P. 1
Marketingu Per Bizneset e Vogla

Marketingu Per Bizneset e Vogla

4.0

|Views: 1,344|Likes:
Published by Heroid

More info:

Published by: Heroid on Feb 26, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/22/2012

pdf

text

original

MARKETINGU PER BIZNESET E VOGLA

Objektivat e Kursit

Kuptoni bazat e marketingut per bizneset e vogla Keni njohuri per konceptet dhe metodat ne zhvillimin e nje plani marketingu per biznesin tuaj.

Ceshtjet Kryesore te Trainimit
1.

2. 3. 4. 5. 6.

Marketingu per Bizneset e Vogla Produkti Vendi Cmimi Promocioni Plani i Marketingut

Peter Drucker

Dy funksionet baze qe ka biznesi, me qellim qe te krijoje konsumatoret,jane: Marketingu Novacioni

Cfare eshte MARKETINGU?
“Marketingu perfshin te gjitha aktivitetet e orientuara drejt kenaqjes se nevojave ose deshirave te konsumatoreve nepermjet shkembimit te mallrave dhe lidh ”Marketingu sherbimeve” konsumatoret me produktet”

Vendimet Baze te Marketingut

Cfare do te ofrojme? Kujt do t’ia ofrojme? Me cfare cmimi? Si ta fitojme

• •

Fokusi te konsumatoret eshte DOMOSDOSHMERI! DOMOSDOSHMERI
• •

Ne tregun e lire, konsumatori eshte Mbret Viheni veten tuaj ne pozicionin e konsumatorit Shisni bazuar ne nevojat e konsumatorit, dhe jo ne vecorite e produktit tuaj Kenaqesia vjen si rezultat i plotesimit te nevojave

Nga Metoda e Prodhimit & Shitjeve drejt Metodes se Marketingut!

Metoda e shitjes

Synon ne kenaqjen e nevojave te shitesit

Metoda e prodhimit

Metoda e Marketingut • Synon ne kenaqjen e nevojave te konsumatorit

Synon shitjen e asaj cka mund te prodhohet.

Metoda e produktit

Synon prodhimin e asaj cka mund te shitet Synon ne permiresimin e mjeteve per te kenaqur nevojat e konsumatorit

Synon ne permiresimin e produktit.

Supozime te marketingut
• • •

Cilet jane konsumatoret tane ekzistues / potenciale? Cilat jane nevojat e tyre aktuale / te ardhme? Si mund t’i kenaqim keto nevoja? • A mund te ofrojme nje produkt / sherbim qe konsumatoret do ta vleresonin? • A mund te komunikojme me konsumatoret tane? • A mund te japim nje produkt sherbimi konkurues?

Koncepti marketing

• • • •

Zgjedhja dhe synimi i klienteve te pershtatshem Pozicionimi i ofertes suaj Nderveprimi me keta kliente Kontrolli i forcave te tregut Vazhdimesia e performances

Procesi i manaxhimit te Marketingut

• •

Analiza/Auditimi - ku jemi tani? Objektivat - ku duam te jemi? Strategjite - cila menyre eshte me e mira? Taktikat - si do te arrijme aty ku duam? (Zbatimi - Te arrijme atje ku duam!)

Cfare ben Marketingu?
• •

Mat pulsin e tregut Pergatit plane veprimi te qendrueshme Zbaton dhe meson gjate rruges…. Perserit cdo gje nga e para!

Cfare eshte Tregu?
•Njerezit qe kane nevoja te cilat duhen plotesuar, qe kane mundesi te perballojne plotesimin e ketyre nevojave dhe qe kane deshiren te shpenzojne para per ta realizuar kete! •Tregjet jane ato vende ku

Segmentimi i tregut
1. 

3.

Segmentimi gjeografik Segmentimi demografik • Mosha • Gjinia • Te ardhurat Segmentimi psikografik • Preferencat e klases sociale • Menyra e jeteses • Personaliteti

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->