Completarea fisei postului pentru asistenti medicali

Anunta imediat pe sora sefa asupra deficientelor de igiena ( alimentare cu apa , instalatii sanitare , incalzire , etc. ) Respecta permanent si raspunde de aplicarea regulilor de igiena ( in special spalarea si dezinfectia miinilor ) cit si a regulilor de tehnica aseptica in efectuarea tratamentelor prescrise . Pregateste materialele pentru sterilizare si respecta conditiile de pastrare a sterilelor si utilizarea lor in termen de valabilitate . Raspunde de curatenia saloanelor , controleaza igiena insotitorilor si face educatie sanitara . Ajuta la pastrarea igienei personale a bolnavilor , in sectiile de copii asigura schimbarea scutecelor si infasatul , in maternitati efectueaza toaleta lauzelor . Controleaza personalul in subordine, asupra modului cum s-a efectuat curatenia si pregatirea saloanelor pentru dezinfectie . Respecta masurile de izolare stabilite . Declara imediat sorei sefe orice imbolnavire acuta pe care o prezinta (stare febrila , infectie acuta respiratorie , digestiva , cutanata , boala venerica , precum si bolile transmisibile aparute la membrii familiei sale . Supravegheaza si ia masuri de respectare a normelor de igiena de catre vizitatori ( portul echipamentului , evitarea aglomerarii in saloane ). Controleaza schimbarea la timp a lenjeriei de pat si de corp a bolnavilor precum si a lenjeriei de la salile de tratament si consultatie . Asigura sau efectueaza personal punerea plostii , urinarelor , etc. bolnavilor imobili , transportul , curatenia si dezinfectia recipientelor respective . Supravegheaza mentinerea conditiilor de igiena si a toaletei bolnavilor imobilizati . 13. Asigura curatenia si dezinfectia aparaturii care o are in dotare .

x) recoltarea de produse biologice. ix) măsurarea funcţiilor vitale.m.v. iv) pansamente şi bandaje. intradermică. iii) clisme în scop terapeutic şi evacuator.).. . puncţii etc. 15. perfuzii. xii) resuscitare cardiorespiratorie.. Sora care lucreaza la serviciul de internari raspunde si dupa caz efectueaza prelucrarea sanitara a bolnavilor la internare . distribuirea alimentelor. vi) prişniţe şi cataplasme. vii) tapotări şi frecţii. xi) tehnici fizice de combatere a hipotermiei şi hipertermiei. ii) sondaje şi spalaturi intracavitare. b) Efectuează urmatoarele operaţii: i) tratamente parenterale (i. COMPETENŢE : a) Stabileşte priorităţile privind îngrijirea şi întocmeşte planul de îngrijire. Supravegheaza curatenia si dezinfectia miinilor ca si portul echipamentului de protectie de catre infirmiere in cazul in care acestea sunt folosite la transportul . la alimentarea bolnavilor imobili sau a copiilor . viii) mobilizarea pacientului. v) băi medicamentoase. i.14.

vibraţie. mucoasei nazale şi a mucoasei bucale. drenaj postural. xiv) intervenţii pentru mobilizarea secreţiilor (hidratare. . umidificare. xvi) prevenirea şi combaterea escarelor. xviii) educarea membrilor familiei pentru a ajuta pacientul în redobândirea independenţei.xiii) măsurări antropometrice. xv) îngrijirea ochilor. masaje). xvii) calmarea şi tratarea durerii. tapotari.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful