You are on page 1of 2

RO

AWT 5108/3 - AWT 5107


A. Butonul de selectare a programului B. Butonul de selectare a temperaturii C. Butonul Selecie vitez de centrifugare D. Butonul Start/Stop (On/Off) Rece

h : opiune / Da: dozaj necesar


1) 2)

3)

A
Programul Simbol splare

C D
Tip de splare / Note Detergenii i aditivii ncrctura PreSplare Lichid maxim splare principal emolient kg

Nu folosii detergeni lichizi. Pentru o protecie sporit a articolelor de mbrcminte, la acest program viteza de centrifugare este limitat la 800 rpm. Pentru o protecie sporit a articolelor de mbrcminte, viteza de centrifugare este zero la acest program.
nlbitor Opiuni speciale Tempera- Viteza tura maxim Rapid Cltire Oprire de centriintensiv cltire fugare C rpm

Bumbac cu presplare Sintetice cu presplare Delicate cu presplare Bumbac Colorate din Bumbac Articole de fiecare zi Sintetice Sintetice scurt Delicate Ln Splare manual Cltire + centrifugare delicat Cltire + centrifugare Centrifugare Centrifugare delicat Evacuare

Articole foarte murdare: cearafuri, fee de mas, lenjerie intim, prosoape, cmi etc. din bumbac i in. Articole foarte murdare: bluze, cmi, salopete etc. din poliester (Diolen, Trevira), poliamid (Perlon, Nylon) sau n amestec cu bumbac. Articole foarte murdare: perdele i articole delicate, rochii, fuste, cmi i bluze. Articole murdare normal i foarte murdare: cearafuri, fee de mas, lenjerie intim, prosoape, cmi etc. din bumbac i in. Articole murdare normal: cearafuri, fee de mas, lenjerie intim, prosoape, cmi etc., din bumbac i in. Articole puin sau normal murdare: textile din bumbac i/sau sintetice. Articole normal de murdare: bluze, cmi, salopete etc. din poliester (Diolen, Trevira), poliamid (Perlon, Nylon) sau n amestec cu bumbac. Articole murdare normal: salopete i articole sportive din bumbac, poliester, poliamid i n amestec cu bumbac. Perdele i articole delicate, rochii, fuste, cmi i bluze. Doar articole din ln cu finisaj fr postav, etichetate cu marcajul pentru ln i identificate ca articole lavabile n maina de splat. Dac selectai Oprire cltire nu lsai rufele n ap timp ndelungat. esturi din mtase, in, ln i viscoz marcate cu eticheta splare de mn. Dac selectai Oprire cltire nu lsai rufele n ap timp ndelungat.

5,0 2,0 1,5 5,0 3,0 3,0 2,0 1,5 1,5 1,0 1,0 2,0 5,0 5,0 2,0

Da 1) Da
1)

Da Da Da Da Da Da Da Da Da Da Da

h h h h h h h h h h h h h

h h

h h h h

h h h h h h h

h h h h h h h h h h h h h

Max. 95 Max. 60 Max. 40 Max. 95 Max. 60 Max. 60 Max. 60 Max. 60 Max. 40 Max. 40 Max. 30

1000 800 2) 800 2) 1000 1000 1000 800 2) 800 2) 800 2) 800 2)

Da 1)

3)
800 2) 1000 1000 800 2)

Program pentru tratarea rufelor cu apret sau lichid emolient. Program pentru tratarea rufelor din bumbac sau in cu apret sau lichid emolient. Program pentru centrifugarea intensiv a rufelor din bumbac sau in la viteza maxim de centrifugare. Program pentru centrifugarea rufelor delicate cu o vitez mai mic. Doar evacuare - fr centrifugare. Metod alternativ pentru terminarea programului dup Oprire cltire.

Not Aceast main este comandat prin senzori. V rugm evitai dozajul excesiv cu detergent.
Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool USA

5019 312 10071

DATE DESPRE CONSUM Programul Bumbac Bumbac Bumbac Articole de fiecare zi Sintetice Sintetice Delicate Ln Splare manual Selectorul de temperatur (C) 95 60 40 40 60 40 40 40 40 ncrctura (kg) 5,0 5,0 5,0 3,0 2,0 2,0 1,5 1,0 1,0 Apa (l) 63* 55 55 45 62 56 63 63 63 Energia (kWh) 1,80 0,95 0,60 0,48 0,80 0,45 0,45 0,45 0,30 Aprox. Durata programului (ore : minute) 2:05 1:55 1:55 1:00 1:35 1:30 0:50 0:40 0:50

Ciclul de presplare mrete durata programului cu aproximativ 15 minute. Valorile referitoare la consum au fost msurate n condiii specifice i n conformitate cu standardul IEC 60 456. Valorile de consum din fiecare locuin pot varia fa de valorile date n tabel n funcie de presiunea i temperatura debitului de ap, de ncrctur i de tipul de rufe. Datele din Coloana energie se refer la programul Bumbac 60C. * Pentru a reduce temperatura apei, va fi adugat puin ap rece la terminarea ciclului principal de splare, nainte ca pompa s evacueze apa afar.

PREGTIREA CICLULUI DE SPLARE 1. ncrcai maina de splat, nchidei uile tamburului i verificai dac sunt nchise corespunztor. 2. Adugai detergeni i aditivi n dozator, dar nu mai mult de semnul MAX al nivelului, dup cum urmeaz: Program cu presplare i splare principal Program de splare principal fr presplare Lichid emolient i balsam de rufe nlbitori pe baz de clor Substane pentru ndeprtarea petelor Ageni anti-calcifiere (dac sunt necesari) 3. Rotii butonul selector de programe la programul dorit. 4. Rotii butonul selector de temperatur la temperatura dorit.

5. Rotii butonul selector a vitezei de centrifugare la viteza de centrifugare dorit. Dac este selectat viteza de centrifugare 0, centrifugarea final este anulat, dar nu centrifugrile intermediare. Programul se termin cu un ciclu de evacuare. SELECTAREA OPIUNII DORITE Selectarea sau deselectarea unei opiuni poate fi efectuat n orice moment pe durata desfurrii programului. Opiunea se va aplica atta timp ct faza corespunztoare a programului nu a fost executat nc. Butonul Rapid Pentru cicluri de splare rapide, cu economisirea energiei. Ideal pentru ncrcturi mici, constnd din rufe puin murdare.

Butonul Cltire intensiv Este adugat un ciclu de cltire pentru a asigura o cltire mai intens. Aceast opiune este indicat n special pentru zonele cu ap foarte dulce, pentru lenjeria copiilor i pentru persoanele cu alergii fa de detergeni. Butonul Oprirea cltirii Rufele rmn n ultima ap de cltire fr s se mai continue cu ciclul de centrifugare final pentru a mpiedica mototolirea i pentru a preveni estomparea culorilor. Aceast opiune este indicat n special pentru programele Sintetice, Delicate i Articole de fiecare zi. Aceast funcie este util n special dac dorii s amnai pentru mai trziu centrifugarea, sau dac dorii numai s evacuai apa. Not: butonul selector de programe se oprete pe . Aparatul n ciclul Oprire cltire: Apsai din nou pe butonul Oprire cltire: programul se va termina automat cu ciclul de centrifugare selectat. Dac nu dorii s centrifugai rufele, apsai butonul Pornit/Oprit, rotii butonul selector de programe la programul Evacuare i apsai butonul Pornit/Oprit din nou. PORNIREA PROGRAMULUI Deschidei robinetul i apsai butonul Pornit/ Oprit. Lumina indicatoare a butonului Pornit/ Oprit se aprinde. Not: Dac apare o ntrerupere a alimentrii cu curent sau dac aparatul este deconectat pe durata ciclului, programul va funciona din nou din punctul n care a fost ntrerupt.

TERMINAREA CICLULUI DE SPLARE Butonul selector de programe este n poziia Stop. 1. Apsai butonul Pornit/Oprit pentru a opri maina. 2. Anulai opiunile. 3. nchidei robinetul. 4. Ateptai deblocarea capacului (circa 1 minut). 5. Deschidei capacul i uile tamburului i scoatei rufele din main. SCHIMBAREA PROGRAMULUI PE DURATA CICLULUI DE SPLARE 1. Oprii maina prin apsarea butonului Pornit/Oprit. 2. Selectai noul program. 3. Pornii programul prin apsarea butonului Pornit/Oprit din nou. PAUZA/NTRERUPEREA UNUI PROGRAM Dac, dintr-un motiv oarecare, dorii s ntrerupei programul pentru o anumit perioad i s-l continuai mai trziu: 1. Apsai butonul Pornit/Oprit. 2. Dup pauza dorit, apsai din nou butonul Pornit/Oprit. ANULAREA PROGRAMULUI 1. Oprii maina prin apsarea butonului Pornit/Oprit. 2. Rotii butonul selector de programe pe poziia Evacuare. 3. Apsai butonul Pornit/Oprit din nou pentru a porni programul Evacuare.

Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool USA

5019 312 10071