ZILELE CREATIEI

“La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul” Facere 1:1

mai departe
Creat de prof. Patulea Florin

Facere 1:2-3 In prima zi Dumnezeu a facut materia bruta.precum si lumina fara de care nu este cu putinta nici un fel de viata.  mai departe 3/1/2013 Creat de prof.ZIUA INTAI “Pamintul era netocmit si gol si intuneric era deasupra adancului” Si a zis Dumnezeu:”Sa fie lumina”. Patulea Florin 2 . Si a fost lumina. fara o forma precisa.

Patulea Florin 3 .ZIUA A DOUA  Si a zis Dumnezeu:”Sa fie o tarie intre ape si sa desparta apele de sus de cele de jos”…iar taria a numit-o Dumnezeu cer.Astfel incepe organizarea materiei create in prima zi. mai departe 3/1/2013 Creat de prof. In ziua a doua a facut Dumnezeu bolta cereas cadespartind apele de sus de cele de jos.

Patulea Florin 4 .marile.iar adunarea apelor a numit-o mari. mai departe 3/1/2013 Creat de prof.fluviile.A facut atunci uscatul pe care a facut sa creasca toate ierburile si plantele. Facere 1:9-10 In ziua a treia a creat Dumnezeu oceanele.ZIUA A TREIA  Si a zis Dumnezeu:”Sa se adune apele cele de sub cer la un loc si sa se arate uscatul”…uscatul l-a numit Dumnezeu pamant .

mai departe 3/1/2013 Creat de prof.ZIUA A PATRA  Si a zis Dumnezeu:”Sa fie luminatori pe taria cerului.ca sa lumineze pe pamant sa desparta ziua de noapte…si sa slujeasca drept luminatori.ca sa lumineze pamantul” Facere 1:14-15 In ziua a patra Dumnezeu a creat soarele si luna(luminatorii mari) si stelele(luminatorii mici). Patulea Florin 5 .

fiinte cu viata in ele si pasari sa zboare pe pamant.ZIUA A CINCEA  Apoi a zis Dumnezeu:”Sa misune apele de vietati . Patulea Florin 6 . mai departe 3/1/2013 Creat de prof.pe intinsul tariei cerului” Facere 1:20 In aceasta zi a facut Dumnezeu animalele din apa si pasarile din aer si le-a binecuvantat sa se inmulteasca.

Patulea Florin 3/1/2013 .27 In a sasea zi Dumnezeu a creat animalele mari .ZIUA A SASEA   “A facut Dumnezeu fiarele salbatice dupa felul lor si animalele domestice dupa felul lor si toate taratoarela pamantului…Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau” Facere 1:25.iar la urma la facut pe om si l-a binecuvantat. mai departe 7 Creat de prof.taratoarele. fiarele salbatice animalele domestice.

Si a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o pentru ca in ea S-a odihnit de toate lucrurile Sale” Facere2:2 In a saptea zi Dumnezeu nu a mai creat nimic ci S-a odihnit si a privit si a vazut ca toate erau “bune foarte” pagina 1 Creat de prof. Patulea Florin .ZIUA A SAPTEA  “…iar in ziua a saptea S-a odihnit Dumnezeu de toate lucrurile Sale pe care le-a facut.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful