You are on page 1of 148

201 1

U G R A D B E N I A P A R AT I

UVOD

U D O B N O S T L J E P O T E . L J E P O TA T E H N O LO G I J E . D I Z A J N J E O B OJ E .
Vjerujemo da si kvaliteta i funkcionalnost mogu dopustiti primjetljivi oblik. Stavljamo karte na dizajn koji privlai. Koji izlazi iz prosjenosti i nadahnjuje. Pritom suraujemo s priznatim imenima svjetskog dizajna i spajamo nekada nespojivo: ugodno na pogled, jednostavno za upotrebu i pribavljivo po pristupanoj cijeni. Sa ili bez potpisa.

UVOD

03

Prednost ljepote je to djeluje. Prednost odlinosti je to je dostupna. Prednost Gorenja je to to razumije. Svojom otvorenou za izvorne ideje mijenja svakidanje neprimjetnosti u eljene predmete. Svojom tehnolokom dovrenou mijenja privlane oblike u izvore nove udobnosti. Svojom prisegom na jednostavnost upotrebe produbljuje razumijevanje potreba savremenih ljudi. Stratekim zavjetom vrhunskom ali dostupnom dizajnu zacrtava nove perspektive ivljenja. Gorenje je ime koje poznaju praktini esteti. U traenju lijepoga ne zaboravljaju na udobnost praktinoga. U promjenljivosti svojih satnica uzimaju si vremena za male ali vane doivljaje. U udobnosti vlastitoga doma slobodni su u mislima. Budunost oblikuju po svome. Svoj dom takoer. Privlanou dizajna koji djeluje. Odlinou tehnologije koja je prijatna i upotrebljiva. Znakom koji ne spominje ve tavie nadahnjuje novu slobodoumnost ivljenja doma.

UVOD

D O K A Z I K VA L I T E T A
Kvalitet je na vodi. Garantujemo ga.
Vie nego li polustoljetna tradicija proizvodnje kuanskih aparata, potivanje potreba potroaa i primjena savremene tehnologije uvjerljivi su dokaz kvaliteta koja je uvjerila ve milione kupaca u cijelome svijetu. Realizacija tehnolokih procesa na principu 6 sigma, koji utiu na funkcionalnost, sigurnost i estetiku proizvoda te osiguranje kvaliteta prema standardu ISO 9001, pored uinkovitih postprodajnih aktivnosti, najbolji su dokaz kvalitete.

Jednostavnost je ugodna. Omoguavamo je.


U razvoju proizvoda uvijek traimo praktina rjeenja koja olakavaju kuanske poslove i omoguavaju kvalitetnije koritenje slobodnog vremena. Inteligentna tehnologija UseLogic senzibilno prepoznaje postupke i stanja te prvenstveno znaajno pojednostavljuje upravljanje proizvoda. Upotrebne prednosti Easy to use omoguavaju uinkovito koritenje ponuene funkcionalnosti i istovremeno vode brigu o odlinim rezultatima i najvioj razini sigurnosti.

Funkcionalnost je lijepa. Oplemenjujemo je.


Kod spominjanja rijei dizajn, veina pomisli na lijep oblik koji mi u Gorenju ipak razumijemo cjelovitije. Oblik neka slijedi funkciju naa je vodea smjernica u razvoju novih rjeenja. Skup ergonomski oblikovanih upotrebnih prednosti, odovarajui materijali te estetski ugoaj jamstvo su dobroga dizajna. Prepoznatog u meunarodnom okruju te nagraenog prestinim nagradama za dizajn.

Okolina je obaveza za budunost. uvamo je.


Kvaliteta ivota je danas tijesno povezana sa zatitom okoline . Uz potivanje najstroih standarda na podruju zatite okoline (ISO 14001 i EMAS), sa svom odgovornou razvijamo tehnologije i postupke prihvatljive za okolinu. Proizvodima od prihvatljivih materijala i ukljuivanjem funkcija koje kroz ivotni vijek aparata znatno tede elektrinu energiju i vodu, trudimo se - zajedno s vama - zatititi okolinu buduim generacijama.

UVOD

05

Aparati za kuhanje

06

Friideri i zamrzivai

100

Maine za pranje posua


Maine za pranje posua

120

Tehniki podaci
Ugradbene mjere

132

Ugradbene penice i tednjaci ................................................. 06 Mikrovalne penice ...................... 38 Ugradbene ploe za kuhanje ............................................ 44 Kuhinjske nape ................................. 74

Friideri/zamrzivai .................. 100 Friideri ................................................... 115 Zamrziva .............................................. 117 Monarque .............................................. 118

....

120

.........................

132

UGRADBENE PENICE

K A D J E U N U T R A N J O S T VA N A

UGRADBENE PENICE

THE INSIDE STORY

PRIA KOJA SE DESILA U UNUTRANJOSTI. Ostvarite je u privatnosti vaeg doma, zahvaljujui inovaciji. Pokrenite je dodirom na directouch patent. Nova generacija ugradbenih aparata Gorenje.

DirecTOUCH, perfektni rezultati na vrhovima vaih prstiju

Ovaj inovativni patentirani elektronski programski modul je praktino revolucionarni ekran sa upravljanjem na dodir nove generacije Gorenje ploa i ugradbenih penica. Tri jednostavna koraka je sve to je potrebno kuhanje nikad nije bilo jednostavnije! Nakon ukljuenja penice, odaberite dodirom simbol koji prikazuje vrstu jela koju elite da spremate, onda pritisnite Start. Brojni prethodno definisani programi peenja automatski e podesiti pravu kombinaciju grijaih elemenata, temperature i vremena spremanja. Veliki i jasno prepoznatljivi simboli ine penicu jednostavnom za upotrebu dok jo uvijek ostavlja mogunost i slobodu da se sva podeavanja (grijai, temperatura, vrijeme spremanja, sonda za meso) koriguju prema vaoj elji i vaim iskustvima. Vae omiljeno podeavanje se moe memorisati i jednostavno izabrati kada koristite penicu sljedei put. Sigurnosno zakljuavanje je dodatna prednost elektronskog programskog modula jer spreava neovlatene korekcije ve odabranih funkcija i obezbeuje dodatnu zatitu od povreda.
Piletina Pizza Kotleti, ribe Kotleti (vea koliina) Kolai i keksi

Pei na reetki na srednjem nivou, a posudu za skupljanje masnoe postaviti jedan nivo nie. Podeenje temperature na 170 C, trajanje 1 sat i 5 minuta za pile od 1 kg.

Penica e se zagrijati za 8 minuta na temperaturu od 200C. Nakon zagrijavanja postavite pizzu na srednji nivo draa u plitku posudu ili pecite na kamenu. Trajanje peenja je 19 minuta za pizzu od 500 g.

Penica se mora zagrijati 5 minuta. Pei na reetki na gornjem drau (posudu za skupljanje masnoe postaviti nivo ispod) zatvorenih vrata. Okrenite meso na sredini peenja. Temperatura penice bit e podeena na 240 C, trajanje peenja 23 minute za 2 x 200 g.

Penica se mora prethodno zagrijati 5 minuta. Pei u maloj posudi na reetki srednjeg nivoa. Temperatura penice je 240 C, trajanje peenja 25 minuta za 4 x 200 g kotleta.

Penica e se zagrijati za pet - est minuta na temperaturu od 160C. Pei moete u plitkim posudama na dva nivoa istovremeno (drugi i trei nivo od dna). Trajanje peenja 26 min. za 2 x 300 g.

Peenje u tamnom kalupu za kuglof, postavljen na drugom nivou od dna. Temperatura penice je 160 C, vrijeme pripreme je 1 h za 1 kg tijesta.

Dizano tijesto za kolae i torte

Pei u plitkoj posudi na srednjem nivou. Podeenje temperature na 200 C, trajanje 55 minuta za 1 kg tijesta.

Hljeb

Zagrijavanje za 3 minute na 40 C. Dizano tijeste u posudi, postaviti na reetku na drugom nivou od dna.

Dizano tijesto

Postaviti smrznutu hranu na reetku u srednjem dijelu. Posudu za kapanje postaviti na nivo ispod.

Odmrzavanje

Nasuti pola litra vode u duboku posudu za peenje i postaviti na drugi nivo penice. Temperaturu penice postaviti na 50 C, ostaviti ukljueno pola sata.

AquaClean

Elektronski programator sa upravljanjem na dodir


Novo na tritu. Gorenje penice sa inovativnim elektronskim timer-om i senzorskim upravljanjem. Upravljanje na dodir omoguava da postavite vrijeme trajanja pripreme i odabir temperature, koji moete pratiti na display-u sve vrijeme trajanja. Povrine na inovativnim elektronskim programskim timer-ima su Gorenje inovacije za jednostavnu upotrebu!

UGRADBENE PENICE

U 3 koraka do domaeg hljeba

Jednostavnim dodirom izaberite eljeni postavljeni program, inovativna UseLogic tehnologija e napraviti sve za vas.

HomeMADE penica. Jedinstvena inovacija modelirana po uzoru na krunu pe!


Sa velikom unutranjou, dizajn penice sa zaobljenom gornjom ivicom penice za superiorne rezultate peenja po uzoru na tradicionalne krune pei na drva! Inovativna dizajnerska rjeenja za novu generaciju Gorenje ugradbenih penica obuhvata specijalno pozicioniranje grijaih tijela za savreno peenje. Glatke, zaobljene ivice na zadnjoj strani i ergonomski dizajnirani kanali za distribuciju vazduha osiguravaju mnogo veu efikasnost cirkulacije vazduha kao i jednaku distribuciju vrelog zraka po unutranjosti penice. Rezultat? Ravnomjerno peenje, hrskava i sona jela; mekani hljeb sa savrenom koricom; mnoga vaa omiljena jela spremljena ba kako treba na nain na koji ste do sada mogli samo da sanjate. Gorenje originalni i genijalni pristup unutranjem dizajnu penice je naslijee tradicionalnih iskustava i rezultat uspjene saradnje sa renomiranim naunim institucijama. Jedinstvena novina sa nijansom drevne mudrosti!

UGRADBENE PENICE

BigSpace, velika zapremina penice

Sa svojom 65 l korisnom zapreminom Gorenje penice su meu najveim na tritu i mogu se lako iskoristiti za spremanje ak i 7 kg-ske urke. Bez obzira na svoju super veliku zapreminu penica se nalazi u A energetskom razredu i jedna je od energetski najefikasnijih penica trenutno prisutnih na tritu, koja je rezultat superiornog dizajna. Idealna za spremanje nekoliko jela u isto vrijeme i za vee porodine skupove, veere i zabave kod kue.

FastPreheat - Brzo zagrijavanje 200 C za 6 minuta

Na osnovu marketinkih istraivanja, funkcija brzog zagrijavanja je jedna od najpoeljnijih funkcija penice. Na osnovu specijalnog dizajna penice i rada grijaih tijela zajedno penici je potrebno samo 6 minuta da temperatura u njoj dostigne 200 C. Minimalna uteda vremena je 30 % to znai da moete da servirate vau picu, kola ili neko drugo jelo koje zahtjeva zagrijavanje penice bre nego ikad prije. Ugraeno svjetlo i zvuni alarm e vas obavjestiti da je penica dostigla potrebnu temperaturu.

Temperaturna sonda za meso

Izabrani modeli Gorenjevih penica imaju temperaturnu sondu posebnu pipalicu za provjeravanje stepena peenosti mesa. Sonda se utisne u meso i namjesti eljena temperatura. Pokaziva na upravljakoj ploi penice upozorit e kada je meso odgovarajue peeno. Pomou temperaturne sonde peenje e uvijek biti odlino.

UGRADBENE PENICE

Najvea upotrebljiva povrina za peenje

iroka penica sa 46 cm ima 15% veu povrinu za peenje, to je rezultat inovativnog pristupa dizajniranju penice. Pruajui najiru raspoloivu povrinu, penica vam omoguava da spremate velike koliine hrane na jednom plehu, ista stvar je i kada peete u samo jednom nivou kao i u vie nivoa. Visoko efikasno rjeenje gornjih grijaa osigurava jednaku distribuciju toplote po cijeloj povrini penice to se prenosi u perfektne rezultate peenja.

46 cm

Peenje na vie nivoa

Izborom penice Gorenje moi ete kod peenja sitnog peciva istovremeno upotrebljavati tri nivoa za peenja. Za ravnomjerno i brzo rasporeivanje toplote slui ventilator na zadnjoj strani penice. Uinkovitije kruenje toplog zraka omoguava odline rezultate peenja, a pri tome tedi vrijeme i energiju.

UGRADBENE PENICE

11

PerfectGrill za perfektnu hrskavost

Veliki gornji vii i manji nii infracrveni grijai su sigurno skriveni u dubini profilisanog plafona penice i spreavaju da doe do opekotina a istovremneo sa rleativnom razlikom u visini osigurava da hrana bude ispeena jednako i perfektno, svaki put. Kod nekih boljih modela gornji grijai elementi se mogu spustiti, to omoguava lake ienje penice.

Potpuno izvlaive teleskopske vodilice. Za sigurniju manipulaciju i bolji pregled!

Teleskopske vodilice koje se mogu izvui komplatnom duinom, olakavaju vam da stavite posude za peenje u penicu i isto tako da ih izvadite, i dodatno omoguavaju bolji pregled nad procesom peenja. Zbog toga je rizik od nastajanja opekotina prilikom peenja znaajno smanjen. Poto je ve ukljuen kao dio standardne opreme penice u svim naim najprestinijim modelima, ali isto tako vodilice imaju dodatnu prednost jer se mogu staviti u bilo koju sofisticiranu Gorenje penicu. Takoer teleskopske vodilice sa izvlaenjem od 3/4 duine su isto tako raspoloive.

UGRADBENE PENICE

Duboka XXL posuda za peenje

Za gurmane koji uivaju u lino napravljenom hljebu, lazanjama, gibanicama ili slinim jelima, dizajnirali smo specijalnu, ekstra duboku posudu od 5 cm. Posudu karkaterie EcoClean emajl kojim je presvuena i omoguava lako ienje i odravanje sa obnom vodom bez upotrebe tetnih hemikalija. Takoer, stranice penice su istije jer visoke stranice posude spreavaju da masnoa prska po penici.

StayWarm - uvanje toplote hrane

Postavljanjem temperature izmeu 65 i 90C doputa vam da odravate hranu na eljenoj temperaturi od jednog do dva sata. Jela pripremljena unaprijed e zadrati okus i ostati topla prije serviranja. Sa ovom najnovijom inovacijom planiranje i serviranje raznovrsnih jela postaje jednostavno, neete imati problema ako vai gosti zakasne.

WarmPlate - za profesionalno serviranje

Topli tanjiri spreavaju gubitak okusa i omoguavaju da vaa hrana ima okus ba onakav kakav bi trebao biti. Izborom funkcije WarmPlate penicu zadravate na temperaturi od 30 do 80 C. Uivajte u profesionalno serviranoj hrani, isto kao to uivate u najboljem restoranu u gradu.

UGRADBENE PENICE

13

Hladne stranice penice sa DynamiCooling

Visoko efikasni sistem hlaenja konstruisan da temperaturu stranica penice dri niskim za vrijeme procesa peenja (DC) kao i napredniji (DC+) osigurava znaajno hladnije spoljne temperature penice. Ventilator mijea hladan ambijentalni zrak sa toplim zrakom iz penice, primoravajui rashlaeni izmjean zrak da izae ispod kontrolne ploe aparata van. Kada se penica ugasi, toplotni senzor ostavlja ventilator u radu sve dok temperatura penice ne padne ispod 60C (DC+). uvajui temperaturu stranica penice i vrata niskim, DynamiCooling znaajno poboljava sigurnost rada sa penicom.

Niska temperatura na vratima penice

Gorenje penice su opremljene sa sigurnosnim i energetsko efikasnim hladnim vratima (CoolDoor CD). Prestinije i sofisticiranije modele karakateriu trostruko zastakljena vrata sa dvostrukim deflektorom toplote, veoma hladna vrata penice (UltraCoolDoor UCD). Superiorna izolacija vrata u kombinaciji sa specijalnim reflektujuim slojevima poboljava karkateristike penice zajedno sa znaajnim smanjenjem potronje energije. Niske temperature spoljne strane vrata uva vas od opekotina kada dodirnete vrata penice.

OpenView, odlina preglednost

Kod odreenih modela super velika zapremina penice je dodatno unaprjeena sa dvostrukim osvjetljenjem. Opremljena sa potpuno staklenim vratima penica osigurava znaajno bolju preglednost unutranjosti, omoguavajui vam da jednostavno nadzirete proces spremanja jela sa sigurne udaljenosti.

UGRADBENE PENICE

Glatka vrata penice za jednostavno ienje Superiorni EcoClean emajl prekriva penicu i posude

Vrata penice se jednostavno skidaju, izraena su bez vidljivih arafa, gumenih dihtunga ili udubljenja gdje se obino nakupljaju neistoe, a njihovo ienje je lako i jednostavno.

Unutranjost penice karakterie sloj superiornog EcoClean emajla, koji je tako gladak i nepropustljiv da toplotu reflektuje u centar prije nego da je apsorbuje u stranice i posude penice. Ovo inovativno rjeenje obezbjeuje jednaku distribuciju toplote u unutranjosti penice, to prua znaajne utede energije i izvanredne rezultate peenja. Neljepljiv sloj EcoClean emajl sprjeava masnou da se lijepi na stranice ili posude u penici, to omoguava da ienje bude veoma lako.

ienje je lake uz EasyClean uloke

S EasyClean ulocima na obje strane ploe omogueno je jednostavno ienje. Katalitike ploe na zidovima penice su dizajnirane da pomognu zadrati vau penicu istom. EcoClean emajlirani oblog zadrava toplu vodu koliko trebate ili ih jednostavno moete pomaknuti i oprati u maini za pranje posua.

Pirolitiko ienje

Pirolitike penice Gorenje koriste se konceptom pirolize kako bi omoguile automatsko ienje. Unutranjost penice, podloge za peenje i posude za peenje, kao i iane vodilice presvuene su specijalnim pirolitikim premazom visoko otpornog materijala na visoke temperature, tako da se mogu zbog toga ostaviti unutar penice tokom pirolitikog ienja. Penice su opremljene i visoko efikasnim halogenim svjetlom. Tokom procesa ienja pirolizom, penica e se zagrijati do skoro 500 C. Kada temperatura dosegne razinu od 250 C, vrata se automatski zakljuavaju radi sigurnosti korisnika. Kombinacija visoke temperature i inovativne kombinacije grijaa i ventilatora koji cirkulie topli zrak dovodi do optimalnog efekta ienja ak i u najnepristupanijim uglovima. Specijalni katalizator je postavljen u gornjem dijelu penice, koji neutralizira neprijatne mirise i dim koji se stvaraju tokom procesa ienja. Korisnik moe birati izmeu tri nivoa ienja, u zavisnosti koliko je unutranjost zaprljana. Poslije zavretka ienja, vrata se otkljuavaju nakon 30 minuta. Potom, jednostavno vlanom krpom obriite prljavtinu u vidu pepela i time je ienje zavreno. Zahvaljujui ovoj karakteristici, Gorenje penice su rangirane meu najbolje na tritu. Tri nivoa intenziteta ienja Nivo PyroGentle PyroNormal Pyrointensive Intenzitet ienja Lagano Srednje Intenzivno Trajanje ienja 90 min 120 min 150 min

UGRADBENE PENICE

15

DirecTOUCH

Odlini rezultati u samo tri koraka. S patentom zatien programski modul je revolucionarna novost u upravljanju aparatima s ekranom na dodir. Brojni prethodno podeeni programi automatski podeavaju odgovarajuu kombinaciju grijaih elemenata, temperature i vremena kuhanja, dok dodatne postavke ine koritenje jednostavnijim i tede vae dragocijeno vrijeme.
DirecTOUCH

HomeMADE

Inovativan oblik unutranjosti penice HomeMADE s ovalnim stropom i zaobljenim stranicama i pravilno smiljenim namjestivim grilom omoguava vrhunske rezultate peenja. Jedinstvena novost po izgledu krunih pei, koji s najuinkovitijim usmjerenjem vruega zraka stvara dobru zapeenost.
HomeMADE

MoodLite

Estetika ili funkcionalnost? Naa savremena tehnologija donosi oboje. Tehnologija MoodLite ne ispunjava samo ambijent sa eljenim nijansama boja,kada se aktivira, prua pogled u unutranjost penice, a crvena boja e vas upozoriti na visoku temperaturu u penici. Podruje svjetla je ujedno estetska i funkcionalna inovacija.

UGRADBENE PENICE

Izbor operacija: jednostavno. Simplicity!

Ne gubite svoje vrijeme pokuavajui da odluite koju kombinaciju temperature i grijaa da podesite da biste neto ispekli. Bezbroj prethodno definisanih programskih podeavanja ine to za vas!

Predivno za posmatranje? Savreno za razgledanje unutra

Staklena vrata omoguavaju neometano posmatranje. Ergonomski dizajnirane polirane aluminijske ruke dodatak su savrenom izgledu. Sigurnom i boljem rukovanju!

Za ponijeti? U vaem domu samo jednim okretanjem gumba

PICA: 200 C

Odaberite svoje prethodno definisano programsko podeavanje: UseLogic tehnologija e se pobrinuti za ostalo. Nema dodatnih odluka!

UGRADBENE PENICE

17

Dodatna oprema
Profesionalna gril ploa za peenje (gril)

Gril ploa za peenje od kvalitetnog aluminija, presvuena posebnom silikonskom presvlakom, izuzetno se brzo zagrijava i zato je primjerena za dijetalnu pripremu jela u penici. Brza toplinska obrada hrane omoguava da odresci, fileti ili krike lososa sauvaju izrazitu sonost, vlastiti okus i aromu. Jela su pripremljena bez dodavanja ulja ili drugih masnoa. Profesionalna gril ploa za peenje moe se dokupiti i upotrijebiti u svim novijim Gorenje tednjacima i penicama.

Ekstra duboka XXL posuda za peenje

Za gurmane koji uivaju u lino napravljenom hljebu, lazanjama, gibanicama ili slinim jelima, dizajnirali smo specijalnu, ekstra duboku posudu od 5 cm dubine. Posudu karkaterie EcoClean emajl koji je presvuen i omoguava lako ienje i odravanje sa obnom vodom bez upotrebe tetnih hemikalija. Takoer, stranice penice su istije jer visoke stranice posude spreavaju da masnoa prska po penici.

Staklena posuda za peenje

Posuda za peenje napravljen od kvalitetnog sigurnosnog i vatrostalnog stakla je dovoljno velika za uivanje u svakodnevnom spremanju jela; isto tako je reprezentativan u specijalnim prilikama. Transparentno staklo vam omoguava konstantan pregled procesa spremanja u samoj posudi. tavie, moete voditi rauna i o sufleima, pitama, trudlama i zlatno utim peenim krompirima. Dimenzije posude za peenje su: (V//D): 24/406/360 mm.

Potpuno izvlaive teleskopske vodilice na tri nivoa

Sa potpuno izvlaeim teleskopskim vodilicama na tri nivoa peenje je sigurnije i efikasnije. Kompletno izvlaenje teleskopskih vodilica omoguava lak pristup namirnicama koje peete na sva tri nivoa. Punjenje penice je pojednostavljeno, a manipulacija hrane koju peete je mnogo sigurnija. Vaa penica opremljena sa teleskopskim vodilicama poveava kapacitet, poto obezbjeuje opciju peenja hrane na vie od jednog nivoa u isto vrijeme.

Pribor za peenje pizza

I kod kue moete osjetiti miris pizze iz krune pei to omoguava posebna podloga za peenje pizza. Podloga je napravljena od kamena i ne treba je nauljiti pa je tako pripremljena pizza manje masna i izvanredno hrskava. Trodijelnom priboru dodana je i drvena lopatica koja omoguava sigurno polaganje pizze na zagrijani kamen i praktina rezalica kojom se moe razrezati svjee ispeena pizza.

UGRADBENE PENICE

BOP 7303 AX

Ugradbena penica - piroliza

BO 8786 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 8786 AX

Nezavisna penica - ugradbena

A+

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Elektronsko upravljanje na dodir


Viesistemska penica - 61 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa s umetcima od nehrajueg elika Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Grafitno crna

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa s umetcima od nehrajueg elika Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Grafitno crna

Elektronsko upravljanje na dodir Elektronski programator Elektronska blokada vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: Piroliza Keramiki filter za suzbijanje protoka mirisa Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Motorni raanj Ekstra hladna vrata, 4 stakla
Standardna oprema

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopska vodilica penice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Staklena posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603884 Standardna oprema

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopska vodilica penice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Staklena posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603877 Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,95 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 60,3 56,5 cm Ugradbene mjere: 56 58,3-58,5 56 cm EAN kod: 3838942194986

UGRADBENE PENICE

19

BO 7586 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 8685 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 8685 BX

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Uvuena dugmad Osvjetljena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice Kuite od nehrajueg elika Metalik srebrna

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa s umetcima od nehrajueg elika Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Grafitno crna

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa s umetcima od nehrajueg elika Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Grafitno crna

Elektronsko upravljanje na dodir

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Elektronski programski sat upravljan na dodir s Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Easy Clean - linije za jednostavno ienje Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopska vodilica penice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Staklena posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603846 Standardna oprema pokazivaem temperature i odabrane funkcije

DirectTOUCH - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Standardna oprema

DirectTOUCH - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603853

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603860

UGRADBENE PENICE

BO 7585 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 7386 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 7385 AX

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Metalik srebrna

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice Kuite od nehrajueg elika Metalik srebrna

Elektronsko upravljanje na dodir

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Elektronski programski sat upravljan na dodir s Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603839 Standardna oprema pokazivaem temperature i odabrane funkcije

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Teleskopska vodilica penice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603822

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603815

UGRADBENE PENICE

21

BO 6385 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 5385 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 6320 AX

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica Ventilatorska - 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean
Standardna oprema Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603785

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603730

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603778

UGRADBENE PENICE

BO 7185 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 5320 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 6185 BX

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice Kuite od nehrajueg elika Metalik srebrna

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica Ventilatorksa 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603723 Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603808

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603761

UGRADBENE PENICE

23

BO 7120 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 6120 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 6120 AX

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean
Standardna oprema Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603792

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603747

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603754

UGRADBENE PENICE

BO 5120 BX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 5203 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 5103 BX

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Mehaniko upravljanje penicom

Mehaniko upravljanje penicom

Viesitemska penica Ventilatorska 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Viesistemska penica Ventilatorska 60 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom

Najvea upotrebljiva povrina peenja

Viesistemska penica Ventilatorska 60 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Mehaniki minutni sat za iskljuivanje Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera


turnom refleksijom Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Standardna oprema turnom refleksijom

Standardna oprema Filter za masnou Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942530722

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603716

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603693

UGRADBENE PENICE

25

BO 5103 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 6103 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 7120 AW

Nezavisna penica - ugradbena

Energetski razred

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Bijela Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Mehaniko upravljanje penicom

Najvea upotrebljiva povrina peenja

Viesistemska penica Ventilatorska 60 l

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica - 60 l

Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje)
Standardna oprema Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603709

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942528736

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942520532

UGRADBENE PENICE

BO 7120 ABR

Nezavisna penica - ugradbena

BO 5102 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 5103 BW

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crno-smea Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Bijela Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom

Mehaniko upravljanje penicom

Najvea upotrebljiva povrina peenja Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Viesistemsa penica Ventilatorska 60 l

Najvea upotrebljiva povrina peenja

Viesistemsa penica Ventilatorska 60 l

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603679 Standardna oprema turnom refleksijom

Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Standardna oprema

turnom refleksijom

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942520525

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603686

UGRADBENE PENICE

27

BO 5102 AW

Nezavisna penica - ugradbena

BO 3102 AX

Nezavisna penica - ugradbena

BO 1102 AX

Nezavisna penica - ugradbena

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Bijela Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom

Najvea upotrebljiva povrina peenja

Viesistemska penica Ventilatorska 60 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Nehrajui elik

Mehaniko upravljanje penicom

Konvencionalna penica - 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Konvencionalna penica - 65 l

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Standardna oprema turnom refleksijom

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera


turnom refleksijom Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje)

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Standardna oprema turnom refleksijom

Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603662

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potronja: 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603655

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potronja: 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942603648

UGRADBENE PENICE

BO 87 KR

Nezavisna penica - ugradbena

BO 87 NKR

Nezavisna penica - ugradbena

BO 71 KR

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa sa aluminijskim umetcima Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Aluminijum Linija sa LED osvjetljenjem: 7 boja

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa sa aluminijskim umetcima Jednostavno odvojiva vrata penice Aluminijum Dekorativna linija

Elektronsko upravljanje na dodir

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Staklena upravljaka ploa sa aluminijskim umetcima Ergonomska dugmad Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice Aluminijum Dekorativna linija

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 58,9 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942625756 Standardna oprema

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean
Standardna oprema Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 58,9 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942625763

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 58,9 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942625770

UGRADBENE PENICE

29

B 2000 P2B

Nezavisna penica - ugradbena

B 2000 P2

Nezavisna penica - ugradbena

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja Crna kontrolna ploa Ergonomska ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Aluminijum

Dizajn-boja Crna kontrolna ploa Ergonomska ruka Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice Aluminijum

Elektronsko upravljanje na dodir


Viesistemska penica - 53 l

Elektronsko upravljanje na dodir


Viesistemska penica - 53 l

Elektronski programski modul, upravljanje na dodir i


sonda Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje)

Elektronski programski modul, upravljanje na dodir i Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopske vodilice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Staklena posuda za peenje Ekstra hladna vrata, 4 stakla
Nazivna snaga - el.: 3,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,8 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942322655 Standardna oprema sonda

Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Staklena posuda za peenje Ekstra hladna vrata, 4 stakla
Nazivna snaga - el.: 3,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,8 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942415838

Standardna oprema

UGRADBENE PENICE

BO 87-ORA-W

Nezavisna penica - ugradbena

BO 87-ORA-X

Nezavisna penica - ugradbena

BO 87-ORA-B

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice Bijela

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Grafitno crna

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska ruka Jednostavno odvojiva vrata penice Crna Grafitno crna

Elektronsko upravljanje na dodir

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopske vodilice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Standardna oprema

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean
Standardna oprema Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopske vodilice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942525469

DirectTouch - elektronski upravljaki modul Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice Temperaturna sonda Teleskopske vodilice - 3 razine Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942525476 Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942574245

UGRADBENE PENICE

31

BO 71-ORA-W

Nezavisna penica - ugradbena

BO 71-ORA-X

Nezavisna penica - ugradbena

BO 71-ORA-B

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Bijela

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Kuite od nehrajueg elika Grafitno crna

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Crna Grafitno crna

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Ruka za prenoenje posuda za peenje Filter za masnou Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942574252

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942525483

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942525483

UGRADBENE PENICE

BO 75 SYW

Nezavisna penica - ugradbena

BO 75 SYB

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Bijela

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Crna Grafitno crna

Elektronsko upravljanje na dodir Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Katalitika zadnja stranica Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Katalitika zadnja stranica Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942610271 Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942610295

UGRADBENE PENICE

33

BO 71 SYW

Nezavisna penica - ugradbena

BO 71 SYB

Nezavisna penica - ugradbena

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Bijela

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Dizajn-boja HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Crna kontrolna ploa Ergonomska dugmad i ruka Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice Crna Grafitno crna

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Mehaniko osiguranje zatvaranja vrata Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942610288

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 59-60 55 cm EAN kod: 3838942610264

UGRADBENE PENICE

BC 7483 BX

Ugradbena zavisna penica

BC 6320 AX

Ugradbena zavisna penica

BC 6320 BX

Ugradbena zavisna penica

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja Staklena upravljaka ploa s umetcima od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka Uvuena dugmad HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Elektronsko upravljanje na dodir

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Elektronski programator sa upravljanjem na dodir i Troslojna staklena vrata penice (Ultra cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Filter za masnou Reetka penice Teleskopske vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje 2 plitka posuda za peenje Troslojna staklena vrata penice
Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942603938 Standardna oprema temperaturnim ekranom

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942603914

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942603921

UGRADBENE PENICE

35

BC 7120 AX

Ugradbena zavisna penica

BC 5321 AX

Ugradbena zavisna penica

BC 7120 AW

Ugradbena zavisna penica

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Bijela Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penca - Ventilatorska 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica 65 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean
Standardna oprema Filter za masnou Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942530654 turnom refleksijom

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942520464

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942520457

UGRADBENE PENICE

BC 7120 ABR

Ugradbena zavisna penica

BC 5102 AX

Ugradbena zavisna penica

BC 6103 AX

Ugradbena zavisna penica

-20%

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Dizajn-boja Crno-smea Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Jednostavno odvojiva vrata penice EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom

Viesistemska penica Ventilatorska 60 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Viesistemska penica - 60 l

Trostruka staklena vrata penice (Cool door) Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean Reetka penice iane vodilice posude za peenje Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim
deflektorom Standardna oprema

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera


turnom refleksijom Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) ienje penice: ienje funkcijom AquaClean

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Standardna oprema turnom refleksijom

Standardna oprema Reetka penice Nivoi za pripremu jela Duboke emajlirane posude za peenje Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942603891

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942520440

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potronja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942603907

UGRADBENE PENICE

37

BC 3101 AX

Ugradbena zavisna penica

BC 3101 AW

Ugradbena zavisna penica

BC 1101 AX

Ugradbena zavisna penica

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Bijela Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Dizajn-boja Upravljaka ploa od nehrajueg elika Ergonomska dugmad i ruka HomeMADE oblik penice, oblikovano po uzoru na krune pei Vrata koja se skidaju EcoClean unutranjost penice

Mehaniko upravljanje penicom

Konvencionalna penica - 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom

Konvencionalna penica - 65 l Najvea upotrebljiva povrina peenja

Mehaniko upravljanje penicom Najvea upotrebljiva povrina peenja


Konvencionalna penica - 65 l

Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Standardna oprema

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera


turnom refleksijom Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje)

Dvostruka vrata penice s jednostrukom tempera Ventilator za hlaenje Eco Clean emajl (penica i posude za peenje) Reetka penice Nivoi za pripremu jela Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Standardna oprema turnom refleksijom

Reetka penice Nivoi za pripremu jela Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

Reetka penice Nivoi za pripremu jela Plitka posuda za peenje Dvostruka vrata penice s jednostrukom temperaturnom refleksijom Opcija

Standardna oprema

BC 3101 ABR (crno-smea) Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potronja: 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942469411

Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potronja: 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942520402

Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potronja: 0,87 kWh (konvencionalna) Dimenzije aparata (xVxD): 59,7 59,5 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 60 55 cm EAN kod: 3838942520082

UGRADBENE MIKROVALNE PENICE

PODGRIJANO ILI HRSKAVO ZAPEENO

UGRADBENE MIKROVALNE PENICE

39

Okviri za jednostavnu ugradnju

Postavljanje mikrovalne penice je jednostavno: Postavite je u otvor kabineta koji koristi specijalni prozrani montani okvir, koji osigurava da se penica uklopi sa ostatkom vae kuhinje. Alternativno, ugradbena mikrovalna penica moe se staviti iza vrata kabineta.

Multi funkcionalne penice: mikrovalovi, konvekcije i gril

Gorenje ugradbene mikrovalne penice donose vam sve prednosti mikrovalova, konvekcija i grila, dok njihova kombinovana upotreba otvara sasvim novi svijet kulinarskih mogunosti i iskustava. Na raspolaganju vam stoji est razliitih nivoa snage kako bi vam omoguili da mikrovalovi ubrzaju vae kuhanje, dok ukljuena konvekcija (zagrijava penicu na 250 C) osigurava uvijek odline rezultate kuhanja. Opcija simultanog koritenja grila i zagrijavanje konvekcijama je izuzetno korisna kada pripremate peenje, dok kombinacija grila i mikrovalova se moe koristiti da obezbjede odline rezultate pri kuhanju manjih odrezaka mesa, pica i dosta druge hrane.

Sistem za gurmane - Gourmet Wave System


Tehnologija Gourmet Wave System osigurava jednako rasporeivanje toplote kroz otvore, dajui vam bre i bolje rezultate kuhanja, dok vitamini i druge nutritivne vrijednosti ostaju u hrani. Kontinuirano praenje i kontrola nivoa snage ubrzava konvertovanje struje u mirko valove, osiguravajui jednaku distribuciju mikrovalova u poreenju sa konvencionalnim mikrovalnim penicama, to rezultira superiornim performansama. Ova tehnologija ne samo da tedi vae vrijeme ve ona takoer donosi i znaajne utede energije do 15 %. Sa Gorenje Gourmet Wave sistemom, moete uivati u ukusnim sufleima, hrskavo smeoj piletini, divnoj pici, ribi ili povru peenoj u njihovom vlastitom soku u samo nekoliko minuta.

Rotirajui tanjiri i reetke za optimalne rezultate

Integrisani rotirajui tanjir je dizajniran da osigura da se vaa hrana kuha ravnomjerno, i kljuan je za optimalno automatsko odmrzavanje hrane. Kao dodatak staklenom tanjiru, dobit ete takoer i reetku za gril za meso, obli emajlirani metalni tanjir, i secijalni tanjir za peenje pogodan za razliita jela - od keksa do mesa - za kuhanje/peenje opcijom konvekcija. Malo sofisticiraniji modeli dolaze sa posebnim tanjirom za picu.

Opciju Cyclic Defrost karakterie postepeno pulsiranje mikrovalova koji prodiru u hranu iznutra, odleavajui je ravnomjerno i brzo. Peenje uz opciju Turbo karakterie upotreba konvekcijskog zagrijavanja koji koristi vru zrak i gril koji e vam pomoi da dobijete hrskave, zlatno smee kolaie, to je do sada bilo nemogue za postii u mikrovalnoj penici. Izvanredna funkcionalnost ove mikrovalne penice nudi vam raznovrstan izbor kada se radi o pripremi hrane: odmrzavanje i podgrijavanje kombinovano koritenje grila i konvekcijskog zagrijavanja kombinovano koritenje mikro valova i konvekcijskog zagrijavanja peenje/kuhanje opcijom konvekcija, bez mirkro valova.

Superiorno odmrzavanje i peenje s mikro valovima

UGRADBENE MIKROVALNE PENICE

BOC 5322 AX

Kombinovana mikrovalna penica ugradbena

BM 6120 AX

Ugradbena mikrovalna penica sa grilom

BM 2120 AX

Ugradbena mikrovalna penica

Dizajn Kuite od aluminijuma Unutranjost izraena od nehrajueg elika Staklena vrata

Volumen penice: 32 l Snaga: 1000 W max mikrovalovi


1500 W max gril 1500 W max konvekcija 6 nivoa mikrovalne snage

Dizajn Staklena upravljaka ploa Unutranjost izraena od nehrajueg elika Staklena vrata Stakleni ugradbeni okvir

Dizajn Staklena kontrolna ploa u boji Unutranjost izraena od nehrajueg elika Staklena vrata Ugradbeni okvir

Volumen penice: 18 l Snaga: 800 W max mikrovalovi 5 nivoa mikrovalne snage Nain ugradnje Easy Fix Upravljanje na dodir Mikrovalovi + Grill

1050 W max gril (Kvarc)

Volumen penice: 18 l Snaga: 800 W max mikrovalovi 4 stepena snage mikrovalova Nain ugradnje Easy Fix Elektronsko upravljanje Digitalni LED ekran

Upravljanje na dodir Mikrovalovi + vrui zrak

Odleivanje prema vremenu ili teini Automatsko odmrzavanje Zatita od djece Metalni tanjir za peenje Rotirajui stakleni tanjir Dimenzije rotirajueg tanjira: 32 cm
Sigurnost

AUTO menu Odleivanje prema vremenu ili teini Automatsko odmrzavanje Zatita od djece Stakleni tanjir za peenje Rotirajui stakleni tanjir Dimenzije rotirajueg tanjira: 24 cm
Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 39 32,5 cm Ugradbene mjere: 56,8 38 32 cm Masa aparata: 18,6 kg EAN kod: 3838942511394 Sigurnost

Odleivanje prema vremenu ili teini Zatita od djece Stakleni tanjir za peenje Rotirajui stakleni tanjir Dimenzije rotirajueg tanjira: 24 cm
Sigurnost

Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 45,5 54,2 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 44,8-45,2 55 cm Masa aparata: 35 kg EAN kod: 3838942467455

Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 39 32,5 cm Ugradbene mjere: 56,8 38 32 cm Masa aparata: 18,6 kg EAN kod: 3838942511417

UGRADBENE MIKROVALNE PENICE

41

DFM 46 PAX

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

DFM 46 PBX

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

Dizajn Staklo i brueni aluminij Metal + plastika Boja ruke: Nehrajui elik Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 45,8 6 cm Masa aparata: 5 kg EAN kod: 3838942528262

Dizajn Staklo Plastina ruka Boja ruke: Nehrajui elik Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 45,8 5 cm Masa aparata: 5 kg EAN kod: 3838942528309

UGRADBENE MIKROVALNE PENICE

DFP 2000 P2B

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

DFP 2000 P2

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

Dizajn Staklo i brueni aluminij Metalna ruka Boja ruke: Grafitno crna Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 46,3 5,8 cm Masa aparata: 12,6 kg EAN kod: 3838942415845

Dizajn Staklo i brueni aluminij Metalna ruka Boja ruke: Polirani aluminij Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 46,3 5,8 cm Masa aparata: 9,9 kg EAN kod: 3838942279539

UGRADBENE MIKROVALNE PENICE

43

DPM-ORA-W

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

DPM-ORA-E

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

DPM-ORA-S

Dekorativna ploa za mikrovalnu penicu

Dizajn Staklo Metalna ruka Boja ruke: Aluminij Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 46,3 5,8 cm Masa aparata: 9,5 kg EAN kod: 3838942531361

Dizajn Staklo Metalna ruka Boja ruke: Polirani aluminij Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 45 5,8 cm Masa aparata: 8,9 kg EAN kod: 3838942375637

Dizajn Staklo Metalna ruka Boja ruke: Grafitno crna Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 46,3 5,8 cm Masa aparata: 9,2 kg EAN kod: 3838942375651

PLOE ZA KUHANJE

RAZNOLIKOST PONUDE ZA G U R M A N S K E U I T K E

PLOE ZA KUHANJE

45

Dizajn i izrada ivica - estetika i sigurnost

Na najprestinijim ugradnim ploama se svaki detalj rauna, kako po pitanju sigurnosti tako i po pitanju harmoninog uklapanja u estetiku prostora kuhinje. Iz ovog razloga, Gorenje staklokermaike ploe dolaze sa tri razliite vrste obrade ivica ploa. Moete birati klasino bruene ivice, fazetirane ivice, ili inox ivice ploe formirane u ram. Ove vrste ivica i obrada se takoer mogu kombinovati na samim modelima ploa.

nakoen brueni rub

sprijeda nakoen brueni rub, lijevo/desno/straga bruen rub

bruen rub

lijevo/desno inox letvica, straga brueni rub, sprijeda nakoen brueni rub

inox okvir

Klizno upravljanje na dodir SliderTouch


Prednost ploe sa SliderTouch sistemom upravljanja na dodir jeste mogunost upravljanja ploom dodirom prsta. Jednostavnim dodirom kontrolne ploe podeavate nivo moi kuhanja na oznaenom polju. Ergonomska pozicija kontrolne ploe i visoki nivo osjetljivosti na dodir daje potpunu kontrolu kuhanja. Child Safety Lock daje dodatnu sigurnost i onemoguava da djeca koriste plou bez nadzora.

PLOE ZA KUHANJE

Indukcijske ploe

Kada govorimo o preciznosti kuhanja, konvencionalne ploe za kuhanje se uzimaju u ozbiljno razmatranje. Kljuna prednost indukcijskih ploa lei u njihovoj brzini (dvostruko bre od konvencionalnog plinskog zagrijavanja), ekonominost i sigurnost. PowerBoost funkcija jo vie poboljava performanse indukcijskog zagrijavanja, obezbjeujui vam dodatne utede u vremenu. Moete veoma lako aktivirati PowerBoost funkciju jednostavnim dodirom na slovo P na upravljakom dijelu vae ploe. Sa ovom tehnologijom indukcija (energija magnetnog polja) je ono to zagrijava posudu, ne plou. Kao rezultat, samo se dno posude zagrijava, znai da ostatak povrine ploe, koja nije u dodiru sa posudom, ostaje hladna i nije opasna za dodirivanje. Kada se posuda skloni sa povrine za zagrijavanje ili se povrina ugasi, temperatura na povrini ploe rapidno opada. Zahvaljujui ovom trenutnom odzivu indukcijske povrine nepostoji opasnost da sadaj posude bude prekuhan i da prokljua, to vas poteuje neprijatnih i nezgodnih prljanja i dodatnog ienja. Jednostavnim dodirom prsta moete lako podesiti temperaturu kada pripremate razliite soseve, topite okoladu ili kuhate neka druga temperaturno osjetljiva jela. Bilo koja posuda sa feromagnetnim dnom (ovo se moe lako provjeriti uz pomo obinog magneta koji e se zalijepiti za dno posude) moe se koristiti za kuhanje na indukcijskim ploama.

Trenutno djelovanje

Sa indukcijskom tehnologijom samo povrina ispod posude se zagrijava, a ne cijela ploa. Kao rezultat, ostale povrine ploe, koje nisu u kontaktu sa posudom, su hladne i sigurne za dodir. Kada se posuda skloni sa povrine za zagrijavanje ili se ista ugasi, temperatura na povrini ploe rapidno opada. Zahvaljujui trenutnom reagovanju indukcijskih zona, nema opasnosti da neto pokipi, to vas spaava neprijatnosti i dodatnog ienja ploe. Jednostavnim dodirom vaeg prsta moete podesiti temperaturu kad spremate razliite soseve, topite okoladu ili kuhate neka druga temperaturno osjetljiva jela.

PowerBoost za veu snagu indukcije


PowerBoost karkaterie vea snaga i bolje performanse indukcijske ploe.

PLOE ZA KUHANJE

47

Koristite pravu vrstu posua

Bilo koje posue sa feromagnetnim dnom (ovo se moe lako provjeriti sa obinim magnetom koji e se zalijepiti) moe se koristiti na indukcijskoj ploi.

Prepoznavanje veliine posude

Jo jedna prednost indukcijskih ploa je njihova sposobnost da prepoznaju veliinu posude koja se stavlja na grijau povrinu. Kada se povrina ukljui, slovo U se upali. Ako je posuda postavljena na grijau povrinu u narednih 10 minuta, automatski e biti prepoznata i ploa e krenuti sa radom po parametrima koji su odreeni prilikom ukljuenja. Ako se stavi manja posuda od grijae povrine, ona e isto tako biti prepoznata i ploa e koristiti samo onoliko snage koja je potrebna za zagrijavanje date posude.

Programski sat

Kada pripremate jelo, za koje znate i imate iskustvo i za koje je potrebno odreeno vrijeme za pripremu, moete podesiti tajmer do 99 minuta. Kada je spremanje zavreno, ploa e se automatski ugasiti i oglasit e se audio signal kao obavjetenje.

Senzori zaostale toplote (H)

Osiguravajui vam jo veu bezbjednost, indikatori zaostale toplote svijetle kako bi vas obavjestili koja povrina na ploi je jo uvijek topla. Sve dok je indikator upaljen, navedena grijaa povrina se ne smije dirati. Moe se, takoer, iskoristiti za odmrzavanje namirnica ili za ouvanje toplote jela.

Sigurnosna switch-off funkcija

U elji da osiguramo maksimalnu bezbjednost, neprekidan rad svake ploe je vremenski limitiran. Kada je vremensi limit kontinuiranog rada dostignut, ploa se automatski iskljuuje.

Kontrola kljuanja

Kontrola kljuanja spreava da doe do kipljenja sadraja iz posuda za kuhanje, jer automatski podeava temperaturu na svim HiLight kuhalitima. Nakon inicijalnog zagrijavanja na maksimalnu temperaturu, ploa regulie toplotu na podeeni nivo temperature. Moe se ukljuiti i iskljuiti kad to elite. Vae posude vie nikada nee prekipiti!

PLOE ZA KUHANJE

Izuzetno jednostavno za ienje

Zato to se zona za kuhanje zagrijava samo ispod posude, moe se zaboraviti na brigu zbog kipljenja ili razlijevanja jer na ploi nita ne zagorjeva niti se za nju prilijepi. Ako se pak neto prolije, jednostavno se obrie. Za ienje se upotrebljava samo obina voda.

Zatita od pregrijavanja

Indukcijska ploa je takoer opremljena sa ugraenim senzorom za spreavanje pregrijavanja koji uvaju elektronske sklopove u ploi od oteenja u sluaju prekomjerne toplote. Sistem funkcionie u nekoliko nivoa. Kada se temperatura grijae povrine znaajno povisi, ukljuuje se dvostepeni ventilator. Tada, ako je potrebno, sistem deaktivira PowerBoost funkciju, kao prioritet automatskog smanjenja snage na grijaim povrinama i ak moda iskljuenjem istih. Kada se ploa dovoljno ohladi, kompletna povrina zagrijavanja se ponovo aktivira.

ChildLock za sigurnosno zakljuavanje

ChildLock funkcija ili sigurnosno zakljuavanje spreava djecu da se umijeaju u odabir ili promjenu odabranih parametara rada, pruajui potpunu zatitu od sluajnih aktivacija neeljenih operacija ploe.

NoLimits indukcijske ploe

Ako vam se uini da veliina posude i limitirane grijae povrine spreavaju vae kulinarsko umjee i doivljaj, nove indukcijske ploe su pravi odabir za vas. Inovativna tehnologija ukljuuje senzor prepoznavanja posude, koji adekvatno optimizira koritenje ploe za kuhanje. Plou karkateriu etiri grijae povrine obiljeene tankim kruiem sa slovom P u centru. Jo jedna nevjerovatna prednost ovih ploa je i da svaka grijaa povrina ima svoj sopstveni upravljaki modul sa upravljanjem na dodir.

Prethodno podeeni SmartCook programi

Ploa e vam omoguiti da se opustite jer e preuzeti svo razmiljanje o pravoj temperaturi o odreenom jelu na sebe. NoLimits ploe za kuhanje karakteriu etiri prethodno podeena programa. Program 1 e odravati konstatntnu temperaturu kuhanja, Program 2 e odravati umjereno kljuanje, sa Programom 3 e kljuanje biti intenzivnije, dok e P Program omoguiti maksimalno dostizanje temperature u kratkom vremenskom razdoblju.

PLOE ZA KUHANJE

49

PowerBoost

Indukcija

Indukcijsku plou za kuhanje u svakom trenutku karakterie brzina, ispravnost i upravljanje na dodir. Funkcijom pospijeenog sagorijevanja PowerBoost dodatno se poveava djelovanje indukcijske ploe. Trenutno reagovanje ploe titi od kipljenja i prelijevalnja tenosti iz posude za kuhanje, a time i od neeljenog ienja.

Estetika: brueno je isto i lijepo

Brueni rubovi su dizajnirani da uine ienje jednostavnijim koliko je to mogue. Pritom, svojom povrinom za kuhanje e silno poboljati izgled svake moderne kuhinje.

Upotreba: pozicija u centru znai bolji pregled

Poloaj kontrolnih komandi u sredini povrine za kuhanje kao i upotreba velikih simbola, omoguavaju odlian pregled i jednostavnost upotrebe.

PLOE ZA KUHANJE

Staklokeramike ploa sa upravljanjem na dodir

Gorenje visoko tehnoloka UseLogic senzorska tehnologija omoguava vam da upravljate vaom staklokermaikom ploom bukvalno sa vrhovima prstiju. Razliiti senzori omoguavaju direktno upravljanje svake posebne grijae povrine. Ergonomska pozicija upravljakog dijela osigurava perfektan pregled i kontrolu nad vaim kuhanjem. Djeija zatita Safety Lock je dodatna sigurnosna funkcija, koja vam omoguava da zakljuate vau plou kako bi sprjeili da djeca bilo ta izmjene ili pak ukljue vau plou. Specijalna funkcija kod nekih Gorenje staklokermaikih ploa je i Slider Touch sistem kontrole. Jednostavnim dodirom na upravljaki dio i pomjeranjem vaeg prsta preko nje, moete podesiti temperaturu na vie opcija temperature kako bi se poveala osjetljivost i odziv vae ploe.

Dvostruke, trostruke ili ovalne grijae povrine


Dvostruki ili trostruki kruni grija omoguava vaoj ploi da precizno adaptira povrinu zagrijavanja prema posudi koja se zagrijava. Ovalna grijaa povrina je idealna za spremanje velikih komada mesa ili ribe. Jednostavnim ukljuenjem dodatnih prstenova, moete poveati povrinu koja se zagijava po vaoj potrebi, ime ete utedjeti energiju i skratiti vrijeme.

StopGo, funkcija sigurnog kuhanja

Funkcija omoguava trenutni prekid kuhanja u sluaju da neto morate hitno obaviti. Vie niste u neprilici kada trebate odgovoriti na zvonjenje potara ili preuzimate poiljku, ovom funkcijom zaustavite sve radnje na vaoj ploi jednostavnim dodirom. Sve ukljuene povrine za kuhanje prestanu djelovati, ponovnim dodirom senzora aktivirate sve funkcije.

PLOE ZA KUHANJE

51

Spojite specijalne oblike sa savrenom funkcionalnou.

Moete lako izabrati plou koja najvie odgovara vaim kulinarskim navikama i iskustvu, kao i vaem stilu ivljenja i viziji, meu Gorenje staklokeramikim ploama. Zato ne razmiljati van kvadratnog oblika i izabrati plou sa atraktivnim, nekonvencionalnim oblikom. Koji god da oblik i formu odaberete, ona e biti neminovno opremljena superiornim funkcijama: jednostavno upravljanje na dodir, nevjerovatnom preglednou, jednostavnim pristupom i kompletnim upravljanjem procesa kuhanja. Dodatno ako izaberete plou specifinog oblika dobiete jednostavnost i konformnost upravljanja, a takoer ete cijeniti izuzetnu pojavu i individualnost.

Domino kuhalite po mjeri pojedinca

Ploe sa dvije grijae povrine predstavlja kombinaciju prilagoenu pojedincima. Gorenje asortiman sadri staklokeramike ploe sa HiLight grijaima, kao i ploe sa dva plinska gorionika.

Prenosiva Domino ploa za kuhanje

Zato kuhati samo u kuhinji? Prenosiva staklokeramika ploa moe se iznijeti i vani u vrt, na terasu, balkon ili bilo gdje kako vi to elite. Sa pristupom za napajanje elektrinom energijom moete stvarati gurmanska savrenstva, skoro svugdje.

PLOE ZA KUHANJE

Staklokeramika ploa za kuhanje Hi-Light

Efikasna i jednostavna. Grija sa dvokrunom zonom za kuhanje i specijalnom rairenom grijaom zonom za kuhanje omoguava potpuno prilagoavanje razliitim tipovima posua za kuhanje. Pritom, zone za kuhanje mogu se jednostavno prilagoditi eljenim dimenzijama zbog utede energije.

Kombinacija plinskih i elektrinih ploa


Veliki izbor Gorenje ploa takoer ukljuuje i staklokeramiku plou sa plinskim gorionicima u kombinaciji. Staklokeramiku plou karakteriu plinski gorionici i HiLight grijai na istoj ploi. Obezbjeujui profesionalnu kontrolu nad procesom kuhanja, ova kombinacija ima extra prednosti u vidu jednostavnog odravanja i ienja i izvanrednog dizajna.

Za ljubitelje Wok-a i grila


Ljubitelji azijske kuhinje bie oduevljeni Gorenje serijom plinskih keramikih ploa obogaenim sa WOK gorionicima velike snage na par odabranih modela, ukljuujui i atraktivnu horizontalnu plou sa 4 gorionika u redu. elina izlivena ploa koja je na jednoj polovini glatka a na drugoj polovini rebrasta moe se postaviti preko dva gorionika kako biste pripremili jedistven efekat grila.

PLOE ZA KUHANJE

53

WOK grijai

Grija sa trostrukom krunom grije vae posue za kuhanje ubrzano, to vam omoguava da pripremite vaa jela za nekoliko minuta. Povre e biti hrskavo i kuhano ba kako treba i zadrat e vie vitamina, minerala i ostalih hranjivih sastojaka, za razliku od hrane kuhane na uobiajeni nain.

Kuhanje na plinu

Gorenje plinski tednjaci i ploe su karkteristini po svom superiornom iskoritenju plamena, koji se prenosi u superiorno odavanje toplote, to poboljava efekte kuhanja. Hrana se bre skuha, to ima rezulat u sauvanim hranjivim vrijednostima i to prirodnijem ukusu hrane. Gorionici su napravljeni iz tri dijela, koji se lako mogu rastaviti i isto tako lako oistiti.

Plin: trajanost nosive reetke od lijevanog eljeza

Nosiva reetka od lijevanog eljeza na plinskoj verziji daje stabilnost i izgled profesionalne kuhinje. Materijali daju garanciju dugotrajnosti

PLOE ZA KUHANJE

IT 606 AX

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

IT 614 ASC

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

ITG 620 ASC

Kombinovana indukcijska ploa

Okvir Inox Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina
take kljuanja

Brueni rub kuhalita Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina lijevo straga: indukcijska grijaa povrina 16 cm, 2 kW desno straga: indukcijska grijaa povrina
18 cm, 2,3 kW 18 cm, 2,3 kW 21 cm, 2,3 kW take kljuanja

Crna kontrolna ploa Elektrino paljenje plinskih plamenika Power boost Sigurnosni ureaj 1 polu-brzi gorionik+ 1 veliki gorionik+ 2 indukijska
povrina lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 2,8 kW desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 2,8 kW lijevo straga: 1,5 kW desno straga: 3,1 kW

20 cm, 2,3/3 kW desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina 16 cm, 1,4 kW lijevo straga: indukcijska grijaa povrina 16 cm, 1,4 kW desno straga: indukcijska grijaa povrina 20 cm, 2,3/3 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 6 51 cm Ugradbene mjere: 56 5,2 49 cm EAN kod: 3838942587047

Nazivna snaga - el.: 7,2 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,6 51 cm Ugradbene mjere: 56 5,2 49 cm EAN kod: 3838942677526 Dimenzije aparata (xVxD): 58 5 51 cm Ugradbene mjere: 55 6,6 47 cm EAN kod: 3838942565847

PLOE ZA KUHANJE

55

IT 320 AC

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

Fazetirani rub Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 2 indukcijska kuhalita sprijeda: indukcijska grijaa povrina 16 cm, 1,4/3 kW straga: indukcijska grijaa povrina 20 cm, 2,3 kW
take kljuanja

Nazivna snaga - el.: 3,65 kW Dimenzije aparata (xVxD): 30 7,2 51 cm Ugradbene mjere: 27,5 6,8 49 cm EAN kod: 3838942622564

PLOE ZA KUHANJE

IT 640-ORA-W

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

IT 640 ORA

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

EIT 2600 P2

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

Fazetirani rub Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina
take kljuanja

Fazetirani rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina
take kljuanja

Fazetirani rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina lijevo straga: indukcijska grijaa povrina desno straga: indukcijska grijaa povrina
18 cm, 1,85/2,5 kW Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,5 49 cm EAN kod: 3838942280009 21 cm, 2,3/3,2 kW 18 cm, 1,85/2,5 kW 14,5 cm, 1,4/1,8 kW take kljuanja

14,5 cm, 1,4/1,8 kW desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 1,85/2,5 kW lijevo straga: indukcijska grijaa povrina 21 cm, 2,3/3,2 kW desno straga: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 1,85/2,5 kW

14,5 cm, 1,4/1,8 kW desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 1,85/2,5 kW lijevo straga: indukcijska grijaa povrina 21 cm, 2,3/3,2 kW desno straga: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 1,85/2,5 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,5 49 cm EAN kod: 3838942541469

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,5 49 cm EAN kod: 3838942525827

PLOE ZA KUHANJE

57

IT 641 KR

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

IT 6 SYW

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

IT 6 SYB

Kombinovana indukcijsko/staklokeramika ploa

Ivica od aluminijuma Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Power boost StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina
18 cm, 1,85/3 kW lijevo straga: indukcijska grijaa povrina 14,5 cm, 1,4/2,2 kW desno straga: indukcijska grijaa povrina 18 cm, 1,85/3 kW Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 4,7 51,4 cm Ugradbene mjere: 56 4,3 49 cm EAN kod: 3838942625725 21 cm, 2,3/3,7 kW take kljuanja

Brueni rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina
16 cm, 1,4 kW lijevo straga: indukcijska grijaa povrina 16 cm, 1,4 kW desno straga: indukcijska grijaa povrina 20 cm, 2,3 kW 20 cm, 2,3 kW take kljuanja

Brueni rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 indukcijske grijae povrine lijevo sprijeda: indukcijska grijaa povrina desno sprijeda: indukcijska grijaa povrina lijevo straga: indukcijska grijaa povrina desno straga: indukcijska grijaa povrina
20 cm, 2,3 kW 16 cm, 1,4 kW 16 cm, 1,4 kW 20 cm, 2,3 kW take kljuanja

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,6 51 cm Ugradbene mjere: 56 5,2 49 cm EAN kod: 3838942610424

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,6 51 cm Ugradbene mjere: 56 5,2 49 cm EAN kod: 3838942610400

PLOE ZA KUHANJE

ECT 960 C

Staklokeramika ploa

ECT 930 AC

Staklokeramika ploa

ECT 780 BX

Staklokeramika ploa

Fazetirani rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 27/21/14 cm, 2,7 kW sredina sprijeda: 14 cm, 1,2 kW desno sprijeda: dvokruni grija 18/12 cm, 1,7 kW sredina straga: 14 cm, 1,2 kW
take kljuanja

Fazetirani rub kuhalita SliderTouch, upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 3 HiLight povrine za kuhanje + 1 dvokruna HiLight
povrina za kuhanje lijevo sprijeda: 23/14 cm, 2,5 kW desno sprijeda: 18 cm, 1,8 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 14,5 cm, 1,2 kW take kljuanja

Okvir Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (xVxD): 75,4 5,5 51 cm Ugradbene mjere: 71 5 49 cm EAN kod: 3838942604881 take kljuanja

Nazivna snaga - el.: 6,8 kW Dimenzije aparata (xVxD): 90 5,5 51 cm Ugradbene mjere: 88,4 5,5 49,4 cm EAN kod: 3838942235450

Nazivna snaga - el.: 6,7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 90 5,1 35 cm Ugradbene mjere: 87 4,7 33 cm EAN kod: 3838942523489

PLOE ZA KUHANJE

59

ECT 680 BC

Staklokeramika ploa

ECT 620 BX

Staklokeramika ploa

ECT 620 AX

Staklokeramika ploa

Fazetirani rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942604874 take kljuanja

Okvir Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
1726,5 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 5,6 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942551925 take kljuanja

Okvir Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
1726,5 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 5,6 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942531224 take kljuanja

PLOE ZA KUHANJE

ECT 610 ASC

Staklokeramika ploa

ECTF 300

Staklokeramika ploa

ECT 300 AC

Staklokeramika ploa

Brueni rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: 21 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW
Nazivna snaga - el.: 6,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942531262 take kljuanja

Drveni rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 2 HiLight zone za kuhanje sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW straga: 18 cm, 1,8 kW
take kljuanja

Fazetirani rub Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 2 HiLight zone za kuhanje sprijeda: 18 cm, 1,8 kW straga: 14,5 cm, 1,2 kW
take kljuanja

Nazivna snaga - el.: 3 kW Dimenzije aparata (xVxD): 36,9 7 58 cm EAN kod: 3838942523410

Nazivna snaga - el.: 3 kW Dimenzije aparata (xVxD): 30 6,6 51 cm Ugradbene mjere: 27,5 6,2 49 cm EAN kod: 3838942617775

PLOE ZA KUHANJE

61

EC 630 AX

Staklokeramika ploa

EC 630 BX

Staklokeramika ploa

EC 605 ASC

Staklokeramika ploa

Ergonomska dugmad Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW

Ergonomska dugmad Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW

Ergonomska dugmad Brueni rub kuhalita 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: 21 cm, 2,1 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,7 kW

Nazivna snaga - el.: 6,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 9,2 51 cm Ugradbene mjere: 56 6,2 49 cm EAN kod: 3838942604850

Nazivna snaga - el.: 6,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 9,2 51 cm Ugradbene mjere: 56 6,2 49 cm EAN kod: 3838942604867

Nazivna snaga - el.: 6,2 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 9,2 51 cm Ugradbene mjere: 56 6,2 49 cm EAN kod: 3838942604836

PLOE ZA KUHANJE

EC 605 BSC

Staklokeramika ploa

EC 310 AC

Staklokeramika ploa

E 6N0 AX

Elektrina ploa za kuhanje

Ergonomska dugmad Brueni rub kuhalita 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: 21 cm, 2,1 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,7 kW

Ergonomska dugmad Fazetirani rub Signalizacija preostale topline 2 HiLight zone za kuhanje sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW straga: 18 cm, 1,7 kW

Ergonomska dugmad 1 ekspres ploa + 3 standardne ploe lijevo sprijeda: 14,5 cm, 1 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1 kW lijevo straga: 18 cm, 2 kW desno straga: 18 cm, 1,5 kW

Nazivna snaga - el.: 6,2 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 9,2 51 cm Ugradbene mjere: 56 6,2 49 cm EAN kod: 3838942604843

Nazivna snaga - el.: 2,9 kW Dimenzije aparata (xVxD): 30 8,2 51 cm Ugradbene mjere: 27 5,7 49 cm EAN kod: 3838942530685

Nazivna snaga - el.: 5,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 58 8,3 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,9 49 cm EAN kod: 3838942605048

PLOE ZA KUHANJE

63

EM 300 E

Elektrina ploa za kuhanje

ECT 2800 P2

Staklokeramika ploa

ECT 2700 P2

Staklokeramika ploa

1 ekspres ploa + 1 standardna ploa sprijeda: 14,5 cm, 1 kW straga: 18 cm, 2 kW

Fazetirani rub kuhalita SliderTouch, upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Indikator preostale topline 4 HiLight grijae povrine + 1 grijaa povrina za
podgrijavanje lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW sredina straga: grijaa povrina za podgrijavanje 2916 cm, 0,1 kW desno straga: rairena grijaa povrina 26,517 cm, 2,4 kW take kljuanja

Fazetirani rub kuhalita SliderTouch, upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW take kljuanja

Dimenzije aparata (xVxD): 28,8 4,5 51 cm Ugradbene mjere: 26,8 7 49 cm EAN kod: 3838942223228

Nazivna snaga - el.: 7,2 kW Dimenzije aparata (xVxD): 85 6 51 cm Ugradbene mjere: 81 5,5 49 cm EAN kod: 3838942279522

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (xVxD): 75 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 71 5 49 cm EAN kod: 3838942279515

PLOE ZA KUHANJE

ECT 2600 P2

Staklokeramika ploa

ECT 680 KR

Staklokeramika ploa

ECT 610 ORA-W


Staklokeramika ploa

Fazetirani rub kuhalita SliderTouch, upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW take kljuanja

Ivica od aluminijuma Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7,1 kW take kljuanja

Fazetirani rub Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: 21 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW
take kljuanja

Nazivna snaga - el.: 6,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942559051

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942279508

Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,5 51,4 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942625732

PLOE ZA KUHANJE

65

ECT 680 ORA-W


Staklokeramika ploa

ECT 680 ORA

Staklokeramika ploa

ECT 610 ORA

Staklokeramika ploa

Fazetirani rub Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942559068 take kljuanja

Fazetirani rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942525810 take kljuanja

Fazetirani rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: 21 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW
take kljuanja

Nazivna snaga - el.: 6,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942525803

PLOE ZA KUHANJE

ECT 6 SYW

Staklokeramika ploa

ECT 6 SYB

Staklokeramika ploa

Brueni rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: dvokruni grija 18/12 cm, 1,7 kW
Nazivna snaga - el.: 6,3 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942610431 take kljuanja

Brueni rub kuhalita Touch control - senzorsko upravljanje na dodir Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja StopGo Tajmer Sigurnosni ureaj Sigurnosno zakljuavanje namjetaja kuhalita Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: dvokruni grija 18/12 cm, 1,7 kW
Nazivna snaga - el.: 6,3 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 5,4 51 cm Ugradbene mjere: 56 5 49 cm EAN kod: 3838942610417 take kljuanja

PLOE ZA KUHANJE

67

ECD 650 AX

Staklokeramika ploa - zavisna

ECD 620 AX

Staklokeramika ploa - zavisna

ECD 620 AW

Staklokeramika ploa - zavisna

Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: trokruno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: dvokruni grija 18/12 cm, 1,7 kW

Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW

Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW

Nazivna snaga - el.: 6,4 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,3 49 cm EAN kod: 3838942604829

Nazivna snaga - el.: 7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,3 49 cm EAN kod: 3838942531316

Nazivna snaga - el.: 7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,3 49 cm EAN kod: 3838942531323

PLOE ZA KUHANJE

ECD 620 ABR

Staklokeramika ploa - zavisna

ECD 610 AX

Staklokeramika ploa - zavisna

ED 61 AX

Elektrina ploa za kuhanje zavisna

Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: dvokruni grija 21/12 cm, 2,2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: rairena grijaa povrina
26,517 cm, 2,4 kW

Okvir Inox Signalizacija preostale topline 4 grijae zone HiLight lijevo sprijeda: 18 cm, 1,8 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,2 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW

4 ekspres ploe lijevo sprijeda: 18 cm, 2 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,5 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,5 kW desno straga: 18 cm, 2 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,3 49 cm EAN kod: 3838942604058

Nazivna snaga - el.: 6 kW Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 4,9 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,3 49 cm EAN kod: 3838942531330

Nazivna snaga - el.: 7 kW Dimenzije aparata (xVxD): 58 6 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,5 49 cm EAN kod: 3838942605093

PLOE ZA KUHANJE

69

KC 620 AC

Staklokeramiko kombinovano plinsko/ elektrino kuhalite

KC 620 BC

Staklokeramiko kombinovano plinsko/ elektrino kuhalite

Ergonomska dugmad Fazetirani rub Elektrino paljenje plinskih plamenika Signalizacija preostale topline 1 pomoni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 HiLight
povrine lijevo sprijeda: veliki gorionik 9 cm, 3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: pomoni gorionik 5 cm, 1 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW

Ergonomska dugmad Fazetirani rub kuhalita Elektrino paljenje plinskih plamenika Signalizacija preostale topline 1 pomoni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 HiLight
povrine lijevo sprijeda: Veliki gorionik 9 cm, 3 kW desno sprijeda: 14,5 cm, 1,2 kW lijevo straga: pomoni gorionik 5 cm, 1 kW desno straga: 18 cm, 1,8 kW

Nazivna snaga - el.: 3 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,5 51 cm Ugradbene mjere: 56 6,4 49 cm EAN kod: 3838942531842

Nazivna snaga - el.: 3 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,5 51 cm Ugradbene mjere: 56 6,4 49 cm EAN kod: 3838942605031

PLOE ZA KUHANJE

GT 76 AB1

Plinska staklokeramika ploa

G 6N50 AX

Plinska ploa - ugradbena

G 6 SYW

Plinska ploa - ugradbena

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika Sigurnosni ureaj 1 mali gorionik, 2 standardna gorionika, 1 veliki gorionik,
1 Wok gorionik lijevo sprijeda: 4,5 cm, 1 kW desno sprijeda: 6,5 cm, 1,4 kW lijevo straga: 6,5 cm, 1,75 kW desno straga: veliki gorionik 9 cm, 2,8 kW u sredini: 13,1 cm, 3,1 kW

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 4 gorionika: 2 srednja, 1 mali, 1 wok lijevo sprijeda: standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno straga: 13,2 cm, 3,5 kW

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 4 gorionika: 2 srednja, 1 mali, 1 wok lijevo sprijeda: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno straga: 13,2 cm, 3,5 kW

Dimenzije aparata (xVxD): 68 4 50 cm Ugradbene mjere: 55,3 4 47,3 cm EAN kod: 3838942492440

Dimenzije aparata (xVxD): 58 10,7 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,7 49 cm EAN kod: 3838942531934

Dimenzije aparata (xVxD): 58 10,7 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,7 49 cm EAN kod: 3838942610455

PLOE ZA KUHANJE

71

G 6 SYB

Plinska ploa - ugradbena

GC 340 AC

Staklokeramika plinska ploa

G 34 AX1

Plinska ploa - ugradbena

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 4 gorionika: 2 srednja, 1 mali, 1 wok lijevo sprijeda: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno straga: 13,2 cm, 3,5 kW

Ergonomska dugmad Fazetirani rub Elektrino paljenje plinskih plamenika 1 pomoni gorionik, 1 veliki gorionik sprijeda: 5,5 cm, 1 kW straga: veliki gorionik 10 cm, 3 kW

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika Sigurnosni ureaj 1 pomoni gorionik, 1 veliki gorionik sprijeda: 4,5 cm, 1 kW straga: veliki gorionik 9 cm, 2,8 kW

Nazivna snaga - el.: 0,002 kW Dimenzije aparata (xVxD): 58 10,7 51 cm Ugradbene mjere: 56 4,7 49 cm EAN kod: 3838942610448 Dimenzije aparata (xVxD): 30 10,7 51 cm Ugradbene mjere: 27,5 6,4 49 cm EAN kod: 3838942623844 Dimenzije aparata (xVxD): 30 8 50 cm Ugradbene mjere: 28 5 48 cm EAN kod: 3838942534867

PLOE ZA KUHANJE

K 6N3 AX

Kombinovana ploa - ugradbena

K 6N2 AX

Kombinovana ploa - ugradbena

K 6N2 BX

Kombinovana ploa - ugradbena

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 1 mali gorionik + 1 veliki gorionik + 1 standardni gorionik
+ 1 ekspres ploa lijevo sprijeda: standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: 14,5 cm, 1,5 kW desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 1 pomoni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 elektrine
ekspres ploe lijevo sprijeda: 14,5 cm, 1,5 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: 18 cm, 2 kW desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 1 pomoni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 elektrine
ekspres ploe lijevo sprijeda: 14,5 cm, 1,5 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: 18 cm, 2 kW desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Nazivna snaga - el.: 1,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,7 53 cm Ugradbene mjere: 56 5,9 49 cm EAN kod: 3838942577543

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,7 53 cm Ugradbene mjere: 56 5,9 49 cm EAN kod: 3838942605017

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,7 53 cm Ugradbene mjere: 56 5,9 49 cm EAN kod: 3838942605024

PLOE ZA KUHANJE

73

K 6N2 AW

Kombinovana ploa - ugradbena

K 6N2 ABR

Kombinovana ploa - ugradbena

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 1 pomoni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 elektrine
ekspres ploe lijevo sprijeda: 14,5 cm, 1,5 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: 18 cm, 2 kW desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Ergonomska dugmad Elektrino paljenje plinskih plamenika 1 pomoni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 elektrine
ekspres ploe lijevo sprijeda: 14,5 cm, 1,5 kW desno sprijeda: 4,6 cm, 1 kW lijevo straga: 18 cm, 2 kW desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,7 53 cm Ugradbene mjere: 56 5,9 49 cm EAN kod: 3838942604898

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW Dimenzije aparata (xVxD): 60 10,7 53 cm Ugradbene mjere: 56 5,9 49 cm EAN kod: 3838942605000

NAPE

S N A N E

S A

S T I L O M

NAPE

75

Funkcionalni dizajn

Atraktivni dizajn je postao vaan faktor u svakodnevnom ivotu, ali dobar dizajn kuhinjske nape jednostavno nije dovoljan. Napa mora biti funkcionalna, pouzdan izvor svjetlosti tokom kuhanja sa malim nivoom buke, to su takoer bitni faktori za uzeti u razmatranje. Gorenjev iroki asortiman kuhinjskih napa u razliitim stilovima i oblicima pojednostavljuju pronalazak modela koji daje unikatnost svakoj kuhinji. Elektronski modeli napa su jednostavni za upravljanje - dovoljan je jednostavan dodir.

Halogensko osvjetljenje

U elji da dodatno pobolja ambijentalno okruenje u vaoj kuhinji, Gorenje nape su dizajnirane da osiguraju optimalnu iluminaciju vaih ploa za kuhanje. Neki modeli dolaze sa klasinim svjetlom sijalice, dok veina naprednih napa karakterie moderno, halogeno svjetlo, koje svijetli mnogo svjetlije i mnogo je energetski uinkovitije. Elektronski modeli nude jednostavno upravljanje dodirom.

NAPE

Dobra ventilacija je vana

Svrha kuhinjske nape je da odrava nizak pritisak u kuhinji tako da isparavanja od kuhanja budu svedena na minimum. Da ujednai pritisak, svje zrak mora da bude usisan u kuhinju, na primjer, kroz vrata susjedne sobe koja su ostala otvorena. Zapamtite da nikada ne otvorite prozor za vrijeme rada nape, jer bi to poremetilo protok zraka. Svjeeg zraka mora biti koliko i zraka koji se usisava kako bi napa radila. Kuhinjska napa usisava topli zrak kroz filter, zrak se hladi, i zaprljani djelii se zarobljavaju u filter, dok se zrak izbacuje napolje. Metalni filteri su najefikasniji. Svi modeli Gorenjevih napa su opremljeni sa nepovratnim poklopcem, koji se zatvara kada se napa ne koristi, spreavajui da ulazi propuh s vana. Ovo je posebno korisno zimi, jer poklopac spreava da hladan zrak ue u kuhinju.

Zrane nape

Zrane nape uvlae isparavanja tokom kuhanja i zadrava u filteru dok mirise izbacuje van kroz ventilatorsku cijev. Ukoliko vaa kuhinja moe biti opremljena sa cijevi za izbacivanje zraka napolje, onda je to najefektivniji sistem koji moete odabrati, jer vam omoguava da maksimizirate snagu usisavnja nape.

Recirkulacijska napa

Recirkulacijska napa uvlai zark zasien parom i mirisima kroz filter, a potom vraa preien zrak u kuihinju. Ukoliko nije mogue postaviti izduvne cijevi, onda je recirkulacija zraka alternativna opcija. U tom sluaju, zrak prolazi kroz ugljeni filter koji odstranjuje paru i mirise od kuhanja, a ist zrak se recirkulie nazad u kuhinju. Kuhinjske nape sa recirkulacijom su lagane za postavljanje i obino se koriste u stanovima gdje je postavljanje izduvnih cijevi izuzetno teko. Ugljeni filter treba zamijeniti jednom ili dva puta godinje, u zavisnosti od toga koliko esto se kuhinjska napa koristi.

NAPE

77

Kapacitet

Kakav kapacit bi trebala imati nova kuhinjska napa? Kapacitet zavisi najvie od veliine kuhinje. Dobro i praktino pravilo je da napa treba biti u mogunosti da zamijeni zrak 10 do 20 puta u roku od sat vremena. Na primjer, ukoliko kuhinja ima mjere 4 x 4 m sa plafonom visokim 2,5 m, onda kuhinjska napa mora zamijeniti u prosjeku 400-800 m3 zraka po satu. Jer se kod upotrebe kuhinjske nape ne mogu izbjei mali gubitci tlaka, vrlo je vano pritom potivati sljedee: uvijek se treba drati preporuenog promjera odvodne cijevi () koji je naveden na samoj cijevi; gdje je to mogue, preporua se upotrijebiti glatke cijevi kako bi se smanjio otpor zraka; prikljuak neka budu to krai i sa to manje zavoja. izbjegnite otre promjene smjera i bolje prikljuite blago savijenu cijev jer e time zrak lake prolaziti kroz nju pa e i pad tlaka biti manji.

m3/h
Potreban kapacitet usisavanja odreuje zapremnina kuhinje. Zapremninu moete izraunati na sljedei nain: irina x visina x dubina kuhinjske prostorije Potrebna snaga nape: Zapremnina kuhinjske prostorije x 10

90 cm

65 cm

irina nape obino je jednaka irini ploe za kuhanje.

Preporuena udaljenost nape od ploe za kuhanje je 65 - 75 cm a moe biti i manja (zavisno o tipu ploe za kuhanje)

Napu uvijek ukljuite barem minutu prije samog poetka kuhanja. Snagu njenog djelovanja namjestite zavisno o tome koliko pare i mirisa nastaje kod pripreme pojedinih jela.

Nakon samog kuhanja preporua se pustiti napu da radi bar jo 10 minuta.

NAPE

Izuzetno osjetljiva senzorska napa - Sensibila


Dvostruko djelovanje nape:
Djelovanje u nainu Air Quality Control (sistem praenja zraka koji omoguava visok stepen kvaliteta zraka): u sluaju due

odsutnosti, napa moe odravati kvalitet zraka u prostoriji (kvalitetu odmjerite sami odnosno definirate potrebne parametre). Senzori prepoznaju svako pogoranje kvaliteta zraka i aktiviraju napu koja se pobrine da zrak u kuhinji bude svje. Visokokvalitetni senzori prepoznaju i najmanju neistou kao to je dim od cigarete.

Djelovanje u nainu Cooking: za potpunu kontrolu kvaliteta zraka moete kod napa odrediti i vrstu ploe za kuhanje (plinsku,

indukcijsku ili elektrinu). Napa tokom kuhanja prepoznaje ujedno razinu toplote i vlage, pa se prema tome prilagoava na odgovarajui nain i snagu usisavanja zraka, te se automatski ukljuuje i iskljuuje.

Sistem P.A.S. - nova tehnologija

S novim naprednim, okvirom i nainom usisavanja, sistemom P.A.S. Gorenje predstavlja sasvim novu, revolucionarnu tehniku prozraivanja. Kod sistema P.A.S. podruje usisavanja odmaklo se iz sredine kuhinjske nape prema njenim vanjskim rubovima. Time je usisavanje usmjerenije, potronja energije manja a smanjena je i razina buke.

Neoperativni mod (zatvorena napa)

Operativni mod (otv orena napa)

Automatska napa AutoSense

Kontrolisana prethodno podeenim senzorom, napa reaguje na bilo koju neistou ili promjenu u zraku. Kada je iskljuena, zatvorena je, kada se ukljui, mjenja se iz vertikalnog poloaja nape u dimnjak napu koja usisava zrak. Osvjetljena je LED svjetlom, a razlikuje se po tome to ima permanentno isto staklo; ak i kad nemate vremena da je obriete da bude ista: jednostavno je zatvorite poslije upotrebe i prljavtina ostaje zarobljena u unutranjosti.

NAPE

79

Razina buke

Otkad u modernim stanovima kuhinja predstavlja novu sredinu prostoriju, vie panje posveujemo razini buke uzrokovanu radom kuhinjske nape. Posljednjih godina kuhinjske nape postale su znatno sposobnije, te i mi u Gorenju sve ee kod takvih aparata koristimo materijale za zvunu izolaciju. Smanjenu buku kuhinjske nape moete postii i sami: Umjesto rastezljivih, rebrastih cijevi rae koristite okrugle glatke cijevi. Protok zraka kroz neravnu unutranjost rastezljive cijevi stvara veu buku. Drite se preporuenog promjera cijevi kroz cijeli sistem ventiliranja. Cijevi moete izolirati ime ete smanjiti mogunost nakupljanja kondezata na njima.

Sistem EDS

EDS je patentirani sistem uvlaenja zraka u napu kroz specijalno dizajnirani cilindar - poto nema otrih ivica, zrak nailazi na mali otpor i zbog toga je buka izazvana radom nape smanjena (obino do 4 dB). Zbog svojih aerodinaminih uglova i specijalnog naina uvlaenja zraka, ove vrste napa generiu oko 35% manje buke na istom nivou rada naspram konvencionalnih napa.

Nivo buke se iskazuje u decibelima (dB). Prosjean nivo buke koji proizvodi kuhinjska napa je 55 dB.

Eksterni motor

ta je najbolja opcija - interni ili eksterni motor? Ukoliko odaberete eksterni motor, morat ete ga montirati na plafon ili na vanjskom dijelu graevine. Eksterni motori generalno imaju jai kapacitet usisavanja i njihov poveani razmak od tednjaka i ploe za kuanje znai da je nivo buke u kuhinji manji. Nivo buke se moe dodatno smanjiti izolacijom motora.

Montiranje motora daleko od kuhinje, ali jo uvijek u graevini (npr. tavan).

Montiranje motora izvan graevine (npr. krov)

NAPE

ienje
ienje je vaan faktor u produavanju ivotnog vijeka kuhinjske nape i njenih filtera. Prljavi i masni filteri nape mogu znaajno umanjiti kapacitet nape. Nehrajue eljezo se koristi u veini povrina od kojih je izraena Gorenje kuhinjska napa, i ove povrine zahtijevaju poseban tretman. Postoje specijalni proizvodi za ienje nehrajueg eljeza, koje spreavaju prljave otiske prstiju i koji formiraju zatitni sloj koji titi kuhinjsku napu. Za staklene elemente u napi, preporuujemo koritenje sredstva za ienje stakla u kui.

Jednostavno ienje filtera

Metalni filteri u Gorenjevim napama, koji su dizajnirani da odstrane masne ostatke, jednostavno se mogu izvaditi i oistiti. Moete ih oprati runo ili u maini za pranje posua koristei 'njeno pranje'. Papirni filteri i filteri izraeni od akrila koji se mogu koristiti u istu svrhu, jednostavno se mogu zamijeniti sa novim filterima.

Korisni savjeti
Zapamtite da ukljuite napu prije poetka kuhanja, jer to maksimizira kapacitet nape. Ostavite kuhinjsku napu da radi narednih 15 minuta kada zavrite sa kuhanjem, kako biste odstranili i posljednje tragove neprijatnih mirisa. Zapamtite da nikada ne otvarate prozor dok koristite napu, jer to utie na cirkulaciju zraka i ponitava nizak pritisak. Odaberite kuhinjsku napu koja je najmanje iroka koliko i vaa ploa za kuhanje kako biste postigli najbolje efekte.

NAPE

81

Halogeno osvjetljenje
Kao dodatak svojoj osnovnoj funkciji usisavanja neprijatnih mirisa i filtriranja zraka, kuhinjska napa je dodatni izvor svjetlosti, koji prua optimalno osvjetljenje povrina za kuhanje. Halogena rasvjeta je takoer mnogo snanija i tedljivija nego konvencionalna.

MoodLite
LED osvjetljena linija u vie boja vizuelno povezuje kuhinjsku napu s drugim ureajima u kuhinji. Boje za svako raspoloenje i ambijent. Spontano i harmonino.

TouchControl

TouchControl
Slajderi i gumbovi su prolost, ostaju samo ista jednostvanost i estetika. Elektroski model kuhinjske nape vai za inovaciju sa pogodnim upravljanjem. Paljivo osmiljena pozicija dijela za upravljanje na svjetlosnoj led liniji omoguava jednostvan izbor izmeu etiri nivoa snage.

NAPE

isto? Staklo je savren materijal.

Kontrolni panel je izvrsna estetska kombinacija stakla i metala. Autentini materijali su laki za ienje i odravanje. Jednostavno ga obriite!

Osvijetljen? Okrenite gumb na lijevo.


Moete podesiti intezitet ventilatora jednostavnim gumbom za iskljuivanje. Ukoliko okrenete gumb u lijevo on e takoer ukljuiti svjetlo. Ukoliko okrenete gumb u desnu stranu, ventilator e nastaviti raditi istim intenzitetom bez svjetlosti.

Jednostavno! Sve je vidljivo i pristupano.

Napa je jednostavni dodatni izvor svjetlosti iznad ploe za kuhanje.Pristup ventilatorima za usisavanje koji su izraeni od premazanog metala, jednostavan filter za napu, koji se moe oprati u maini za pranje posua. Bez ikakvog napora!

NAPE

83

IDR 501 E
Napa

IDKG 9715 E
Napa

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Prekida Daljinsko upravljanje Tajmer funkcija Indikator rada nape Toplotni senzor Odzraivanje recirkulacijom Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 280 m3/h 4 brzine odzraivanja Filter protiv neugodnih mirisa Halogeno osvjetljenje: 4 40 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera Razina buke: 65 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 50 50 cm Ugljeni filter: 177916 Prikljuna snaga: 290 W max

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Toplotni senzor Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 450 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera Razina buke: 62 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 89,8 65 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,3 cm Ugljeni filter: 197465 Prikljuna snaga: 290 W max Dimenzije: irina: 89,8 65 cm Visina nape bez dimnjaka: 7,7 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 61,9 / 83,5 cm 650 m3/h

EAN kod: 3838942381041

EAN kod: 3838942433016

NAPE

DKG 9715 E
Napa

DKG 9545 E
Napa

DKG 6545 E
Napa

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Toplotni senzor Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
650 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 450 m3/h 4 brzine odzraivanja

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 553 m3/h 4 brzine odzraivanja Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
669 m3/h

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 438 m3/h 4 brzine odzraivanja Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
617 m3/h

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera Razina buke: 58 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 89,8 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 43,4 cm Ugljeni filter: 197465 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 290 W max Dimenzije: irina: 89,8 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 7,1 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 70,2 / 112,7 cm EAN kod: 3838942432989

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 90 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 27 cm Ugljeni filter: 180178 Prikljuna snaga: 190 W max Dimenzije: irina: 90 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 5,3 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 63 / 94,5 cm EAN kod: 3838942401176

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 27 cm Ugljeni filter: 182183 Prikljuna snaga: 190 W max Dimenzije: irina: 60 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 4,3 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 63 / 98 cm EAN kod: 3838942401169

NAPE

85

DKG 9335 E
Napa

DKG 6335 E
Napa

DKGO 900 E
Napa

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
422 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h 3 stepena brzine

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
422 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h 3 stepena brzine

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 267 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera 1 motor
347 m3/h

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 90 49 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Prikljuna snaga: 270 W max Dimenzije: irina: 90 49 cm Visina nape bez dimnjaka: 6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 59 / 105,5 cm EAN kod: 3838942401381

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 49 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Prikljuna snaga: 270 W max Dimenzije: irina: 60 49 cm Visina nape bez dimnjaka: 6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 59 / 105,5 cm EAN kod: 3838942401374

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 90 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 37,7 cm Ugljeni filter: 663154 Prikljuna snaga: 230 W max Dimenzije: irina: 90 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 29 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 44 / 84 cm EAN kod: 3838942312137

NAPE

DKR 6355 X
Napa

DK 9335 E
Napa

DK 9315 X

Napa - samostojea

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
500 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 430 m3/h 4 brzine odzraivanja

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
358 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 130 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
375 m3/h

Halogeno osvjetljenje: 2 35 W max Aluminijski filter za masnou Razina buke: 65 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,6 49,6 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 33 cm Ugljeni filter: 240745 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 180 W max Dimenzije: irina: 59,6 49,6 cm Visina nape bez dimnjaka: 30 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 50 / 82 cm EAN kod: 3838942509377

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 90 48,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 20,5 cm Ugljeni filter: 180180 Prikljuna snaga: 230 W max Dimenzije: irina: 90 48,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 19 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 37 / 71,5 cm EAN kod: 3838942401367

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 89,8 45 cm Ugljeni filter: 273829 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 200 W max Dimenzije: irina: 89,8 45 cm Visina nape bez dimnjaka: 19,7 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 73,9 / 106,1 cm EAN kod: 3838942653797

NAPE

87

DKGO 600 E
Napa

DK 6335 E
Napa

DK 6315 X

Napa - samostojea

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 267 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 37,7 cm Ugljeni filter: 663154 Prikljuna snaga: 230 W max Dimenzije: irina: 60 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 25 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 44 / 105 cm EAN kod: 3838942312120 347 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
358 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 130 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
375 m3/h

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 48,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 20,5 cm Ugljeni filter: 180180 Prikljuna snaga: 230 W max Dimenzije: irina: 60 48,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 19 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 37 / 71,5 cm EAN kod: 3838942401343

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 45 cm Ugljeni filter: 273829 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 200 W max Dimenzije: irina: 59,8 45 cm Visina nape bez dimnjaka: 19,7 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 73,9 / 106,1 cm EAN kod: 3838942653766

NAPE

DVG 8545 AA
Napa

DVG 6545 AA
Napa

DVG 6545 AX
Napa

Dizajn Crni Kuite od lakiranog lima

Dizajn Crni Kuite od lakiranog lima

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 658 m3/h 4 brzine odzraivanja Halogeno osvjetljenje: 2 18 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 80 46,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,4 cm Ugljeni filter: 180177 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 187 W max Dimenzije: irina: 80 46,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 46 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm EAN kod: 3838942526794 762 m3/h

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 571 m3/h 4 brzine odzraivanja Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 46,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,4 cm Ugljeni filter: 180177 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 190 W max Dimenzije: irina: 60 46,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 46 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm EAN kod: 3838942526787 726 m3/h

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 646 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 46,8 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,4 cm Ugljeni filter: 180177 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 250 W Dimenzije: irina: 60 46,8 cm Visina nape bez dimnjaka: 46 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm EAN kod: 3838942401152 805 m3/h

NAPE

89

DTG 9335 E
Napa

DTG 6335 E
Napa

DF 6116 AX

Napa na izvlaenje

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Inox Kuite od stakla i nehrajueg elika

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
422 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h 3 stepena brzine

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
422 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h 3 stepena brzine

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 2 motora
391 m3/h

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor


Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 90 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Prikljuna snaga: 270 W max Dimenzije: irina: 90 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 4,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 61,5 / 108 cm EAN kod: 3838942401404

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor


Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 60 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Prikljuna snaga: 270 W max Dimenzije: irina: 60 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 4,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 61,5 / 108 cm EAN kod: 3838942401398

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 29,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 110575 Prikljuna snaga: 290 W max

EAN kod: 3838942617201

NAPE

DF 6116 BX

Napa na izvlaenje

DF 6116 E

Napa na izvlaenje

DF 6115 E

Napa na izvlaenje

Dizajn Inox Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Inox Kuite od nehrajueg elika

Dizajn Inox Kuite od nehrajueg elika

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 2 motora
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 29,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 110575 Prikljuna snaga: 290 W max EAN kod: 3838942617218 391 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 370 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 2 motora
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 29,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 646780 Prikljuna snaga: 330 W max EAN kod: 3838942407970 450 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 180 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 29,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 646780 Prikljuna snaga: 200 W max EAN kod: 3838942407963 260 m3/h

NAPE

91

DF 6115 W

Napa na izvlaenje

DL 611 SR

Napa - ugradbena

DL 610 SR

Napa - ugradbena

Dizajn Bijeli Kuite od lakiranog lima

Dizajn Siva Inox boja Kuite od lakiranog lima

Dizajn Siva Inox boja Kuite od lakiranog lima

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 180 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 29,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 646780 Prikljuna snaga: 200 W max EAN kod: 3838942407956 260 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 400 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 52,4 28,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 13,9 cm Ugljeni filter: 646781 Prikljuna snaga: 240 W max EAN kod: 3838942174674 570 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 290 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 2 motora
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 52,4 28,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 13,9 cm Ugljeni filter: 646780 Prikljuna snaga: 320 W max EAN kod: 3838942174667 390 m3/h

NAPE

DI 6115 W

Napa - ugradbena

DU 612 E

Napa - samostojea

DU 611 E

Napa - samostojea

Dizajn Bijeli Kuite od lakiranog lima

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od Inox-a i lakirano

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 111 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou Razina buke: 57 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,9 27 cm Ugljeni filter: 195020 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942383601 210 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
220 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 160 m3/h 3 stepena brzine

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,9 51 cm Ugljeni filter: 264308 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942210563 215 m3/h

Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor


Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,9 50,7 cm Ugljeni filter: 646779 Prikljuna snaga: 160 W max EAN kod: 3838942186530

NAPE

93

DU 511 E

Napa - samostojea

DU 611 W

Napa - samostojea

DU 611 B

Napa - samostojea

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od nehrajueg elika

Dizajn Bijeli Kuite od lakiranog lima

Dizajn Braon Kuite od lakiranog lima

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 49,9 51 cm Ugljeni filter: 264308 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942214059 215 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,9 51 cm Ugljeni filter: 264308 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942210587 215 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,9 51 cm Ugljeni filter: 264308 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942210570 215 m3/h

NAPE

DU 511 W

Napa - samostojea

DU 511 B

Napa - samostojea

DU 6115 EC

Napa - samostojea

Dizajn Bijeli Kuite od lakiranog lima

Dizajn Braon Kuite od lakiranog lima

Dizajn Siva Inox boja Kuite od lakiranog lima

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 174 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 49,9 51 cm Ugljeni filter: 264308 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942214035 215 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida za upravljanje Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 174 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 49,9 51 cm Ugljeni filter: 264308 Prikljuna snaga: 140 W max EAN kod: 3838942214042 215 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 70 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou Razina buke: 62 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 47 cm Ugljeni filter: 194497 Prikljuna snaga: 120 W max EAN kod: 3838942416019 185 m3/h

NAPE

95

DU 6115 W

Napa - samostojea

DU 6115 SR

Napa - samostojea

Dizajn Bijeli Kuite od lakiranog lima

Dizajn Siva Inox boja Kuite od lakiranog lima

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 70 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou Razina buke: 62 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 47 cm Ugljeni filter: 194497 Prikljuna snaga: 120 W max EAN kod: 3838942415982 185 m3/h

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 70 m3/h 3 stepena brzine Standardno osvjetljenje: 1 40 W max Sintetiki filter za masnou Razina buke: 62 dB(A) 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 47 cm Ugljeni filter: 194497 Prikljuna snaga: 120 W max EAN kod: 3838942415999 185 m3/h

NAPE

DK 2000 P2B
Napa

DK 2000 P2
Napa

DQGA 65 KR
Napa

Dizajn Crni Kuite od stakla i aluminija

Dizajn Boja aluminija Kuite od stakla i aluminija

Dizajn Boja aluminija Kuite od aluminijuma

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
750 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 690 m3/h 4 brzine odzraivanja

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Tajmer funkcija Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
750 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 690 m3/h 4 brzine odzraivanja

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 319 m3/h 4 brzine odzraivanja Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,5 38,2 cm Ugljeni filter: 163687 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 220 W max Dimenzije: irina: 59,5 38,2 cm Visina nape bez dimnjaka: 45,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 56,4 / 107,4 cm EAN kod: 3838942617409 582 m3/h

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 80,7 35,4 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49 cm Ugljeni filter: 149164 Prikljuna snaga: 290 W max Dimenzije: irina: 80,7 35,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 48,6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 67,9 / 123,9 cm EAN kod: 3838942411984

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 80,7 35,4 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49 cm Ugljeni filter: 149164 Prikljuna snaga: 290 W max Dimenzije: irina: 80,7 35,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 48,6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 67,9 / 123,9 cm EAN kod: 3838942240836

NAPE

97

DQGN 65 KR
Napa

DKG 552-ORA-W
Napa

DKG 552-ORA-S
Napa

Dizajn Boja aluminija Kuite od aluminijuma

Dizajn Bijeli Stakleno kuite

Dizajn Crni Stakleno kuite

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Na dodir (Touch Control) Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 319 m3/h 4 brzine odzraivanja Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou Indikator zamatenja filtera 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,5 38,2 cm Ugljeni filter: 163687 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 220 W max Dimenzije: irina: 59,5 38,2 cm Visina nape bez dimnjaka: 45,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 56,4 / 107,4 cm EAN kod: 3838942617416 582 m3/h

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Prekida Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 14,9 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 332 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
600 m3/h

Elektronsko upravljanje Upravljanje: Prekida Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 14,9 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 332 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
600 m3/h

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 55 38,8 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 55 cm Ugljeni filter: 176326 Prikljuna snaga: 290 W max Dimenzije: irina: 55 38,8 cm Visina nape bez dimnjaka: 51 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm EAN kod: 3838942606748

Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 55 38,8 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 55 cm Ugljeni filter: 241850 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 290 W max Dimenzije: irina: 55 38,8 cm Visina nape bez dimnjaka: 51 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm EAN kod: 3838942374692

NAPE

DKG 902-ORA-E/1
Napa

DFG 602-ORA-S

Napa teleskopska - ugradbena

DT 9 SYB
Napa

Dizajn Boja nehrajueg elika Kuite od stakla i nehrajueg elika

Dizajn Crni Kuite od lakiranog lima

Dizajn Boja aluminija Kuite od lakiranog lima

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Indikator rada nape Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada:
570 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 408 m3/h 3 stepena brzine

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Prekida Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 11,9 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 279 m3/h 4 brzine odzraivanja Standardno osvjetljenje: 2 40 W max Aluminijski filter za masnou 2 motora
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 26,5 cm Ugljeni filter: 646783 Prikljuna snaga: 320 W max 470 m /h
3

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno


upravljanje

Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 89,8 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 210 W max Dimenzije: irina: 89,8 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm 400 m3/h

Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor


Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 89,8 50 cm Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 215 W max Dimenzije: irina: 89,8 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 3,6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 76 / 118 cm EAN kod: 3838942605802

EAN kod: 3838942374814

EAN kod: 3838942609695

NAPE

99

DT 9 SYW
Napa

DT 6 SYB
Napa

DT 6 SYW
Napa

Dizajn Boja aluminija Kuite od lakiranog lima

Dizajn Boja aluminija Kuite od lakiranog lima

Dizajn Boja aluminija Kuite od lakiranog lima

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno


upravljanje

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno


upravljanje

Mehaniko upravljanje Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno


upravljanje

Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 89,8 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 210 W max Dimenzije: irina: 89,8 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm EAN kod: 3838942609701 400 m3/h

Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 210 W max Dimenzije: irina: 59,8 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm EAN kod: 3838942609718 400 m3/h

Odvodni i reciklirajui Promjer odvodne cijevi: 15 cm Maksimalni protok zraka pri odvodnom nainu rada: Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h 3 stepena brzine Halogeno osvjetljenje: 2 20 W max Aluminijski filter za masnou 1 motor
Dimenzije proizvoda (irina x dubina): 59,8 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Prikljuna snaga: 210 W max Dimenzije: irina: 59,8 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm EAN kod: 3838942609725 400 m3/h

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

O D L I N O I S KO R I T E N P R O STO R

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

101

XXL zapremina

Gorenje linija integrisanih rashladnih aparata je proirena sa novim, poboljanim modelima, kako bi vam obezbjedila najiskoriteniji prostor za smetaj namirnica. No Frost kolekcija ugradnih aparata sad sadri kombinovane friidere sa najprestinijom korisnom zapreminom na tritu. Dodjeljena identina veliina i neto zapremina aparata od 268 l je ono to Gorenje obezbjeuje najfunkcionalniju i najveu zapreminu. Zahvaljujui njihovoj velikoj zapremini, ugradni aparati su takoer karakteristini po njihovom funkcionalnom dizajnu koji zadovoljava moderan nain ivljenja. Na odabranim modelima, koje karkaterie ne jedna ve dva odvojena prostora sa fresh kontrolom gdje se temperatura odrava oko 0 C, i obezbjeuje pregrt prostora za uvanje namirnica na dui vremenski period ili pak vee koliine zelenia. Prostori, koji su montirani na teleskopskim vodilicama, mogu se lako izvaditi i oprati u vaoj maini za pranje sua.

Upravljaki LED ekran

Elektronska kontrola preko LED ekrana obezbjeuje visok nivo tanosti kada je u pitanju temperaturna kontrola. Vie napredne modele krakteriu dva ekrana za odvojenu temperaturnu kontrolu friiderskog i zamrzivakog dijela. Dodatno na osnovne funkcije, ovi modeli imaju i FastFreeze funkciju za brzo zamrzavanje i SuperCool funkciju koja brzo smanjuje temperaturu nakon to se friider napuni sa dosta namirnica. Ugraeni zvuni i svjetlosni alarm e vas upozoriti na porast temperature u aparatu.

A+ energetska uinkovitost

Vea zapremina nije nuno i uveanje rauna za struju. Uz izvrsnu toplotnu izolaciju, Gorenje friideri i zamrzivai imaju unaprijeeno nalijeganje vrata, kao i skoro umjetniki izraen sistem hlaenja, rashladne elemenate i elektronike za zamrzavanje, sve dizajnirano s ciljem da minimiziraju potronju energije. Odabirom jednog od Gorenje visoko uinkovitog energetskog rashladnog ureaja u rangu A+ ili A, moe vam donijeti utedu energije i do 25%. Ureaji koji su stari 15 i vie godina, troe i do tri puta vie energije, nego novi ureaji.

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

0 C ZeronFresh prostor

Senzorski kontrolisana temperatura se odrava oko 0 C u ZeronFresh prostoru odnosno ladici koja obezbjeuje idealne uslove za smjetaj lako kvarljivih namirnica*, zadravajui njihovu svjeinu mnogo due. MultiFlow obezbjeuje cirkulaciju vazduha jednako po prostorima za uvanje namirnica, odravajui temperaturu u friideru konstantnom, dok Cold Shower (CSS) sistem odrava temperaturu konstantnom izmeu 0 C i +3 C. Hladan vazduh se ubacuje direktno u ZeronFresh ladicu kroz otvore koji se nalaze na pregradi iznad ladice. Na ovaj nain, nove namirnice koje stavljate se ne hlade samo bre ve i vrlo efikasno u poreenju sa konvencionalnim hlaenjem. Kao rezultat, aroma i hranjivi sastojci u povru, vou i mesnim proizvodima e biti sauvani, to znai da e namirnice ostati due svjee i to ak tri puta due! Prostor dodatno karakteriu dvije posude, koje omoguavaju da odvojite razliite vrste namirnica i efikasno manipuliete sa slobodnim prostorom po vaim potrebama. Posude su montirane na klizaima, koje vam dozvoljavaju da ih pomjerite koliko god elite kaoko bi imali pregled nad ostalim namirnicama. * Svjee meso, riba, morski plodovi, svjee tijesto (npr. pizza tijesto), odreene vrste voa i povra (ribizle, vinje, paroge, lisnato zeleno povre, zelena salata, peurke). Vrste manirnica VOE jabuke kruke, kivi groe, dunje breskve ogrozd, crveni ribiz, ljive marelice, borovnice, trenje maline, jagode MESO kobasice, govedina, svinjetina, teletina perad ribe koljke POVRE kupus, enjak, mrkva celer i biljke salata, cvjetaa, radi, rabarbara kelj, paroge, zeleni kelj, kineski kupus, rotkva luk, gljive, pinat, grah MLIJENI PROIZVODI mlijeko maslac sir do 7 dana do 30 dana do 30 dana do 180 dana do 30 dana do 21 dana do 14 dana do 7 dana do 7 dana do 5 dana do 4 dana do 3 dana do 180 dana do 120 dana do 90 dana do 30 dana do 21 dana do 14 dana do 3-5 dana Trajanje

Cool'n'Fresh odjeljak za lako kvarljive namirnice

Cool'n'Fresh odjeljak je dizajniran da sauva svjeinu lako kavrljivih namirnica. Kao rezultat, voe, povre i meso ostaju svjei mnogo due vremena.

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

103

No Frost Absolute

Gorenje vrhunska No Frost Absolute tehnologija omoguava cirkulisanje hladnog vazduha oko prostora za uvanje namirnica, smanjujui nivo vlanosti u zamrzivau kako bi se sprjeilo formiranje leda na namirnicama i unutranjosti aparata. Zamrznute namirnice se ne lijepe jedna za drugu, to omoguava bolji pregled zamrznutog sadraja, dok jednaka temperatura garantuje kvalitet, boju i aromu zamrznutih namirnica. Nestvaranje naslaga leda takoer obezbjeuje maksimalno iskoritenje prostora; u isto vrijeme, potreba za otapanjem zamrzivaa je kompletno eliminisana. U odnosu na vertikalne zamrzivae, ova tehnologija je takoer upotrebljena u Gorenje kombinovanim friiderima. Kljuna komparativna prednost Gorenje kombinovanih friidera je u sistemu koji efikasno eliminie vlagu iz zamrzivakog dijela, dok obezbjeuje optimalan nivo vlanosti u friiderskom dijelu aparata. Ovo sprjeava isuivanje hrane i obezbjeuje optimalne uslove za dugotrajno uvanje voa i povra. Vaa zelena salata e ostati hrskava i svjea mnogo due nego u modleima sa Total No Frost sistemom u oba rashladna dijela aparata.

Kontrola vlanosti u ladici za povre

Gorenje friideri omoguavaju vam da odredite nivo vlanosti u ladici za povre. Prednji dio ladice za povre je opremljen sa slajderom kontrole vlanosti (humidity control) koji omoguava kontrolisanje nivoa vlanosti u ladici i tako obezbjeuje svjeinu povra i njegovu prirodnu hrskavost. Ladica je montirana na teleskopskim vodilicama, koje obezbeuju stabilnost prilikom izvlaenja i omoguava odlian pregled nad sadrajem.

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

Prenosiva Ready'n'Serve posuda

Tri prenosive ReadynServe posude u friiderskom dijelu pojednostavljuju smjetaj spremljene hrane po vrsti (slatke, slane, zainjene...). Hranu je lake servirati poto posude moete jednostavno izvaditi iz friidera i upotrebljavati na mjestu gdje je servirate odmah. Specijalna inovacija je u posudi za sir i delikates gdje imate drvenu daicu za sjeckanje.

Duboke posude za boce u vratima

Ova veoma praktina posuda omoguava sistemsko smjetanje stvari koje se frekventno uzimaju iz friidera: tetrapaci i 2 litarske boce se mogu smjestiti u dubljoj posudi nazad, dok manje stvari moete staviti u prednji dio posude. Posuda je pozicionirana na najpristupanijem, lako uoljivom mjestu, koje omoguava lak pristup ak i djeci.

Plitke posude

Plitke posude u vratima kombinovanih friidera su idealne za smetaj malih posuda, pakovanja, tuba, omoguavajui da ove stvari budu jo preglednije i pristupanije.

Police na izvlaenje

Inovativne police na izvlaenje su novina na tritu rashladnih ureaja, omoguavajui brz pristup smjetenih namirnica i obezbjeuju bolji pregled istih. Police karakteriu obrubljene ivice cijelom duinom, tako da u sluaju da doe do prosipanja sprjeavaju da se sadraj prospe van police.

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

105

Zamjenjljiva polica

Odvojiva gornja polica u odreenim modelima dodatno omoguava optimiziranje raspoloivog prostora u vaem friideru. Polica se moe koristiti kao standardna ili se moe podjeliti na dvije manje police, koje se mogu postaviti jedna ispod druge. Na ovaj nain moete napraviti prostora za pohranjivanje veih posuda i boca.

Halogeno osvjetljenje

Odabrane modele karakterie moderno halogeno osvjetljenje, prua vam odlian pregled na sadraj friidera. Zahvaljujui isplaniranom poloaju, svjetlo obasjava perfektno kompletnu unutranjost aparata bez obzira na napunjenost aparata. U isto vrijeme, ovo rjeenje garnatuje maksimalnu iskoritenost gornje police.

Lagano otvaranje i zatvaranje vrata

Specijalni drai vrata dizajnirani su da obezbjede perfektnu ugradnju ugradbenih friidera i zamrzivaa u vae kuhinjske elemente. Svojom snanom izdrljivou i vrstoom omoguavaju da se na vrata ureaja moe postaviti vea teina, i da omogue da se vrata mogu otvarati pod irokim uglom do 115 stepeni. Ovo olakava pristup i provjeru sadraja, jer vrata ostaju u poloaju u kojim ste ih ostavili otvorenim. Ukoliko zaboravite zatvoriti vrata kako treba do kraja ili ih ostavite najvie otvoreno do ugla od 45 stepeni, drai e sami automatski povui vrata i zatvoriti ih. Ovo pomae da se u friideru odri odgovarajua temperatura i pomae vam da maksimizirate utedu energije.

Savren par ispod kuhinjskog pulta

Integrisani friider i zamrziva, koji se moe smjestiti jedan uz drugog ispod kuhinjskog pulta, omoguava vam da maksimizirate iskoritenost ogranienog prostora. Znaajna karakteristika friidera je inovativna polica za povre sa klizajuim poklopcem, to omoguava lake punjenje. U isto vrijeme, to sprjeava prodiranje vlage i odrava nisku temperaturu, to stvara idealne uslove za pohranjivanje svjeeg voa i povra. Poklopac se moe takoer koristiti i kao prenosivi posluavnik. Jo jedna specijalna karakteristika je i velika polica ugraena u vrata friidera, koja omoguava pohranjivanje boca od 2 litra. Ugraeni alarm u zamrzivau e vas obavjestiti ukoliko doe do porasta temperature u ureaju.

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

NRKI 41285

Kombinovani friider - ugradbeni

RKI 55298

Kombinovani friider - ugradbeni

RKI 51298

Kombinovani friider - ugradbeni

Energetski razred

A+

Energetski razred

A+

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 278 / 264 l Potronja energije kWh/24 h: 0,87 kWh Potronja energije kWh/god.: 318 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Elektronsko upravljanje 1 kompresor tedljivi program: Program Eco Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 202 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12) Neto obim zamrzivakog dijela: 62 l Kapacitet zamrzavanja: 3 kg Vrijeme uvanja: 13 h Bez nakupljenog leda (NoFrost): U zamrzivakom Prekida za brzo zamrzavanje 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 vrata 1 posudica za led
dijelu Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 293 / 282 l Potronja energije kWh/24 h: 0,76 kWh Potronja energije kWh/god.: 277 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Elektronsko upravljanje Digitalni pokaziva temperature 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke tedljivi program: Program Eco Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 221 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti Cool`n`Fresh 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 4 posude na vratima 1 polica za maslac i sir Ready n Serve polica za serviranje 1 posuda za jaja (12) Alarm za otvorena vrata Neto obim zamrzivakog dijela: 61 l Kapacitet zamrzavanja: 9 kg Vrijeme uvanja: 15 h Prekida za brzo zamrzavanje 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led
Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942425684 Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 293 / 284 l Potronja energije kWh/24 h: 0,76 kWh Potronja energije kWh/god.: 277 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 223 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 4 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12) Neto obim zamrzivakog dijela: 61 l Kapacitet zamrzavanja: 5 kg Vrijeme uvanja: 15 h 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942425691

Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942440830

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

107

RKI 5294 W

Kombinovani friider - ugradbeni

RKI 41295

Kombinovani friider - ugradbeni

RKI 4295 W

Kombinovani friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 284 / 270 l Potronja energije kWh/24 h: 0,86 kWh Potronja energije kWh/god.: 314 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 201 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 5 staklenih polica 2 posude za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 69 l Kapacitet zamrzavanja: 9 kg Vrijeme uvanja: 16 h Prekida za brzo zamrzavanje 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 293 / 284 l Potronja energije kWh/24 h: 0,86 kWh Potronja energije kWh/god.: 314 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna
Friiderski dio Neto obim rashladnog dijela: 223 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 4 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12)

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 286 / 272 l Potronja energije kWh/24 h: 0,86 kWh Potronja energije kWh/god.: 314 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Osvjetljenje unutranjosti Neto obim rashladnog dijela: 203 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela 5 staklenih polica 2 posude za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 69 l Kapacitet zamrzavanja: 9 kg Vrijeme uvanja: 15 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 fioka 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Neto obim zamrzivakog dijela: 61 l Kapacitet zamrzavanja: 5 kg Vrijeme uvanja: 15 h 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led

Zamrzivaki dio

Dimenzije aparata (xVxD): 55,5 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942211898

Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942425677

Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942643064

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

RKI 5234 W

Kombinovani friider - ugradbeni

RKI 4235 W

Kombinovani friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 222 / 212 l Potronja energije kWh/24 h: 0,77 kWh Potronja energije kWh/god.: 281 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 162 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 2 posude za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6)
Zamrzivaki dio Neto obim zamrzivakog dijela: 50 l Kapacitet zamrzavanja: 9 kg Vrijeme uvanja: 15 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 fioka za smrznutu hranu 1 posudica za led Dimenzije aparata (xVxD): 55,5 144,6 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 144,6-145 55 cm EAN kod: 3838942211904 Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 224 / 214 l Potronja energije kWh/24 h: 0,77 kWh Potronja energije kWh/god.: 281 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Osvjetljenje unutranjosti Neto obim rashladnog dijela: 164 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela 4 staklene police 2 posude za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 50 l Kapacitet zamrzavanja: 9 kg Vrijeme uvanja: 14 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 fioka 1 fioka za smrznutu hranu 1 posudica za led
Dimenzije aparata (xVxD): 54 144,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 144,5-145 55 cm EAN kod: 3838942648526 Zamrzivaki dio Friiderski dio

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

109

RFI 4275 W

Friider sa zamrzivaem - ugradbeni

RFI 4245 W

Friider sa zamrzivaem - ugradbeni

RFI 4208 W

Friider sa zamrzivaem - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

A+

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 264 / 259 l Potronja energije kWh/24 h: 0,82 kWh Potronja energije kWh/god.: 299 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 214 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 5 staklenih polica 2 posude za povre 6 posuda u vratima 2 police za maslac i sir 2 umetka za jaja (6)
Zamrzivaki dio Neto obim zamrzivakog dijela: 45 l Kapacitet zamrzavanja: 2,5 kg Vrijeme uvanja: 16 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 mreasta ladica 1 vrata 1 posudica za led Dimenzije aparata (xVxD): 54 157,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 157,5-158 55 cm EAN kod: 3838942490330 Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 234 / 228 l Potronja energije kWh/24 h: 0,78 kWh Potronja energije kWh/god.: 285 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 183 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 3 staklene police 2 posude za povre 3 posude na vratima Neto obim zamrzivakog dijela: 45 l Kapacitet zamrzavanja: 2,5 kg Vrijeme uvanja: 16 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 mreasta ladica 1 vrata
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 191 / 190 l Potronja energije kWh/24 h: 0,63 kWh Potronja energije kWh/god.: 230 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 145 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 2 posude za povre 5 polica u vratima 2 police za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 45 l Kapacitet zamrzavanja: 2,5 kg Vrijeme uvanja: 16 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 mreasta ladica 1 vrata 1 posudica za led
Dimenzije aparata (xVxD): 54 122,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 122,5-123 55 cm EAN kod: 3838942372636 Zamrzivaki dio Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 144,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 144,5-145 55 cm EAN kod: 3838942373701

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

DEKORATIVNA VRATA SE NARUUJU POSEBNO!

DEKORATIVNA VRATA SE NARUUJU POSEBNO!

RKI-ORA

Kombinovani friider - ugradbeni

RKI2-ORA

Kombinovani friider - ugradbeni

A+

Energetski razred

A+

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 284 / 266 l Potronja energije kWh/24 h: 0,75 kWh Potronja energije kWh/god.: 274 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke Boja u unutranjosti: Blijedo sivo-smea Neto obim rashladnog dijela: 201 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Brzo hlaenje Osvjetljenje unutranjosti (halogeno) 5 staklenih polica 2 posude za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 65 l Kapacitet zamrzavanja: 9 kg Vrijeme uvanja: 16 h Prekida za brzo zamrzavanje 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 285 / 273 l Potronja energije kWh/24 h: 0,762 kWh Potronja energije kWh/god.: 278 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Elektronsko upravljanje Digitalni pokaziva temperature 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke tedljivi program: Program Eco Boja u unutranjosti: Blijedo sivo-smea Neto obim rashladnog dijela: 203 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Brzo hlaenje Osvjetljenje unutranjosti Cool`n`Fresh 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12) 1 Dra za boce Alarm za otvorena vrata Neto obim zamrzivakog dijela: 70 l Kapacitet zamrzavanja: 5 kg Vrijeme uvanja: 15 h Prekida za brzo zamrzavanje 2 fioke za odlaganje smrznute hrane 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 55,5 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942457890

Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942670671

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

111

DPR-ORA S

Dekorativna vrata za kombinovani friider

DPR-ORA E

Dekorativna vrata za kombinovani friider

Dizajn Staklo Metalna ruka Boja ruke: Crna Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 179 5,7 cm Masa aparata: 26,6 kg EAN kod: 3838942394034

Dizajn Staklo Metalna ruka Boja ruke: Nehrajui elik Dimenzije aparata (xVxD): 59,5 179 5,7 cm Masa aparata: 26,5 kg EAN kod: 3838942394041

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

RBI 41315

Kombinovani friider - ugradbeni

RBI 4215 W

Kombinovani friider ugradbeni

RBI 41201

Kombinovani friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 301 / 294 l Potronja energije kWh/24 h: 0,85 kWh Potronja energije kWh/god.: 310 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna
Friiderski dio Neto obim rashladnog dijela: 255 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 5 polica u vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12) Zamrzivaki dio Neto obim zamrzivakog dijela: 39 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 14 h 1 mreasta ladica 1 posudica za led Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942425929

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 205 / 202 l Potronja energije kWh/24 h: 0,71 kWh Potronja energije kWh/god.: 259 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Osvjetljenje unutranjosti Neto obim rashladnog dijela: 185 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela 4 staklene police 1 posuda za povre 4 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 17 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 12 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 vrata 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 203 / 200 l Potronja energije kWh/24 h: 0,97 kWh Potronja energije kWh/god.: 354 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 183 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12) Neto obim zamrzivakog dijela: 17 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 12 h 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 122,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 122,5-123 55 cm EAN kod: 3838942490378

Dimenzije aparata (xVxD): 54 122,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 122,5-123 55 cm EAN kod: 3838942440878

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

113

RBI 4175 W

Kombinovani friider ugradbeni

RBI 4174 W

Kombinovani friider ugradbeni

RBI 4145 W

Kombinovani friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 163 / 162 l Potronja energije kWh/24 h: 0,62 kWh Potronja energije kWh/god.: 226 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 145 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 17 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 12 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 vrata 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 163 / 162 l Potronja energije kWh/24 h: 0,85 kWh Potronja energije kWh/god.: 310 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 145 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 17 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 12 h Prekida za brzo zamrzavanje 1 vrata 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 134 / 131 l Potronja energije kWh/24 h: 0,59 kWh Potronja energije kWh/god.: 215 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 114 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 3 staklene police 2 posude za povre 3 posude na vratima 2 police za maslac i sir 1 posuda za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 17 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 12 h Prostori u vratima za zamrzavanje duboko zamrznutih
namirnica: 1 Zamrzivaki dio Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 102,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 102,5-103 55 cm EAN kod: 3838942638701

Dimenzije aparata (xVxD): 54 102,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 102,5-103 55 cm EAN kod: 3838942211973

Dimenzije aparata (xVxD): 54 87,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 87,5-88 55 cm EAN kod: 3838942372032

UGRADBENI KOMBINOVANI FRIIDERI

RBI 4091 W

Friider - ugradbeni

RBI 4095 W

Friider - ugradbeni

RBIU 6134 W

Podpultni friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 90 / 88 l Potronja energije kWh/24 h: 0,54 kWh Potronja energije kWh/god.: 197 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 88 l Runo odleivanje 1 staklena polica 3 posude na vratima 1 posuda za jaja (6)
Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 90 / 88 l Potronja energije kWh/24 h: 0,4 kWh Potronja energije kWh/god.: 146 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 88 l Runo odleivanje 1 staklena polica 3 posude na vratima 1 posuda za jaja (6)
Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 130 / 126 l Potronja energije kWh/24 h: 0,57 kWh Potronja energije kWh/god.: 208 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Samozatvarajui makazasti drai vrata Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 105 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 1 polovina staklena polica 1 posuda za povre 2 police u vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (6) Neto obim zamrzivakog dijela: 21 l Kapacitet zamrzavanja: 2 kg Vrijeme uvanja: 12 h 1 vrata 1 posudica za led
Zamrzivaki dio Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 57,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 57,5-58 55 cm EAN kod: 3838942211997

Dimenzije aparata (xVxD): 54 57,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 57,5-58 55 cm EAN kod: 3838942647611

Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 82 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 82-90 55 cm EAN kod: 3838942211362

UGRADBENI FRIIDERI

115

RI 41325

Friider - ugradbeni

RI 56205

Friider - ugradbeni

RI 41221

Friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 327 / 326 l Potronja energije kWh/24 h: 0,48 kWh Potronja energije kWh/god.: 175 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 326 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 4 staklene police 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 5 polica u vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12)
Friiderski dio Mehaniki upravljaki sklop

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 199 / 196 l Potronja energije kWh/24 h: 0,44 kWh Potronja energije kWh/god.: 161 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Klimatski razred: T ( od +18C do +43C) Elektronsko upravljanje Digitalni pokaziva temperature 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke tedljivi program: Program Eco Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 196 l Multiflow hlaenje u friiderskom dijelu Automatsko odleivanje friiderskog dijela Brzo hlaenje Osvjetljenje unutranjosti O C ladica s prijenosnim posudama ZeronFresh 2 staklene police na izvlaenje 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 2 posude za povre 2 police u vratima 1 polica za maslac i sir Ready n Serve polica za serviranje 1 posuda za jaja (12) Alarm za otvorena vrata
(62 l) Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 219 / 217 l Potronja energije kWh/24 h: 0,6 kWh Potronja energije kWh/god.: 219 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Klimatski razred: T ( od +18C do +43C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 217 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 1 staklena polica 3 klizne staklene police 1 djeljiva staklena polica na izvlaenje 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (12)
Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 177,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 177,5-178 55 cm EAN kod: 3838942425912

Dimenzije aparata (xVxD): 54 122,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 122,5-123 55 cm EAN kod: 3838942425943

Dimenzije aparata (xVxD): 54 122,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 122,5-123 55 cm EAN kod: 3838942440854

UGRADBENI FRIIDERI

RI 4184 W

Friider - ugradbeni

RI 4185 W

Friider - ugradbeni

RI 4158 W

Friider - ugradbeni

Energetski razred

Energetski razred

A+

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 177 / 176 l Potronja energije kWh/24 h: 0,52 kWh Potronja energije kWh/god.: 190 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 176 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6)
Friiderski dio

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 177 / 176 l Potronja energije kWh/24 h: 0,41 kWh Potronja energije kWh/god.: 150 kWh Klimatski razred: SN (od + 10C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna
Friiderski dio Neto obim rashladnog dijela: 176 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6)

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 146 / 145 l Potronja energije kWh/24 h: 0,33 kWh Potronja energije kWh/god.: 120 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 145 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 4 staklene police 1 posuda za povre 3 posude na vratima 1 polica za maslac i sir 2 umetka za jaja (6)
Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 54 102,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 102,5-103 55 cm EAN kod: 3838942211935

Dimenzije aparata (xVxD): 54 102,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 102,5-103 55 cm EAN kod: 3838942638596

Dimenzije aparata (xVxD): 54 87,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 87,5-88 55 cm EAN kod: 3838942372049

UGRADBENI FRIIDERI

117

RIU 6154 W

FI 4118 W

Podpultni friider - ugradbeni

Uspravni zamrziva za ugradnju ispod radne povrine

Energetski razred

A+

Energetski razred

Boja aparata: Bijela Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 144 / 143 l Potronja energije kWh/24 h: 0,38 kWh Potronja energije kWh/god.: 139 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Samozatvarajue makazaste arke Boja u unutranjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Neto obim rashladnog dijela: 143 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 2 staklene police 1 polovina staklena polica 1 posuda za povre 2 police u vratima 1 polica za maslac i sir 1 posuda za jaja (6)
Friiderski dio

Kapacitet zamrzavanja: 11 kg Vrijeme uvanja: 15 h Potronja energije kWh/24 h: 0,51 kWh Potronja energije kWh/god.: 186 kWh Ukupni bruto/neto obim: 103 / 86 l Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Mehaniki upravljaki sklop Namjetanje temperature Runo odleivanje 3 plastine ladice za odlaganje smrznute hrane Sklopka za brzo zamrzavanje Osvjetljenje unutranjosti Svjetlosni signal previsoke temperature 4 fiksne noice

Dimenzije aparata (xVxD): 54 87,5 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 87,5-88 55 cm EAN kod: 3838942372025

Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 82 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 82-90 55 cm EAN kod: 3838942211355

MONARQUE

O D A B R A N E S T VA R I S V R E M E N O M P O STA J U D R AG O C J E N O ST I

MONARQUE

119

XWC 660 E
Vitrina za vino

Monarque

XWC 660
Vitrina za vino

Monarque

XBC 660

Rashladna vitrina

Monarque

Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 158 / 156 l Potronja energije kWh/24 h: 0,57 kWh Potronja energije kWh/god.: 208 kWh Klimatski razred: ST (od +18C do +38C) Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Elektronsko upravljanje Digitalni pokaziva temperature 1 kompresor Neto obim rashladnog dijela: 156 l Osvjetljenje unutranjosti 5 teleskopskih klizeih polica (velikih) 2 teleskopske klizee police (male)
Dimenzije aparata (xVxD): 60 87 58,5 cm EAN kod: 3838942323775 Friiderski dio

Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 158 / 156 l Potronja energije kWh/24 h: 0,54 kWh Potronja energije kWh/god.: 197 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Neto obim rashladnog dijela: 156 l Osvjetljenje unutranjosti 5 teleskopskih klizeih polica (velikih) 2 teleskopske klizee police (male)
Friiderski dio

Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata Ukupni bruto/neto obim: 160 / 156 l Potronja energije kWh/24 h: 0,74 kWh Potronja energije kWh/god.: 270 kWh Klimatski razred: N (od +16C do +32C) Mehaniki upravljaki sklop 1 kompresor Neto obim rashladnog dijela: 156 l Automatsko odleivanje friiderskog dijela Osvjetljenje unutranjosti 3 staklene police 2 teleskopske klizne police
Dimenzije aparata (xVxD): 60 87 58,5 cm EAN kod: 3838942323768 Friiderski dio

Dimenzije aparata (xVxD): 60 87 58,5 cm EAN kod: 3838942323737

MAINE ZA PRANJE POSUA

UINKOVITO DO BLJETEEG I S T O G P O S U A

MAINE ZA PRANJE POSUA

121

Automatski program

Kod maina za pranje posua s ugraenom inovativnom senzorskom tehnologijom UseLogic vie ne treba namjetati programe pranja jer ureaj sam prepoznaje koliinu umetnutog posua i stepen njegove zaprljanosti. Najsavremeniji modeli nude automatski program koji s obzirom na vrstu posua nudi pranje u dva razliita temperaturna podruja (krhko staklo ili fini porculan na nioj i ostalo, neosjetljivo posue - na vioj temperaturi). Senzori trajno provjeravaju istou vode vodei brigu o tome da posue bude odlino oprano uz optimalnu potronju vode, elektrine energije i vremena.

Odlino suenje

Gorenjevi modeli omoguavaju odlino suenje posua pomou topline koja se oslobaa nakon zadnjeg ispiranja. Zbog breg hlaenja unutranjosti kuita u usporedbi s posuem, preostala vlaga kondenzira se na unutranjim stranicama aparata, otie na dno i ispari, rezultat toga je odlino osueno posue. U skladu s europskim smjernicama, veina Gorenjevih modela prema uinku suenja spada u razred A.

Trostruka uinkovitost AAA

Senzor istoe vode

Senzor istoe vode nadzire istou vode toliko vremena dok nije potpuno ista. Takvim se prepoznavanjem bitno smanjuje potronja vode kod manje zaprljanog posua i istovremeno postie potpuno isto posue.

Razred AAA omoguava optimalnu energetsku uinkovitost te uinkovitost pranja i suenja u najviem razredu A. U taj razred spadaju samo aparati koji u cijelosti ispunjavaju stroge europske smjernice na podruju tednje energije i posljedino tome ouvanja naeg okolia.

Prednamjetanje poetka pranja

Neke maine za pranje posua Gorenje nude mogunost prednamjetanja poetka pranja i do 19 sati unaprijed. Ova funkcija omoguava dodatne utede kod pranja za vrijeme jeftinije tarife elektrine energije.

Kratki intenzivni program - Quick 'n' Shine

Izabrani program na temelju optimiziranja svih faza ciklusa pranja omoguava skraivanje vremena pranja na pola. eljeni uinak pranja time se postie i pri punom optereenju maine za pranje posua a posue je bre i odlino oprano.

MAINE ZA PRANJE POSUA

SpaceDelux, znaajno prostrana

Pogodna trea korpa dodatno poveava kapacitet maine za pranje posua do 14 pozicija setova! Jednostavno u nju moete staviti pribor za jelo, kao i vee pribore za jelo i kafene oljice odvojeno. Ovakav izgled doprinosi i boljem uinku pranja, jednostavnom koritenju i optimalnom koritenju prostora za pranje.

Dugaki kuhinjski pribor Dodatak za prskanje za pranje posuda za peenje

Kao dodatna oprema nudi se prskalica koja omoguava pranje veih komada posua kao to su npr. posude za peenje, metalni filteri za masnoe, police friidera ili reetke. Za pranje velikih posuda za peenje treba samo jednostavno izvui gornju korpu iz maine za pranje posua, na stranjoj stranici namjestiti dodatnu prskalicu i odabrati odgovarajui program.

Gorenje modeli, Premium i Exclusive, karakteriu zgodna preklopljiva polica u gornjoj korpi kako bi mogli staviti dugaki kuhinjski pribor. Na ovaj nain, moete optimizirati punjenje i moete biti sigurni da je pribor vrsto na svojoj poziciji i da nee skliznuti na dno maine za pranje posua za vrijeme ciklusa pranja.

Podesive korpe po mjeri

Gornja i donja korpa su prilagodljive veliinama i oblicima vaeg posua. U donju korpu moe se umetnuti nosa za tanjire i tako stvoriti vie prostora za pranje veeg posua. Gornja se korpa moe podignuti i tako stvoriti prostor za vee tanjire. Posebna prilagodba u gornjoj korpi namijenjena je za pranje osjetljivih aa na visokom drau. U veoj, donjoj korpi, osigurano je mjesto i za pribor za jelo koji se moe optimalno sloiti u za to prilagoenu korpu.

MAINE ZA PRANJE POSUA

123

Sistem klik-klak

Za optimalno punjenje maine za pranje posua brine se funkcionalno rjeenje - sistem klik - klak. On omoguava jednostavno dizanje gornje korpe i praktino namjetanje velikih lonaca i tanjira u prostranu donju korpu. Prema potrebi se nosa tanjira u donjoj korpi moe sloiti i tako stvoriti vie prostora za pranje lonaca i tava razliitih veliina.

Sistem okretanja za odlian uinak pranja

Zbog pravouglog oblika maine za pranje posua irine 45 cm, uobiajna ruica za prskanje prednjeg i zadnjeg dijela maine ne zahvata jednako. Inovativno rjeenje ukljuuje posebnu izvedbu ruice za pranje koja se pored okretanja oko svoje ose kree i uzduno od prednje prema stranjoj stranici i nazad. Na taj se nain omoguava optimalno rasprivanje vode po cijeloj maini za pranje posua. Zajedno s odlinim rezultatima pranja. Na taj je nain omoguena i niska potronja vode i energije.

Tihi rad

Uinkoviti motor i posebna zvuna izolacija omoguavaju vrlo tihi rad maine za pranje posua. Najtii Gorenjevi modeli rade s 48 dB (europski standard - buka u redu, izmjerena u labaratoriju = 45 dB). Razlika u glasnoi koju prepoznaje ljudsko uho iznosi 3 dB.

XXL za nove generacije

Posebnost Gorenjeve ponude predstavlja integrirana maina za pranje posua koja se odlino slae s kuhinjama ija je radna povrina ergonomski prilagoena viim korisnicima. S 86 cm visine, koja je za 4 cm via od one kod uobiajnih modela, nudi se dodatni prostor za vee iskoritenje prilagodljive unutranjosti.

Usporedba glasnoe
0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 120 dB AVION

PROMET

AquaStop sigurnosni sistem protiv plavljenja

RAZGOVOR

SPAVANJE

Maina za pranje posua moe se bez straha od poplave pustiti da radi i po noi ili za vrijeme vae odsutnosti. U sluaju izlijevanja vode sigurnosni sistem AquaStop automatski sprjeava daljni dovod vode, a istovremeno pumpa izbaci preostalu vodu iz kade maine za pranje posua. AquaStop djeluje cijelo vrijeme tijekom ivotnog vijeka aparata.

PRIRODA

Varijabilni drai

Specijalne varijabilni drai omoguavaju laku ugradnju maine za pranje posua i poveavaju dojam donjeg dijela aparata.

Funkcija brzog pranja

Sa malo zaprljanim posuem moete skratiti vrijeme pranja upola jednostavnim pritiskom na gumb brzog pranja (SpeedWash). On automatski podeava temperaturu i nivo vode, tako da osigura oprimalne rezultate pranja i suenja u to kraem vremenskom periodu. Funkcija brzog pranja se moe upotrjebiti kod sljedeih programa: Intenzivni, Auto, Bio i A-10%.

MAINE ZA PRANJE POSUA

GI 64224 AX

Maine za pranje posua - ugradbena

Maina za pranje posua - ugradbena

GI 62324 X

Maina za pranje posua - ugradbena

GI 62224 X

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Boja: Metalik siva Boja aparata: Crna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Program za staklo; Super program; BIO Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Odgoda poetka pranja do 3/6/9 sati Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Boja: Nehrajui elik Boja aparata: Inox Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Auto program; Intenzivno pranje; Super

Boja: Nehrajui elik Boja aparata: Inox Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Njeno pranje; Super program; BIO Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 C Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 C Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj

program; BIO program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Nehrajui elik Sakriveni grija Klik Klak sistem za optimalno punjenje Podeavanje gornje korpe Preklapajui nosai za tanjire u donjoj korpi 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop

Nehrajui elik Sakriveni grija Klik Klak sistem za optimalno punjenje Podeavanje gornje korpe Preklapajui nosai za tanjire u donjoj korpi 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop
Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 57 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942607042

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 57 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942607035

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 57 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942615849

MAINE ZA PRANJE POSUA

125

Maina za pranje posua - ugradbena

GI 62224 W

Maina za pranje posua - ugradbena

GI 61124 W

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Boja: Bijela Boja aparata: Bijela Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Njeno pranje; Super program; BIO Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 C Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Boja: Nehrajui elik Boja aparata: Bijela Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Njeno pranje; Super program; BIO Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 C Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Servisna dijagnostika Pokaziva soli za mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe 2 ruke za brizganje Djelimini Aquastop
program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 57 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942615856

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 57 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942607011

MAINE ZA PRANJE POSUA

GV 63324 X

Ugradbena maina za pranje posua

Maina za pranje posua - ugradbena

GV 62224

Maina za pranje posua - ugradbena

GV 62324 X

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Nehrajui elik Boja aparata: Metalik srebrna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 10 programa pranja: Njeno pranje; Super program;

Boja: Metalik srebrna Boja aparata: Crna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Super program; BIO program; Brzi

Boja: Metalik srebrna Boja aparata: Metalik srebrna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Auto program; Super program; BIO

BIO program; ECO program; Brzi intenzivni program; Brzi program; Higijenski program; Namakanje; Ispiranje i suenje Temperatura pranja: 38, 45, 55, 65, 70 C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Odgoeni poetak pranja od 0 do 9 sati Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj

Temperatura pranja: 55, 65, 70 C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Odgoda poetka pranja do 3/6/9 sati Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj

intenzivni program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Nehrajui elik Polovino pranje u korpama: Gornja ili donja Sakriveni grija Nastavak za dugaki pribor Podeavanje gornje korpe Preklapajui nosai za tanjire u donjoj korpi 3 brizgaljke 5 jaina brizganja Potpuni AquaStop
Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 46 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942607318

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe 3 brizgaljke 5 jaina brizganja Potpuni AquaStop

program; Brzi intenzivni program; Namakanje; Ispiranje i suenje Temperatura pranja: 38, 45, 55, 65, 70 C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Odgoeni poetak pranja od 0 do 9 sati Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj

Nehrajui elik Sakriveni grija Klik Klak sistem za optimalno punjenje Podeavanje gornje korpe 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942607073

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 48 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942607097

MAINE ZA PRANJE POSUA

127

Maina za pranje posua - ugradbena

GV 61124

Ugradbena maina za pranje posua

GV 51021

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Boja: Metalik srebrna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 5 programa: Njeno pranje; Super program; BIO

Boja: Metalik srebrna Boja aparata: Crna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Bijela Kapacitet punjenja: 10 standardnih mjesta 5 programa: Njeno pranje; Intenzivno pranje; ECO Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj program; Namakanje; Ispiranje i suenje

program; Namakanje; Ispiranje i suenje Temperatura pranja: 45, 55, 65, 70 C Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe 2 ruke za brizganje Djelimini Aquastop

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe Preklapajui nosai za tanjire u donjoj korpi 2 ruke za brizganje Djelimini Aquastop

Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 12 l Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 59,8 81,8 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 82 57,5 cm EAN kod: 3838942600647

Potronja energije u normalnom programu: 0,95 kWh Potronja vode: 14 l Razina buke: 51 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 44,8 81,8 54,5 cm Ugradbene mjere: 45 82 57 cm EAN kod: 3838942607622

MAINE ZA PRANJE POSUA

GU 63211 BXC

Maina za pranje posua - samostalna

Maina za pranje posua - samostalna

GU 53211 BXC

DFD 72 PAX

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

Energetski razred

Uinak pranja

Uinak suenja

GV modeli irine 60 cm Staklo i brueni aluminij Metal + plastika Boja ruke: Nehrajui elik
Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 6 cm Masa aparata: 7,6 kg EAN kod: 3838942528170 Dizajn

Inox vrata: Inox vrata Boja: Metalik srebrna Boja aparata: Metalik srebrna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva Pokaziva preostalog vremena Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta 6 programa: Njeno pranje; Intenzivno pranje; ECO Temperatura pranja: 60, 50, 45, 40 C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Odgoeni START do 24h Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Inox vrata: Inox vrata Boja: Metalik srebrna Boja aparata: Metalik srebrna Dizajn: Kuite od nehrajueg lima Boja korpe: Siva

Pokaziva preostalog vremena Kapacitet punjenja: 8 standardnih mjesta 6 programa: Njeno pranje; Intenzivno pranje; ECO Temperatura pranja: 40, 45, 50, 60 C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekanje vode Odgoeni START do 24h Zvuni i svjetlosni signal zavretka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokaziva soli za
mekanje; Pokaziva sredstva za sjaj program; Namakanje; Ispiranje i suenje

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe Preklapajui nosai za tanjire u donjoj korpi 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop
Potronja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potronja vode: 16 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 60 85 58 cm EAN kod: 3838942486838

Nehrajui elik Sakriveni grija Podeavanje gornje korpe 2 ruke za brizganje Potpuni AquaStop
Potronja energije u normalnom programu: 0,74 kWh Potronja vode: 13 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (xVxD): 45 85 58 cm EAN kod: 3838942486845

MAINE ZA PRANJE POSUA

129

DFD 72 PBX

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

DFG 2072 P2B

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

DFG 2072 P2

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

GV modeli irine 60 cm Staklo Metal + plastika Boja ruke: Nehrajui elik


Dimenzije aparata (xVxD): 59,4 71,7 5 cm Masa aparata: 7,6 kg EAN kod: 3838942528217 Dizajn

GV modeli irine 60 cm Staklo Metalna ruka Boja ruke: Grafitno crna


Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 5 cm Masa aparata: 6,9 kg EAN kod: 3838942415869 Dizajn

GV modeli irine 60 cm Staklo i brueni aluminij Metalna ruka Boja ruke: Polirani aluminij
Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 5 cm Masa aparata: 6,9 kg EAN kod: 3838942279553 Dizajn

MAINE ZA PRANJE POSUA

DPP-ORA-W

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

DPP-ORA-E

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

DPP-ORA-S

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

GV modeli irine 60 cm Staklo Metalna ruka Boja ruke: Aluminij


Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 5,5 cm Masa aparata: 8,1 kg EAN kod: 3838942531354 Dizajn

GV modeli irine 60 cm Staklo Metalna ruka Boja ruke: Polirani aluminij


Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 5,5 cm Masa aparata: 8,1 kg EAN kod: 3838942375613 Dizajn

GV modeli irine 60 cm Staklo Metalna ruka Boja ruke: Grafitno crna


Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 5,5 cm Masa aparata: 8 kg EAN kod: 3838942375620 Dizajn

MAINE ZA PRANJE POSUA

131

DFD 72 SYW

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

DFD 72 SYB

Dekorativna ploa za mainu za pranje posua

GV modeli irine 60 cm Staklo Metal + plastika Boja ruke: Nehrajui elik


Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 6 cm Masa aparata: 8 kg EAN kod: 3838942610479 Dizajn

GV modeli irine 60 cm Staklo Metal + plastika Boja ruke: Nehrajui elik


Dimenzije aparata (xVxD): 59,6 71,7 6 cm Masa aparata: 8 kg EAN kod: 3838942610462 Dizajn

TEHNIKI PODACI

BOP 7303 AX

BO ...

B 2000 P2 / B 2000 P2B

BOC5322 AX

BM...

BC...

TEHNIKI PODACI

133

IT 606 AX / IT 614 ASC

ITG 620 ASC

IT 320 AC

IT 640 ORA-W / ORA

EIT 2600 P2

IT 641 KR

IT 6 SYW / SYB

ECT 960 C

ECT 930 AC

TEHNIKI PODACI

ECT 780 BX

ECT 6...

ECT 300 AC

EC 6...

EC 310 AC

ECT 2800 P2

ECT 2700 P2

ECT 2600 P2

ECT 680 KR

TEHNIKI PODACI

135

ECT 610-ORA-W / ORA

ECT 680-ORA-W / ORA

ECT 6 SYW/SYB

ECD...

EM 300 E

G 6N4...

GT 6..., GC 6...

ED 61 AX

E 6N1 AX

TEHNIKI PODACI

KC...

GT 76 AB1

G 6N50 AX / G6 SYW/SYB

GC 340 AC

G 34 AX1

K 6N...

TEHNIKI PODACI

137

IDR 501 E

IDKG 9715 E

DKG 9715 E

DKG 9545 E

DKG 6545 E

DKG 9335 E

DKG 6335 E

DKGO 900 E

DKR 6355 X

TEHNIKI PODACI

DK 9335 E

DK 9315 X

DKGO 600 E

DK 6335 E

DK 6315 X

DVG 8545 AA

DVG 6545 AA

DVG 6545 AX

DTG 9335 E

TEHNIKI PODACI

139

DTG 6335 E

DF 6116 AX / BX / E

DF 6115 E / W

DL 611 SR

DL 610 SR

DI 6115 W

DU 612 E

DU 611 E /W/B

DU 511 E/ W/ B

TEHNIKI PODACI

DU 6115 EC/W/SR

DK 2000 P2 / DK 2000 P2B

DQGA 65 KR / DQGN 65 KR

DKG 552-ORA-W DKG 552-ORA-S/1

DKG 902-ORA-E

DFG 602-ORA-S

DT 9 SYW / SYB

DT 6 SYW / SYB

TEHNIKI PODACI

141

NRKI 41285

RKI 55298 / RKI 51298

RKI 5294 W / RKI ORA

RKI 41295

RKI 4295 W

RKI 5234 W

RKI 4235 W

RFI 4275 W

RFI 4245 W

TEHNIKI PODACI

RFI 4208 W

RKI2 ORA

RBI 41315 / RI 41325

RBI 41201 / RI 41221

RBI 4215 W

RBI 4174 W / RI 4184 W

RBI 4175 W / RI 4185 W

RBI 4145 W / RI 4158 W

RBI 4091 W / 4095 W

TEHNIKI PODACI

143

RI 56205

RBIU 6134 W / RIU 6154 W

FI 4118 W

XWC 660 / XBC 660

GI 6...

GV 6...

GV 51021

BILJEKE

BILJEKE

145

BILJEKE

OVLATENI GORENJE SERVISI

147

Ovlateni gorenje servisi

Skab-Gorenje servis B. Luka, Bulevar C. Duana 15 T: 051/213-473 F: 051/213-472 skab-gorenje@blic.net Elektro-Centar doo Biha, Harmani H5 T: 037/222-645 F: 037/222-788 elektro.centar@bih.net.ba SZR Elektro usluge Bijeljina, D.Tucovia 90 T: 055/220-690 F: 055/220-696 mirsadde@tera.net.ba Elektron Commerce doo Brko, Ul.Tabakovia 19 T: 049/504-273 F: 049/504-273 elkomgorenje@hotmail.com SZR MII Doboj, Dobojskih brigada bb T: 053/204-530 F: 053/204-530 l.micic@teol.net SZR Kula Foa, Svetosavska bb T: 058/214-872 F: 058/211-200 frigokula@zona.ba Frigo Mar doo Gradika, Vidovdanska G8 T: 051/830-122 F: 051/830-260 frigomar@gradiska.com

SZR Elektron Konjic, Varda 30 T: 036/730-654 F: 036/730-654 electron@bih.net.ba G elektroservis doo Livno, Kralja Tvrtka bb T: 034/200-306 F: 034/208-122 gorenje-livno@tel.net.ba SZD El.servisJuri Ljubuki, Leopolda Mandia 5 T: 039/833-881 F: 039/831-290 danijel.juric@tel.net.ba Elektro Simi Milii, Zanatski centar bb T: 056/740-868 F: 056/740-057 elsimic@teol.net El.centar Gorenje Prijedor, Kralja Petra 20 T: 052/232-711 F: 052/232-711 gorenje@poen.net general servis d.o.o. Sarajevo, E.ehovica 54 T: 033/656-777 F: 033/656-777 servis@general-servis.ba Servis Tevetron S.Most, Muhii 25 T: 037/685-041 tevtron@bih.net.ba

SZR E-luks Tesli, Svetog Save 137 T: 053/433-169, 061/189-761 F: 053/433-169 e-lux@teol.net Petri elektronik d.o.o. Travnik, Kalibunar 28F T: 030/511-730 F: 030/513-071 petric-12@net.hr Slatina servis doo Tuzla, Slatina 11 T: 035/282-010 F: 035/282-010 slatina_servis@yahoo.com SZR Omega RZ Vitez, S.Radia bb T: 063/335-158, 061/792-218 omegarz@global.net.ba BES CENTAR d.o.o. Zenica, Bulevar K.Bana br.33 T: 032/401-923 F: 032/442-781 bes_centar@bih.net.ba El.servisumo epe, Lupoglav 20 T: 063/352-133, 061/766-618 marko.sumic@tel.net.ba

pozivni +387 33 755 600

centar

U sluaju kvara ili nabavke rezervnog dijela, UVIJEK POZOVITE GORENJE POZIVNI CENTAR. Samo na taj nain moemo garantovati postprodajnu uslugu.

Gorenje Commerce d.o.o. Kamenolom br.11, 71215 Blauj-Sarajevo, Bosna i Hercegovina Tel.: +387 33 773 097, +387 33 773 095, +387 33 773 092, +387 33 773 066, Fax: +387 33 773-060 E-mail: senada.mujkovic@gorenje.ba, dzevad@gorenje.ba, damir@gorenje.ba, suadah@gorenje.ba www.gorenje.ba Gorenje Commerce d.o.o. OJ Servis Tel.: 033/771-380, 033/771-383, +387 33 771 386, Fax: 033/771-394 E-mail: bevanda_servis@gorenje.ba Gorenje STUDIO Sarajevo Ul. Terezije bb, plato Skenderije Tel.: + 387 33 567 890, + 387 33 567 891, +387 33 567 893 Fax.: + 387 33 567 899 Gorenje STUDIO Tuzla Ul. Albina Herljevia br. 17. Tel.: +387 35 321 130, + 387 35 321 131, + 387 35 321 132 Fax.: +387 35 321 133

Zadravamo pravo promjene tehnikih karakteristika bez prethodne najave. Podaci i slike u katalogu su informativnog karaktera te su mogue manje razlike.

12/2010