P. 1
02.Management

02.Management

|Views: 27|Likes:
Published by Ioana Crisu
management
management

More info:

Published by: Ioana Crisu on Mar 19, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/21/2013

pdf

text

original

CUPRINS

:
CAPITOLUL 1 DOCUMENTATIE TEHNICO-ECONOMICA DE DEVIZ 1.1. 1.2. 1.3. Antemasuratoarea pentru trei stadii fizice Deviz ofera pentru un stadiu fizic Lista cuprinzand cantitatile de lucrari - (C5) - F3 Lista cuprinzand consumurile de resurse 1.3.1. Lista cuprizand consumurile de resurse materiale - C6 1.3.2. Lista cuprizand consumurile cu mana de lucru - C7 1.3.3. Lista Icuprinzand consumul de ore functionare utilaje - C8 1.3.4. Lista cuprinzand consumul privind transporturile - C9

CAPITOLUL 2 ORGANIZAREA DE SANTIER PRIVIND EXECUTIA LUCRARILOR 2.1. 2.2. 2.3. Determinarea populatiei santierului si a structurii sale Stabilirea dotarilor social adminsitrative Proiectul de organizare de santier CAPITOLUL 3 SISTEMUL DE MANAGEMENT AL SITUATIILOR DE URGENTA 3.1. 3.2. 3.3. Aspecte generale Sistemul de management al situatiilor de urgenta determinate de incendii Instruirea salariatilor pentru situatii de urgenta

CAPITOLUL 1
DOCUMENTATIA TEHNICO-ECONOMICA DE DEVIZ

1.1. 1.2. 1.3.

Antemasuratoarea pentru trei stadii fizice Deviz ofera pentru un stadiu fizic Lista cuprinzand cantitatile de lucrari - (C5) - F3 Lista cuprinzand consumurile de resurse 1.3.1. Lista cuprizand consumurile de resurse materiale - C6 1.3.2. Lista cuprizand consumurile cu mana de lucru - C7 1.3.3. Lista Icuprinzand consumul de ore functionare utilaje - C8 1.3.4. Lista cuprinzand consumul privind transporturile - C9

1.1. Antemasuratoarea pentru trei stadii fizice
• • •

Terasamente Fundatii Structura

ASPECTE GENERALE ANTEMASURATOARE Antemasuratoarea reprezinta piesa scrisa care sta la baza elaborarii documentatiei tehnico-economic de deviz si implicit la baza evaluarii costului unei constructii. Antemasuratoarea este piesa scrisa prin care se estimeaza cantitatile de lucrari pentru fiecare articol ce urmeaza a se executa intr-o categorie de lucrari din cadrul unui obiect de constructive.

Articolele cuprinse in antemasuratoare se refera la : Articole de deviz propriu-zise;

• • . De asemenea. In cazul in care un articol de lucrare nu isi gaseste corespondent direct sau prin asimilare la nivelul articolelor de deviz normate se recurge la elaborarea unor norme locale proprii situatiei de executie implicate. denumirea articolului. Stabilirea unor diferente si elemente de calcul la cheltuielile de transport si manipulare. organizatorica. cum ar fi : 1. punandu-se in evident pentru frecare articol de lucrare o serie de elemente caracteristice ce il definesc si il delimiteaza (simbol sau cod. executantul. calcul cantitate. Antemasuratoarea se elaboreaza pe baza analizarii si masurarii proiectului tehnic. Completarea cu articole. Cu cat lucrarile de constructii se incadreaza in normele de deviz si preturile corespunzatoare acestora in conformitate cu situatia reala (constructive.Articole de diferente. 3. Cea mai importanta etapa la elaborarea unei antemasuratori o reprezinta incadrarea articolelor de lucrari in indicatoarele de norme de deviz aferente. deoarece in functie de modul de realizare a lucrarilor se impune alegerea acelor norme de deviz care corespund cei mai bine situatiei reale de executie. tehnologica. Pentru fiecare articol cuprins in antemasuratoare se precizeaza elementele ce il caracterizeaza : simbol. Antemasuratoarea se intocmeste de catre proiectant pe parti de obiect de constructive (ansambluri. subansambluri sau elemente) corespunzatoare stadiilor fizice si in ordinea etapelor tehnologice de realizare stabilite anterior. prin antemasuratoare se precizeaza si alte elemente necesare intocmirii documentatiei de deviz. Articole de procurare. O alta operatie deosebit de importanta in elaborarea antemasuratorilor o reprezinta evaluarea-masurarea conform proiectului. calculul cantitatii. pentru material vagonabile precum si sporuri la manopera si ore functionare utilaje. Detalierea unui obiect de constructie in parti de obiect corespunzator stadiilor fizice se realizeaza de catre proiectant de comun acord cu tehnologul. 2. denumire. articol. cat mai corecta a cantitatilor de lucrari. materializandu-se printr-o lista de articole de lucrari grupate pe parti de obiect corespunzatoare stadiilor fizice . Pentru corecta efectuare a acestor operatii trebuie sa se cunoasca tehnologia de executie a lucrarilor de constructii. unitatea de masura si rotunjirea cantitatii). cantitatea. Nominalizarea variantelor articolelor de lucrari de transport. economica) cu atat costul estimat in etapa de proiectare va corespunde costului obtinut prin executie.

.De maniera si corectitudinea in care se intocmeste antemasuratoarea unui proiect depinde calitatea documentatiei de deviz si implicit costul produsului de constructive.

utilaj si transport privind activitatea direct productiva (cheltuielile legate direct de realizarea produsului constructie).F3 Structura si continutul cheltuielilor STRUCTURA CHELTUIELILOR DIRECTE SI INDIRECTE • STRUCTURA CHELTUIELILOR DIRECTE Cheltuielile directe cuprind cheltuielile pentru materiale. m . manopera.2. Deviz oferta pentru un stadiu fizic Lista cuprinzand cantitatile de lucrari .reprezinta cheltuielile aferente consumurilor cu mana de lucru (manopera ) in care se cuprinde valoarea manoperei muncitorilor direct • .(C5) .reprezinta cheltuielile aferente consumurilor cu resurse materiale in care se cuprinde valoarea materialelor calculata cu preturile de ia furnizori fara TVA. • M .1.

• valoarea transporturilor auto . moloz deseuri. prefabricatelor.reprezinta cheltuielile aferente consumurilor cu utilajele de constructie . precum si de la depozitul intermediar la locul de punere in opera in raza de actiune. mortar.contributii la fondul de risc si accidente Contributii Ia fondul de garantare a salariilor Camera de munca . beton. • STRUCTURA ALTOR CHELTUIELI DIRECTE Aceste cheltuieli sunt reglementate prin prevederi guvernamentale: − − − − − − − CAS -contributia la asigurarile sociale Sanatate. • U .contributia la fondul de somaj CFS Contributii pentru concedii de boala si indemnizatii Fond de risc .comisionul la Inspectoratul Teritorial de munca • STRUCTURA CHELTUIELILOR INDIRECTE . confectiilor. etc. valoarea transporturilor cu utilajele de constructii de la baza de utilaje la santier si retur. aceste cheltuieli rezulta din totalul orelor de functionarea utilajelor de constructie si respectiv din tariful mediu orar corespunzator acestora pentru ora de functionare.contributia la asigurarile sociale de sanatate CASS Somaj . valoarea transporturilor tehnologice in masura in care acestea nu sunt cuprinse in articole distincte (ex: transport pamant. inclusiv taxele aferente acestor transporturi. armaturi. din acesti bani se platesc salariile muncitorilor pe baza cantitatilor de lucrari reale executate .cai ferate .productivi.reprezinta cheltuielile aferente consumurilor privind transporturile si care se structureaza astfel: a.) b. etc de la producator la depozitul intermediar. t .navale ale materialelor. c.

Cheltuieli pentru costul lucrarilor de deratizare . apa. internet etc. Cheltuieli privind asigurarea lucrarilor de constructii: − Aceste asigurari sunt obligatorii.gospodaresti. . Cheltuieli pentru calamitati. canal. tehnic. inclusiv impozitul. Cheltuieli de interes general si de executare a lucrarilor: − − − − − − − − − Plata salariilor personalului de conducere. − C. Cheltuielile privind amortizarea mijloacelor fixe de interes general. − Cheltuieli pentru reparatii curente la cladiri.Cheltuielile indirecte se structureaza in urmatoarele capitole : A.si trebuie executate pe perioada de executie a lucrarilor. energie termica. etc. telefon. tus. etc. economic. − Cheltuieli de PTTR. CAS-ul si fondul de somaj aferent acestora. imprimanta. Cheltuieli cu protectia muncii. − Cheltuieli pentru utilitati: energie electrica. etc B. Cheltuieli privind transportul muncitorilor. salubrizare. Cheltuieli cu masuriie de PSI. Cheltuieli administrativ . Cheltuieli de birou: hartie. − Cheltuieli pentru lipsurile din inventar. etc.la conditii speciale de contractare . Cheltuieli pentru intretinerea santierului. etc. Cheltuieli pentru reclame* pliante. − Sunt reglementate prin contract . D. Cheltuieli neproductive : − Cheltuieli pentru intreruperi din cauze interne si externe .

Lista cuprinzand consumurile de resurse 1.C6 .1.3.1. Lista cuprizand consumurile de resurse materiale .3.

Lista cuprizand consumurile cu mana de lucru .C9 CAPITOLUL 2 ORGANIZAREA DE SANTIER PRIVIND EXECUTIA LUCRARILOR 2.1. Determinarea populatiei santierului si a structurii sale .3.1.3.C8 1. Lista cuprinzand consumul privind transporturile .C7 1.3.3.4. Lista Icuprinzand consumul de ore functionare utilaje .2.

Structura din punct de vedere al calificarii personalului C. A.3.2.2. 2. Determinarea populatiei santierului si a structurii sale .1. Structura dupa domiciliul stabil Stabilirea dotarilor social administrative Proiectul de organizare de santier 2. Structura dupa domeniul de activitate B.

In functie de domeniul de activitate: .11) = 28 x 1.DETERMINAREA POPULATIEI SANTIERULUI SI A STRUCTURII SALE Populatia santierului reprezinta totalitatea personalului ce activeaza in cadrul santierului.11 31 persoane .personal muncitor din activitatea de constructii direct productivi 28persoane .1.personal din activitatea de constructii = (NCP x 1. Structura populatiei santierului: A.

62NI+ 0.2.14 x 0 = = 5 persoane NT0 = total personal muncitor in activitatea de constructii NT0= N1+ N2 + N3 = 21 + 14 + 6 = 40 persoane A.60N1 =0.62x11+0.60 x 21 13 persoane N21 = 0.28+0.14NM = 0.10 x 28 + 0.18 NI + 0.71x0= 21 persoane N2 = personal muncitor cu calificare medie categorie ≤4 si necalificati N2 = 0.30 x 14 4 persoane N32 = 0.40 x 28 + 0.30 N1 = 0.50NC+0.60N3 0.60 x 5 NT1 = N11 + N21 + N31= 13 + 9 + 3 = 25 persoane => personal navetisti (30%) N12 = 0.22 11 persoane = personal muncitor din activitatea de montare utilaje in constructii NM = 0 persoane NTESA = personal tehnic .30 x 21 6 persoane N22 = 0.social .18 x 11+ 0. A.administrativ.15x0 = = 14 persoane N3 = personal TESA N3 = 0.50x0.60N2 0. Dupa gradul de calificare: N1= personal muncitor cu calificare superioara.30x28 x 1.40NC + 0.60 x 14 9 persoane 3 persoane N31 = 0.economic .30N2 = 0.22) = 0. categorie > 4 N1=0.30N3 = 0.3. Dupa domiciliul stabil: => personal localnic (60%) N11 0.20 x 11 + 0.10Nc + 0.15NM = 0.30 x NCPx 1.71 NM =0.= personal muncitor din activitatea de instalatii = (0.30 x 5 1 persoane NT2 = N12 + N22 + N32 = 6 + 4 + 2 =11persoane => personal din alte localitati (nelocalnic) .20NI+ 0.

7 x 0 = 0 persoane A.10 N2 = 0. Membrii de familie: Nmf= 1.7NT3 = 1.=> personal familist (0%) N13= N23 = N33 = NT3=0 => personal nefamilist (10%) N14 = 0.5.10 N1= 0.10 x 5 1 persoane NT4 = N14 + N24 + N34 = 2 + 2 + 1 = 4 persoane NT0 = NT1+ NT2 + NT3 + NT4 = 25 + 11 + 0 + 4 = 40 persoane A. categorie > 4 N1= N11+ N12 +N13 + = 13+ 6 + 0 + 2 = 21 persoane 4 si necalificati => personal muncitor cu calificare medie categorie N2 = N21 + N22 + N23 + N24 = 9 + 4 + 0 + 1 = 14 persoane => personal TESA N3 = N31 + N32 + N33 + N34 = 3 + 1 + 0 + 1 = 5 persoane A.7 x 0 +4= 40persoane P = 40persoane P = P1+ P2+P3+P4 =25+ 11+ 0 + 4 = 40 persoane . Dupa calificare si domiciliu: => personal muncitor cu calificare superioara.10 x 21 N24 = 0.10 x 14 2 persoane 1 persoane N34 = 0.4. Populatia santierului: P = NT0 + Nmf = 40 + 0 = 40 persoane P = NT1+ NT2 + 2.7NT3 + NT4 =25 + 11 + 2.10 N3 = 0.6.

POPULATIA SANTIERULUI SI STRUCTURA SA Numar persoane Structura populatiei dupa domiciliul stabil Din alte localitati Localnici( 60 Navetisi Familisiti Nefamilisti %) (30%) (0%) (10%) N11=13 N12=6 N13=0 N14=2 Tip de personal Personal cu calificare superioara categorie >4 Personal cu calificare medie categorie ≤4 Personal TESA Total N1=21 N2=14 N3=5 NT0=40 N21=9 N31=3 NT1=25 N22=4 N32=1 NT2=11 N23=0 N33=0 NT3=0 N24=1 N34=1 NT4=4 .

Membri familie Populatia santierului Nmf=0 P=40 0 P1=25 0 P2=11 Nmf=0 P3=0 0 P4=4 .

2.2 STABIIIREA DOTARILOR SOCIAL ADMINSITRATIVE CONSTRUCTII SOCIAL-ADMINISTRATIVE PENTRU POPULATIA SANTIERULUI .

Organizarea de santier este suportata la nivelul devizului general si devizului ofertp pentru obiectiv de investitie. Organizarea de santier in Romania se defasoara in urmatoarele 3 etape : 1) Instalarea santierului: dotari minime privind organizarea de santier pentru atacarea lucrarilor. . .constructii fixe cu caracter definitiv reprezentand baza tehnico. . demontanil si/sau transpotabil. Proiectarea organizarii de santier din punct de vedere al asigurarii necesitatilor populatiei trebuie sa ia in considerare pentru fiecare santier in parte disponibilitatile si conditiile specifice reale ale santierului si ale investitiei asigurand urmatoarele aspecte: .durata executiei lucrarilor. .materiala a unitatii de constructii. prin : .constructii ce fac parte din obiectivul de investitie ce se realizeaza.cerinte specifice de santier. Necesitati social-administrative pentru populatia santierului : .forta de munca necesara.amplasamentul. 2) Dezvoltarea organizarii de santier pe masura estimarii lucrarilor de constructii.alimentatia.necesitati de igiena si sanatate.Pentru populatia santierului trebuie asigurate conditiile normale de munca si viata pe toata durata desfasurarii santierului. . .necesitati cultural.inchirieri din zona sau preluari de constructii din amplasamentul santierului obiecte de organizare de santier cu caracter mobil.valoarea lucrarilor. Necesitatile social-administrative pentru populatia santierului se asigura in urmatoarele maniere.spatii de cazare. .administrative.sportive. prioritar fiind folosite pentru organizarea de santier si predate o data cu obiectivul. . . . 3) Lichidarea organizarii de santier din dezafectarea acesteia.necesitati tehnico. reprezentand o cota procentuala din valoarea totala a lucrarilor. . recreative.constructii provizorii. .

. cabina de paza. gradinite. buc.in functie de suprafata: Snec = si x ri [m2] Snec → suprafata necesara dotare si → indice de suprafata [m2/unitate de folosinta (persoana)] ri → numar persoane sau utilizatori la nivelul unui tip de dotare Snec ≤ Sef .structuri cu pereti portanti. .nec ≤ nr.constructii armonice.pe schelet din lemn.pentru functiuni sociale: vestiare. . beton sau metal.pentru functiuni tehnico-administrative si culturale: birouri. buc. . Constructiile de organizare de santier se pot realiza in urmatoarele moduri : .container multifunctional pe panie.containere multifunctionale. .dotare = nr. laboratoare. .grupuri sanitare. .Constructiile de organizare de santier se pot clasifica dupa destinatia si functiunile lor astfel : .pentru functiuni auxiliare: magazie. NECESARUL DE DOTARI SOCIAL-ADMINISTRATIVE Dotarile pentru organizarea de santier se alege astfel : . Tipuri de constructii: .birouri. dormitoare.closet uscat.structuri din elemente spatiale prefabricate. .in functie de numarul de utilizatori si capacitatea dotarii nr. .constructii gonflabile.vagoane mobile sau autovagoane. . .ef Dotarile social-admnistrative pentru organizarea de santier: .buc. . grupuri sanitare.verstiare. cabina poarta.utilizatori capacitate dotare (ri) [buc] nr.

administrative pentru organizarea de santier 1.5 t Greutate totala. 4. 5.3.81 t Variata 1: birou pentru 4 persoane : . Birouri Vestiare Dormitoare Grupuri sanitare Closet uscat Container multifunctional tip ISO cu destinatia birouri: - Dimensiuni: 6065x2435x2560 mm Greutate totala. echipat: 8. 2. neechipat: 3. Alegerea dotarilor social .2. 3.

echipat: 8. neechipat: 3.5 t Greutate totala.a) b) c) d) Birouri Grup sanitar Dulapuri Cuier haine Container multifunctional tip ISO cu destinatia vestiare : - Dimensiuni: 6065x2435x2560 mm Greutate totala.81 t Variata 1: vestiar pentru 20 persoane : a) b) c) d) e) Dulap vestiar WC Dus Lavoar Banca Container multifunctional tip ISO cu destinatia dormitor: a) b) c) d) e) f) g) Dimensiuni: 6065x2435x2560 mm Greutate totala.5 t Greutate totala.81 t Variata 2: dormitor cu 3 sau 3x2 paturi suprapuse : Pat pentru o persoana Noptiera Dulap Masa cu scaune Grup sanitar Cuier haine Frigider Container multifunctional tip ISO cu grup sanitar . neechipat: 3. echipat: 8.Dimensiuni: 6065x2435x2560mm .

Variata 1: closet cu 3 cabine de WC : - Cabine WC Dimensiuni : 1.30m Capac de evacuare Fosa septica .20x1. echipat: 9.Greutate totala.2 t .Greutate totala.5 t . neechipat: 3..50x2.Variata 2: grup sanitar tip A pentru 40 persoane a) b) c) d) Cabina dus Cabina WC Dus Spalator – lavoar Closet uscat: .

2.3 PROIECTUL DE ORGANIZARE DE SANTIER .

ASPECTE GENERALE Organizarea si conducerea executiei lucrarilor de constructie-montaj. si celor pretinse de o organizare si o conducere moderna si eficienta.constituind o cerinta esentiala a desfasurarii normale si eficiente a intresului sistem oroductiv de constituire. de volumul de lucrari si de valoarea acestora.Proiectul de organizare de santier 1. Organizarea executiei lucrarilor si a santierului de constructii se materializeaza la nivel conceptual in cadrul proiectului de organizare de santier P. Organizarea executiei lucrarilor si implicit a santierelor de constructii trebuie astfel conceputa.O. care sa conduca la realizarea de lucrari ce sa satisfaca exicentele de performanta caliatativa si economice pretinse. dar si de durata de desfasurare a executiei aferente obiectivului de investitite sau numai a obiectului de constructie ce urmeaza sa fie realizat.reprezinta o componenta a sistemului de management a oricarui operator economic ce executa lucrari de constructii.S. Rezolvarea acestor deziderate impune respectarea reglementarilor nationale. o calitate corespunzatoare a lucrarilor si o deplina securitate si sanatate in munca. tinand seama de specificul si de natura lucrarilor. sa asigure conditii adecvte de munca si viata personalului. Realizarea corespunzatoare a proiectului de organizare de santier si implicit a unei calitati adecvate organizarii de santier. in vederea realizarii produsului de constructie. Proiectul de organizare de santier trateaza conceptia de ansamblu a organizarii de santier. armonizate celor europene. realizata si planificata astfel incat sa respecte termenele contractuale de predare si punere in functiune a obiectivelor de investitii. creeaza premizele pentru: • reducerea duratelor de executie • utilizarea eficienta si cu maxim de randament a tuturor resurselor disponibile • asigurarea unor conditii optime de munca si viata pentru personal . Proiectul de organizare de santier reprezinta principalul "instrument de coordonare" a tuturor actiunilor implicate in realizarea obiectivului sau obiectului de constructie.

necesare cuantificarii valorii si duratei estimative a executiei lucrarilor. • • • • • 2. Proiectul de organizare de santier se elaboreaza in doua etape independente: I. reprezinta o documentatie tehnicoeconomica ce se aliniaza principiilor generale de concepere si de realizare a proiectelor de profil din domeniul constructiilor. Pornind de la documentatia aferenta.S. iar in capitolul 4 se reda "graficul general de realizare a lucrarilor".O.cresterea productivitatii muncii imbunatatirea calitatii executiei lucrarilor limitarea riscurilor de producere a accidentelor de munca diminuarea risipei de materiale in cadrul santierului reducerea costurilor de productie Proiectul de organizare de santier P. descrierea solutiilor tehnice si tehnologice folosite. . se face descrierea scrisa a lucrarilor. se intocmeste de catre proiectantul general al obiectivului de investitie. sub forma "proiectului de organizare faza II". PROIECTUL DE ORGANIZARE DE SANTIER-faza I Proiectul de organizare de santier faza I. in cadrul descrierii lucrarilor din capitolul 1 al proiectului tehnic. cuprinzand un ansamblu de piese scrise si piese desenate ce rezolva problemele tehnologice si organizatorice din cadrul santierului de constructii. Proiectul de ansamblu al organizarii lucrarilor sub forma "proiectului de organizare faza I". In capitolul 3 al "proiectului tehnic" sunt prezentate "listele cantitatilor de lucrari". care sa asigure exigentele de performanta calitative pretinse. Proiectul de organizare al executiei lucrarilor. proiectantul. reprezentand un proiect ce trateaza conceptia de ansamblu a organizarii lucrarilor. face o serie de referiri asupra unor aspecte legate de organizarea de santier axandu-se pe urmatoarele elemente: • descrierea amplasamentului si a termenelor de finalizare a executiei • protejarea lucrarilor executate si a materialelor din santier • curatenia in santier si serviciile sanitare • descrierea sumara a organizarii de santier In capitolul 2 se elaboreaza caietele de sarcini pentru executia lucrarilor. care se elaboreaza de catre operatorul economic executant. II. ordinea de executie a acestora. care se intocmeste de catre proiectantul lucrarilor de baza.

cuprinde cheltuieli estimate ca fiind necesare contractantului in vederea crearii conditiilor de desfasurare a activitatii de constructii-montaj. 3. Cheltuielile estimate pentru organizarea de santier sunt structurate in devizul general in subcapitolele: 5. Proiectul de organizare de santier este o documentatie tehnicoeconomica ce corespunde oricarui proiect de profil constructii. de spatiile. elaborat de proiectant in capitolul 5 (cheltuieli). de amplasamentul obiectivului.1.faza II Organizarea de santier se materializeaza la nivel conceptual in cadrul proiectului de organizare de santier. In aceste conditii "Proiectul de organizare de santier" si implicit organizarea de santier. Proiectul de organizare de santier trateaza conceptia de ansamblu a organizariisantierului de constructii tinand seama de specificul. cuprinzand un ansamblu de piese scrise si piese desenate ce rezolva problemele organizatorice din cadrul santierelor de constructii. de caile de acces auto si caile ferate.1 "Organizarea de santier". terenurile sau amenajarile existente ce pot fi utilizate de constructor. amploarea si durata lucrarilor de constractii-montaj aferente obiectivului de investitie sau obiectului de constructie ce urmeaza a fi executat. costului lucrarilor de organizare. Obiectele de constructie ce urmeaza a fi executate ia nivelul obiectivului de investitie ."Devizul general". de posibilitatile de bransare la utilitati. natura. Proiectul de organizare de santier trateaza si cuprinde urmatoarele aspecte: 1. revin spre elaborare si detaliere operatorului economic executant de lucrari de constructii caruia i s-a adjudecat contractul de lucrari.2 "Cheltuieli conexe organizarii de santier'' Organizarea de santier pentru executia lucrarilor de constructii-montaj aferente achizitiilor publice este supusa procedurii de licitatie-ofertare atat sub aspetul desfasurarii acesteia cat si sub aspectul. PROIECTUL DE ORGANIZARE DE SANTIER . volumul. subcapitolul 5. Aceste cheltuieli se estimeaza de catre proiectant in baza unui deviz ce tine seama de tehnologia de executie si de graficul de lucru aferent lucrarilor de baza.1.1 "Lucrari de constructii si instalatii aferente organizarii de santier 5.

9. 6. 12. 3. Se pun in evidenta duratele optime de executie a lucrarilor tinand seama de termenele contractate si de caracteristicile reale ale santierlui. intretinerea si repararea acestora. Planificarea executiei lucrarilor intr-o succesiune logica tehnologicoorganizatorica si desfasurarii acestora 4. Se pun in evidenta retelele definitive si provizorii pentru organizarea de santier. 8. Se elaboreaza grafice diferentiale si integrale de aprovizionare si consum. Unitatile de productie auxiliare necesare desfasurarii lucrarilor de constructii sau mentinarea celor cu care colaboreaza santierul 15. eventuale constructii pentru depozitare. Se trateaza problema fortei de munca. Aspecte privind utilajele de constructii si mijloacele de utilizare ale acestora. Procedeele tehnologice adecvate pentru executia lucrarilor. definitive si provizorii. 5. 14. 13. Trateaza probleme legate de protectia si siguranta muncii in cadrul santierului. 19. Se nominalizeaza sursele de aprovizionare si modaliatile prin are se realizeaza aceasta. Caile de circulatie si transport in interiorul santierului. 11. .2. 7. Documentatia de deviz privind costurile aferente organizarii de santier. 20. Lista obiectelor de organizare de santier (disponibile si necesare). in concordanta cu proiectul tehnologic. Se evidentiaza necesarul de materiale cat si amenajarile impuse pentru depozitarea si conservarea materialelor. stocuri pentru principalele materiale. precum si dotarile si organizarea corespunzatoare a acestor procedee. Trebuie sa cuprinda si sa prevada masurile si dotarile privind prevenirea si stingerea incendiilor (PSI). Planificarea executiei lucrarilor de organizare de santier 21. 18. 17. Sistemul propriu de control in vederea asigurarii calitatii lucrarilor de constructii 16. Masuri de paza si siguranta. dar si constructiile si amenajarile privind parcarea. Posibilitatile de racolare a fortei de munca din zona santierului si posibilitatile de cazare pentru personalul nelocalnic si transportul local al personalului din imprejurimi. 10. Sursele de utilitati precum si retelele aferente acestora.

4) Planul de organizare al bazei de productie auxiliare. utilije si mijloace de transport. 4. Piese desenate 1) Planul de situatie al santierului cu incadrarea acestuia in zona la scara planului topografic. Deschiderea lucrarilor de constructii trebuie anuntata Inspectoratului de Stat in Constructii si Amenajarea Teritoriului 6. Acorduri si avize intre executant si autoritatile locale: politie. B. Lista cu disponibilul de obiecte de santier a constructorului Proiectul de organizare cuprinde urmatoarele piese scrise si desenate: A. 6) Planul de organizare al executiei lucrarilor pe timp friguros(doar daca se lucreaza pe timp friguros). materiale. Grafice de executie a lucrarilor de constructii. domeniul public 5. Piese scrise 1. 3. 2. Necesar de forta de munca. Raportul de constatare pe teren 7. 2) Planul de organizare la nivel de obiectiv de investitii. primarie. Autorizatia de constructie 3. Memoriu tehnic si justificativ. Lista cu dotari pentru organizarea de santier. 3) Pianul de organizare la nivelul obiectectelor de constructii. Proiectul tehnic si caietele de sarcini 2.Proiectul de organizare de santier se intocmeste in baza urmatoarelor documente: 1. 5) Planul de organizare al grupului de cazare. . Aprobarea investitiei si deschiderea finantarii la nivelul bancii finantatoare 4.

7) Planuri de detalii de executie si de dotari aferente organizarii de santier si unitatilor de productie auxiliara. CAPITOLUL 3 SISTEMUL DE MANAGEMENT AL SITUATIILOR DE URGENTA 3. Organizarea de santier aferenta executiei lucrarilor de constructii pentru realizarea „halei de productie" analizate este redata in planul de organizare de santier anexat proiectului.1 Aspecte generale .

3 Instruirea salariatiilor pentru situatii de urgenta .2 Sistemul de management al situatiilor de urgent determinate de incendii 3.3.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->