WORD a. Începerea lucrului, deschiderea documentelor, salvarea, protejarea prin parola b. Formatarea paginii – dimeniune, orientare, margini c.

Formatări simple de text: Fontul – tipul de scriere, Mărimea (dimenisiunea), Bold, Italic, Underline d. Formatări la nivel de paragraf: Spaţierea între paragrafe, Identarea, Spaţierea între rânduri, tab stops e. Alte formatări – borders and shading f. Poze, grafice, scheme logice g. Antete, note de subsol h. Formatări avansate: stiluri de pagină, creare cuprins automat, întreruperi de pagină i. Lucru cu tabele GENERALITATI Orice document word (fişier cu extensia .doc) odată rulat va lansa în execuţie programul MsWord şi va fi deschis pentru editare. Pentru a începe un nou document, trebuie deschis programul MsWord (de la butonul START) sau putem folosi opţiunea „New Word Document” din meniul contextual. Pentru a deschide un document existent din Word folosim File > open sau butonul al doilea de bara de unelte standard. Ca interfaţă, Wordul are următoarele elemente: bara de titlu, bara de meniu, mai multe bare de unelte (ToolBars), zona de editare, bara de stare (status bar).

Fig. 10: Interfaţa Microsoft Word

modele de scrisori. Înainte de a trece la lucrul efectiv. Letters and Faxes. În cazul în care documentul nu a fost încă salvat. Other documents etc. Pentru a folosi un template. se impune o precizare extrem de importantă: anumite opţiuni şi meniuri pot înregistra mici diferenţe în denumire sau locaţie (de unde pot fi apelate) în funcţie de versiune de Word instalată pe calculator. conceptele şi comenzile dintr-o versiune iar la lucrul cu altă versiune poţi căuta similarităţi. Aceasta va deschide o fereastră cu mai multe zone (taburi): General. cu combinaţia de taste ctrl+s sau din meniul File > save. Mail merge. se apelează Security Options.Iata mai jos şi toolbar-urile principale: Standard Toolbar Formatting Toolbar Drawing Toolbar Notă: uneori. Legal Pledings. . apelăm opţiunea New din meniul File şi căutăm secţiunea Templates. Diferenţa dintre cele două este: în cazul unui document existent. se apelează opţiunea Save As iar apoi. Save as poate fi apelat doar din meniul File > Save as. toolbarurile nu au toate butoanele pe ele şi pot fi unite pe un singur rând câte două. word-ul ne pune la dispoziţie folosirea template-urilor: modele predefinite de documente. opţiunea save va salva modificările efectuate în fişierul deschis iar opţiunea save as va solicita utilizatorului un nou nume de fişier şi va salva documentul într-un fişier nou. din fereastra care apare. nouă rămânându-ne să completăm informaţia (textul). Pentru a proteja un document prin parola. Salvarea documentelor Există două posibilităţi principale pentru salvare: save şi save as. pentru a lăsa mai mult spaţiu zonei de editare. Recomandabil este familiarizarea cu opţiunile. de rapoarte) dar şi în alte cazuri (modele de CV). Memos. Templates (modele predefinite) În afara începerii unui document de la zero (de la o foaie goală). cele două opţiuni realizează acelaşi lucru. Aceste modele sunt folosite în special în lucrul la birou (modele de fax. Practic un template are deja o structură definită şi are stabilite atributele textului şi paragrafelor (formatarea) şi poate avea chiar elemente grafice. Mutarea unui toolbar se face trăgând cu mausul de semnul (patru puncte verticale) aflat la începutul unui toolbar. Save poate fi apelat de pe bara de unelte standard (simbolul dischetă).

subscript etc. (În fereastra care se deschide sunt disponibile şi opţiunile standard de formatare – font.9 x 279. underline (subliniat). Fig. Gutter: Margine specială folosită pentru legarea documentului. de la 1 la 1638. 11: Două taburi din fereastra page setup: Paper şi Margins FORMATARE TEXT Pentru a schimba atributele unei secţiuni de text. dreapta. forma literei. sau ţinând tasta shift apăsată şi tastele de direcţie. Formatul folosit în România este A4. Acestea sunt disponibile în meniul Format > Font. letter (215. dimensiune etc) . A5 (148 x 210 mm). italic (cursiv). scris sub formă de indici (superiori sau inferiori) – superscript. Selecarea se face trăgând cu mausul peste zona dorită. Acestea pot fi modificate folosind toolbar-ul de formatare: Font Dimensiune Bold Italic Underline Există şi atribute de formatare avansată ce pot fi aplicate: spaţierea între caractere – character spacing. Atribute de evidenţiere: Bold (îngroşat). aceasta trebuie marcată (selectată) în prealabil. Toate aceste formatări se fac de la File > Page setup. jos şi sus).FORMATAREA PAGINII Dimeniunea paginii: Există mai multe formate standard: A4 (210 x 297 mm). Principalele atribute ale textului scris în Word sunt: Fontul: Tipul scrierii. Orientarea paginii: Pagina poate fi orientată pe verticală (portrait) sau pe orizontală (landscape). Dimeniunea: mărimea literei (se măsoară în puncte. Marginile: pot fi setate marginile documentului (stanga.4 mm) etc.

Spaţierea poate fi stabilită şi în puncte Indentarea o Se referă la „aliniat” (a nu se confunda cu aliniere). cât şi folosind bara liniar de sub bara de unelte. Indentul poate fi controlat atât din meniu Format>paragraph (secţiunea indentation).5 rânduri. 2 rânduri. fiecare pagină fiind alcătuite din paragrafe (sau aliniate). Practic un paragraf este un bloc de text omogen şi este alcătuit din una sau mai multe propoziţii. Indentul poate fi aplicat primului rând al paragrafului sau paragrafului întreg. o Line spacing controlează distanţa între rânduri. De asemenea poate fi aplicat indent si la stanga si la dreapta. putem specifica „Before:” – spaţiul din faţa paragrafului şi „After:” – spaţiul de după paragraf. la dreapta. 3 rânduri). sau aliniat şi la stânga şi la dreapta (justified) o Se poate face folosind butoanele de pe bara de formatare o - sau din meniul Format > Paragraf Alinierea funcţionează la nivel de paragraf şi nu presupune selectarea textului decât în cazul în care trebuie aliniate în acelaşi mod mai multe paragrafe. - - spaţierea între rânduri şi între paragrafe o apelaţi din meniul Format opţiunea Paragraf. În zona spacing. Formatarea paragrafelor presupune: . Un document are mai multe pagini de text. poate fi centrat. Mai jos aveti un exemplu explicat. Oferă posibilitatea începerii textului în dreapta sau în stanga marginii paginii. Paragrafele sunt separate prin tasta Enter.Un short-cut foarte util. ce poate fi stabilită la un rand sau multiplii (1. .Alinierea o Un text poate fi aliniat la stânga. tab stops o se foloseste pentru a alinia diferite liste din cadrul unui document. pentru schimbarea din caractere mici în caractere mari este shift+F3. FORMATARE PARAGRAF Paragraful este unitatea de bază de construcţie a unui document word.

Urmează un dialog care permite navigarea spre calea (vezi acest concept în partea 1) unde se află fişierele respective. behind text (poza în spatele textului). Aceste opţiuni sunt disponibile facând click dreapta pe poza şi alegând opţiunea format picture. dar de cele mai multe ori avem nevoie să introducem o anumită poză pe care am copiat-o pe calculator de pe internet. BORDERS AND SHADING Permite încadrarea în chenar şi stabilirea unei culori de fundal pentru o porţiune de text. Word-ul oferă o serie de unelte. folosim meniul insert>picture. GRAFICE. Pe o linie se pot adăuga oricâte asemenea tab stops cu un simplu click pe bara liniar. Trecerea de la o coloană la alta se face cu tasta TAB. sau pe care am realizat-o într-un editor photo. Pozele pot fi redimensionate. se selectează din fereastra Borders and shading din secţiunea Apply To. chiar dacă pe fiecare rând este text de lungime diferită. Pentru grafice şi scheme logice. Pentru aceasta vom alege Insert > Picture > From File. Observaţi că alinierea de pe fiecare coloană se păstrează. 11: Format paragraph Fig.Fig. Se apelează din meniul Format > Borders and Shading. disponibile în bara de unelte Draw. Alinierea textului relativ la poză este uneori importantă. (aflată în general în partea de jos a ecranului) Aici avem Autoshapes – de unde putem . SCHEME LOGICE Pentru a insera poze într-un document word. square (text în jurul pozei). existând mai multe opţiuni: in line with text (nu există text lângă poză). sau pentru un paragraf. in front of text (poza în faţa textului).cliparts şi From file. iar apoi secţiunea layout. Dacă vă poziţionaţi oriunde în această listă. Aplicare shading pe paragraf. Clipart-urile sunt desene tipice windows care pot ajuta uneori în realizarea unui material. Acestea corespund fiecare uneia din coloane. 12: Bara liniar şi controlul identării Exemplu tab stops COD 101 2002 10 Produs Pc Pentium 4 PC Amd Monitor Flat Samsung Preţ 500 RON 400 RON 300 RON Lista de mai sus este realizată folosind tab stops. sub forma unor mici l-uri. POZE. Pentru a stabili zona de aplicare (text sau paragraf). Aici avem dou[ opţiuni. de pe o dischetă. trăgând cu mausul de un colţ. Text cu shading aplicat pe o porţiune. tight (text în jurul pozei dar foarte aproape). observaţi pe bara liniar trei semne negre.

Tipul graficului poate fi schimbat şi el. putem face liniile mai groase sau mai subţiri. Antetul poate fi în partea superioară a paginii (header) şi în partea inferioară (footer). aceste posibilităţi pot apărea în 4 combinaţii în cadrul unui document: 1. După deschidere. Avantajul oferit de antet este apariţia sa automată şi identică pe toate paginile. Pe ecran apare un toolbar special care controlează câteva opţiuni legate de antete şi care este prezentat mai jos. De la Insert > Picture > apare un tabel de date şi un grafic realizat pe baza acelor date. Fig. linii şi conectoare. NOTE DE SUBSOL Antetul este utilizat pentru a oferi informaţii suplimentare despre scopul documentului şi / sau autorul acestuia. Putem foosi culori pentru linii şi pentru a umple formele geometrice. cu tabelul de date şi opţiunea de modificare a tipului de grafic evidenţiate ANTETE. un antet pentru prima pagină. Antetul se deschide de la meniul view > header and footer.alege diferite forme geometrice. un antet pentru paginile pare şi un antet pentru paginile impare. un antet de primă pagină şi un antet pentru restul documentului 3. Datele pot fi modificate – pot fi adăugate categorii. Combinate. un singur antet 2. Chart in realizare. Folosirea antetului oferă două opţuni importante: posibilitatea creării unui antet diferit pe prima pagină faţă de cel din restul documentului şi posibilitatea creării unui antet diferit pe paginile pare faţă de paginile impare. Modificarile se fac cu click dreapta pe ceea ce se doreste modificat – fereastra graficului pentru tipul de grafic. cursorul este trecut automat în header. . câmpuri. 13. De asemenea putem folosi grafice (charts) matematice sau statistice. axe pentru diviziunile axelor etc. un antet de pagină pară şi un antet de pagină impară 4. pe baza unor date prelucrate cu ajutorul excelului.

Diferente între antete .Fig. 14: Bara de control a antetelor Butoanele principale de pe bara de control de mai sus sunt: Insert page number: Format page number: introduce numărul de pagină permite formatarea numărului de pagină (inclusiv să nu înceapă numerotarea de la 1 ci de la un alt număr dorit de utilizator) Page setup: Permite alegerea opţiunilor de diferenţiere între antet de prima pagină. pagini impare şi pagini pare (ilustrate mai jos). Switch between header Permite trecerea de la header la footer şi invers and footer Show previous / Trece de la un antet la altul (în cazul în care sunt mai multe) show next Fig. 15.

16: Note de subsol STILURI DE PAGINĂ. se apelează meniul Insert>Reference>Footnote. heading 1 – titlu. 17: Styles and Formatting * Acesta este un footnote. În partea de jos a acestei pagini aveţi două asemenea footnote **. heading 2 – subtitlu. ci are secţiunea sa specială. În cazul nostru. La apelarea acesteia. folosim butonul NewStyle. Pentru a creea un stil nou. simbolul este *. sau putem să nu le numerotăm şi să folosim pentru a face legătura între text şi nota explicativă un simbol (orice simbol). putem completa textul din această pagină. Nu este un text scris în partea de jos a paginii. Există câteva stiluri implicite ale Word-ului: stilul normal: stilul de bază. CREARE CUPRINS AUTOMAT Stilurile sunt seturi de atribute aplicate textului şi / sau paragrafe care sunt create / modificate de utilizator şi sunt înregistrate sub un nume. Dăm un nume stilului şi apoi setăm proprietăţile (formatarea) textului şi paragrafului. ** . mărime 12. Acest footnote conţine mai multă informaţie şi este scris pe două rânduri. heading3 – sub titlu nivel 2. distanţă între rânduri single. Pentru a introduce o notă de subsol. Fig. Putem avea o numerotare a acestor note folosind cifre arabe sau romane.Notele de subsol sau de sfârşit de document (footnote. aliniere la stânga). precum şi creării de stiluri noi. La format putem alege cum să numeroteze notele. Fereastra care apare est descrisă mai jos. Fig. Importante aici sunt opţiunile de la zona Location şi zona format. fără formatare (Font: Times New Roman. Urmează doar modificarea atributelor de formatare de font şi / sau paragraf. în partea dreaptă se va deschide o fereastră ( ca cea din figura 17) ce arată stilurile utilizate curent şi oferă posibilitatea modificării acestora. Nota de subsol are şi ea o comportare specială. Modificarea unui stil existent se poate face cu click dreapta pe un stil si opţiunea modify. iar notele de subsol rămân la locul lor deşi conţinutul paginii merge în jos. Al doilea footnote din acest document. endnote) sunt utilizate pentru a oferi detalii suplimentare despre un cuvânt sau o idee din text *. Pentru a lucra cu stilurile. De exemplu. avem în meniul Format opţiunea Styles and Formatting. La location putem alege între footnotes (sfârşitul paginii) şi endnotes (sfârşitul documentului).

Fig. Folosind stiluri pentru titlurile şi subtitlurile din document. sub – subtitlu) se poate modifica de la opţiunea show levels.: Crearea cuprinsului cu stiurile proprii . Word-ul ştie cum să le aranjeze în cuprins. Pentru a folosi în cuprins stiluri create de utilizator. 3 pentru sub – subtitlu etc. În cuprins afişăm titlurile şi subtitlurile (până la ce nivel vrem) şi numărul de pagină. folosim meniul Insert > Reference > Index and Tables şi din fereastra care apare. Fig. Heading2 şi Heading3. Nivelurile (titlu. Table of Contents. se trece nivelul din cuprins astfel: 1 pentru titlu. 18: Cuprins automat În mod implicit Word-ul foloseste stilurile Heading1.Cuprinsul automat se crează pe baza utilizării stilurilor. subtitlu. 2 pentru subtitlu. trebuie folosit butonul options care apelează o fereastră în care se vor bifa stilurile folosite în cuprins. iar la zona TOC level. Pentru a crea un cuprins. 19.

Pentru aceasta. Această comandă face trecerea la pagina următoare fără a fi necesară inserarea de paragrafe goale (cu tasta enter). De exemplu. trebuie să folosiți butonul „show/hide codes” (vezi figura alăturată ) . Mai mult decât atât. folosind page break acest lucru se va întâmpla automat. Avantajul acestei metode este dat de faptul că putem modifica conținutul primei pagini (dinaintea întreruperii) fără a afecta pozi ția con ținutului de pe pagina (sau paginile) următoare. în orice document se poate stabili în mod distinct formatul paginilor dinaintea unei întreruperi și formatul paginilor de după întreruperi (vezi figura de mai jos). folosind comanda insert > break > page break. Pagini A4 portrait întrerupere Pagina A4 landscape Observație: pentru a vedea întreruperile din pagină. dacă la încheierea unui capitol din document dorim ca următorul capitol să înceapă pe primul rând al paginii următoare. O altă utlitate a întreruperii de pagină este pentru a permite inserarea de pagini de format diferit într-un document. chiar și în cazul în care capitolul încheiat este la jumătatea paginii.ÎNTRERUPERI DE PAGINĂ În anumite situații (de exemplu încheierea unui capitol și continuarea cu pagină nouă) este utilă întreruperea forțată a unei pagini. completarea sau ștergerea textului din capitolul care se închieie (deci înaintea întreruperii) nu va afecta pozi ția capitolului următor (va rămâne pe prima linie de pe pagina următoare întreruperii).

20: Draw table. 20. Acest toolbar oferă majoritatea opţiunilor de lucru cu tabele. O unealtă utilă la lucrul cu tabele este draw table. Liniile pot fi inserate above . De asemenea o celulă poate fi împărţită în mai multe celule. Într-un tabel pot fi unite două sau mai multe celule. Cea mai intereantă este opţiunea draw care permite o mai bună flexibilitate desenării tabelului. putem apela Table>Insert>Table. disponibilă în meniul table. Pentru a crea un tabel. folosind split cells. De asemenea există funcţii pentru convertirea unui tabel în text şi invers. care este ilustrată în fig. Unealta aceasta este un creion cu care se pot desena liniile şi coloanele tabelului. opţiunea delete>table. Selectăm celulele şi la click dreapta apelăm merge cells. In fereastra care apare vom tece numărul de linii şi coloane de care avem nevoie.deasupra liniei curente. Coloanele pot fi inserate la stânga sau la dreapta coloanei curente. Stergerea unui tabel se face din meniul table. sau below – sub linia curentă. cu opţiunea merge cells. Word-ul poate face sortarea unui table (ordonarea crescătoare sau descerscătoare) după un anumit camp. folosind oţiunea sort din meniul table. Fig.TABELE Lucrul cu tabelele în Word este controlat de meniul table. Pentru a insera linii şi coloane ulterior. Table> Convert> Table to text şi Table> Convert> Text to table. . folosim tot table>insert>rows (pentru linii) respective columns pentru coloane.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful