Poveste 3 Dragostea unilaterala Pe vremea cand baietelul -zeu Cupidon simtea nevoia unei razbunari la tintuit pe Apollo cu o sageata

de iubire iar pe nimfa Daphne cu cealalta sageata a indiferentei fata de frumosul zeu. De frumoasa Daphne era indragostit si Leucipus, fiul unui rege, dar s-a decis să nu o curteze în mod deschis pentru că ătia că evita bărbaăii. Leucipus a imbrăcat haine femeieăti si astfel i-a castigat nimfei prietenia. In schimb a starnit gelozia lui Apollo. El o face pe Daphne să-si dorească să se scalde într-un râu alături de "prietena" ei. Leucipus e trădat in acest fel si simăinduse inăelată, Daphne porunceăte să fie omorât. Atunci Apollo o urmareste, tintuit fiind Cupidon, pentru a-i destainui dragostea insa Daphne fuge cat poate de pacoste. Intr-un sfarsit cand isi da seama ca nu mai are scapare se roaga la zei sa o transforme intr-o floare de dafin. Lui Apollo nu- i mai rămâne decat sa rupă o creanga de dafin (in Grecia se cheamă laur ) si sa o pună in jurul capului.

Într-o discuț ie ca între zei, Eros e insultat de Apollo ș i ca ră zbunare, zeul iubirii, îl săgetează cu săgeata dragostei pe Apollo. Deăi înzestrat cu darul profeăiei, ătiind deci că nu o va putea îndupleca pe Daphne să fie a lui, Apollo incearcă din greu totuăi, să o cucerească. Apollo, zeul ce vindeca răni, nu se poate vindeca singur de dragoste. Daphne îi rezistă ăi ca să scape, îl roagă pe Zeus să o transforme într-un laur (denumit ăi dafin). Lui Apollo nu-i mai rămâne decât să rupă o creangă din laur ăi să ăi-o prindă în jurul capului.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful