II.2.

LINII DE TRAMVAI
Liniile de tramvai sunt destinate circulaţiei vehiculelor pe şine, în localităţile urbane , numite tramvaie. Peste aceste linii de tramvai circulă toate tipurile de vehicule rutiere existente în acel oraş. Principalele sisteme de realizare a liniilor de tramvai sunt:

-

sisteme de rezemare elastice; sisteme de rezemare rigide; sisteme de rezemare semirigide; sisteme de rezemare pe traverse; sisteme de rezemare pe blocheţi.

Sistemul de rezemare elastic al şinelor este prezentat în fig. II.2.1.

Fig. II.2.1. Sistem elastic de rezemare: a. Piatră fasonată, b. Nisip cu pietriş, c. Savură compactată, d. Piatră spartă cilindrată, e. Piatră pentru fundaţii, f. Calupuri de piatră, t. Ecartament, v. Înălţimea totală.

Sistemul de rezemare rigid al şinelor este prezentat în fig. II.2.2.

Fig. II.2.2. Sistemul de rezemare rigid al şinelor.

La distanţă de 1,2 m sunt betonate şine având lungimea de 35 cm în poziţia inversă cu ciuperca în jos. În aceste locuri betonul este îngroşat cu 16 cm. Pe aceste şine sunt fixate şinele de tramvai. În figura următoare este prezentat sistemul rigid Basel II

Fig. II.2.3. Sistemul rigid Basel II.

Sub şină este executată o grindă din beton lată de 110 cm având grosime de 25, 26 sau 27 cm. În acest beton sunt fixate profile  de care se prind şinele, fig. II.2.3.

Sistemul Moscova VII Sistem semirigid cu longrine .2. II.5. II. Fig.. Fig.2.sistemul Brno. .Sistemul semirigid Sistemul Moscova VII este prezentat în fig.4.2. Sistemul Brno.4. II.

2. Fig.6.).2. II.7. .7.7).2. Sistem realizat cu ajutorul traverselor. II.2. II. Sisteme realizate cu ajutorul traverselor din lemn.2.6. (fig. Fig. II. Sistem realizat cu ajutorul traverselor. fig.Sisteme realizate cu ajutorul traverselor (fig. II.

Fig.2.9. Sistem realizat cu ajutorul traverselor. Fig. II. .2.8. Sistem realizat cu ajutorul traverselor. II.

Grinzile din beton sunt armate pentru moment pozitiv cu 4  14 iar pentru moment negativ cu 2  12 + 1  10. Chitucii au lungimi de 500 mm şi secţiune de 195 x 130 mm (max 220 x 160 mm).5 mm. Barele sunt legate cu etrieri şi sunt executate în lungime de  10 m.Sisteme de rezemare pe blocheţi: Sistemul realizat în Zurich II Fig. . respectiv o placă de cauciuc. Sub chituci se aşează o placă de cauciuc de 7.10.2. II. Sistem semirigid prezentat în detaliu Zurich II. Sisteme de rezemare pe longrine din beton armat: Sub fiecare şină se află o grindă longitudinală din beton armat. Elementele metalice de fixare a chitucilor sunt fixate înainte de betonarea longrinelor. Pe această grindă se fixează cu ajutorul unui element metalic chitucii din lemn.

.11.2.a.b.Fig. II. Detaliu sistem semirigid .

11.2. e) sudură de închidere . c) secţiune. d) element metalic. II.Fig.

h) placă de cauciuc .11. f) placă suport şină. g) plăcuţă de prindere.Fig. II.2.

j). k) cornier L (65x100x9) . i). chituci din lemn.11. placă de cauciuc.2.Fig. II.

2. placă de egalizare. II. chituci din lemn .Fig.11. m). l).

Fig.o) elemente de umplutură din beton.11. r) cuburi din beton . II.2. p) placă de strângere.

Fig.12. vedere de sus.2.2. II.12. Prinderea şinei: a) secţiune transversală. . II.Un alt sistem de suprastructură semirigidă este prezentat în fig. b).

Prinderea şinei: c. f.12. .2.II.Fig. g. e. d.

2. a. II. II.13.13.2.Un sistem semirigid. Sistem semirigid. cu dală de beton. . cu dală de beton este prezentat în fig. a) Fig.

La început.2. Sub cele două fire de şină placa este armată conform fig. Deasupra dalei armate în beton se vor crea goluri în care se vor introduce chitucii de lemn fixaţi într-un mastic bituminos cu adaos de cauciuc.2.15. Sistem semirigid.13. b.2.18 kg pe 1 ml de cale. cu dală de beton. Sistem rigid de suprastructură realizat cu ajutorul dalelor prefabricate. II. II. s-au folosit clase de beton inferioare celor utilizate azi. (Fig.16): . Această suprastructură semirigidă cu dală de beton are ca element constructiv principal o dală având o lăţime de 5. Fig. atunci când au fost concepute aceste suprastructuri.2.7 m cu o grosime de 13 cm. II.Fig. II.2. Betonul necesar: 14 m3 pe 1 ml de cale iar cantitatea oţelului folosit este de 49. II.(fig. Fig. c. II.14.13.13).2.

2. II.cauciuc de fixare.Fig.profil metalic. şină specială.placă suport cauciuc. Fig.15. b). II. c).2. 3. .: 1. a). placă cauciuc de fixare.2. 4.14.şină specială. placă suport cauciuc.

Fixarea şinelor în dala de beton se poate executa utilizând EDILON Corchelast. 3. 2. umplutură rost. 7.18. şină de ghidare. II. fâşie elastică longitudinală. 9. 8. Această modalitate este foarte eficientă şi fiabilă. . 6. Fig. 2.17. 4. placă de beton prefabricat. II.canal creat în structura suport. margine. piatră spartă. Fig. material elastic de înglobare. 4. placă intermediară. Elementele generale ale prinderii continue: 1. beton de egalizare. 5. elemente de bază.16: 1.2.2. placă de cauciuc suport.Fig. 3. Prindere continuă cu EDILON Corchelast. II. cauciuc de fixare.2. şină specială. 10.

19.2. II. II.20. Fig. II. Componentele sistemului de prindere elastică VOSSLOH .Sistemul de prindere elastică Vossloh este prezentat în Fig. şi Fig.2.19.2. Sistemul de prindere elastică VOSSLOH Fig.20.2. II.

II.21.2.2.Fotografii cu linii de tramvai: Fig. Linii de tramvai. Linii de tramvai cu prindere EDILON. Fig. .22. II.

.Fig. II.24. Linii de tramvai ecologice. II.2.23.2. Fig. Linii de tramvai.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful