P. 1
vizhordo

vizhordo

|Views: 1|Likes:
Published by pelikan22
spiritual story
spiritual story

More info:

Published by: pelikan22 on Mar 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/14/2013

pdf

text

original

A vízhordó története

amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés. Annak a botnak egy-egy végén lógtak. míg a másik tökéletes volt.Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. és mindig egy teljes adag vizet szállított. .

A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. minden nap . Két teljes évig ez így ment. .a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba.

hogy csak feleannyit tudott teljesíteni. . és nyomorultnak érezte magát.Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére. hisz tökéletesen tette a dolgát. de a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét.

egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál.A két év keserűség után. . mert a víz szivárog egész úton hazafelé. .Szégyellem magam.

A vízhordozó így válaszolt a cserépnek: .

. hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon teremnek. mert én mindig tudtam a hibádról. s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így. és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára..Észrevetted.

. hogy az asztalt díszítsem velük. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat. Ha nem lennél olyan.Minden nap te locsoltad őket. amilyen vagy. amíg visszasétáltunk. akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házamat.

Szeretnéd tudni. mi ebből a tanulság? .

Mindannyinknak megvan a saját különleges hibája. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak. Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák. s a jót meglátni másokban. . amik mindannyinkban meg vannak. teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé. amilyen.

. és amíg nem találod meg a helyedet a világban.Addig nem lehetsz boldog. amíg nem tanulsz meg önzetlenül szeretni.

hogy boldog legyen az életben! . akinek azt kívánod.Küldd el ezt a kis leckét mindenkinek.

nyert ügyed van! .Ha már egy embertől visszakapod.

és téged is elfogadnak! . hogy nem küldted tovább legalább egy embernek! Mert ne feledd: csak akkor lehetsz boldog. ha elfogadsz másokat.Egyre kérünk! Ne töröld ki anélkül.

amíg meg nem találja önmagát! .Addig nem lehet senki boldog.

örökre megszáll a nyugalom! . ha megfogadod tanácsainkat.Meglátod majd.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->