Cartea incomplet ilustrată

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus Durata: 30 de minute Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus. Obiective. copiii îşi dezvoltă atenţia, îţi dezvoltă creativitatea, expresivitatea, învaţă să respecte regulile unui joc, se distrează Spaţiul de joacă. în interior Materiale necesare. 2 caiete de desen, creioane colorate sau markere, acuarele. Pregătirea jocului. înainte să înceapă jocul, animatorul trasează pe fiecare foaie a caietelor câteva figuri incomplete (linii şerpuite, linii incomplete, etc.) Li se spun regulile de joc participanţilor. Cum se joacă "Cartea incomplet ilustrată". Se formează două echipe care vor trebui să stea la un capăt al sălii de joacă. În partea opusă, pe două mese sunt aşezate materialele pregătite. Primii din grupă, la semnalul animatorului, aleargă până la masa din faţa grupei lor şi încearcă cu fantezia lor şi cu culorile alese, să completeze desenul început. Cel care şi-a terminat desenul, dă pagina mai departe la caiet şi-i dă liber următorului coleg atingându-l cu mâna. Trebuie să deseneze repede. Contează înainte de toate cât de complet a realizat desenul şi apoi se ţine cont de ordine şi acurateţe. La final se analizează confruntându-le şi judecându-le în mod comparativ cu desenul de plecare. Sugestie. Jocul poate constitui un mijloc eficient de evaluare finală pentru activităţile artistico-plastice. Mai puteţi juca S-ar putea să îţi placă şi:
Ghici, ghici ce am desenat aici? Aici lipseste ceva Aici lipseşte ceva..
LinkWithin

Publicat de Ioana Găzdac la 09:46 0 comentarii Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: jocuri cu desen, jocuri de expresie, jocuri la educaţie plastică, metode de evaluare prin joc, întreceri

Aici lipseşte ceva..

îţi dezvoltă creativitatea. copiii îşi dezvoltă atenţia. etc.). fără ferestre. Acest jos se poate folosi ca metodă de evaluare pentru activităţile de cunoaşterea mediului (animale. Pregătirea jocului. Sugestie. plante. Obiective. De la 4 ani în sus Durata: 15 minute Numărul copiilor . memoria vizuală. casă fără poartă. Animatorul prezintă pe rând foile cu desene o singură dată. învaţă să respecte regulile unui joc. foi cu desene incomplete (casă fără acoperiş. markere sau carioci. Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus. (la 5 copii aproximativ 10 desene). se distrează Spaţiul de joacă.. poate să completeze desenul. Cine vede primul ce lipseşte. etc.Vârsta jucătorilor. Toţi copiii sunt aşezaţi în semicerc în faţa unei table.". Li se spun regulile de joc participanţilor. Cum se joacă "Aici lipseşte ceva.) Mai puteţi juca Întrebări de cultură generală  Locul de lângă  Fişe de colorat cu literele alfabetului S-ar putea să îţi placă şi:  . mijloace de locomoţie. în interior Materiale necesare.

apa. metode de evaluare prin joc Ghici.md. jocuri cu pix şi hârtie. Spaţiul de joacă. Mai întâi li se arată copiilor mai multe imagini cu desene abstracte sau pete de culoare. jocuri de creativitate. jocuri pentru copii mici. De la 4 ani în sus Durata: 20 Numărul copiilor . Li se prezintă jucătorilor regulile de joc. sau fise cu diferite forme geometrice. Obiective. activitati pentru copii. jocuri creative. sau creioane colorate.Aici lipseste ceva 5 idei cu jocuri frumoase să ne jucăm de 1 mai afară Am căzut în fântână LinkWithin Publicat de Ioana Găzdac la 09:12 0 comentarii Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: jocuri cu desen. jocuri cu desen. acuarele. imagini cu desene abstracte. etc. jocuri creative. ghici ce am desenat aici?". jocuri de grădiniţă. idei pentru cadrele didactice. Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. în interior sau exterior Materiale necesare. jucătorii îşi dezvoltă imaginaţia. jocuri cu desen. . jocuri de 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ani.din. jocuri de imaginaţie. Fiecare copil trebuie să vină cu cât mai multe idei cu ce se aseamana acestea. markere. jocuri de atenţie. jocuri la educatie plastica. jocuri pentru prescolari si scolari Vârsta jucătorilor.poza d p alex. jocuri artistice. desen copii. jocuri la educaţie plastică. hartie si pix sau creion. Cum se joacă "Ghici. Pregătirea jocului. lexicul. jocuri de expresie. capacitatea de a se exprima prin desen. jocuri de gândire. ghici ce am desenat aici? jocuri pentru copii. pensule.

De la 5 ani în sus Durata: 50 minute Numărul copiilor . Spaţiul de joacă. jocuri cu pix şi hârtie. foarfecă. lipici. jocuri creative. se distrează. jocuri cu desen. jucătorii îşi dezvoltă imaginaţia. jocuri de creativitate. ( de exemplu. Lucrările se pot pune la expoziţie.După care li se pot da fişe cu forme geometrice (cerc. creioane colorate. îşi dezvoltă capcitatea de a lucra în echipă. Hârtie de împachetat. markere Pregătirea jocului.Se începe printr-o discutie . reclama media. Mai puteţi juca Bingo pe maşină  Matematică şi îngheţată  Lipeşte pe litere S-ar putea să îţi placă şi:  Inventează o poveste 5 idei cu jocuri frumoase să ne jucăm de 1 mai afară Crează o reclamă pentru persoana ta LinkWithin Publicat de Ioana Găzdac la 05:11 0 comentarii Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: idei pentru cadrele didactice. Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. un peşte. etc. sau pot fi vândute părinţilor în scopuri caritabile. Se poate realiza şi o competieţie. jocuri de imaginaţie. pot desena un puisor. de la un cerc. Sugestii. hârtie de construcţie.) Variantă. dar şi abilităţi de autocunoaştere. pe care ei să deseneze cât mai multe obiecte pornind de la figura respectivă. în interior sau exterior Materiale necesare. jocuri la educaţie plastică Crează o reclamă pentru persoana ta Vârsta jucătorilor. jocuri de expresie. Obiective. sau cine a făcut cel mai original desen. etc). Cum se joacă "Crează o reclamă pentru persoana ta". Li se prezintă jucătorilor regulile de joc. etc. cunoştinţele despre reclama imagine. cine reuşeşte să realizeze cât mai multe imagini. pătrat.

Obiective. Se va arata că reclama reprezintă o modalitate prin care o persoana isi exprima propriile valori. jocuri de echipă. si poate fi asezata in diferite locuri (cum ar fi de exemplu. ghici ce am desenat aici? 5 idei cu jocuri frumoase să ne jucăm de 1 mai afară Dacă aş fi LinkWithin Publicat de Ioana Găzdac la 04:49 0 comentarii Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: idei pentru cadrele didactice. drumul spre scoala). De la 5 ani în sus Durata: 30 minute Numărul copiilor .referitoare la cum poate fi utilizată o reclamă pentru a te exprima pe tine însuţi. Spaţiul de joacă. Se discuta apoi motivatia pentru care diferite mesaje sunt asezate in reclama. se poate crea o sarcina cooperativa. identificarea culorilor care exprimă o emoţie. Dupa discutie se cere participantilor sa-si creeze propria reclama (utilizand hartie de constructie si creioane colorate). Terminati activitatea discutand modul in care ne putem exprima pe noi insine. jocuri de expresie. de ce alegem sa exprimam anumite lucruri si nu altele. în interior sau exterior.jocuri de dirigenţie. Discutia dureaza aproximativ 10 minute. Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. încurajarea copiilor de a comunica simbolic sau indirect. Odata ce grupul a terminat de lucrat la afisul personal acesta este lipit pe o coala mare de hartie de impachetat care are desenata pe spate o masina. jocuri de autocunoaştere. iar apoi plasate pe masina. jocuri de creativitate. Mai puteţi juca Exprimă-ţi emoţia prin desen şi culoare  Inventează o poveste  Rotaţia desenelor S-ar putea să îţi placă şi:  Ghici. preferintele muzicale. jocuri creative. jocuri cu desen. opinii politice.jocuri de interior Exprimă emoţia prin desen şi culoare Vârsta jucătorilor. Daca grupul se simte confortabil. exprimarea sentimentelor prin desen. pe iarbă. . cerandu-li-se sa decida care este reclama pe care si-ar dori-o pe masina comunitatii (şcolii).

Li se spun regulile de joc participanţilor. Ce culoare are? Ce forma are? Fiecare copil selectează două. Mai întâi are loc o discuţie despre diferitele emoţii (gelozie.Materiale necesare. Copiii ar trebui să fie încurajaţi să dea exemple de experienţe proprii cu astfel de emoţii. jocuri de dirigenţie. După care copiii încep să deseneze simbolic emoţia lor. Sugestii sa deseneze fete care sa exprime diferite emotii. sa deseneze pe o parte a foii o fata vesela si pe cealalta una trista. Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus. Fiecate copil ar putea să găsească un cuvânt care descrie cel mai bine cum se simte azi. jocuri de dezvoltare emotionala. jocuri cu desen. Cum se joacă “ Exprimă emoţia prin desen şi culoare". se poarta discutii despre situatii vesele si triste aceste fete le pot folosi ulterior pentru a arata cum se simt se pot prezenta imagini din reviste cu fete exprimand diferite sentimente. culori sau carioci Pregătirea jocului. hârtie de desen mare. copiii trebuind sa le identifice Mai puteţi juca şi Propia mea poveste Cum se simte iepuraşul? Cercul sentimentelor S-ar putea să îţi placă şi: Dacă aş fi Propria mea poveste 5 idei cu jocuri frumoase să ne jucăm de 1 mai afară LinkWithin Publicat de Ioana Găzdac la 01:23 0 comentarii Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: jocuri creative. furie. jocuri de expresie Rotaţia desenelor Vârsta jucătorilor. de exemplu. anxietate. singuratate. frustrare. jocuri de consiliere. bucurie. Apoi fiecărui participant i se propune să inchidă ochii şi să-şi imagineze cum arata emoţia. trei culori care să descrie cel mai bine emoţia pe care o simte. De la 5 ani în sus Numărul copiilor . . teama).

. La final se pot pune la expoziţie. fiecare jucător pasează foaia sa mai departe. şi tot aşa se întâmplă până când colile ajung la persoana de unde au plecat. La start.. coli mari de hârtie. în exterior sau în interior Materiale necesare. La stop. Cum se joacă "Rotaţia desenelor". Cresterea capacităţii de cooperare a copiilor în cadrul grupului rezistenţa la frustrare şi dezvoltarea autocunoaşterii respectul faţă de colegii de grup dezvoltarea abilitatii de rezolvare a problemelor şi conflictelor. fiecare copil desenează sau pictează pe foaia lui ce doreşte (sau în funcţie de tematică).     Obiective. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc. markere sau carioci Pregătirea jocului. acuarele sau creioane colorate. . Li se dă fiecărui copil câte o foaie de hârtie şi creioane sau acuarele. dezvoltarea creativităţii Spaţiul de joacă..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful