You are on page 1of 16

COMUNICAREA DE MARKETING PENTRU MARCA HEINEKEN

Studenti: Stanciu Carlo Cristian Stancu Adrian Stanica Alexandru Stoian Paul-Mihaita

Stan Ionut

Bucegi. cand Gerard Adrian Heineken cumpara fabrica de bere Heystack din Amsterdam. acoperind toate segmentele acesteia: Heineken.ANALIZA COMUNICARII PERIOADA 2011-2012 DE MARKETING A FIRMEI HEINEKEN IN Traditia Heineken incepe in 15 februarie 1864. Heineken Romania numara aproximativ 1100 de angajati are cel mai variat portofoliu de produse de pe piata berii din Romania. Hategana si marcile de import Zipfer si Edelweiss.I.marca Neumarkt. Silva. Schlossgold. Golden Brau. a adus in portofoliul Heineken Romania una dintre cele mai cunoscute marci de pe piata berii . Gosser. Achizitia Bere Mures in 2008. Harghita. . Ciuc Premium. Neumarkt. Gambrinus.

Una dintre cele mai mari marci ale grupului este chiar Heineken. Majoritatea specialistilor sustin ca berea Heineken are un gust dulce.fiind o bere care te face sa te simti bine atunci cand o bei. potrivit de tare (5% alcool cu un extract de 11. care se diferentiaza prin statutul de premium de celelalte marci ale grupului.4 grade Plato) cu aspectul verde deschis care ademeneste consumatorul si mai mult sa o incerce. . Este potrivit de racoritoare.

V. este adresată în special bărbaţilor. active profesional şi care au cunoscut succesul. cuprinsă între 30-45 ani. . se află în Europa. Segmentul căruia se adresează marca Heineken este prezentat de persoane de vârstă medie.Principala forţă a activităţii Heineken N. Datorită gustului aspru al berii. care doresc să aibă sentimentul apartenenţei la o elită. care ştiu să aprecieze produse de calitate superioară şi caută o recompensă a efortului lor.

. Acesta este simbolul spiritului si energiei celor peste 70. care este formata dintr-un logo cu numele HEINEKEN scris cu majuscule si completat de o stea rosie. Identitate Sonora: Cea mai recenta reclama Heineken are pe fundal o melodie din coloana sonora a filmului thriller indian Gumnaam (in traducere Necunoscutul) Melodia se numeste Jaan pehechaan ho si a fost compusa de Shankar Jaikishan. negru si rosu. reflectand evolutia si succesul companiei la nivel international.000 de angajati ai companiei din intreaga lume.Culori folosite: verde inchis. Numele marcii: Heineken Compania a adoptat o noua identitate vizuala in 2011 .

Este cazul mărcii Corona. DAB. Heineken.dar in mod special in Europa . fiind o bere de calitate superioară care se distinge prin aroma puternică şi mai aspră a acesteia. Budweiser. Cele mai mari vanzari le are in Europa. dar s-a dezvoltat in tari din intreaga lume.Asia si America.Astfel. Ca piata de desfacere. care nefiind produse în România ajung la detailişti cu preţuri foarte mari. mărci internaţionale celebre de calitate foarte bună. etc.Marca Heineken este poziţionată în segmentul de bere premium internaţional.Heineken se comecializeaza la nivel mondial. . Pe piata din Romania Heineken este catalogata a fi Super Premium cu o pondere nesemnificativă in consumul cotidian.

până la sfârşitul campaniei .Obiectivele campaniei Heineken 2012: Atingerea unei notorietăţi top of mind de minim 10%. Atingerea unei notorietăţi spontane de minim 30%. Atingerea unei notorietăţi asistate de minim 75%. . până la sfârşitul campaniei. Obţinerea unei rate de încercare de minim 20% Atingerea unei cote de piaţă de minim 20% pe piaţa berii premium. Atingera unei cote de piaţă de minim 3% pe piaţa generală a berii în România.

Noua bere Heineken Lemon.PARTEA A II-A Haideti sa vorbim si despre noul produs. o inovatie care surprinde si aprinde! .

Noua marca internationala lansata de grupul Heineken este Heineken Lemon. Culoarea predominanta a sticlei este galben. O alta diferentiere fata de Heineken simplu si restul marcilor din grupul Heineken.33L in loc de 0. fiind diferit fata de alte beri Lemon. este sticla de 0. . inlocuind verdele specific marcii Heineken.5L care este mult mai practica. precum si de marcile din cadrul Heineken. Gustul acrisor este cel care surprinde. aceasta fiind considerata cea mai buna bere din categoria Lemon.

datorita alcoolemiei ridicate . Segmentul căruia se adresează noua marca Heineken este reprezentat de persoane de vârstă medie.Datorita alcoolemiei ridicate si a combinatiei cu gustul de lamaie .Publicul tinta caruia i se adreseaza Heineken Lemon este reprezentat de persoanele puternice si dornice de aventura..noua bere Heineken este cotata la o calitate superioara segmentelor “lemon si radler”. dar si tinerilor dornici de aventura cu varsta peste 18 ani care ştiu să aprecieze produse de calitate superioară şi caută ceva diferit de ceea ce este pe piata. Datorită gustului de lamaie al berii. poate fi consumata si de femei dar este adresată în special bărbaţilor.

galbenul facand referire la gustul de lamiae si negrul la alcoolemia ridicata a noului Heineken. Identitatea sonora a Heineken Lemon va fi reprezentata de melodia:Fool’s Garden-Lemon Tree . In partea de jos a siglei Heineken a fost asezata o jumatate de lamaie sugestiva pentru noua savoare a Heineken.IDENTITATEA PRODUSULUI Nume: Heineken Lemon Noua sigla cuprinde culorile : galben si negru care sunt sugestive pentru noua marca Heineken.

In Romania adversarii principali pe piata sunt Reed`s si Becks Lemon . ce vrea sa se faca cunoscuta in special in Europa.Heineken Lemon este pozitionata pe piata ca fiind o bere Super Premium. deoarece s-a considerat ca Heineken Lemon nu se poate compara cu actuala concurenta. Romania a fost printre primele tari in care noul brand a aparut. cu o calitate foarte mare. apoi treptat in toata lumea.

Mesajul campaniei de promovare a produsulului este : “Do you want to test the strongest beer in the world?Now you can drink Chuck Norris’s favourite beer:Heineken Lemon . Mesajul se adreseaza persoanelor puternice cu un spirit aventurier dornice sa testeze o combinatie nemaintalnita. intre berea cu o alcoolemie ridicata si o aroma placuta de lamaie.Mesajul publicitar va fi de natura rationala deoarece va prezenta avantajul consumului noului Heineken lemon .cu o o alcoolemie ridicata destinata special persoanelor care prefera gustul puternic al berii asociat cu o aroma placuta a lamailor galbene de Sicilia.

In ceea ce priveste amplasare de tip outdoor a fost luata decizia de a fi amplasate banerre publicitare in marile intersectii ale Capitalei cat si in centrele oraselor din provincie.Noul print publicitar va fi publicat saptamanal in zilele de luni si vineri in ziarele Libertatea si Jurnalul National.deoarece sunt cele mai cunoscute 2 ziare din Romania si au ca cititori in special persoane peste 18 ani. Totodata pentru promovarea in Romania Heineken a decis sa devina sponsorul principal al galelor Lokal Kombat. .un sport urmarit in general de barbati.categorie de varsta careia i se adreseaza si noul Heineken Lemon.

.

Do you want to try the strongest beer in the world? Heineken Lemon. Chuck Norris`s favourite beer! .