Despre dragoste de Octavian Paller

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi vindecat de altul... Iubirea trebuie invatata, incercata si experimentata... prima atingere nu reprezinta niciodata expresia ei desavarsita... O iubire pe care esti nevoit s-o pazesti nu reprezinta nimic. Dar tocmai asta n-au sa inteleaga niciodata oamenii cu adevarat gelosi. Gelozia ia nastere odata cu dragostea, dar nu moare odata cu ea... Cine iubeste si este iubit nu va mai fi niciodata acelasi om ca inainte... Nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii... Pentru dragostea care se mai gaseste in lumea aceasta si pentru toti cei care stiu sa o aprecieze, pentru toti indragostitii... LA MULTI ANI! Fericirea nu inseamna sa ai ceea ce doresti, ci sa doresti ceea ce ai. Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane... Sa nu crezi ca poti stabili cursul iubirii, caci ea, daca te considera vrednic, iti va indrepta ea cursul!... Dragostea nu este numai flori, zambete, iubire, ci inseamna si lacrimi, dorinta, pasiune si de aceea putini au privilegiul de a-i descoperi puterea. Cine are capacitatea de a se indragosti poate avea mereu incredere in iubire si in valoarea omului de care s-a indragostit! Dragostea e la fel ca o boala pe care daca nu o tratezi se agraveaza... si ca orice floare pe care, daca nu o uzi, se ofileste... Nu iubesti o femeie pentru ca este frumoasa, ci este frumoasa pentru ca o iubesti tu! Iubirea e tot ce dorim, iar, in final, e tot ce-am avut. Daca exista un sens al vietii... atunci EA este sensul, daca nu... EA ar trebui sa fie... Fara dragoste suntem orfani de toate, fara pasiune suntem ca o moara de vant spanzurata in vid! In iubire se simte mai mult decat e nevoie, se sufera mai mult decat se cugeta, se viseaza mai mult decat se traieste...

.William Shakespeare .. Despartirile au ceva din melancolia asfintitului. Iubirea impartasita de oameni este forta cea mai mare care exista in lume si izvorul cel mai important pentru poezie.. o blanda stralucire care ascunde in ea avertismentul intunericului.. Este darul pe care-l oferiti aproapelui....... o imbratisare patimasa. altii din piatra... Atinge steaua de neatins si nu-i uita pe cei ce au crezut in tine! Iubirea e un sarut furat. unii si-au faurit-o din lemn. Nu exista indatorire pe care s-o subestimam mai mult decat aceea de a fi fericiti. si un suflet smuls din piept. iubirea de parinti." ..?" Invatati sa lasati pe chipul vostru sa infloreasca un zambet.. Dragostea este intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului… Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta. Iubirea de tara.. Adevarata prietenie este asemenea unui trandafir: nu-i realizezi frumusetea pana cand nu se ofileste.. O dragoste generoasa isi are intotdeauna testamentul pregatit din timp.. cum ai putea pretui orbitoarea lumina a soarelui si mangaietoarea lumina a lunii? Masurarea vietii omului nu este in functie de timp.. un zambet inocent. ci de buna ei folosire. Doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traita. Am o banala intrebare pentru voi... "Cand dragostea vorbeste..... Daca nu ai iubi.... Numai o mare nenorocire ne poate arata cat de marunte sunt nemultumirile "insuportabile". Prietenia este asemenea unei iubiri fara aripi. Parfumul reprezinta sentimentele florilor.: "Dragostea s-a nascut prin femeie sau Femeia s-a nascut din Dragoste. de prieteni si de tot ceea ce ne inconjoara este pretutindeni si ne copleseste in fiecare minut pe care-l traim. vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului. Dreptatea poate sa ne avertizeze asupra ceea ce este bine sa evitam. este darul pe care-l oferiti intregului Univers! Fiecare are propria sa filozofie a iubirii.Fericirea noastra rezida in ceea ce-l determina pe om sa-si dea seama ca este om si sa ramana asa.insa doar inima ne spune ceea ce este mai potrivit sa facem.

. nu ascunde si nici macar nu ignora defectele. daca nu suntem dispusi sa ne iertam unii altora micile defecte. cel mai trist lucru este sa suferi din iubire. pana si iubirea..Nu putem merge departe in prietenie.. acel puf de papadie.. dar am deja un vis. ce vine mereu si pleaca cu primul fir de vant. frumoasa lumina.. ca loviturile ciocanului in dalta unui sculptor priceput.. ci pur si simplu le arde. Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra. O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara.. scapata din stele. ci si constructive. avand un anume farmec. pentru ca nu exista. noaptea! Loviturile vietii nu sunt numai distructive..... dorintele... Cand iubirea. cazuta-i din noapte in visele mele. si am si un inger. Iubirea nu constientizeaza.. Iubirea sincera si profunda nu are nevoie de vorbe multe..... va trece si pe la poarta ta. Oamenii ne dau uneori vise.. o lumanare poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele: sa lumineze . frumoasa mea umbra. Nu dispretui lucrurile mici... altii stau o vreme... Dorul e focul in care ard sperantele. Nu incerca sa gasesti iubirea absoluta. In iubire. Cand iubesti esti cel mai fericit om din lume. Pierduta lucire din raza de luna... iar ingerul e visul meu.. Adevarul care ii face pe oameni liberi este in cea mai mare parte adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda.. chiar si tacerea e plina de lumina. iar cenusa ce ramane reprezinta amintirile. dar viata le spulbera… Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti. durerile. Sa visezi un inger?.punandu-si amprenta pe . ce umbra nebuna. Daca l-ai pierdut. Totul este relativ pe lumea asta. Fara IUBIRE nu exista viata! IUBITI-VA! Si alungati bezna aceasta ce ne sugruma in fiecare clipa! Dragostea sau Iubirea este un giuvaer de mare pret dat in dar fiecarei fiinte umane. viata ta nu mai are nici un sens.. atunci vei sti ca m-ai intalnit.

si alte realitati. cu adevarat... Viata este frumoasa si e pacat sa trecem prin ea fara sa iubim. Ceea ce nu simtim ne simte. tristetea. Sa ai curaj sa risti pentru adevarul din inima ta. Putem numara stele de pe cer din nebunie ori din plictiseala. uitam sa ne numaram si pe noi… singura stea… singura planeta. si alte locuri in care alte forme de oameni iubesc. Uneori.. de cele mai multe ori. traiesc… Astfel ca realitatea ne izbeste necontenit cu partea ei ascunsa in umbra: Ceea ce nu vedem ne vede. Atat timp cat va exista un echilibru in acest sistem va exista si armonie. dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire.. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictisela de armonie... si. "jertfa". macar o singura data... urasc. Sa fiti iubite. pentru ca. Sigur ca exista si dragoste la prima vedere. Ceea ce nu ne lipseste ne apartine.nu vom mai fi niciodata aceiasi. Poti da fara iubire. Dragostea e speranta. Dragostea este un joc ciudat: sau amandoi castiga sau amandoi pierd. dar sa nu te minti cand il asculti. lucruri pe care nu le vedem devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obisnuiti sa le avem incepem sa le simtim lipsa. lumea nu ar exista. din ambele motive. Iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata de ea insasi.. Natura noastra ne spune ca omul este un sistem dinamic in care o infinitate de lucruri pe care le avem face schimb de materie si spirit cu o infintate de lucruri pe care nu le avem. stimate doamne si domnisoare! Sa astepti mereu dragostea ca pe un fel de jertfa pe care nu ai cum s-o oferi. ucid.inima noastra. Fericirea este doar momeala ce-l va tine in cursa.. este cea careia ii datoram fericirea. Insa. Treptat. Insa omul este o fiinta haotica ce va tinde sa-si asume rolul cunoasterii si va claca in fata noilor infinituri de necunoastere pe care le va intrezari.. viata. pana la sfarsit… . Femeia. Dupa plecarea lor. Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze.... bucuria. fara speranta. insa.. singurul soare care conteaza !… Privim Universul cu o ciudata neincredere. de parca nu am putea concepe ca mai exista si alte lumi.. de fapt. asteptai o jertfa pe care sa o poti oferi ca pe o dragoste. dar nu poti iubi fara daruire.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful