Universitatea „Dunarea de Jos” Facultatea de Inginerie Braila Disciplina : Managementul proiectelor Sef de lucrari : Anghelache Diana

Achizitie utilaje pentru agricultura

Student: Constantin Adrian Profesor : Anghelache Diana

Formuland un rezumat al proiectului putem spune ca investitia va fi facuta in cadrul proiectului “Achizitie masini si utilaje pentru agricultura” . ajustarea profilului. Calea Calarasilor nr 321. nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei. Grupurile tinta pentru desfacerea produselor obtinute de societate o constituie populatia din Romania si UE. Domnul Constantin Adrian detine o experienta de 5 ani in domeniu. acest segment fiind beneficiarul principal al produselor bio. diversificarea productiei. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: . care va fi modernizata in sensul achizitionarii de masini si utilaje performante pentru procesarea . In sensul achizitionarii acestor utilaje. Responsabilul legal al proiectului va fi domnul Constantin Adrian .a rigolelor.680 RON. astfel incat sa respecte integral legislatia europeana referitoare la obtinerea acestor produse. Societatea care ne va ajuta sa instruim personalul in vederea acumularii cunostintelor pentru utilizarea exhipamentelor si autoutilitarelor este SC BMC SRL..transportarea. Ea va avea rolul de partener in activitatea de instruire a celor 43 de angajati. inclusiv a celei ecologice precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile. Principala activitate a societatii este agricultura si obtinerea de produse naturale/bio/eco de cea mai bună calitate. − Adaptarea exploatatiilor la standardele comunitare.Ideea acestui proiect este legata de achizitionarea de masini si utilaje necesare unei ferme agricole. Tema proiectului este cresterea productivitatii muncii prin modernizarea firmei .303. Solicitantul este SC CONSTANTIN ADRIAN SRL avand sediul in Braila. fonduri de care dispune orice stat nou intrat in Uniunea Europeana. Investitia are ca obiectiv principal impactul pozitiv asupra zonei. Obiectivul principal al proiectului achizitionarea de utilaj agricol.Introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi. sectia inginerie economica in domeniul mecanic . proiect finantat din fonduri europene. privat 100% si un numar de 2 asociati si structura nr. Capital social: 21. Acesta a absolvit Facultatea de inginerie din Braila. 2 . fiind proprietarul mai multor terenuri din judet.tasarea solului. judetul Braila. care sunt performante pentru procesarea solului. nascut la data de 05-12-1988 in Braila.se urmareste cresterea productivitatii muncii prin modernizarea procesului tehnologic.

Daca pana acum se utilizau tractoare.− Obiective operationale se refera la: -Promovarea investitiilor si exploatatiile pentru realizarea de constructii noi si/sau modernizarea constructiilor existente din cadrul acestora si a utilitatilor aferente.) si al produselor achizitionate in vederea combaterii scoaterii pe piata a produselor cu un continut mare de adaosuri chimice. de un management durabil si de respectarea exigentelor. prin implementarea acestui proiect. dar si a industriilor prelucrătoare aferente. Datorita schimbarilor care au avut loc in societatea romaneasca. . Impactul implementarii proiectului va fi unul benefic asupra mediului prin scaderea drastica a poluarii realizate de tractoarele angajate in procesul de prelucrare a solului.autoutilitare si utilaje relativ vechi si cu efect poluant semnificativ. restructurarea si dezvoltarea In domeniul agricol . Toate acestea vor tine cont de imbunătătirea competentelor profesionale. Piata de aprovizionare/desfacere.iar calitatea va fi una dintre cele mai bune. O componentă asupra căreia Uniunea Europeană pune accent este cea de biodiversitate si conservare a naturii. echipamentelor si materialelor folosite. aceasta poluare va fi foarte mult diminuata. Sunt luate masuri generale si specifice de protectie legate de aceste elemente. exista toate masurile pentru a se asigura conditiile propice de munca respectand toate cerintele de securitate a muncii persoanei. Se urmăreste. 3 . compania a fost nevoita sa-si reconsidere activitatea si sa se adapteze noilor conditii impuse de economia de piata. cu precizarea standardului/standardelor la care se adapteaza. De asemenea. odata cu achizitia de utilaje moderne. care se va materializa prin asigurarea unei ocupări echilibrate a teritoriului si dezvoltarea practicilor de managemnt durabil a terenurilor agricole. achizitionarea de masini si utilaje noi. Masurile generale vizeaza utilizarea rationala a tuturor utilitatilor. Investitiile ce urmeaza vor fi executate in vederea adaptarii unitatii la standarde ale Uniunii Europene. iar timpul alocat acestei lucrari va di diminuat aproape la jumatate. Firma va fi dotata cu toate facilitatile necesare si cerute de lege pentru a gestiona toate elementele generatoare de potential de poluare. concurenta si strategia de piata ce va fi aplicata pentru valorificarea produselor/serviciilor obtinute prin implementarea proiectului. Populatia este principalul grup tinta care se doreste a fi atins in acest proiect deoarece tot populatia este si beneficiarul principal al produselor leguminoase etc.

550.584.9 26.6 14.822.172. 5.8 3.316.006.569.274. baloti cilindrici Semanatoare SPC 6 Semanatoare SUP 29 Grebla de adunat Remorca furajare Remorca tehnologica adunat 1 camp Masina de recoltat siloz Masina de prelucrat seminte 1 1 111. 10.998 4.8 10.6 30. Instruirea personalului.678.736 9.281. 5.2 2.937.341.242.6 Nr.104.crt precizie 1 1.6 TVA -RONTotal cu TVA -RON258. 11. 8.978. 12. Achizitiile care se doresc a fi realizate prin implementarea acestui proiect.3 437.860. 7.3 60. valoarea si caracteristicile tehnice si functionale ale utilajelor/echipamentelor tehnologice/ echipamentelor de transport/ dotarilor : Denumire/ Tip/ utilaj/echipament Numar bucati Valoare fara TVA -RON1.089.710 21.078. 6.269 27. Lansarea cererilor de oferta. 4.446.546. Testarea utilajelor si echipamentelor.4 trupite Presa pt.589.995. Intocmirea rapoartelor tehnico-finaciare. numarul.6 142.939. TOTAL Tractor Incarcator frontal Combina Plug reversibil .970.9 2. Achizitionare utilaje si echipamente de transport.3 9.3 206.6 367.873.Activitati: 1.1 5.9 132.269 69.562.169. Invitatii conferinta cu anuntarea lansarii si finalizarii proiectului.1 4 . 6.082.420 55.6 10.9 1.7 17. Punerea in functiune.856 41. 2.169.5 de 1 1 1 1 1 217.1 33.5 169.1 57. 7. repectiv denumirea.286.296.446. 2.8 66.686 51.1 48. 3.7 19.6 1 1 tehnologica 1 16. 4.4 25.294. 3.5 12. 9.

Graficul activitatilor proiectului Anul 1 Semestrul 1 Activitate 1. Acestea dispun de baza materiala proprie constand din tractoare agricole impreuna cu setul de masini agricole necesare lucrarilor agricole. autocamioane pentru transport. Rezultatele obtinute sunt: 5 . 3. echipamente de erbicidat. 5. 7. dispune de un lot mare de teren – arendat – aproximativ 280 ha. combine autopropulsate. pesticide. din cele 300 ha avute in total. 4. prese pentru balotat. erbicide. etc. Partener 30% Solicitant 100% Solicitant 100% Ca si resurse Societatea CONSTANTIN ADRIAN SRL este organizata in ferme de productie. 2. etc. Societatea executa lucrari de prestari servicii pentru agricultura si face comert cu ingrasaminte chimice. avand un numar de 2 asemenea ferme: Cazasu si Chiscani. Solicitant100% Solicitant100% Solicitant 70%. Societatea detine spatii pentru depozitarea cerealelor produse. utilaje pentru conditionarea semintelor. De asemenea. 1 2 3 4 5 Semestrul 2 6 1 2 3 4 5 6 Organizaţia care implmentează proiectul Lansarea cererilor de oferta Achizitionare utilaje si echipamente de transport Punerea in functiune Testarea utilajelor si echipamentelor Instruirea personalului Intocmirea rapoartelor tehnicofinaciare Invitatii conferinta cu anuntarea lansarii si finalizarii proiectului Solicitant100% Solicitant100% . 6.

utilaje. 12 persoane instruite. Pregatirea profesionala a personalului corespunde activitatii desfasurate in cadrul firmei. 3. cresterea competitivitatii in sectorul agricol. cu studii medii si cu calificare profesionala si personal de conducere si personal de executie. obtinand diploma de inginer agronom. 6. 4. porumbului si a altor plante” ca si activitate principala din 1990 pana in prezent.achizitia de tractoare. Utilaje si echipamente testate. 2. 5. Ca si rezultete generale urmarite a se obtine sunt modernizarea fermei vegetale. Domnul Banica Ionel detine o vasta experienta in domeniul agriculturii si cresterii animalelor. De asemenea din cadrul echipei va face parte managerul financiar Monica Radu avand studii superioare. In cadrul firmei exista 2 persoane cu atributii de conducere. impactul pozitiv asupra zonei. specialistul tehnic Vasilica Robescu si trainerul Diana Anghelache.1. Responsabilul legal al proiectului (managerul) va fi domnul Banica Ionel nascut la data de 21. Schizitionarea utilajelor si echipamentelor. fiind sef de ferma timp de 6 ani de la terminarea facultatii si administrator la firma SC Onix SRL. Odata cu implementarea proiectului numarul angajatilor permanenti va creste. cresterea rezultatelor obtinute. care determina 6 . 7.02. echipamente etc.1970 in Braila. combine. Solicitantul trebuie sa demonstreze imbunatatirea performantei generale a exploatatiei agricole. astfel incat aceasta sa fie realizata cu maxima eficienta si in conditii de siguranta. conform urmatoarei listei indicative: a) obiective tehnice . economico-financiar si de mediu. interval in care se doreste atingerea tuturor obiectivelor si a grupurilor tinta vizate. Personalul este structurat in personal cu studii superioare. Realizarea conferintelor. restul personalului indeplinind functii si atributii stabilite prin fisele posturilor. masini. Proiectul va avea o durata de un an de zile . consilierul juridic Ana Ionescu. competente si vechime in acest sens. Utilaje si echipamente puse in functiune. care are “cultivarea cerealelor. Acesta a absolvit Institutul Agronomic Iasi. la data darii in exploatare a investitiei prin indeplinirea unuia sau mai multor obiective de ordin tehnic. Obtinerea ofertelor. 2 rapoarte tehnico financiare intocmite. judetul Braila.

Principiul de baza al finantarii nerambursabile este acela al rambursarii cheltuielilor efectuate in prealabil de catre beneficiar. Ele trebuie să se manifeste in timp si să fie multiplicate.cresterea productivitatii muncii. dupa incetarea finantarii nerambursabile. . si mai ales pană la terminarea proiectului. Participarea la conferinta se va face pe baza invitatiei trimise in prealabil pe mail invitatilor.reducerea emisiilor de amoniac (si a altor gaze). introducerea de tehnologii performante.diversificarea productiei in functie de cerintele pietei.cresterea valorii adaugate brute (VAB ) a exploatatiei agricole. c) obiective de mediu . Masurile pentru informare si publicitate sunt cele doua conferinte (de la inceputul si finalizarii proiectului) la care vor participa 40 persoane. . representantii presei si un reprezentant al AM POS CCE. imbunatatirea conditiilor de lucru.asigurarea respectarii cerintelor fitosanitare.cresterea viabilitatii economice.reducerea costurilor de productie si cresterea rentabilitatii economice a exploatatiei agricole. Planul de continuitate trebuie sa contina toate procedurile pe care organizatia si le-a propus sa le urmeze in situatii de criza. . unul in cadrul masurii 121 si altul in cadrul masurii 143. . Informarea si publicitatea se va face si prin pliante (1000buc) si brosuri (500Buc). Mai exact. realizarea de noi produse si introducerea de noi tehnologii. pentru a-si continua procesele afacerii si pentru a 7 . iar potentialul beneficiar nu poate obtine finantarea a doua planuri de afaceri diferite pentru aceeasi investitie.reducerea emisiilor daunatoare cu efect de sera si o mai buna gestionare a deseurilor rezultate din activitatea de productie. imbunatatirea calitatii produselor agricole. . Continuarea activitatilor esentiale ale unui proiect. chiar la scara mai redusa.. astfel incat grupurile tinta sa obtina in continuare beneficii reprezinta in fapt contiunuitatea proiectului Planul de afaceri nu poate fi finantat de doua ori prin masuri diferite (121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” si 143 “Furnizarea de servicii de consiliere si consultanta pentru agricultori”). De asemenea se va realiza newsletter-ul pe fiecare trimestru. ecologice etc. Un proiect trebuie să determine prin rezultatele sale aparitia unor efecte conexe. b) obiective economico – financiare . efectele pe care un proiect le determină nu trebuie să fie localizate doar la proiectul respectiv.

Plecarile sau angajarile unor persoane noi in organizatie trebuie "prinse" automat in procedurile incluse in plan. actualizat de voie. judetul Braila Nr. Privind cheltuielile necesare realizarii proiectului “Achizitia de masini si utilaje agricole pentru ferma vegetala din comuna Cazasu. furnizori. centre de support etc.face o recuperare din dezastru intr-un timp si cu resurse bine controlate.2 1. Continuitatea unui proiect trebuie integrata in procesele curente ale organizatiei.1 1. Orice schimbare in organigrama trebuie sa se reflecte automat si in planul de continuitate.) trebuie efectuata in timp real si in Planul de continuitate. Orice modificare importanta in baza de date a organizatiei (clienti importanti. Planul de continuitate nu trebuie sa ramana un document pe hartie. parteneri. Denumirea crt şi cheltuieli 1 CAPITOLUL 1 2 capitolelor de Valoare (fără TVA) Mii lei 3 Mii Euro 4 TVA Mii lei 5 Valoare (inclusiv TVA) Mii lei 6 Mii Euro 7 subcapitolelor Cheltuieli pentru obtinerea şi amenajarea terenului 1. de nevoie odata pe an.3 Obt nerea terenului i Amenajarea terenului Amenajări protectia pentru mediului şi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 aducerea la starea initială TOTAL CAPITOL 1 CAPITOLUL 2 Cheltuieli pentru asigurarea TOTAL CAPITOL 2 CAPITOLUL 3 Cheltuieli pentru proiectare şi asistentă tehnică utilitătilor necesare obiectivului 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 . care sa reflecte imaginea curenta a proceselor organizatiei. Planul de continuitate trebuie sa fie un document "viu".

1 4.1.2 Studii de teren Taxe pentru obtinerea de avize.316 echipamente transport 4. costul creditului 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9 .140 0 3000 7000 0 10000 0 2117 4937 0 7057 0 13259 30938 0 44197 0 3570 8330 0 11900 TOTAL CAPITOL 3 CAPITOLUL 4 Cheltuieli pentru investitia de bază 4. tehnologice functionale cu montaj 4.5 4.6 0 11142 25998 0 37.3.3 Constructii şi instalat i i Montaj tehnologice Utilaje. cote.4 Utilaje fără montaj şi 1.3 3.089.316 0 0 293300 0 0 206970 0 0 1296286 0 0 349027 de 293300 206970 1296286 349027 echipamente şi 0 0 0 0 0 utilaje 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 TOTAL CAPITOL 4 CAPITOLUL 5 Alte cheltuieli 5.089.1.1 Lucrări de construct i i 5.6 Dotări Active necorporale 0 0 1.2 Comisioane. acorduri şi autorizatii Proiectare şi inginerie Organizarea Consultantă Asistentă tehnică 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3.5 3.1 3.2 4. taxe.2 Cheltuieli conexe organizării şantierului 5.1 Organizare de şantier 5.4 3.

5.182.406.166 0 0 318.3 Cheltuieli diverse şi neprevăzute 55710 15000 10585 66295 17850 TOTAL CAPITOL 5 CAPITOLUL 6 55710 15000 10585 66295 17850 Cheltuieli pentru probe tehnologice şi teste şi predare la beneficiar 6.778 tehnologice şi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 .300 0 0 0 0 0 0 378.777 0 224.612 1.1 6.2 Pregătirea personalului de exploatare Probe teste TOTAL CAPITOL 6 TOTAL GENERAL Din care C + M 0 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful