This action might not be possible to undo. Are you sure you want to continue?

Welcome to Scribd! Start your free trial and access books, documents and more.Find out more

1, 2013

Grade 4 Question 1

On average, a bushel of corn contains 72,800 kernels and weighs 56 pounds. There are 16 ounces per pound, and an average ear of corn contains 650 kernels. In ounces, how much do the kernels from one average ear of corn weigh?

Question 2

If x + y = 2 and x2 + y2 = 34, what is the value of x3 + y3?

Question 3

At Gauss Middle School, the current student-to-teacher ratio is 17.5:1. The school currently has 560 students. Next year, the student-to-teacher ratio must be 19:1. If the school gains 10 students, how many fewer teachers will be needed next year?

Question 4

Dean pays the exact amount for a $1.00 hot dog, using 36 coins. What is the greatest number of nickels he can use?

Question 5

In the magic square shown, the three numbers in each of the rows, columns and diagonals have equal sums. What is the value of d in this magic square?

how many fewer teachers will be needed next year? Solution: 2 With a student to teacher ratio of 17. what is the value of x3 + y3? Solution: 98 x=5. Next year the total students would be 560 plus 10 = 570 Student teacher ratio = 19 to 1 Teachers required would be 570 divided by 19 = 30 Question 4 Dean pays the exact amount for a $1. the current student-to-teacher ratio is 17. If the school gains 10 students. the student-to-teacher ratio must be 19:1.800) =8 ounces Question 2 If x + y = 2 and x2 + y2 = 34.800 kernels and weighs 56 pounds.5:1. There are 16 ounces per pound.00 hot dog. and an average ear of corn contains 650 kernels. 2013 Solutions Grade 4 Question 1 On average. Therefore 650 kernels weigh = (650 * 896 / 72.800 kernels in 896 ounces of corn. 1. The school currently has 560 students. using 36 coins. In ounces. y= -3 x + y = 5 -3 = 2 x2 + y2 = 5*5 + (-3*-3) = 25+9 = 34 x3 + y3 = 5*5*5+ (-3*-3*-3)=125-27 = 98 Question 3 At Gauss Middle School.5 = 32 teachers.Math Olympiad Problem Feb. Next year. What is the greatest number of nickels he can use? Solution: 16 .5 to 1 and total of 560 students there are 560 divided by 17. a bushel of corn contains 72. how much do the kernels from one average ear of corn weigh? Solution: 8 ounces 1 pound = 16 ounces Therefore 56 pounds = 56*16=896 ounces There are 72.

16 nickels equals 80 cents and he will have to pay the other 20 cents using pennies to make a total of 36 coins. This is the greatest number of nickels he can use and still have a total of 36 coins. columns and diagonals have equal sums. What is the value of d in this magic square? Solution: 16 . Question 5 In the magic square shown. the three numbers in each of the rows.

The total value of the coins is $4. How many nickels were there in the change? Question 4 Carol spent exactly $1 for some 5 cent-stamps and some 13 cent-stamps.Math Olympiad Problem Feb. How many 5 cent-stamps did she buy? Question 5 Complete the number pattern. 6. 13 dimes and 7 nickels. ----. How many of each kind do I have? Question 3 Six dollars were exchanged for nickels and dimes. 23. 1. 13. In cents. 2013 Grade 2 and 3 Question 1 Hugo has 5 quarters. 10 dimes and 2 nickels. 11. 18. how much more than Luigi does Hugo have? Question 2 I have 30 coins consisting of nickels and quarters. Luigi has 6 quarters.10. 8 The number in the blank is (a) 1 (b) 6 (c) 20 (d) 25 . The number of nickels was the same as the number of dimes.

. Luigi has 6 quarters. 2013 Solutions Grade 2 and 3 Question 1 Hugo has 5 quarters. How many of each kind do I have? Solution:17 nickels and 13 quarters for a total of 30 coins Nickels Quarters Total coins Value 30 0 30 $ 1. The total value of the coins is $4.50 15 15 30 $ 4. The number of nickels was the same as the number of dimes.30 17 13 30 $ 4. How many 5 cent-stamps did she buy? Solution: Seven The multiples of 5 either end with a 5 or 0.50 0 30 30 $ 7.10. Question 2 I have 30 coins consisting of nickels and quarters. 13 dimes and 7 nickels. if you divide 600 cents by 15 cents you get 40. If she buys five 13 cent-stamps the total is 65 cents leaving her with 35 cents for buying the 5-cent stamps. In cents. Hugo therefore has 30 cents more than Luigi. 10 dimes and 2 nickels. For 35 cents she will get seven 5-cent stamps. There are 40 nickels and 40 dimes. how much more than Luigi does Hugo have? Solution: 30 cents Hugo has = 5*25 +13*10+7*5=125+130+35=290 cents Luigi has=6*25+10*10+2*5=150+100+10=260 cents.50 16 14 30 $ 4.10 Question 3 Six dollars were exchanged for nickels and dimes.Math Olympiad Problem Feb. How many nickels were there in the change? Solution: 40 nickels Since the sum of one dime and one nickel is 15 cents and 6 dollars is 600 cents. 1. Question 4 Carol spent exactly $1 for some 5 cent-stamps and some 13 cent-stamps.

11. Therefore the answer is (a) 1. The pattern is subtract 12 and add seven. 23. If you add seven to 1 the number is 8. ----. Therefore if you subtract 12 from 13. 18. . 6. the number is 1. 8 The number in the blank is (a) 1 (b) 6 (c) 20 (d) 25 Solution: (a) 1. 13.Question 5 Complete the number pattern.

- Dissimilar steel welding
- dhatu-varisai
- 27 Temples for the 27 Nakshatras
- Math Olympiad Problem Jan. 11, 2013
- 2012-MK-0102-24Q
- The Hindu _ Cities _ Chennai _ “Chidambara Subramanian’s narration was simple”
- The Hindu _ Cities _ Chennai _ “Chidambara Subramanian’s narration was simple”
- Rend Moteur ABB
- BAPS Chino
- Big Belly Solar Compactor
- Paths to Space Settlement
- Calendar
- ASME
- Samba Sadhashiva Akshara Mala
- India's Independence
- Pazhamozhi_Naanooru
- Aathichudi KondraiVendhan Moodhurai Nalvazhi
- Barclays_ the Eagle Has Floundered _ the Economist
- Great Pictures of the World
- Readers Digest Best Jokes

math

math

- SNAP 2009
- AP Macroeconomics
- First Grade Math Lesson Plan - Identifying Coins and Values - Chupp
- Lesson #13 - Fractions as Percents
- Solutions to Exercises Unit 6_Chemical Kinetics
- Global market for wood-plastic composites to pass 4.6 million metric tons by 2016
- Ibp SonsLine Mock Testsas
- Numerical Test Questions Answers
- Discounting, Compounding and Growth
- as
- PotentialofNaturalfibercomposites Final
- Decomposition Methods in Demography
- Ssc Cgl 2010 Tier 2 Maths
- ESA Per Pupil Revenue HB2003 Example
- Group Discussion
- Percentage - Quantitative Aptitude for CAT EBOOK
- Task 1 Samples
- Urea Production Report
- Waste Characterization
- Higher Education Economic Growth
- 401-cba-14s
- 4.1 Exam Questions Ms
- Junior Apt i
- Budget Outlook WEB
- 546d3d98-38b6-4911-9935-d3ed65c9f426
- 13631_1920-1924
- LIPSEY_CHRYSTAL_FIGTEXT07Visit Us @ Management.umakant.info
- 2701 Advance Macroeconomics
- A Health Care Plan for Colleges

Are you sure?

This action might not be possible to undo. Are you sure you want to continue?

We've moved you to where you read on your other device.

Get the full title to continue

Get the full title to continue listening from where you left off, or restart the preview.

scribd