You are on page 1of 17

Analiza

pe care reuşeşte să îl trimită “refugiaţilor” înainte să moară.I am Legend a fost inspirat dupa romanul lui Richard Patheson cu acelasi nume din 1954 care a introdus conceptul de zombie de lume post apocaliptica din cauza unei boli. Jucat de Will Smith.  Aflând că de fapt mai există oameni care nu au fost afectaţi de boală. singurul om de pe pământ între nişte oameni deveniţi “zombii” după ce sunt afectaţi de o boală.  Intriga aceasta îl lasă pe Robert Neville.  . acesta îşi dedică viaţa pentru a crea un antidot împotriva acestei boli.

.

  Robert Neville  Jucat de Will Smith. Anne  Rol jucat de Alice Braga.  Rolul pe care îl joacă prezintă singurul om care rămâne neinfectat de un virus care a distrus. toată omenirea.  Acesteia îi este încredinţat antidotul înainte ca Robert Neville să se sacrifice. . aceasta este una dintre supravieţuitorii care se îndreaptă spre colonia necontaminată. omorând împreună cu el creaturile infestate cu virusul. aşa cum credea el la început. acesta este protagonistul acestui film.

.

respectiv Willow Smith. Ethan  Fiul lui Anne. care devin “zombii”. .  Alte personaje:  Soţia şi fiica lui Neville care mor într-un accident de elicopter. acesta este adăpostit împreună cu mama sa de creaturile infestate în drum spre colonia “refugiaţilor”. Cei doi sunt jucaţi de Salli Richardson.  Autorităţile oraşului  Oamenii infestaţi.

.

care contribuie la imaginea tragediei care s-a întâmplat. Robert Neville (Will Smith) Are o vestimentaţie de culori închise. iar faptul că îmbrăcămintea este mai sport arată spontanitatea cu care s-au petrecut toate întâmplările. .

.

care a costat aproximativ 5.000 $ : .000.Atât pentru realizarea zombiilor. cât şi pentru alte realizarea unui mediu potrivit acţiunii filmului au fost folosite mai multe efecte create pe calculator. Iată un exemplu care arată cum a fost creat efectul distrugerii “Brooklin Bridge”-ului.

.

Multe din acestea se refereau la faptul ca modul in care Will Smith a jucat a eclipsat efectele speciale. laudate si ele dealtfel. . Site-ul specializat in critici de filme Rotten Tomatoes raporteaza ca 69% din totalul criticilor erau pozitive.  Criticile au fost in cea mai mare parte pozitive.

Filmul a avut un buget de 150 $ milioane. iar cea mai scumpa scena a fost cea a daramarii podului care a costat 5 milioane de dolari.    Filmul a fost lansat la 14 decembrie 2007. Bugetul filmului a fost extins prin decizia producatorilor de a folosi drept zombie.Aceasta decizie nu numai ca a marit bugetul ci a si marit calitatea acestuia. desi a fost total generata pe calculator. . creaturi generate de computer in locul unor actori. A avut incasari de $276 milioane USD in US si $329 milioane in restul lumii.

. “I am legend” a reusit sa obtina 17 nominalizari si 7 premii. doua pentru cel mai bun soundtrack si doua pentru cel mai bun film horror. dintre care trei pentru cel mai bun actor(Will Smith).

.

 Astfel.Ca să conchid. se poate spune despre acest film că este o foarte bună punere în scenă a romanului omonim. Ce poţi cere mai mult de la un film post apocaliptic?  . lucru care nu a fost posibil la prima încercare din 1994 din cauza efectelor sofisticate pe care le cerea scenariul. combinarea elementelor realiste computerizate au contribuit la crearea unui film cu o calitate de excepţie. care l-a adus în topul celor mai vândute filme din anul 2008.

    Avram Electra Bălan Alexandru Iorgulescu Tiberiu Leana Cristian Profesor coordonator: Stoian Graţiela .