,,Zi-mi cum scrii ca sa iti spun cine esti”

articole din domeniu May 29th, 2008
analiza grafologica Emotional: Introvertie si Timiditate Daca panta scrisului este invers(spre stanga) sau doar sus-jos, ea sugereaza o persoana retrasa. Daca scrisul este si mic si vertical, persoana este total controlata de logica si isi controleaza sentimentele . Emotional: Impulsiv Emotional Scrisul inclinat spre dreapta denota cat de multa emotie impartaseste cu ceilalti. Foarte emotional expresiv = scrie inclinat mult spre dreapta O persoana care scrie mare si care scrie spre dreapta este o persoana emotional expresiva. Idealuri marete, increderea in fortele proprii e reprezentata de bara lui t . Cu cat e mai sus cu atat mai bine. Sensibilitatea la criticism, frica de a fi ne-iubit..foarte sensibil, poti sa ranesti foarte usor o astfel de persoana. O astfel de persoana face rond-ul lui `d`, mare . Daca liniuta(tulpina) lui d e mica, ea semnifica o gandire independenta, si mandrie excesiva. Coada de marime medie e un echilibru bun . Autocriticism: Tendinta de a fi auto-critic, de a te auto-pedepsi si punerea propriei persoane in situatii dureroase. Acest lucru este sugerat de bara lui t, care merge de la dreapta la stanga (invers). Ideal e sa facem bara de la stanga la dreapta . Minte deschisa, gandire fluida, incredere: Un `e` inchis(fara cerculetz in interior) sugereaza o minte inchisa sau un ascultator foarte selectiv . Cerculetul din interiorul lui `l` si `h` sugereaza deschiderea catre idei noi. Marimea cerculetzului lui `y`, sugereaza cantitatea de incredere pe care o are in relatiile din viata . Cu cat e mai mare inelul(cerculetzul respectiv), cu atat mai multa incredere, sexualitate, are cel ce a scris. Incapatanare: Persoane dificile ce cu greu admit ca au gresit . Indicator: tulpina literelor pare ancorata. Entuziasmul: Nivelul energiei este sugerat de lungime barei care taie t . Constiinta de sine: Teama de a fi respins. Este indicata de literele `m`, `n` (face bastonasele ulterioare mai mari). Temperamental: Tendinta de a nu-ti putea stapani propriile emotii cand esti sub presiune . Indicatorul este bara care taie t ( nu este echilibrata si este predominant in partea dreapta a tulpinii).

. că totul este ok într-o relaţie. că păstrează aparanţele. romanii studiau caracterul persoanelor din anturaj după scris. care dovedesc că o persoană se închide în carapacea ei. De asemenea. Dincolo de aparenţe. Să ne cunoaştem prietenii după scris . dar şi trăsăturile de caracter reale ale partenerilor de afaceri. Grafologia nu este o ştiinţă nouă. Cineva neavizat poate fi convins. veselă din fire. ne preocupă starea de sănătate a unei persoane-rudă sau prietenă. Trebuie să avem încredere într-o persoană anume? Aceasta poate fi confidenta noastră? Ne îngrijorează faptul că o prietenă. Încă din Antichitate. analiza scrisului unei persoane descifrează aceste enigme.secrete fascinante Scris drept Liliana Ivan Deseori. În orice situaţie. multă vreme. grafologia descâlceşte cele mai ciudate enigme. devine tot mai apatică şi de ce?! Există zeci de exemple. pe alta data . chinezii analizau caligrafia persoanelor din anturaj semnalând amănuntele trăsăturilor de caracter.. metodă folosită şi de călugării iniţiaţi.Procrastinare: Cand amani lucrurile ce le poti face azi. dedicaţi studiului în Evul Mediu.. Indicator: coada lui `y` este orientata in jos .. . Până într-o zi. Aceasta tendinta de a fi lenes este sugerata de bara care taie t ( este predominanta in partea stanga a tulpinii Frica de succes : Este tendinta de a renunta inainte de finish .

Un lucru este clar: persoana care a scris este afectată de o situaţie anume. . Când unele cuvinte-model precum: mama. Când marginea inferioară a colii pe care scrie cineva este îngustă. Pasul unu: Analizăm scrisul după zone Specialiştii analizează scrisul urmărind trei zone: a)Prima se numeşte zona superioară. ni se dezvăluie caracterul semenilor sociabili. Dacă marginea stângă a paginii scrise este îngustă. persoana este încorsetată de prejudecăţi. voinţa sunt scrise apăsat. viaţă intimă. O margine generoasă în zona superioară mare arată că subiectul este o persoană rezervată. O scriere cu marginea dreaptă lată este specifică persoanelor care prevăd viitorul. doar că elementele de bază nu variază prea mult. o pagină cu margine dreaptă îngustă arată că subiectul este prudent în relaţiile cu prietenii şi cu anturajul. b) Zona mijlocie se referă la atitudinile cuiva faţă de problemele cotidiene: prieteni. tata. Pasul doi: Cum se încadrează scrisul în pagină Cum încadrăm textul în pagină este forte important! Cât de aproape de marginea colii începe textul? Iată un aspect care dezvăluie calităţile educaţionale şi sociale ale celui care scrie. Aceasta arată ambiţiile. În schimb. sănătate sau îngrijorare. familie şi căsnicie. c) Zona inferioară este în legătură cu atitudinile emoţionale ale subiectului şi deciziile acestuia privind aspectele fizice ale vieţii : aspect exterior. care are legătură cu unul din termeni. care ţine seamă de convenienţele sociale.La prima vedere Grafologii au constatat că scrisul natural sau obişnuit se deosebeşte de cel impus de anumiţi factori: emoţie. atunci se dezvăluie caracterul unei persoane foarte strângătoare sau cu tabieturi exagerate în viaţa de familie. Deseori. cu simţ artistic şi care se bazează pe o cultură solidă. aspiraţiile şi speranţele celui care scrie. care nu fac discriminări în relaţiile interumane. reconcilieri. semnificaţia lor este esenţială: subiectul accentuează acele cuvinte din motive mai mult sau mai puţin ştiute de anturaj. este vorba de o persoană inteligentă. Dacă acest spaţiu este lat.

Ce spune scrisul variat? Un astfel de scris indică o persoană instabilă emoţional şi capricioasă. Ele vor să se afirme cu orice preţ. In acest caz. Dacă gradul de înclinare este pronunţat. să fie în centrul atenţiei şi să preia iniţiativa.Ce spune scrisul înclinat spre dreapta? Inclinarea scrisului spre dreapta indică un temperament extravertit. dornică să stabilească relaţii de prietenie în cercul său social şi să primească afecţiune. Partenerii noştri sunt sociabili? Mărimea literelor ne dezvăluie dacă partenerii noştri de viaţă sau de afaceri sunt flexibili şi sociabili. nu poţi conta pe loialitatea sau pe sprijinul său în momente importante din viaţă. S-a dovedit că persoanele care au un scris foarte mare sunt aspre. lipsa de comunicare şi prudenţa acestuia se datorează experienţelor de viaţă neplăcute din perioada adolescenţei. Dar cel înclinat spre stânga? Scrisul înclinat spre stânga este semnul introvertirii. subiectul ţine la distanţă orice interlocutor. arogante şi adesea egoiste. Persoana care scrie este dominată de raţiune. . Scrisul mare demonstrează că persoana care scrie adoră să fie în centrul atenţiei şi are nevoie de o viaţă socială activă. Dacă înclinarea este normală atunci avem în faţa noastră o personalitate deschisă.

este specific persoanele complexate. care se adaptează la situaţii de conjunctură. oamenilor de ştiinţă şi filozofilor raţionali tot timpul. că poate să acţioneze unde şi când nu trebuie. Când acestea sunt prea mari arată o persoană vanitoasă şi foarte ambiţioasă. scrisul mic este specific personalităţilor. Alte secrete ale literelor Şi mărimea literelor ne dezvăluie o serie de amănunte despre cel care scrie. Ce spune scrisul legat? Scrisul legat este specific persoanelor cu o gândire logică şi sistemarică.Scrisul de mărime medie este specific persoanelor sociabile. Nimic nu rămâne la voia întâmplării. Dar litera mare sau mică dacă depăşesc cadrul normal demonstrează că persoana care scrie este imprevizibilă. Dar cel nelegat? În acest caz este vorba de o persoană egoistă. dornice să ducă o viaţă foarte discretă. La fel se caracterizează scrisul ornat. În schimb. Majuscula în formă de literă mică scoate în evidenţă falsa modestie şi ipocrizia. . care nu ţine seama de opiniile celorlalţi. Scrisul acesta poate să caracterizeze starea emoţională a cuiva care trăieşte departe de cineva drag. cu multe curbe. care se finalizează cu o linie. Literele majuscule trebuie să păstreze o proporţie comparativ cu cele minuscule. Scrisul foarte mic. chiar şi în momentele de euforie din familia lor.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful