PROIECT DIDACTIC

Unitatea de invatamant:GPP NR.1”ALBA CA ZAPADA” Tema anuala de studiu:Cum este , fost si va fi aici pe pamant? Tema proiectului:Micii exploratori. Tema saptamanii:Prietenii padurii. Nivel I(3-5):Grupa mijlocie. Educatoare:Tarniceru Georgeta Tema activitatii:DOS-joc exercitiu:Sa cunoastem comportamentul vulpii in povesti. Tipul de activitate :Verificare si consolidare de cunostinte. Forme de organizare:Frontal ,individual,pe grupe. Scopul :Sistematizarea cunostintelor copiilor cu privire la povestile invatate si personajele acestora;intelegerea si utilizarea corecta a structurilor verbale orale. Obiective urmarite : O1:sa identifice personajele in functie de trasaturile morale :personaje positive si personaje negative; O2:sa clasifice personaje prezente sis a denumeasca povestea din care face parte ; O3:sa manifeste spirit cooperant in realizarea sarcinii cerute de educatoare; Strategii didactice: Metode si procedee:explicatia ,conversatia,demonstratia,exercitiul verbal,jocul ,piramida. Elemente de joc:miscarea,manuirea materialelor,stimularea,intrecerea,ghicirea,recompense.

Raileanu-D.-I.Vieru.A4 din povestea Ursul pacalit de vulpe.Resurse material:plansa.2009 -Indrumator pentru cadrele didactice din invatamantul prescolar.lipici. Bibliografie:Curiculum pentru invatamantulprescolar 3-6/7 ani Editura Didactica PUBLISHING HAUSE BUC.expusepe cate un panou.Turtita.ace cu gamalie.Autori:D.buline rosii.Coliba iepurasului.Editura Diamant 2010.Alecsa.negre.ecusoane cu personaje din aceste povesti. .

iar copii vor gasi raspunsurile la ghicitori si vor recunoaste personajul despre care este vorba pana se vor epuiza.Coliba iepurasului).se vor alatura celorlalte personje din povestea lui si le vor aseza pe panoul cu povestea din care face parte.Fiecare copil va spune cu cine vrea sa semene .Educatoarea va citi ghicitori si fragmente (replici)din povesti . Se va purta o scurta conversatie despre aceste povesti si se vor arata ca “povestile ne invata lucruri bune despre viata”.Bulinele rosii si negre asteapta sa fie lipite langa personaje –cele rele vor primi buline negre .Scenariul activitatii Dupa tranzitie-jocul imitative-Ghiceste ce animal este?.Educatoarea va prezenta pe rand cele 3 panouri cu planse representative din cele 3 povesti(Ursul pacalit de vulpe .In incheiere se vor intalni sac ante cntecul”Ursul pacalit de vulpe” .copii se vor aseza pe scaunele in semicerc.Turtita .Vor fi prezentate si ecusoanele cu personaje din povestile amintite .Copii isi vor allege ecusonul cu personajul indragit . Personajul cu cele mai multe buline negre (vulpea) va fi caracterizat folosind metoda interactive de grup –piramida.

(Ursul pacalit de vulpe) Lumea zice ca-s sireata Dar eu sunt foarte desteapta Caci pe ursul din poveste L-am trimis sa prinda peste Dintr-un loc care-a-nghetat Si fara coada l-am lasat (Vulpea din Ursul pacalit de vulpe) -Ia sa-mi faci babo.tup . Iar daca totusi ursul a –ncercat… Stim cu totii ce i s-a intamplat. In cuptor sunt rumenita.turtita am sa te mananc!(Lupul din Turtita) .nu se poate pescui cu coada.tup!Turtita am sa te mananc!(Iepurasul din Turtita) -Ham .(Mosul din Turtita) -Din ce sa-ti fac?Nu mai avem faina .ANEXA Ghicitori Povestea aceasta este dovada Ca .o turtita! . Pe fereastra sunt racita(Turtita) -Tup .(Baba din Turtita) -Eu sunt turtita umflata Din prin lada adunata Din camara maturate.ham! Turtita .ham .

morrrr!.Mor . ham.mor ..am sa te mananc!(Ursul din Turtita) -Iti multumesc turtita!Frumos cantecel!L-as mai asculta odata! Asaza-mi-te pe limba si mai canta-mi pentru cea din urma oara! (Vuppea din Coliba iepurasului) -Nu .Iesi afara vulpe vicleana(Ursul din Coliba iepurasului) -Cucurigu! Sunt cocos Cu pinten ros Pe umar tin coasa.fiindca m-ai sacait atata!(Iepurasul din Coliba iepurasului) -Ham.ham!Iesi afara.vulpe vicleana! (Cainii din Coliba iepurasului) -Ham..mor! Turtita.turtita.vulpe vicleana!(Lupul din Coliba iepurasului) -Morrr.ham.vulpe vicleana!Iesi afara .nu te las. Vulpea ticaloasa S-o gonesc din casa! (Cocosul din Coliba iepurasului) .mmmmmmm!Iesi afara.morrrr.ham .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful