Lupu Liviu, M.G.

VI, Grupa 6 Micile secrete ale orgasmului (respiratia, miscarea, strigatul, puncte de sprijin si forta, abandonul)

Ce este orgasmul ? Diferite definitii ale orgasmului Ce este un orgasm? Majoritatea celor care au avut orgasme probabil ca vor raspunde la aceasta intrebare cam asa: "Vei stii ce e, atunci cand o sa ai unul". Dar acest raspuns nu prea este de ajutor celor care nu au avut vreodata un orgasm, sau care nu sunt siguri ca au avut un orgasm sau nu. Si, intr-adevar am putea pune intrebarea: "daca tu crezi ca ai avut un orgasm, cum stii sigur asta?" Poate veti fi surprinsi sa aflati ca raspunsul nu este unul simplu. Fie ca dureaza doua minute, sau doua zile, actul sexual este o activitate complicata, si stabilirea partii care reprezinta orgasmul, este destul de dificil de facut: Este orgasmul acel moment scurt cand ajungeti la climax, imediat dupa maximul de excitare si tensiune, si imediat inainte de eliberare si relaxare? Este orgasmul fenomenul fizic care are loc in corpul nostru, care accelereaza bataile inimii, schimba presiunea sangelui, tensiunea muschilor, culoarea pielii; sau reprezinta contractiile musculare? Este orgasmul acelasi lucru cu ejacularea? Sau este o experianta psihologica, spirituala sau emotionala care are loc o data cu schimbarile fizice. In ciuda atractiei universale pe care o exercita, orgasmul nu a avut parte, pana de curand, de o prea mare atentie din partea mediului stiintific, lasandu-ne cu o definitie foarte vaga si nesatisfacatoare in legatura cu ce este orgasmul.

1

Ca si rezultat, de-a lugul anilor, felul in care este definit un orgasm, depinde in totalitate de cel care-l defineste. Definitia medicala / fiziologica a orgasmului Cercetarea medicala a incercat sa defineasca orgasmul bazandu-se pe ce se intampla in corpul uman. S-a masurat accelerarea pulsului, temperatura corpului, inrosirea pielii, schimbari hormonale, schimbari ale sensibilitatii, contractiile musculare, ejacularea, si multe altele. Cercetarea ne poate da o masuratoare "medie" a orgasmului, dar nu exista limite stabilite pentru aceste masuratori. Totusi, toate aceste schimbari ale corpului, au fost folosite pentrua dovedi ca a avut loc un orgasm. Reactile organismului in timpul orgasmului: In timpul orgasmului bataile inimii ajung pâna la 150 pe minut fata de 70 în stare normala, iar tensiunea arteriala atinge cote de vârf si respiratia urca de la 16 la 24 pe minut, la anumite persoane, în vreme ce la altele se constata o totala stopare a inspir-expirului în aceste momente. Se întâlnesc si altfel de manifestari ale corpului, cum ar fi rasucirea degetelor de la picioare, contractarea muschilor organelor genitale la un interval de 6-8 secunde, contractii care la femei angajeaza vaginul, uterul, sfincterul, ca si muschii circulari ce controleaza anusul. La barbati, aria muschilor implicati cuprinde muschii de la baza penisului, vezica seminala, prostata si sfincterul anal. Durata acestor contractii, ca si intensitatea acestora, difera de la individ la individ. Intervalul mediu în care se poate declansa si termina un orgasm este de cel putin 26 de secunde si atinge 70 de contractii, în timp ce parametrii minimi si maximi sunt cuprinsi între 6 si 56 de secunde pentru orgasm si 8 si 33 pentru numarul de contractii. Definitia psihologica a orgasmului Psihologii si psihiatrii definsec orgasmul pe baza experientelor si satisfactiilor individuale, eliberare, si a altor schimbari emotionale si / sau cognitive. Freud (care a facut deosebirea 2

incluzand senzatia de caldura. au propus un model de definitie al orgasmului care sa includa toate cele trei elemente de mai sus: Senzorial. Aceste definitii sunt de departe cele mai colorate. s-a propus ca definirea orgasmului sa ia in consideratie toate cele trei aspecte: medical. pshiologic si cultural. fie ati avut un orgasm atunci cand spuneti ca ati avut unul. Definitia culturala a orgasmului O traditie mult mai indelungata in definirea orgasmului. este un bun exemplu de definitie care se bazeaza mai mult pe experienta personala decat pe demonstratii stiintifice. ritmul inimii. Modul in care experimantam si evaluam ce se intampla. Majoritatea psihologilor si cercetatorilor in psihologie au abandonat aceste concepte si. fie ati avut un orgasm atunci cand ceea ce descrieti se potriveste cu definitia anumitor experti. Se refera la toate experientele fiziologice ale corpului nostru. conform acestor definitii. Asa cum probabil ca ati ghicit. pentru ca nu s-a putut stabili ca una dintre definitii este mai satisfacatoare decat celelalte. durere sau placere. pe care-l folosesc francezii pentru a descrie experienta de semi-constienta post-orgasmica.intre orgasmul vaginal si cel clitoridian) considera ca unul este dovada sanatatii psihologice si celalalt un semn al unei dezvoltari psihosociale intarziate. vine de la artisti si scriitori. care deseori definesc orgasmul pe baza efectelor sale asupra mintii. nu ofera o definitie standardizata despre ce este orgasmul. in timp ce unul rau. Evaluativ. un orgasm bun vine in urma penetrarii vaginale. intens sau bland? 3 . se simte bine sau rau. apare un urma stimularii clitoridiene. tensiunea musculara si relaxarea. Dupa Freud. etc. Doi cercetatori de la Universitatea McGill din SUA. dar evindent. presiunea sangvina. Termenul "mica moarte".

sau modul in care este stimulata. acest model nu favorizeaza un aspect al orgasmului in pofida altuia. pe alta planeta sau lucizi. fericiti sau tristi? Acest model este recomandat pentru cel putin trei motive. deci.Afectiv. aceasta definitie se concentreaza pe experianta si nu pe comportament sexual. Nu se refera la partea corpului care este stimulata. Sau raspunsul emotional din timpul si dupa orgasm. care este util. femeia are din naştere o mai bună capacitate de conştientizare şi un mai mare control asupra musculaturii zonei pelviene şi. Este logic. Si in ultimul rand. poate distinge mult mai uşor 4 . Este foarte bine pentru amândoi să înveţe să-şi controleze cât mai bine muşchii sexuali şi să-şi trezească profund senzualitatea şi răspunsul la stimulii erotici. Modelele mai traditionale ale orgasmului s-au bazat pe "ciclul raspunsului sexual" al lui Masters si Johnsons. Mai intai. insa ingusteaza mult definitia orgasmului. ci mai ales armonia şi iubirea dintre cei doi îndrăgostiţi şi bineînţeles energia lor vitală. ne simtim mai intimi sau indepartati. Tipuri de orgasm Orgasmul Orgasmul Orgasmul Orgasmul Orgasmul Orgasmul superficial profund clitoridian vaginal (3 tipuri) cervico uterin total Pentru atingerea diferitelor tipuri de orgasm. De asemenea. este mai greu să vorbeşti despre diferite tipuri de orgasm la bărbaţi decât la femei. mai puţin conştientizat în plan mental decât orgasmul feminin. pentru ca nu avem toti acelasi corp. Unul dintre motive este faptul că orgasmul masculin este însoţit de obicei de o ejaculare explozivă care îl face să fie mult mai scurt. nu toti simtim placerea sexuala in acelasi mod. aceasta definitie a orgasmului complica mult lucrurile. In al doilea rand. În general. nu este esenţială poziţia amoroasă adoptată.

diferitele senzaţii şi fenomene care apar în această zonă. şi este foarte frecventă în zilele noastre. Această formă de orgasm este asociată cu tendinţele egoiste şi cu masturbarea (la fel şi în cazul băbaţilor). inconştient. Deoarece senzaţia de plăcere nu se răspândeşte în întreaga fiinţă. cu o stare de teamă. asociată în cazul femeilor cu stimulări vaginale profunde şi care prezintă adeseori faze paroxistice având următoarele 5 . sau chiar a urinei din uretră. fără ejaculare. Orgasmul superficial este mai mult un fenomen genital şi reflex. care apare împreună cu impulsul de a descărca rapid. tensiune psihică. Orgasmul profund este o formă mult mai completă de orgasm. SATTVA orgasmul subtil. Mai există o modalitate de a clasifica formele de orgasm în corelaţie cu cele trei GUNAS din YOGA: TAMAS . ele trebuie trezite în special şi cultivate cât mai frecvent. Ea este localizată în întregime la nivelul zonei genitale şi din această cauză este parţială şi incompletă. imobilitate vigilentă şi aşteptare tensionată a orgasmului.orgasmul orb. Este principalul motiv pentru care formele de orgasm sunt explicate cel mai adesea din punctul de vedere al percepţiilor feminine. meditativ. de a expulza ceva afară cât mai repede cu putinţă. acest tip de orgasm atunci când nu este însoţit şi de alte forme de orgasm este de multe ori nesatisfăcător şi lasă în urmă o stare de frustrare şi neîmplinire. RAJAS -orgasmul dinamic. De fapt. Unele din aceste forme de orgasm pot fi considerate ca veritabile “trambuline” către stări superioare de conştiinţă – şi. În cazul femeilor orgasmul superficial este provocat de stimularea zonelor erogene extravaginale şi în special a clitorisului şi este asociat cu o contracţie a muşchilor coapselor şi abdomenului. precum un piston. prin urmare. Adesea este însoţit de o senzaţie de împingere către în jos a muşchilor. manifestat prin anumite contracţii ritmice ale muşchilor perineului. multe femei care experimentează acest tip de orgasm atestă descărcarea în acelaşi timp a gazelor din intestin sau din vagin (în caz că acestea existau). pasional.

cum ar fi cel vaginal rezultând orgasmul clitorido-vaginal. lacrimi. Studiind în continuare şi celelalte tipuri de orgasm. În felul acesta orgasmul profund îşi pierde caracterul genital şi se răspândeşte îmbătător în întreg corpul. şi astfel femeile care trăiesc numai acest tip de orgasm îşi dezvoltă în aură o energie dinamică şi efervescentă dar totodată amplifică egoismul şi masculinitatea. Orgasmul clitoridian este local. va deveni şi mai evident de ce formele profunde de orgasm sunt cele care conduc în TANTRA-YOGA la stările cele mai complexe şi înalte de conştiinţă. În orgasmul clitoridian are loc aşa numitul “efect de cort” descris de sexologii Masters şi Jhonson şi care constă în ascensiunea uterului în abdomen şi dilatarea părţii profunde a vaginului. Potrivit tradiţiei tantrice. Forma rezultată a vaginului este ca cea a unui cort cu vârful în jos. Această formă de orgasm se poate datora unei mari extinderi a stimulării simultane a tuturor zonelor erogene. Localizarea zonelor erogene. superficial. Trebuie să remarcăm aici că acest tip de orgasm este în legătură cu energia unui centru secundar de forţă numit YONI CHAKRA situat ca proiecţie în planul fizic în zona clitorisului la femeie şi în zona de inserţie peniană la bărbat şi a cărui energie este destul de greu de controlat. trebuie să fie studiate în detaliu pentru a provoca iubitei sau iubitului stări cât mai intense de plăcere care furnizează un veritabil “combustibil” pentru “racheta” conştiinţei ce tinde să urce spre stări cosmice de conştiinţă. unduiri profunde ale muşchilor vaginali şi uterini care se răspândesc în tot corpul şi o dată cu ele apare o stare profundă de satisfacţie şi relaxare. oprirea respiraţiei. modurile de a le masa şi a le stimula.manifestări: ţipete. orgasmul clitoridian este în legătură cu o predominanţă a energiei solare YANG. Această formă de orgasm poate fi corelată şi cu alte forme de orgasm. 6 . extern şi creează la început un fals sentiment de nondependenţă legat de ideea că nu depinde de prezenţa bărbatului.

la intrarea în vagin şi care este încă exterior şi incomplet. pe peretele anterior vaginal. Orgasmul vaginal (normal) profund care este în legătură cu SWADHISTHANA CHAKRA şi care este deja mai profund. La atingere punctul G sugerează forma unui bob de fasole.din lipsa unei instruiri adecvate. el arată deja o predominanţă a energiei solare YANG. dar din păcate . În urma studiului realizat de Graffenberg. Potrivit învăţăturilor tantrice. marea majoritate a femeilor nu ajung pe parcursul întregii lor vieţi să trăiască această formă de orgasm. lunar şi. mai complex şi mai satisfăcător. În această situaţie penisul nu mai atinge punctul G pentru că se descrie astfel un unghi foarte deschis.5 cm de orificiul vaginal extern (de deschidere). având aceeaşi origine embriologică ca şi prostata. În Occident poziţia amoroasă cea mai răspândită este cea în care femeia este culcată pe spate iar picioarele ei rămân sprijinite deasupra umerilor iubitului. 7 .Orgasmul vaginal are două forme distincte: Orgasmul vaginal inferior localizat în zona perineului. fiind în legătură cu energia lui MULADHARA CHAKRA. Este un orgasm de tip YIN. Orgasmul generat de faimosul punct G (G de la Graffenberg Ernest. Acest punct de excitaţie poate să fie atins atunci când femeia este abordată pe la spate în timpul actului amoros. de asemenea. punctul G a fost localizat la toate femeile examinate la aproximativ 5. Ea se manifestă prin contracţii vaginale clare şi puternice şi este însoţită adeseori de o abundenţă considerabilă a fluidelor sexuale. problematic în privinţa controlului. Volumul său nu este direct proporţional cu starea de excitabilitate. Se consideră că punctul G reprezintă un vestigiu feminin echivalent prostatei masculine (care înconjoară colul vezicii urinare). chiar în spatele osului pubian. iar în urma stimulării sale poate deveni de 3-4 ori mai mare. sexologul modern care a redescoperit această veche informaţie) este inclus şi el aici.

cu excepţia spermatozoizilor. Această undă descendentă de contracţii musculare asociate. indică şi sensul descendent al energiilor sexuale. În realitate există cel puţin doi centri sexuali: clitorisul şi punctul G aşa cum la bărbat există penisul şi prostata. ca pentru un act de defecaţie. În neştiinţă de cauză. Propria lor ejaculare pune adesea femeile într-o situaţie oarecum jenantă. orgasmul de tip G este însoţit de senzaţia stringentă de a urina şi de expulzarea prin uretră a unui lichid a cărui compoziţie chimică este identică cu cea a lichidului spermatic masculin. descriu acest fenomen ca o împingere către în jos. că stimularea digitală a punctului G face ca degetul introdus să fie expulzat din vagin din cauza împingerii în jos a organelor abdominale. mai alb şi mai puţin mirositor decât urina. ele crezând că urinează. 8 . care elevează fiinţa şi o înalţă către perceperea nivelelor de conştiinţă elevate. Stimularea ei se poate realiza prin masarea uşoară a peretelui rectal anterior până la atingerea stării de orgasm de tip G. fără să cunoască dinainte consecinţele grave la nivel psihic şi comportamental ce se pot instala gradat în urma fenomenului de depolarizare aurică (YIN-YANG). În cazul femeilor care nu aplică continenţa sexuală. Existenţa prostatei ca centru de stimulare erotică reprezintă una din cauzele pentru care unii bărbaţi acceptă raporturile homosexuale.În cazul bărbaţilor glanda prostată deţine atributele unui punct G. contrar sensului sublimării energiilor transmutate. ducând ulterior la obişnuinţa ca femeia să-şi reprime acest tip de orgasm. Acest fenomen a fost denumit “efect în A”. Femeile care nu au realizat continenţa în timpul orgasmului de tip G. Redescoperirea punctului G arată că centrul genital erotic nu este unic. partenerii le reproşează aceasta. Lichidul ejaculat de către femeie prin uretră este mult mai limpede. în timp ce partea superioară a vaginului se comprimă. În orgasmul de tip G uterul pare să fie împins în jos. Se relatează frecvent în această situaţie în care energiile sexuale sunt împinse în jos.

spre zona capului. ne poate apăra de tensiuni şi 9 . Aceste unde induc uneori un fel de orgasm “în afara corpului”.mai bun decât orice medicament Dragostea fizică realizată numai cu continenţă de către un cuplu unit şi iubitor. poate apăra organismul uman. În acest caz controlul muşchilor vaginali joacă un rol aparte. printr-o concentrare adecvată. care este realizată numai prin continenţă. Uneori. printre alte efecte minunate. de boli. Acest orgasm poate fi controlat aproape de la sine şi ascensionează energia sexuală din SWADHISTHANA CHAKRA către CHAKRA-ELE superioare. de depresiuni psihice sau de dureri. femeile pot să înveţe să-l producă la voinţă. femeia are nevoie ca iubitul să adopte anumite posturi sexuale favorabile. Când stimularea vaginală şi contracţiile sunt suficient de puternice şi de profunde. care permit o penetrare profundă. pentru obţinerea unor stări de conştiinţă excepţionale.Orgasmul cervico-uterin este orgasmul tipic tantric cel mai profund şi cel mai complex. ele urcă spre cervix şi spre abdomen şi se transformă într-o serie de vibraţii lungi şi blânde care se răspândesc ca un nectar extrem de plăcut în tot corpul şi mai ales în sus. Fiinţele care pot să trăiască acest tip de orgasm pot intra în stări spirituale foarte înalte şi pot astfel experimenta trăiri cu totul excepţionale. Orgasmul total condensează toate celelalte forme de orgasm şi necesită o dinamizare erotică extrem de puternică şi o disponibilitate amoroasă extrem de mare. Unii dintre oamenii de ştiinţă sunt la ora actuală de acord că o activitate sexuală intensă şi regulată. echilibrat polar YIN-YANG. Este recomandat ca practicanţii tantrici să trăiască cât mai des această formă de orgasm. care poate conduce în cele din urmă la anumite forme de extaz. pentru deblocarea acestei forme de orgasm. pe o cale naturală. însă destul de rar întâlnit. Orgasmul cu continenţă . chiar fără stimulare directă. Ţinând cont că această formă de orgasm este într-o mare măsură de natură subtilă.

totodată ne dezvoltă creativitatea individuală. ce au o manifestare psihosomatică mai ales atunci când încercaţi să le reprimaţi cu orice preţ. inteligenţa şi puterea benefică interioară. au o mai mare încredere în propriile forţe şi sunt mult mai optimiste. profund şi în mod constant fără ejaculare. Pe lângă multe cazuri de durere fizică. În acelaşi timp. Orgasmele prelungi. fără ejaculare. care cel mai adesea sunt cauzate de stres. anulează pentru totdeauna efectul stărilor emoţionale negative Dificultăţile apărute în plan emoţional şi sentimental se manifestă adeseori prin misterioase dureri. Ruth Westheimer. intens. Majoritatea terapiilor antistres se bazează mai ales pe relaxarea muşchilor. Trăirea orgasmului multiplu. activitatea sistemului imunitar. alături de persoana iubită". care sunt atinse prin activitate sexuală realizată cu continenţă. Dragostea fizică care este realizată numai cu continenţă este una dintre cele mai relaxante activităţi pentru muşchi. care este gradat atenuată de contactele sexuale ce sunt realizate cu 10 . Mai ales pentru persoanele pentru care prelungirea ore în şir a actului sexual în sine şi finalizarea acestuia fără EJACULARE nu constituie deocamdată un argument destul de puternic în sprijinul realizării activităţii sexuale numai cu continenţă. O viaţă sexuală regulată. cât şi în cazul bărbaţilor. îmbunătăţeşte. fiinţele care practică în mod perseverent continenţa sexuală sunt mai puţin stresate. vor fi fără îndoială înlăturate într-o seară care se încheie în pat. cum ar fi durerile de cap. conform declaraţiilor specialiştilor în fiziologie. de asemenea. oferim în cele ce urmează informaţii referitoare la efectele benefice pe care dragostea fizică realizată cu continenţă le are asupra organismului atât în cazul femeilor. "Durerile de cap. până la apariţia unor probleme cardiace sau sterilitate. declară expertul sexolog american. dr. de stomac sau de cap. care este angrenată numai cu continenţă are drept efect dispariţia completă a stresului Mulţi cercetători consideră că apariţia stresului este în general legată de unele tulburări.

bărbaţii tind să folosească mai mult emisfera stângă a creierului (care. în jurul zonei aflate între cele două emisfere ale creierului. sentimentele intense de plăcere îşi au sediul în sistemul limbic. au relevat faptul că. pe când femeile folosesc de multe ori ambele emisfere. s-a constatat creşterea considerabilă a creativităţii. multe probleme ale "inimii" se rezolvă ca prin farmec prin intermediul orgasmelor profunde care sunt trăite fără ejaculare. după cum ştim. pielea strălucitoare şi mai curată. De exemplu. în situaţia acelora care practică sistematic continenţa sexuală. înlocuirea acesteia cu o fiinţă minunată din toate punctele de vedere. Totodată s-a constatat că după 4-5 orgasme fără ejaculare sau descărcare.continenţă. în cazul golurilor chinuitoare lăsate în suflet de persoana iubită care a părăsit cuplul sau căminul conjugal. atât la bărbat. este un organ vital). cât şi la femeie se dinamizează considerabil inteligenţa. în general. Surprinzător este însă faptul că în timpul orgasmului profund. iar înfăţişarea lor generală este mult mai plăcută. cât şi femeile folosesc ambele emisfere ale creierului. După cum se ştie. Oare de ce nu au compus ei versuri referitoare la finanţe? Răspunsul la această întrebare ar putea fi acela că impulsul spontan de a ne exprima creativitatea în dragoste se poate transforma foarte uşor într-o formă a expresiei artistice. va conduce rapid la reîntregirea personalităţii "păgubaşului". Multe femei au constatat că dacă viaţa lor sexuală este regulată. fără ejaculare. părul le devine mai lucios. Cercetările recente referitoare la fenomenele complexe care se petrec în creier. magnetică şi plină de farmec 11 . şi atunci atât bărbaţii. precum şi la dispariţia gândurilor negre care aveau tendinţa să îşi facă apariţia. Stimulul sexual sublimat face parte din nevoia firească a oamenilor de a stabili relaţii şi de a comunica profund unii cu alţii. Orgasmul fără ejaculare face să se îmbunătăţească în mod simţitor creativitatea individuală şi inteligenţa Din cele mai vechi timpuri poeţii au simţit adeseori nevoia să scrie despre dragoste şi fericire.

organismul femeilor care au cel puţin un contact sexual pe săptămână. cât şi pentru că circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte. Orgasmul fără ejaculare are un efect soporific asupra acelora la care "Moş Ene" ajunge mai greu. ştiu că grijile care provoacă insomnii nu mai par aşa de importante. riscă să 12 . irigând astfel mult mai bine extremităţile corpului. o seară petrecută în mod activ în braţele fiinţei iubite este echivalentă cu o întreagă şedinţă de gimnastică. echilibrând cantitatea de sânge şi limfă în organism. având efecte benefice asupra corpului femeii.Aceasta se produce atât datorită faptului că în aura lor vor fi atrase energii subtile benefice. De exemplu. comparativ cu cele mai puţin active din acest punct de vedere şi care nu practică deloc continenţa sexuală. într-un mod irezistibil. care este realizat cu continenţă. Oasele corpului se întăresc şi se regenerează Indiferent de vârstă. Cei care experimentează săptămânal astfel de stări. Sexualitatea realizată cu continenţă este un excelent remediu natural împotriva insomniei Chiar şi asupra acelora care sufereau de o insomnie rebelă. Aceste rezultate apar şi datorită creşterii secreţiei de estrogen în organism. care în cazul continenţei are legătură directă cu timpul mult mai mare de desfăşurare a actului sexual. chiar femeile tinere care prezintă mici deficienţe ale compoziţiei oaselor. Siguranţa şi încrederea în sine pe care le afişează în mod spontan o femeie care este foarte conştientă de frumuseţea corpului său. activitatea sexuală realizată numai cu continenţă are un efect profund binefăcător. are în plus avantajul de a atrage foarte tare bărbaţii. produce o cantitate dublă de estrogen. Efectele complexe care apar după orgasmul fără ejaculare sunt direct răspunzătoare de realizarea comenzilor către creier pentru perioadele de pauză. Estrogenul ajută foarte mult la întărirea şi regenerarea sistemului osos şi prin urmare. după ce în cadrul jocului amoros au avut loc 7-8 orgasme fără ejaculare. pe care îl fortifică.

a ajuns la o concluzie uimitoare: femeile cu un conţinut scăzut de estrogen nu sunt neapărat celibatarele. Cu cât perioada de "ospăţ" săptămânal este mai bogată în acte sexuale realizate cu continenţă. prelungit şi fără ejaculare (descărcare) face ca iubiţii care se adoră să emane sau mai degrabă să fie cuprinşi de o energie subtilă gigantică. Orgasmul nu are legătura doar cu reproducerea. îşi va regenera şi armoniza astfel organismul. O femeie care face dragoste de 2-3 ori pe săptămână numai cu continenţă. Nu intră deloc aici în discuţie actul sexual mecanic fără 13 . ce durează câteva clipe şi apoi este imediat urmat de conştientizarea intensă a senzualităţii şi a polarizării energiilor fiinţei noastre de către energiile polar opuse ale fiinţei cu care facem dragoste. percepţia euforică şi cu o intensitate maximă a stimulării sexuale care cel mai adesea se manifestă printr-o senzaţie paroxistă de plăcere şi fericire. Se ştie că orgasmul începe cu o senzaţie delicioasă de suspendare în vid sau de oprire tainică. în care timpul parcă se opreşte şi uneori ne face să intuim eternitatea. paradisiace. Orgasmul repetat. cu atât mai mult va fi avantajat sistemul endocrin. deoarece s-a constatat în multe situaţii că perpetuarea individului se poate produce şi în lipsa orgasmului. cum ar fi spre exemplu cazurile femeilor care rămân gravide fără a trăi deloc orgasmul. Orgasmul prelungit vă face mai frumoşi. ce se împleteşte în mod inefabil prin ei şi adeseori trece cu mult dincolo de ei. ci mai ales acelea care alternează perioadele de saţietate sexuală cu abstinenţa totală. Orgasmul ne dezvăluie o voluptate copleşitoare care ne cuprinde întreg corpul făcându-ne să trăim starea unei plăceri incomparabile. o reputată cercetătoare americană în domeniul biologiei şi totodată membru fondator al Institutului Athena pentru Sănătatea Femeii.sufere mai puţin din cauza osteoporozei. mai fericiţi. Winnifred Culter. Această angrenare va elibera cantităţi mari de hormoni în timpul zilelor în care ea face dragoste cu continenţă. după apariţia menopauzei. dilatându-le aurele. mai sănătoşi Orgasmul (orge = excitaţie profundă şi intensă) este de fapt.

iubire. atunci când fiecare ‘’îşi face treaba ‘’. Se consumă astfel glucoza acumulată în ficat şi în ţesuturile musculare precum şi în rezervele de grăsime. Sexualitatea realizată numai cu iubire. fără continenţă în care cei doi îşi utilizează doar corpurile pentru a obţine o palidă stare de plăcere. Dar iniţiaţii şi iniţiatele Orientului ştiu de mii de ani că orgasmul poate fi trăit de sute de ori în timpul aceleiaşi fuziuni amoroase şi în absenţa ejaculării. ţesuturile devin în scurt timp mai elastice. numai pentru el. cei doi iubiţi 14 . Acestea îl fac pe om să fie fericit şi aproape insensibil la durere. psihică şi mentală care trebuie neapărat să fie descarcată pentru a atinge ejacularea. În timpul unui act sexual realizat numai cu continenţă se consumă peste 1300 de calorii. în urma împreunării. Atunci în sânge ajung endorfinele secretate de organism. Datorită lor. transfigurare şi continenţă este o mare binefacere pentru organism Dragostea realizată numai cu continenţă sexuală face oamenii să devină mai frumoşi. fără transfigurare. De obicei. Dragostea realizată numai cu continenţă face trupul mai zvelt. Profesorul Jim Henderson de la Universitatea din Chicago spune: “Hormonii care sunt secretaţi din abundenţă în cazul cuplurilor care practică sistematic continenţa sexuală asigură cea mai bună irigare a pielii cu sânge. Se relaxează bronhiile şi un torent de oxigen se avântă spre plămâni. Una dintre aceste substanţe (endorfine) este de 200 de ori mai puternică decât morfina. fără comunicare şi fuzionare. Acest mod paradisiac de a trăi amorul este însă rezervat celor puţini şi inteligenţi.” Atât în timpul cât şi în urma fuziunii amoroase realizate cu continenţă. iar unele riduri existente într-o primă fază în jurul ochilor şi a gurii se netezesc şi dispar ca prin farmec. bucurându-se egoist şi singur. În momentul extazului amoros care poate dura în medie chiar şi 30-40 de minute. mai ales în cazul bărbatului ignorant există prejudecata adânc înrădăcinată că faza orgasmică constituie o necesară acumulare de energie vitală. organismul uman realizează o mobilizare totală a rezervelor stocate care se vor manifesta după aceea sub o formă sau alta de energie.

cum să îl realizăm" (The Book of Secrets. spre exemplu joggingul. a scris: "Când există anxietate. Corpurile se întâlnesc şi se destind. sexualitatea va înceta să se bazeze pe excitaţie. pag. Toate simţurile încep să se amplifice şi să se înnoiască. pentru că nu este necesară. cei doi parteneri pot să se susţină energetic unul pe altul. Ei se relaxează unul într-altul. Torentul de hormoni care apare îşi începe acţiunea în profunzime. 15 . De la placere la fericire: Tehnici de respiratie Bhagwan Shree Rajneesh. Atunci ejacularea încetează complet şi iubiţii se pot întâlni astfel timp de ani fără nici o ejaculare. şi numai atunci vă veţi putea abandona iubitei sau iubitului dvs. Tantra afirmă că acest lucru se produce: ea ne învaţă chiar mai mult. cum este acum.continenţi sunt copleşiţi de fericire şi nu mai simt nici presiunea. Dar aceasta nu se poate produce decât dacă vă veţi abandona energiei vitale care rezidă în voi . Când dragostea este profundă. deci fără risipă de energie. Sufletul şi trupul celor doi iubiţi exultă şi adeseori ei se simt în mod spontan telepatic şi empatic la distanţă. 398). fiind copleşiţi de bucuria inefabilă a descoperirii lui Dumnezeu care li se revelează ca fiind iubire. personaj discutat şi discutabil. Acţiunea extazului amoros care apare în final după ce cei doi iubiţi trăiesc la unison cam 50-70 de orgasme intense şi profunde (aceasta fără ca bărbatul să ejaculeze absolut deloc) este resimţită mult mai intens şi mai îndelung aproape 7 zile în şir. o profundă "cedare". omul este mai mereu destins şi fericit. Simţind din plin toate acestea. Mai devreme sau mai târziu. Dar când nu există. ejacularea poate fi întârziată ore întregi sau chiar mai multe zile. nici temperatura. ea va deveni o detentă. ejacularea se produce repede. atât de la modă în zilele noastre.puterii vieţii -. Atunci. Dragostea realizată numai cu continenţă este incomparabil mai eficientă şi mai plăcută decât.

în bugetul total al corpului. adică specializarea energiei vitale care administrează diverse funcţii organice. măreţ. dacă Apana nu evacuează tot ceea ce trebuie să iasă din corp. Pentru aceasta trebuie să ştim că. Prima. 142: "După adepţii lui Vajra-yana şi Sahaja-yana. Sukha=fericire) În spatele acestui text puţin sibilin.Aici Rajneesh are dreptate: anxietatea şi tensiunea sunt obstacole majore în domeniul sexualităţii în general. în "Introduction to Tantric Buddhism". conform fiziologiei subtile yoghine şi tantrice. În privinţa controlului ejaculării."(etimologie: Maha=mare. dar aceasta nu este de ajuns! În acest caz trebuie recurs la procedeele tantrice însuşite. Energia excretorie este cea care evacuează 16 . fericirii ce se poate atinge controlând această materie (sperma). ne vom opri la 2 tipuri de energie vitală numite Prana Vayu şi Apana Vayu. dacă Prana se ocupă de intrări. pag. pentru că ele sunt cauza ejaculărilor precoce sau a impotenţei. Prana Vayu este responsabilă cu absorbţia energiei şi a materiei. în timp ce Apana Vayu reprezintă energia excretorie.B. energia vitală globală se diversifică în 5 tipuri de energii principale. Fericirea obţinută prin mobilizarea spermei se numeşte Mahasukha. În total. este sigur că anxietatea este cea care împiedică controlul ejaculării. dar. O lipsă de Prana înseamnă lipsă de vitalitate. plăcerea pe care o procură ejacularea este cu mult inferioară. să vedem despre ce este vorba. stopându-i fluxul descendent cu ajutorul procedeelor yoghine subtile. şi imprimându-i o mişcare ascensională care o face să urce la nivelul creştetului capului. iar sănătatea corpului uman rezultă din echilibrul şi armonia lor. Apana este responsabilă cu ieşirile. faptul că ele există şi că sunt transmise spre învăţare şi altora dovedeşte necesitatea lor! Înainte de a aborda acest subiect să-l cităm pe S. Dasgupta. pentru a se fixa aici. mai ales deşeurile rezultate în urma metabolismului. Pe lângă acestea. în intensitate şi calitate. corpul "se murdăreşte" şi sănătatea este ameninţată.

La un om obişnuit. În unirea obişnuită. pentru că sperma iese din corp. să fie inhibată ejacularea. În plus. Apana acţionează către în jos. retragere=inspiraţie. Tehnica tantrică subtilă pentru inhibarea ejaculării este logica. dar mai ales către punctul limită. această secvenţpă poate fi menţinută. dar. transpiraţia etc. Respiraţia ţine de resortul lui Apana: toxinele gazoase sunt la fel de nocive ca şi urina. de exemplu. ritmul respiraţiei şi mişcările coitale se sincronizează în mod spontan după cum urmează: împingere=respiraţie. involuntară. către ieşire (Apana). Ea constă în inversarea cursului energiei excretorii. în apropierea punctului limită. 1. spre creier. În plus. Apoi trebuie dirijat înspre în sus. cea care controlează ejacularea. trebuie să stăpânim respiraţia (inspiraţia şi expiraţia). pentru că energia vitală este unitară. respiraţia este singura cu funcţie dublă: ea depinde de Prana Vayu în timpul inspiraţiei şi de Apana Vayu în timpul expiraţiei. trebuie să inversaţi acest ritm spontan în timpul du-te-vino. Aceasta face lumină celebrului text sibilin al lui Dasgupta: "Trebuie stocat fluxul către în jos. deci inconştientă şi viaţa voluntară. trebuie să rămâneţi foarte calm şi să vă concentraţi asupra a ceea ce trăiţi alături de iubită dar fiind foarte conştient de respiraţie. deci asupra ejaculării.fecalele. Devine clar: pentru a acţiona asupra lui Apana. în orice moment (şi este suficient doar să vrei) poţi deveni conştient de ea şi poţi acţiona asupra ei. conştientă. Acest lucru ne va permite să adăugăm o armă anti-ejaculare foarte puternică: respiraţia. urina. în timpul întregului act sexual. În sfârşit. respiraţiaeste puntea între viaţa vegetativă. Aceasta permite. într-o mare măsură. Apana controlează şi naşterea şi ejacularea." Este evident că nu sperma este cea care urcă spre creier ci energia subtilă Apana. Cum? Mai întâi. către diversele porţi de ieşire. Dar. cea care duce la ejaculare. adică expiraţie la fiecare retragere a penisului şi inspiraţie la fiecare împingere. 17 . deci poţi controla Prana şi Apana. Atâta timp cât "navigaţi" prin ape calme. Ori. departe de punctul limită. respiraţia este automată şi nu trebuie să se preocupe de ea.

Iată acum altă tehnică foarte eficace: Inspiraţi pe nas. se trece la punctul 2 de mai sus. De fapt. sau. dar expiraţi pe gură. în timpul întregului contact trebuie să aveţi o respiraţie lentă. aveţi grijă la relaxarea chingii abdominale şi a feselor pentru că dacă la punctul limită vom bloca respiraţia strângând fesele şi întărind chinga abdominală . respiraţi lent şi profund. fără să vă mişcaţi. imaginaţi-va că vă reţineţi urina sau chiar o reaspiraţi. În acelaşi timp. fiecare cuplu trebuie să experimenteze şi să înveţe să se cunoască reciproc. Aceste opţiuni pot să alterneze: respiraţii lente şi profunde încă de la intrarea penisului şi în timpul întregului act până la apropierea punctului limită când se inversează ritmul aşa cum am spus mai sus. raportând fiecare ispiraţie sau expiraţie lungă cu mai multe du-te-vino succesive. Respiraţia trebuie să fie profundă încât să aveţi impresia că trimiteţi aerul până la baza abdomenului. ce în exemplificarea lui Dalai-Lama. profundă. totul ritmat pe du-te-vino. în care cea mai mică mişcare poate declanşa ejacularea.din nou retragere cu retenţia aerului şi tot aşa până când plămânii sunt umpluţi (de la 5 la 9 cicluri).vom risca ejacularea. controlează respiraţia şi sperma". Când plămânii sunt plini. totul pare complicat dar când ajungem la punctul limită. Astfel spus. impingere cu inspiraţie parţială-retragere cu retenţia aerului . Tantra spune: "Cel care controlează mentalul.2. se poate relua cu o respiraţie profundă şi lentă. După "alerta" du-te-vino". Aceasta este adevărat dar bărbatul nu este singur iar femeia are şi ea un rol în acest joc amoros. Citind. Dacă cuplul trebuie să se imobilizeze un timp pentru a evita ejacularea. după o scurtă reţinere şi pe un recul al penisului. O femeie experimentată ştie şi simte când bărbatul se găseşte la punctul limită şi îl ajută 18 .din nou impingere cu inspiraţie parţială .ca în cazul obişnuit . expiraţi dintr-o dată pe gură tot aerul cu un sunet: "HA".

care stăpâneşte toate tehnicile la perfecţie. cu atât mai puţin riscăm ejacularea. acest tăiş al briciului. bărbatul va observa care muşchi participă la jocul instinctiv şi ritmat la bazinului. spastice.nemişcând deloc şi concentrându-şi toată atenţia la jocul amoros. 1 profundă". Pentru aceasta. dacă bărbatul taoist se teme de 19 . trebuie să strângem cât mai bine inelul muscular de la baza penisului care intensifică erecţia. să înlăture toate mişcările sacadate. Tot în legătură cu mişcările. cuplul va descoperi că a câştigat pe toate planurile. deci mai întâi trebuie cunoscut. Totodată. De fapt. Din contră. du-tevino trebuind să rezulte dintr-o mişcare ondulatorie suplă a întregii coloane vertebrale şi nu trebuie făcută cu mişcări de şale (din zona rinichilor). trecem la 9 mişcări superficiale. Doar o femeie care are şansa de a face dragoste cu un bărbat tantric. 1 profundă. trebuie decondiţionat jocul muscular reflex al actului. 81 este numărul perfect: este pătratul lui 9 care este pătratul lui 3. set de 81 de mişcări (pentru tao-işti. maituna tantrică nu ne condamnă la imobilitate totală. de femeie depind multe căci bărbaţii pot să rezite la "asaltul" unei femei pasionale care îi vrea sperma. trebuie să ţinem cont de muşchii care intră în joc în timpul mişcărilor coitale. ca şi fesierii şi centura abdominală acţionând şi crispându-se în faza ultimă obişnuită la bărbatul non-tantric. el va trebuie să se relaxeze. Este adevărat. curând. când trebuie să-l relaxăm şi pe el. El va simţi muşchii lombari responsabili de zona rinichilor. cu excepţia ultimei secunde. Dacă nu vrea să derapeze. în timpul actului amoros şi mai ales la punctul limită. la început Tao propune "3 mişcări superficiale. nearmonioase. Ne controlăm mai bine când relaxăm muşchii reflex ai ejaculării. Ca şi pentru respiraţie. La punctul limită. numărul perfect). Cu cât este mai strâns. Progresând. Se poate observa şi în timpul unei ejaculări accidentale. la început unirea amoroasă va părea mai puţin satisfăcătoare dar. poate să se abandoneze fără restricţii şi fără a-i provoca o ejaculare intempestivă.

uterul. în cartea "Tao-arta iubirii" precizează că. se presa puternic cu indexul şi degetul mare al mâinii stângi. adică din prostată! Spre deosebire de bărbatul taoist. el retrage penisul. bărbatul nu trebuie să ejaculeze înaintea celor 5000 de mişcări. bărbatul tantric când nu-şi poate inhiba ejacularea. Prin urmare. Pentru Tao. chiar înainte de ejaculare. cu atat intensitatea actului sexual se amplifica. bărbatul îşi blochează suflul cu plămânii plini. Atunci cand ii lucrezi. Cand nasti. Este vorba despre acei muschi pe care ii contracti ca sa opresti urina. astfel incat bebelusul sa poata intra pe colul uterin. nelăsând decât glandul angajat. multi urologi si ginecologi recomanda astfel de exercitii. Prin exercitiile Kegel sangele si implicit caldura sunt indreptate spre clitoris si vagin. creste debitul de sange din acea parte a corpului. rectul si vaginul. zona dintre scrot şi anus (bulb). tot ce 20 . Jolan Chang. acceptă ca ea să se producă în vagin. ea nu poate să ajungă decât în vezică şi va fi eliminată în timpul primei micţiuni pentru că nu se poate întoarce de unde a venit. totul pe inspiraţie profundă. îşi ridică diafragma deschizând toracele şi contractă partea de jos a abdomenului. În China antică. ea este refulată către interior. După 20-30 secunde de nemişcare. retragerea penisului devine din ce în ce mai puţin necesară şi că vom sfârşi prin a recurge la acest procedeu foarte rar. cu timpul.ejaculare. Tot ei au si un rol erotico-jucaus: cu cat sunt mai puternici. Acest procedeu poate împiedica ejacularea dar. In cazul in care suferi de incontinenta urinara. facand zona mai sensibila. La punctul limită. sperma nu părăseşte penisul. asa ca te exciti mai repede si devii mult mai receptiva la placere. el le va putea relua. timp de 3-4 secunde. Unde? Fiziologic. muschii pubococcigieni se extind mult. Miscarea care iti maximizeaza placerea Exercitiile Kegel constau in contractia si relaxarea muschilor PC pubococcigieni parte a muschilor perineali care sustin vezica urinara. dacă ea totuşi are loc.

dupa ce a inceput sa faca exercitiile Kegel in mod regulat. Vei observa dupa aproximativ o luna o schimbare atunci cand faci sex. Si asta o ajuta foarte mult. iar placerea e mult sporita. Antrenament Kegel ca la carte Primul pas pe care trebuie sa-l faci inainte de-a incepe aceste exercitii este sa-ti localizezi muschii pubococcigieni. pentru ca pe cat de usor este sa practici aceste exercitii. Asa ca tine minte: data viitoare cand mergi la toaleta incearca sa intrerupi voluntar cateva secunde fluxul de urina. orgasmele mele erau rapide si superficiale . Daca faci un calcul simplu. iar timpul in care tii muschii contractati sa fie de 10 secunde. mai lungi si mai intense. inseamna ca i-ai gasit! Ai grija.simti cand faci dragoste cu partenerul tau va spori pe masura perseverentei cu care lucrezi muschii pubococcigieni. o executie gresita poate duce la agravarea afectiunii. Toate aceste beneficii duc spre rasplata cea mare: orgasme mai adanci. Daca poti sa opresti fluxul de urina si apoi sa-i dai drumul in timp ce restul corpului ramane nemiscat. Asta a simtit si V. Era ca si cum valoarea vietii mele sexuale ar fi crescut de la 4 la 10". realizezi ca exercitiile abia daca iti "fura" din timpul tau liber 5 minute pe zi. Medicii spun ca.asta in cazul in care ajungeam sa am vreun orgasm. practica aceste contractii si relaxari ori de cate ori ai posibilitatea. Iar in cazul incontinentei urinare.. M. practica exercitiile Kegel chiar in timpul actului sexual. schimbare 21 . fara sa-ti contracti funduletul sau abdomenul.Dar dupa cateva luni de exercitii. atunci cand n-o satisface stilul partenerului. Un alt beneficiu pe care il obtii daca iti intaresti acesti muschi e ca vei putea controla ceea ce se intampla in partidele de sex. daca iti contracti muschii pubococcigieni in momentul orgasmului. Important este sa faci serii de cate 10-20 de astfel de exercitii de trei ori pe zi. povesteste ea. poti prelungi senzatia. ‘’Inainte. spune ca. pe atit de frecvente sunt greselile. O cititoare. Specialistii spun ca aproximativ jumatate dintre femeile care fac astfel de exercitii nu le executa corect. Odata ce ti-ai descoperit "muschii erotismului". cum ar fi adancimea si viteza lui de penetrare.. am inceput sa resimt valurile placerii explozive care imi zguduiau tot corpul.L.

"Cand incordeaza muschii. va fi incantat. si ei au asemenea muschi). placerea atinge cote maxime. In cazul in care incordezi zona perineala si in timp ce faci dragoste cu partenerul tau. astfel incat ambii parteneri sa ajunga la punctul culminant in acelasi timp. Iar barbatii care au probleme cu ejacularea precoce trebuie neaparat sa-si descopere acesti muschi si sa practice contractiile perineale la fel ca femeile. incearca si urmatoarele exercitii Kegel un pic mai complicate. Rezultatul nu va intarzia sa apara. Sexul solo Atunci cand experimentezi sexul de una singura." Mai mult. simte totul mult mai intens. Acest lucru le poate asigura controlul asupra actului sexual. Ne-o marturiseste chiar B. Trebuie sa stii ca nu numai tu ai de cistigat. Miscari pentru avansati Odata ce ai deprins tehnicile de baza. Sunt terapeuti care considera ca si barbatii pot face asemenea exercitii ce le vor intari muschii pubococcigieni (da.: de 10 luni. ci si partenerul. in sensul ca pot amana un orgasm venit prea repede. apoi relaxeaza-i printr-o miscare de doua secunde. Carnal Kegel Kegel nu sint numai acele exercitii pe care le faci in timpul tau liber. iar celelalte patru ar trebui aplicate atunci cand esti cu partenerul tau. Prima miscare e pentru sexul solo. respectiv placerea. incordeaza-ti incet muschii perineali timp de doua secunde. pentru ca fiecare contractie a ta va spori presiunea. vei intelege care este adevaratul avantaj de-a avea acesti muschi puternici si tonifiati. nu va mirati. Vei observa senzatii puternice si adanci de placere crescanda.care va deveni din ce in ce mai profunda cu cat vei continua sa-ti fortifici acesti muschi. fiecare senzatie e mult amplificata. Si daca isi contracta muschii exact inainte de-a avea orgasm. anumite contractii ale muschilor tai perineali il pot ajuta sa nu ajunga la orgasm inainte de a fi si tu gata. de cand prietena lui exerseaza Kegel in timpul sexului. 22 .

Bibliografie 1.Tantra .menonline.www.terapiam.http://drsex.www.le culte de la Feminite. Incordeaza-i cand te ridici si tine-i asa o secunda sau doua. astfel incat punctul G va deveni mai accesibil si vei atinge orgasmul foarte usor. www. incearca sa-ti impingi in jos muschii perineali in timpul actului sexual ca si cum ai avea ceva in vagin si ai incerca sa scoti afara. Acest exercitiu va cobori peretii vaginului. Iti vei simti contractati un pic si muschii abdominali. ed.seductiatrupului. Simti ca partenerul e pe cale sa ajunga la orgasm? Tine-ti muschii contractati. Flammarion.www.ro 5. Barbatilor le place foarte mult tehnica asta.yogaesoteric.ro/2007/02/28/orgasmun-feminin-simasculin/ 6.I.Forta pasiunii In loc sa faci contractii Kegel obisnuite.askmen. astfel incat sa-i intarzii ejacularea. care efectiv ii face sa innebuneasca de placere. Ed. 1988 23 . autor Andre Van Lysebeth.ro 4. iar placerea va fi mai intensa.net 3. Avantajul este ca vei avea un control mai mare asupra ritmului si a penetrarii. Contractia adanca Faceti dragoste si esti deasupra partenerului tau? Incearca sati sincronizezi miscarile cu contractii ale muschilor pubococcigieni.ro/ 2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful