Adunari...

Adunarea (1)
Azi am lucrat doar pe materiale primite imprumut (multumim din suflet pentru ele) si stiti cum e...cand nu e al tau pare si mai minunat! Jocul de fata, numit Alfabetul, numerele si adunarea, Dieco Games (il gasiti aici) este unul foarte interesant. M-ei ii plac la nebunie puzzle-urile, deci a fost ca o manusa pentru ea. Contine 84 de piese tip puzzle (cu doua fete) si se lucreaza pe trei, respectiv patru randuri, cu cate 3 piese, pentru a realiza adunari simple.

Mi-a placut mult si faptul ca pe cartonasul cu rezultatul, este reprezentat si numarul de degetele pe care copilasul le ridica pentru a face calculele finale.

de pe fiecare rand. Ce numar urmeaza? Din insiruirea de cifre lipseste cate una. Care imagini sunt identice? Aceasta fisa cu personaje din desene animate indragite ne cere sa le identificam. iar cel mic trebuie sa isi dea seama despre care este vorba. le-a inlocuit cu cifre din argila. M.1. . Pe cele care lipseau. pe cele doua identice.

. folosindu-ne de cifrele din argila.Adunarea (2) Aici am exersat adunarea. dar si de bastonasele Montessori cu margelute (aici puteti citi mai multe despre ele). din nou.

iar pe cea de calc am asezat-o peste ea. Am folosit o coala A4 de hartie alba si una de hartie de calc. adora sa se joace in felul acesta! Atat de mult incat ar fi in stare si pe masa sa scrie cu markerul.. l-am preluat si azi. Cand i-am spus M-ei ca merg sa aduc esarfa.. efectiv a inceput sa chiuie de fericire!!! . cu putin scotch (ca sa nu alunece). Le-am prins pe amandoua. direct de masa. Pe cea clasica am scris cifre si numere. dar cu litere si pentru ca ne-a placut la nebunie.Pre-scriere M. Memory game Si ieri ne-am jucat de-a memory game.

scaderea .Spor la adunare si voua! Jocul cifrelor .

de la 1-10 (am ajutat postasul sa livreze scrisorile mai usor. Am folosit ca si material. in ordine crescatoare. asezand casutele in ordine). Prima mea carte de matematica (despre ea am vorbit aici pentru prima oara). a cifrelor.Joaca noastra de azi a constat in repetat cifrele de la 1-20. Ordinea numerelor Ne-am facut antrenamentul cu acest exercitiu ce a constat in asezarea. dar in special in reluarea scaderii in activitatile noastre. cifrele din argila polimerica si bastonasele cu margelute (aici am scris despre ele). .

Am incercat si varianta de la 10-1. raman 2. .. daca din 3 ursuleti. De fiecare data i se cere copilasului sa arate pe degete cati catelusi au ramas. unul dispare. 1 catelus a cazut din cos. dar nu a mers. I-a placut mult aceasta joaca si a inteles-o pe loc. Scaderea Intru-un cos erau 3 catelusi.Dupa ce am terminat acest lucru... m-am gandit ca nu ar strica sa mai exersam ordinea crescatoare a cifrelor pe acest puzzle din lemn.. Cati catelusi au ramas? Asa suna exercitiul la care ne-am oprit. I-am exemplificat cum..se pare ca mai avem nevoie de exercitiu pana cand vom ajunge la aceasta performanta. familia lui Spot!!!). Eu am folosit 3 ursuleti (habar nu am cum de am putut uita ca avem si 3 catelusi.

Aici constatam cum. Aici ni se cerea sa folosim un pahar de plastic si 3 piese de lego (eu merele le-am avut mai la indemana). si ne-am ales cu cifra 0. Am folosi si bastonasele cu margelute si ne-a fost mult mai usor sa intelegem jocul. . Eu a trebuit sa ghicesc cate piese se alfa sub pahar. M. a ascuns cateva sub pahar si am rugat-o sa mi le arate pe cele ramase. adica un cos gol. si ultimul catelus a cazut din cos.

era rugat sa priveasca fiecare poza si sa spuna. Dupa aceea. aparatul ei are un fel de lumine chioara. M. dar si-a facut datoria.Aici copilul era intrebat cine are 4 degetele? In loc sa-mi dea un raspuns verbal. in cazul fiecareia. s-a oferit "sa faca o poza" fetitei care tinea 4 degete ridicate (am ras copios. cate degete mai trebuie pentru a fi 5? . chiar batea pe imaginea cu pricina).

Pe primul rand am dus 5 bilute si cu o alta culoare. .Asa am rezolvat noi problema gasirii numarului de degetele care lipseau pana la 5. Exact la fel am procedat si cu bastonasele cu margele. I-a fost usor in felul acesta sa numere cate degete lipseau. am asezat numarul de degete ridicate.

am rugat-o a aleaga o cifra. sa numere si sa ia de unul singur decizii (eu nu o insoteam in camera respectiva)! .Memory in motion Inspre seara am gasit. iar in altul am asezat cifre (puteti face biletele. Eu nu am avut decat o bufnita. iar pe M. pleaca din camera. pe care sa scrieti cifrele). aceasta activitate si mi-am zis ca e perfecta pentru a incheia jocul nostru intr-un mod deosebit. din pura intamplare. Exercitiul este exceptional pentru antrenarea concentrarii si a rabdarii. intra in alta camera). fara sa mi-o spuna si mie si sa mearga in camera si sa-mi aduca atatea pasari cate reprezinta cifra aleasa de ea. dar am umplut cu puiuti facuti de mami un cosulet. ca sa nu mai spun ca nu este un joc static. Am dus cosul cu pasarile in alta camera. ceea ce din nou e foarte bine! Este un pas urias ca un copil atat de mic sa retina un numar pe o perioada de cateva minute bune (cat se indeparteaza de masuta lui.

de tati).Aici a avut de adus 11 pasari si s-a descurcat (asistata. din usa. S-ar putea să îţi placă şi: Jocul cifrelor si al numerelor Jocul cifrelor .

timide. dupa 9 vorbim de numere(formate din 2 cifre) Răspundeţi Răspunsuri 1. Montessori 5 comentarii: 1.. 23:24 cifrele sunt pana la 9(inclusiv).) Răspundeţi .Jocul cifrelor LinkWithin Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook Labels: Jocul cifrelor. de adunare si scadere Buburuzele ne invata jocul cifrelor "Prima mea carte de matematica" ..Prime tentative. ati lucrat foarte frumos! crezi ca aceasta carte ar fi potrivita si pentru un copilas mai mare? (la D .. 06:45 Multumim pentru observatie. Oricum. ma refer -a re 5 ani si 4 luni. ursuletinazdravani5 iunie 2012. Camelia Vida-Ratiu6 iunie 2012. Anonim5 iunie 2012. parerea mea este ca la varsta aceasta incurc foarte tare copilul daca il pun sa numeasca altfel un numar doar pentru ca este de la 9 in sus (uneori. spune litere. il loc de cifre. deci. e evident ca inca mai trebuie lucrat..) Răspundeţi 2. 23:31 DIn nou. dar inca nu facem adunari si scaderi prea des.

qed-publishing. Coca. ursuletinazdravani6 iunie 2012. Poate reusesc sa profit de reducerea de pe elefant. Aici (http://www. mai ales pentru unul care nu face des adunari si scaderi. 07:56 Da. Sa stii ca sunt unele exercitii care mi se par prea dificile pentru astia mici.ro. Răspundeţi 4.. Camelia Vida-Ratiu6 iunie 2012.3.php?a=ann-montague-smith&page=2) am gasit o groaza de continuari ale acestei carti (doar ca sunt in engleza)si trebuie comandate de pe din UK (te pot ajuta cu asta. 06:49 Multumesc.uk/author. m-am gandit si eu ca ar fi potrivita si pentru noi.. Am scris despre cartea ABC_ul curajului! :)Noua ne place mult .co. tot vazand poze din carte pe blogul vostru.sunt mai multe pagini despre adunari si scaderi. daca va fi cazul). deci eu cred ca e potrivita si pentru un copilas mai mare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful