P. 1
Referat Spice

Referat Spice

|Views: 175|Likes:
Published by Gabriela Stoica
Referat Spice
Referat Spice

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Gabriela Stoica on Feb 26, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/14/2013

pdf

text

original

Universitatea “Politehnica” Bucureşti Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei

Lucrare colocviu de laborator

Stoica Gabriela-Diana 423F

  2. Curbe Cj –VREV curbele descriu capacitatea joncţiunii în funcţie de tensiunea inversă aplicată pe ea . Caracteristica directă a diodei Rezistenţa serie este rezistenţa regiunilor de sarcină spaţială sau a regiunilor neutre ale joncţiunii pn? Rezistenta serie este rezistenta regiunilor neutre ale jonctiunii pn.Dioda 1.

Ecranul 4 . deoarce FC este subunitar. Ecranul 3  Ce tip de curent (difuzie sau generare-recombinare) predomină în polarizare inversă? La polarizarea inversa curentii prin dispozitiv sunt determinati de fenomenul de „generare de purtatori” în zona de trecere sau în zonele neutre. Se poate fixa parametrul FC la valoarea1? Dar FC > 1? Nu. 4. 3.

în ce plajă de valori se află coeficientul de emisie? Spre ce valoare tinde el în polarizare inversă? De ce? Coeficientul de emisie are valoarea 1 pentru diodele cu Ge. .5. în timp ce pentru diodele cu Si are o valoare apropiată de 2. Regimul de comutaţie al diodei  La o diodă ideală. Tranzistorul bipolar 1. Ecranul 1: estimarea curentului de saturaţie  estimarea curentului de saturaţie Is s-a realizat utilizând datele de catalog ale dispozitivului în regim de saturaţie.

din punct de vedere fizic. Dependenta lui W de VBC.2. ci impune o dependenta liniara de tensiunea VBC a parametrilor Is si βF. 3. iar dependenta lui W de VBE se numeste „efect Late”. Ecranul 3:  Ce diferenţă este între β (notat în catalog cu h ) şi parametrul de model β (notat în F 21E FM Model Parameters cu BF)? BF reprezinta valoarea maxima a lui β F . WB care depinde de VBE si VBC prin intermediul extensiilor regiunilor de sarcina spatiala. Efectul Early nu modifica circuitul echivalent al tranzistorului . efectul Early? Efectul Early este efectul modularii grosimii regiunii neutre a bazei. lpE si lpC. Ecranul 2: Estimarea tensiunii Early directă utilizând caracteristicile de ieşire IC-VCE  În ce constă. cand VBE=ct se numeste „efect Early”.

rezistenţa serie de colector şi parametrul de model Gummel-Poon. corespunzători curentului de generare-recombinare de la joncţiunea BC. . Ecranul 4  estimează alţi parametri pentru modelul Ebers-Moll fundamental β SC CL RM = BR. n . IKR. ce caracterizează nivelele mari de injecţie pentru joncţiunea BC. parametrii I .4.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->