Secretul.Uitat.pdf

unde trebuie să fii foarte strict și să dai totul din tine pentru a fi sigur de victorie. Recunosc că de când studiez stilul am învățat ENORM de multe și că viața mea s-a schimbat total. asta înseamnă că depunând restul de 80% din efort pe cele 80% de lucruri rămase. 100 de lucruri. Până într-o zi.. vei obține doar 20% din beneficii. ipotetic vorbind. Ce înseamnă asta? Practic. dacă vrei să obții un anumit rezultat și ai de făcut pentru a-l obține. făcând cele mai importante 20 de lucruri îți vor da 80% din beneficiile acelui rezultat. nu e obligatoriu să îți speli tenișii în fiecare seară. cum să nu arunc banii pe hainele la modă. De fapt. Am învățat cum să combin hainele în mod eficient. Regula nu se aplică spre exemplu.Secretul de stil uitat al gentleman-ilor Ok. Evident. Iat-o: 80% din rezultate vin din 20% din efort. Când vine vorba de stil. cum să am grijă de haine.. dacă vrei să concurezi la Jocurile Olimpice. Am învățat cum să ajustez până și cele mai mici detalii în ținutele mele pentru efect maxim. când am auzit de o așa-numită regulă. cum să îmi aleg ce mi se potrivește. Dar oare toate chestiile astea pe care le-am învățat miau îmbunătățit viața chiar așa de mult? Credeam că da. Însă regula merge perfect în stil. cum să îmi organizez dulapul. să îți împăturești fiecare șosetă după cine știe ce metodă riguroasă sau să măsori lungimea cravatei sau a cămășii pentru a-ți veni bine la . eram absolut convins.

Apoi m-am gândit la ținutele pe care chiar eu le-am purtat în ultima vreme și le-am corelat cu reacții bune sau reacții proaste din partea celor din jur. dacă e făcut la marea artă. evident dar. E atât de simplu încât nici mie nu mi-a venit să cred că nu m-am prins mai devreme. cine are timp să fie chiar atât de riguros? Așa că am început să caut cel mai important lucru care. Și asta se aplică și în stil. Dacă ar fi să mergi acum la cumpărături să îți iei ceva și ai combina culorile astfel încât să contrasteze atât între ele cât și cu complexitatea . Este ingredientul secret de care. din diferite perioade. Însă detaliile din stil nu pot face nimic dacă nu te folosești de secretul pe care o să ți-l dezvălui. Știm cu toții zicala: Detaliile contează sau Micile detalii fac diferența. de a stârni RESPECT și ADMIRAȚIE din partea tuturor celor cu care intrau în contact. admirație sau doar să te simți bine în propria piele.milimetru. apoi m-am uitat la cei din ziua de azi pentru a vedea similitudinile. acest secret.. poți obține rezultate rapide chiar după prima sesiune de cumpărături. lucrul care face toata diferența în stil este acesta: CULOAREA Culoarea este elementul cheie al oricărei ținute. Indiferent că vrei succes. Am stat și m-am gândit la ținutele mele cele mai de succes și. dacă ții cont.. respect. ca să zic așa. toate aveau ascunse în ele. într-adevăr. Ar fi frumos. M-am uitat cu precădere la cei care aveau obiceiul de a atrage privirile. M-am uitat la mii de poze cu diferiți oameni în diferite ținute. Mi-am făcut un obiectiv să extrag din ținutele gentleman-ilor un singur lucru care îi diferențiază de restul. poate însemna o diferență enormă în stilul fiecăruia.

Să comparăm două ținute efective pentru a-ți da seama de diferență. Dar. Majoritatea hainelor sunt concepute astfel încât să nu-ți mai bați capul cu asortarea. Poți să-ți lustruiești pantofii cei negri cât vrei. Exact. un tip care știe să combine bine culorile e ca un om cu o portavoce mai mare ce încearcă să se facă auzit: își exprimă mai bine personalitatea. asta nu înseamnă că am culoare în ținută? Răspunsul meu este: trebuie să schimbi felul cum vezi culorile în ținută. Sunt lucruri foarte importante în stil dar acesta este ingredientul secret. dacă iei o pereche de blugi (omniprezenți de altfel) și arunci un pulover. Din păcate. uenori chiar ridicol. poți să porți aceiași blugi cu tricourile simple. vei atrage mai multe priviri decât cineva care merge pe culori închise și haine mult mai scumpe. Sunt sigur că acum te gândești: bine dar dacă port blugi albaștri cu pulover alb cu dungi roșii. nu ai făcut nimic. E adevărat că e crucial cât de bine vine o haină pe tine. să nu te strângă. vei arăta LA FEL. dacă ținutele tale sunt plictisitoare. să nu-ți fie prea mare. în afara cazului în care creatorii puloverului au făcut o treabă excepțională. Efortul mental pe care îl depui în a-ți alege combinațiile de culori e direct proporțional cu cât de bine vei arăta. să iasă în evidență în mod pozitiv. dacă nu depui puțin efort în asortarea ținutelor vei arăta generic. Cu alte cuvinte. În imaginile de mai jos avem doi bărbați.pielii tale. Culoarea înseamnă personalitate. Trebuie să te privești pe tine însuți ca pe o pânză iar hainele ca pe niște culori cu care trebuie să te colorezi în așa fel încât rezultatul final să îndeplinească două condiții:   să fie armonios. unul îmbrăcat într-o pereche de .

. în special catarama acesteia. Teoretic. a văzut că îi merge. și tipul din stânga are trebui să iasă în evidență prin albastrul blugilor dar. Observă că nu trebuie să te îmbraci extravagant pentru a ieși în evidență (decât dacă ai personalitatea potrivită care să fie în congruență cu asemenea ținute). singurul element interesant din ținută este cureaua maro. celălalt purtând un sacou sport închis la culoare DAR având o bluză într-o culoare ce contrastează extrem de bine cu compelxitatea pielii sale. Aceasta este puterea culorii. Și pe bună dreptate: stilul și moda sunt mai mult pentru femei. Însă bărbații cei mai de succes (pe plan sentimental sau profesional) au știut cum să se facă plăcuți și să iasă în evidență în același timp.blugi obișnuiți cu o bluză închisă la culoare. Tipul din a doua poză a ales o abordare diferită: a găsit o culoare mai puțin aleasă de bărbați. din păcate pentru el. Alegerea culorii sau a combinațiilor potrivite de culori poate face o diferență ENORMĂ în ținutele tale. Iar una dintre metodele acestor gentelmani este culoarea. Să recunoaștem: bărbaților le e frică să poarte culori. apoi a liniștit-o puțin cu negrul sacoului.

dar. Indiferent de cât de mult vrei să te folosești de acest secret. la ce ocazii. materialul din care sunt făcuți blugii este așa de popular). poți întotdeauna să adaugi puțină culoare ținutei tale. îți voi spune pe scurt pe ce culori ai putea să mergi în funcție de tipul tău de ten. Combinația ar merge la fel de bine cu blugi. Ia-ți ceva colorat care să meargă cu pantalonii sau blugii pe care îi porți de obicei. FĂ PRIMUL PAS. și cum să o stingi pentru a nu părea că te străduiești prea tare. Nu trebuie să porți prea multă culoare pentru a ieși în evidență.Indiferent că te îmbraci formal sau casual. asta depinde de tine. Pentru a-l aranja pe tipul din stânga. Poate vrei să ai o pereche de pantaloni negri.. tot ce ar trebui să-i facem ar fi să-i împrumutăm bluza cea verde și sacoul sport negru ale tipului din imaginea a doua. Poate vrei să porți pantaloni și cămașă bej cu pantofi și curea de piele maro deschis. Riști să pari că te strădui prea tare.. te previn că POȚI merge prea departe dacă nu ești atent. cel mai important. Îți prezint în continuare câteva ținute alese de mine cu grijă în care culoarea iese în mod subtil în evidență. Pentru a te ajuta să faci primul pas. cămașă neagră și o cravată subțire roșie pentru ieșitul în oraș cu prietenii. la care se adaugă o cravată roz. Iată-le: Începem cu un costum aparent plictisitor. Majoritatea culorilor merg bine cu blugi (acesta fiind și unul din motivele pentru care denim-ul. Vrei să-ți spun o combinație de haine la care pun pariu că nu te-ai gândit? Să ne întoarcem la imaginile cele două precedente. Studiază stilul pentru a vedea ce merge și ce nu. Cât de multă. ar mai trebui doar schimbată cureaua cea maro. pentru o întâlnire de afaceri sau pentru o ieșire în oraș. Credeai că rozul nu este pentru bărbați?  .

Tipul de mai jos. deși poartă un sacou sport maro. . Observă cum culoarea din această ținută iese în evidență în mod subtil. are o bluză cu roșu și galben pe ea.

iar altele mai puțin. Practic există trei mari categorii de compelxități ale pielii: complexitate închisă. La final. albastru deschis. medie și deschisă. Culori potrivite: roz. Ten închis la culoare Bărbații cu tenul închis la culoare tind să aibă părul și ochii negri. Pentru fiecare s-a stabilit că unele culori merg bine. șosetele se asortează cu pantalonii dar el a ales să încalce această regulă. bărbatul poartă șosete roșii la costum gri. alb . iată un punct de plecare pentru a vedea ce culori să începi să cauți începând de ACUM. galben. În mod normal.În poza următoare.

culori pale Evită: maro închis. albastru. Culori potrivite: bej. albastru. bej . verde aprins Ten normal Avantajul celor cu ten cu complexitate normală este că pot arăta rezonabil de bine în majoritatea culorilor deoarece contrastează bine cu acestea.Culori pe care să le eviți: maro închis. roșu Ten deschis la culoare Culori potrivite: maro. negru.

precum și despre alte secrete prin care te poți exprima vestimentar (accesorii. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să încerci altceva. roșu.) te invit să acesezi cartea ”Fii cu stil”. Iar dacă vrei să afli mai multe despre asortarea ținutei. ediția a doua.ro/Carte . adică fără să stai să te gândești.FiiCuStil. Încearcă! La final. nu-mi rămâne decât să îți urez multă baftă în aplicarea acestui secret. uită-te la bărbații de pe stradă și analizează-i din punct de vedere al ținutei. imprimeuri etc.Evită: roz. O ținută are atât culori predominante cât și culori discrete – o culoare nerecomandată poate contrasta cu una dominantă pentru a crea o ținută de senzație. Apoi pune-te în acele haine și gândește-te dacă ți s-ar potrivi ca și stil. Pentru a te inspira. portocaliu Aceste culori s-au dovedit a contrasta foarte bine în general cu tipurile de piele asociate. la adresa: http://www. Uită-te în special după ținutele care îți atrag atenția din prima.

haine care să te avantajeze. cel mai important. există o comunitate de oameni pasionați de stil și moda masculină pe Forumurile Fii cu stil: http://www.Vei afla tot ce trebuie să știi pentru a-ți construi o garderobă de vis.fiicustil. în care să ai haine pentru orice ocazie și.ro/Forum . Iar dacă nu știai deja.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful