferinţele au aceeaşi cauză. În India. Sfatul samuraiului este să păşeşti în lupta cu maximul de “ki” – energie vitală pe care o ai la dispoziţie. Schwarzenegger. Rambo. de aceea riscă să moară şi să piardă lupta. Să nu uităm de Spartani care au oferit exemplul lor la Termopile. Însă energia este aici să stea şi trebuie să o acceptăm. Agresivitatea potrivită în circumstanţele potrivite câştigă jumătate din luptă înainte ca ea să înceapă. Războinicul adevărat îşi cunoaşte avantajele şi dezavantajele şi se evaluează realist în orice situaţie. Cum ştie un războinic care e doza potrivită de agresivitate şi care sunt circumstanţele potrivite? Prin discernământul şi claritatea gândirii pe care doar o maturitate sănătoasă o pot oferi. Imperiul Roman prin războinicii săi a împins întreaga omenire înainte. Agresivitatea este o stare de spirit care te ridică. Te împinge să treci la ofensivă sau să aperi fortăreaţa şi teritoriul. Dacă ne uităm la trecutul speciei noastre. o castă de luptători. Cu ajutorul energiei războinicului. te motivează şi te energizează în faţa greutăţilor vieţii. războiul este omniprezent. NU erau obişnuiţi cu agresivitatea şi lupta şi au fost cuceriţi în mare parte. toate filmele istorice de război. kshatriya.

Un luptător adevărat cunoaşte fragilitatea şi scurtimea vieţii. oamenilor. Războinicul este un distrugător. Nu există timp de ezitare şi nehotărâre. Muppetul trebuie să moară şi alfa să se nască. Pesimismul trebuie să moară pentru ca optimismul să se nască. Fiecare act contează. unei misiuni. la slujbă. În viaţă nu există loc de altceva decât de acte măreţe când moartea ne este companie permanentă. Dacă nu ai grijă de tine şi te suprasoliciţi. în viaţă. Îi lasă pe ceilalţi să abuzeze de el în toate felurile. Apoi. Nu ştie să renunţe când a suferit destul în relaţie. Scopul e tot ce contează şi copul îi aduce nemurirea în această lume. la fel şi războinicul matur are o umbră activă şi pasivă. Îşi terorizează familia şi foloseşte agresivitatea pentru a-şi croi drumul în societate. războinicul se află în tine. distruge doar ce e vechi şi obosit pentru ca ceva nou şi proaspăt să se nască. în persoana sadicului şi a masochistului. hrănească etc. Ceva trebuie să moară pentru ca ceva nou să se nască. Este loial unei cauze. Masochistul e latura pasivă a umbrei războinicului. Războinicul are un angajament transpersonal. Sadicul este reprezentat de cruzime. Este caracterizat de o foarte mare rezistenţă la durere. În ziua de azi. unei naţiuni. Măiestria pentru domeniul său de activitate. vorbă şi acţiune. îndură toate astea foarte senin şi îşi păstrează sănătatea emoţională şi fizică. La un moment dat. Însă un războinic pozitiv.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI Această a doua caracteristică în loc să îl deprime pe războinic. sentimente. Umbra războinicului matur: sadicul şi masochistul Aşa cum eroul imatur are o umbră activă şi un pasivă în persoana agresorului sau a laşului. Primul lucru pe care un războinic îl controlează este mintea şi atitudinea sa. preocupările zilnice nu sunt impresionante pentru el şi nici o nevoie de-a lui. Obiceiurile vechi trebuie să moară pentru ca altele noi să se nască. umbra războinicului a pus stăpânire pe tine. să fie proactiv în căutarea soluţiilor sale. îl face să trăiască la maximă intensitate fiecare clipă şi zi. Soldaţii SS primeau un căţeluş să îl crească. Hainele. compulsivi workaholici: suportă multă durere şi muncesc zi şi noapte însă cu disperare tăcută. Duce o viaţă diferită de a altor oameni. Energia războinicului îi antrenează pe oameni să fie tot ceea ce pot ei să fie în gânduri . armele sale este o altă trăsătură a unui războinic matur. unei zeu. Moartea iminentă îl face pe războinic să acţioneze. cedezi. Indiferent în ce domeniu eşti. 11 . într-un moment aleator li se ordona să ucidă căţelul fără urmă de emoţie. Aceştia au devenit paznici în lagărele morţii.

Şi roibii cu nările-n vânt Vor trece-n sălbatec galop Spre Roma! Şi miei vor fi leii. de cai. Ţii minte că spuneam că eşti un războinic dac? În această poezie. curajoşi. decisivi. Să-l umpli. UN CÂNTEC BARBAR Voi laşi dătători de porunci. că-i râsul din urmă! S-apropie ziua! Şi-atunci Vedea-veţi. Câmpiile voastre-necate De vuietul multor armate. se dă dovadă de foarte multă cruzime şi ură nestăvilită. Loiali valorilor noastre. războinicii daci ameninţă imperiul roman. Dacă accesăm cum trebuie energia războinicului matur. Citeşte şi poţi vedea războinicul cu latură întunecată activă. Puternici ca grindina verii. Ca vuietul apelor mari Veni-vom ca-n ziua de-apoi. Totuşi. Fugi-vor de spaimă mişeii Cuprinşi de pornitul potop Spre Roma! Călcând pe cohorţi Răzbi-ţi-vom colosul de-aproape Şi nu va mai fi cine să-ngroape Mulţimea cea mare de morţi! Din Istru vom face pârâu. 12 . de strigarea Mulţimii pornite spre voi! Ieşi-vor din negru pământ. vom fi energizanţi.PERA NOVACOVICI Dacă suntem posedaţi de umbrele războinicului vom fi ori sadici ori masochişti. Mai râdeţi! Nevolnică turmă. romane. hotărâţi. Va plânge cu hohote zarea De care. perseverenţi cu capacitate de a îndura vicisitudinile vieţii. Mai râdeţi. sadicul care vrea să facă rău cu orice preţ: arhetipul sadicului. Şi dedicaţi unui scop superior nouă. sălbateci barbari. cu sânge. În zale de-argint cavalerii.

De-acolo noi da-te-vom jos! Ce-i viu sfâşia-vom în dinţi. căci acel Dumnezeu Ce lasă pe-al vostru pământ Să crească atâta urgie. I-om trece sub furci caudine. un colos. I-om pune cu fruntea-n nisip. plângând de ruşine. Vom face pe-ai voştri părinţi S-ascundă trufaşul lor chip În togă. nici sfânt. Pe-al vostru Zalmoxe-pigmeu L-om prinde de barbă-nhăţându-l. Şi fără de milă. Vedea-vei ce multă ni-e ura. nici tare. Acela nu poate să fie Nici mare. Cu tronu-i cu tot răsturnându-l Din cer. Cu aripi de repezi furtune Şi cuibul în cer de l-ai pune. Şi-om face să fie odată Toţi corbii şi lupii sătui! Căci vultur să fii. Vom naşte pustiul în cale. Şi mândri vom pune piciorul Pe gâtu-mpăraţilor tăi! Vom face cât cerul de nalt Mormanul cadavrelor crunte Şi munte vom pune pe munte Şi cerului da-vom asalt.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI Cu lacrimi pe care le-or plânge Nevestele neamului tău! Şi nu vei putea să mai pui În şiruri înfrânta-ţi armată. Ah. 13 . În faşe strivi-vom poporul. călăi. dac-am putea măsura Pe cât ni-e de plină măsura. Aprinde-vom templele tale.

acum e pasiv şi vrea să i se facă rău.  El este-al omenimei izvor de mântuire: Sus inimile voastre! Cântare aduceţi-i. din morminte V-am scoate de-oriunde veţi fi! Şi răzbunătoarelor sorţi Le-am face cu palma dreptate. Pe când pământul.  Nici sâmburul luminii de viaţă dătător.  Nu era azi. să fie umilit şi spune că va rezista la orice suferinţă. avem arhetipul razbonicului însă cu latură întunecată pasivă. nici mâine. Adică este masochist. cerul. Scuipându-ţi pe fiii tăi morţi! Arhetipul masochistului În rugăciunea unui dac a lui Mihai Eminescu.PERA NOVACOVICI În ziua din urmă a ta! Că dacă voi toţi aţi muri De spaimele morţii nainte De-al nostru sosit. nici totdeuna. nici ieri.  În vuietul de vânturi auzit-am al lui mers Şi-n glas purtat de cântec simţii duiosu-i viers. când era activ şi voia să facă rău.  Căci unul erau toate şi totul era una. Căci feţele voastre le-am bate.  Şi inima-mi umplut-au cu farmecele milei. Spre deosebire de prima versiune.  El zeilor da suflet şi lumii fericire. RUGĂCIUNEA UNUI DAC Pe când nu era moarte.  El este moartea morţii şi învierea vieţii! Şi el îmi dete ochii să văd lumina zilei.  Şi tot pe lâng-acestea cerşesc înc-un adaos: Să-ngăduie intrarea-mi în vecinicul repaos! 14 . văzduhul.  Pe-atunci erai Tu singur. nimic nemuritor. lumea toată Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată. încât mă-ntreb în sine-mi: Au cine-i zeul cărui plecăm a noastre inemi? El singur zeu statut-au nainte de-a fi zeii Şi din noian de ape puteri au dat scânteii.

Acesta e cântecul de luptă cu care te las şi de fiecare dată când ai nevoie. Străin şi făr' de lege de voi muri − atunce Nevrednicu-mi cadavru în uliţă l-arunce.  Să binecuvânteze pe cel ce mă împilă. În inima fiecăruia dintre noi zace adormit războinicul sau amazoana. a libertăţii şi a prosperităţii.  Puteri să puie-n braţul ce-ar sta să mă ucidă.  Ș-acela între oameni devină cel întâi Ce mi-a răpi chiar piatra ce-oi pune-o căpătâi.  Că chinul şi durerea simtirea-mi a-mpietrit-o.  Că-n orice om din lume un duşman mi se naşte. Gonit de toată lumea prin anii mei să trec. Toată discuţia a fost ca să înţelegi ce înseamnă cu adevărat arhetipul războinicului sau amazoanei mature.  Că pot să-mi blestem mama.  Îndură-te. Războiul nostru va fi pentru crearea dreptăţii. eu pot să-ţi mulţumesc Ca tu mi-ai dat în lume norocul să trăiesc. Am trecut prin toate tipurile de războinici şi am ajuns la ultimul şi cel mai important.  S-asculte orice gură.  Ș-aceluia. să-i dai coroana scumpă.  Spre ură şi blestemuri aş vrea să te înduplec. Părinte. genunchi şi frunte nu plec. Părinte. am ajuns la sfârşit. ce-ar vrea ca să mă râdă.  Să simt că de suflarea-ţi suflarea mea se curmă Şi-n stingerea eternă dispar fără de urmă! Arhetipul razbonicului matur Ei bine. şi dă-i pe veci viaţă! Astfel numai.  Iar celui ce cu pietre mă va izbi în faţă.  Ce-o să asmute câinii.  Pân' ce-oi simţi că ochiu-mi de lacrime e sec.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI Să blesteme pe-oricine de mine-o avea milă. stăpâne. De fieca15 . trezeşte-l. pe care am iubit-o − Când ura cea mai crudă mi s-a părea amor… Poate-oi uita durerea-mi şi voi putea să mor.  C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaşte. Să cer a tale daruri. ca inima-mi s-o rumpă.

te invit să faci un lucru foarte simplu. deschide acest pdf. a luptătorului sau luptătoarei. doar împreună cu cântecul: http://www. Sancte Pior Fortuna hosana deus Legionus ab comae Fortune fortuna equis Ad pugnatoris în veritae Hossana meus Fortuna dues Protego causa În sanctus Aeternus praetor Firmitas semper Coryphaeus Rex Regis universe (Prosay solis hosanna Protego sanctus causa Padre illuminata Gloria în resurrectem Gloria în unum diem) Terra tenebrae Telluris malus Quisere pere curiatus Genitor edo În ex domino Patris illuminata Rex Regis universe 16 .youtube. citeşte versurile de mai jos însă foarte important. Instalează-te comod. Morte.PERA NOVACOVICI re dată când vei dori să îţi activezi această energie.com/watch?v=fNYc0Unossc PRELIATOR Hosana Meus Fortuna deus Aeterna Teus Mystre.

înconjurat de glorie Pământul este un loc cu umbre. Gloria vine odată cu renaşterea ta Pentru tine salvatorule. Regele conducător al Universului Pentru tine salvatorule. apărăm o cauză dreaptă Tată luminos. apărăm o cauză dreaptă Tată luminos.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI (Prosay solis hosanna Protego sanctus causa Padre illuminata Gloria în resurrectem Padre alluminata Gloria în unum diem) Lacrimosa. Regele conducător al Universului Pentru tine salvatorule. un loc rău Cei corupţi vor pieri La fel şi cei care nu primesc ceea ce Zeul nostru oferă Tatăl nostru luminos. lacrimosa În ex dominum Aceasta este traducerea cântecului “Preliator”. Zeu binecuvântat Luptăm pentru o cauză sfântă Dincolo de eternitate. liderul corului. apărăm o cauză dreaptă Tată luminos. Numeri firele de păr din capul nostru Suntem cu adevărat binecuvântaţi Noi. care înseamnă “Războinic” sau “Luptător”: Salvatorul nostru. îndurând pe veci Eşti tu. Zeu binecuvântat Eşti etern Eşti mai presus de mister şi moarte Salvatorul nostru binecuvântat. luptători ai adevărului Salvatorul nostru. Gloria vine odată cu renaşterea ta 17 .

Gloria vine odată cu renaşterea ta Pentru tine salvatorule.PERA NOVACOVICI Pentru tine salvatorule. înconjurat de glorie Pentru tine salvatorule. apărăm o cauză dreaptă Tată luminos. apărăm o cauză dreaptă Tată luminos. înconjurat de glorie Pera Novacovici © 2010 ☆ Toate drepturile rezervate 18 . apărăm o cauză dreaptă Tată luminos.

nlpmania.ro Dacă vrei să comanzi cele 5 cărţi tipărite o poţi face aici: Cartea Arta seducţiei – cum să ai succes cu femeile şi cu tine însuţi Cartea Jurnalul lui Abel Cartea Personalitate Alfa – descoperă comoara ascunsă din tine Cartea Stilul tău – pentru femeia care merită Cartea Secretele unei femei atrăgătoare Pentru a te conecta cu mine la unul din serviciile sociale pe care le folosesc.ARHETIPUL RĂZBOINICULUI/AMAZOANEI Dacă ce ai citit ţi s-a părut interesant.personalitatealfa. îl poţi vedea aici : www. trece-ţi numele şi e-mailul aici: www. scrie-mi aici: LASĂ-MI UN MESAJ Dacă vrei să fii informat despre noutăţi şi să primeşti articole gratuite.com Dacă vrei să-ţi dezvolţi creativitatea înscrie-te la newsletter aici: www.artaseductiei.ro Dacă eşti femeie şi te interesează succesul la bărbaţi. înscrie-te la Stilul Tău aici: www.stilultau.com Unul din cele mai bune site-uri de NLP în limba română. coordonat de Marius Simion şi Nicola Florina. fă-o aici: www. click pe link-ul corespunzător: FaceBook novacovici FriendFeed novacovici LastFM zmeul LinkedIn novacovici Picasa novapera2005 Twitter novacovici YouTube novapera 19 .com Dacă te interesează succesul cu femeile şi vrei să te înscrii la newsletter-ul “Arta seducţiei”.creativitatea.

îi spune Illo lui Wallensein (Friedrich Schiller. Cei doi Piccolomini) PRODUCȚIE/DESIGN & BRANDING CLAUDIU CATARGIU .“În pieptul tău se află stelele destinului tău”.