You are on page 1of 9

FELUL ACTIVITĂŢII- ŞCOALA ALTFEL PARTICIPANŢI-CLS.I .a II a şi a IV a COORDONATORI- ÎNV.BUICĂ TUDOR ; ÎNV.BUICĂ NICOLINA ; ÎNV.

HUDUDOI IONEL TITLUL ACTIVITĂŢII-,,MATEMATICĂ DISTRACTIVĂ”-CONCURS DE PERSPICACITATE ; TOMBOLA PRIMĂVERII ; CÂNTEC ŞI VOIE BUNĂ ÎN RITM DE DANS. OBIECTIV CADRU-Formarea unui comportament civilizat în diferite situaţii OBIECTIVE DE REFERINŢĂ: O1. –să .ştie să-şi coordoneze trăirile emoţionale la victorie dar şi la eşec; O2.- să-şi valorifice cunoştinţele de cultură generală în cadrul unor concursuri de perspicacitate; O3.-să-şi dezvolte relaţiile de colaborare în cadrul colectivului; O4.- să-şi dezvolte gustul estetic prin activităţi bine organizate; O5.- să-şi formeze un comportament civilizat în diferite situaţii apărute în viaţa zilnică; DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢII MOMENT ORGANIZATORIC-Se vor alege echipajele prin tragere la sorti, fiecare echipaj având elevi din fiecare clasă; -Li se va comunica elevilor obiectivul cadru şi obiectivele de referinţă care se vor urmări pe parcursul desfăşurării activităţăii; DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢII -Echipajele vor ocupa locurile corespunzatoare, vor avea de scris. -Se vor adresa următoarele întrebări de perspicacitate la care cele 4 ( patru ) echipaje vor răspunde în scris iar un reprezentant al fiecaruia dintre ele va da raspunsul . -Se va acorda un punct pentru fiecare raspuns corect. - Se va nota punctajul pe tabla. PROBLEME DE PERSPICACITATE

PROIECT DE ACTIVITATE

-matematică-

1 . Într-o poieniţă un vânător a zărit trei vulpi . A pus puşca la ochi , a tras şi a omorât o vulpe . Câte vulpi au rămas în poieniţă ? -Niciuna

Vreau să aprind focul într-o sobă şi am doar un singur chibrit. în imaginea ei din oglindă ? -Stanga 7 . Ceasul arată ora 4 . Dintr-o bucată de plastilină . Cine cântăreşte mai mult : iepuraşul sau elefantul din plastilină ?-Niciunul. Monica a fost câştigătoare . câteva aşchii de lemn . Într-o plasă sunt un kilogram de mere mari .2 . Trece două prune din mâna dreaptă în mâns stângă . Ileana ţine furculiţa în mâna dreaptă . Acum are mai multe . Andrei face un iepuraş . mai puţine sau tot atâtea prune câte a avut iniţial ?-Tot atatea 5 . 6 . dar este cu o oră în urmă . Ce înălţime are acum copilul ?-Un metru 4 . În ce mână ţine Ileana furculiţa . Câte zile de naştere a avut un copil de 4 ani ?-Una 11 . Câţi ani au trecut de când s-au născut ?-Doi ani 8 . Care roată a tricicletei . Ce trebuie să aprind mai intâi ?-Chibritul 10 . Nemulţumit de cum arată . Corina are 2 prune în mâna stângă şi 3 prune în mâna dreaptă. Care este ora reală ?-Cinci .Mai am la îndemână o lumânare . iar în altă plasă sunt un kilogram de mere mici . cea mare din faţă sau cele mici din spate a parcurs o distanţă mai mare în concurs ?-Cea mare 9 . Doi fraţi gemeni au împlinit astăzi 2 ani . La un concurs de triciclete . o cârpă îmbibată în benzină . îl strică şi face un elefant . o bucată de hârtie . În care dintre plase sunt mai multe mere ?-Plasa cu mere mici 3 . El urcă pe o scară la înălţimea de 1 metru . Un copil are înălţimea de un metru .

TOMBOLA PRIMĂVERII”. În afară de 2 . Cum se dă jos? ( Albă ) 18. dar premiile sunt diferite .unele de valoare mai mica . Se va trece în continuare la desfăşurarea activităţii. el le-a stricat pe toate .Care este diferenţa între 1000 urşi albi şi un urs alb? ( 999 urşi albi ) 20. O pisică albă se urcă în pom.De ce duc câinii pâinea în gură? ( Pentru că nu au buzunare) EVALUARE Echipajul câştigător va fi premiat substantial. APRECIEREA ACTIVITĂŢII .Elevul care posedă biletul respectiv va merge şi-şi va ridica premiul. De ce cântă cocoşul cu ochii închişi? ( Ştie melodia pe dinafară ) 15. Daniel avea 5 maşinuţe . Ce este roşu şi vine regulat? ( Moş Crăciun ) 16.. care intră în Marea Neagră? ( Ud ) 19..unii având mai multe . Se va trage bilet din urnă pentru un premiu ales de pe masă . elevii vor dansa .12 . Cum iese un cal alb. Sunt câştigătoare toate biletele.se va veni cu anumite surprize pentru ei.altele de valoare mai mare. CÂNTEC ŞI VOIE BUNĂ ÎN RITM DE DANS Se va pune muzică.Ce se află între Soare şi Pământ ( cuvântul . îl depăşiţi pe al doilea. Participaţi la o cursă de alergat. Tombola va continua până la epuizarea premiilor. Câte maşinuţe i-au rămas nestricate ?-Doua DIVERSE 13. pe ce loc treci? ( Pe doi ) 14.şi”) 21. iar celelalte vor primi câte o mică atenţie. Fiecare copil şi-a procurat bilet pentru tombolă. Unde găseşti un câine fără picioare? ( Unde l-ai lăsat ) 17.

să-şi petreacă timpul cât mai plăcut. iar cei mici să se bucure pentru că sunt copii. ŞCOALA ALTFEL” În continuare vă prezentăm câteva aspecte din cadrul activităţii: Primăvara anului 2012 a adus ceva nou..Se vor face unele aprecieri la adresa activităţii desfăşurate ..se vor evidenţia elevii care au avut o comportare deosebită şi au avut şi rezutate mulţumitoare . ŞCOALA ALTFEL” natura. . florile şi copiii sunt lăsaţi să colaboreze. să se joace. Va fi anunţată următoarea activitate din cadrul programului.

. Fiecare echipaj se consultă şi pe o foaie de hârtie dă răspunsul. Se notează punctajul pe tablă.Clasele au fost împărţite în patru echipaje prin tragere la sorţi.VOINICII” . li s-au pus nume. Câştigă echipajul cu cele mai multe puncte-. Conducătorul activităţii adreseaza problemele şi întrebările de perspicacitate. Primeşte un punct pentru răspuns corect şi 0 puncte pentru răspuns incorect.

Atmosfera a fost superbă. s-au simţit bine atât la dans cât şi la cele două concursuri desfăşurate deoarece la primul nu puteau să fluiere .unele mai valoroase altele mai puţin valoroase. . premiile au fost diferite.elevii s-au amuzat . A fost minunat . Au apărut surprizele:... S-a trecut la partea următoare a activităţii . s-au distrat.Echipajul câstigător a fost premiat cu o ciocolată pentru fiecare elev. iar la cel de-al doilea s-au murdărit pe faţă de dulceaţă . dar fără linguriţă”.. copiii aşteptau cu emoţii câştigurile. S-a trecut la partea a doua a activităţii-TOMBOLA PRIMĂVERII” Masa cu cadourile pentru tombolă” Toate biletele au fost câştigătoare. Concurs de mâncat dulceaţă de pe farfurie. Concurs de mâncat biscuiţi”şi.CÂNTEC ŞI VOIE BUNĂ ÎN RITM DE DANS”. Elevii au dansat .

Întreceri sportive” .. Excursii în judeţ” şi .Întâlniri cu organele de poliţie”.Activitatea s-a terminat intr-o atmosfera entuziasta.copiii exprimandu-si dorinta de a face astfel de activitati cat mai multe.. În cadrul programului .ŞCOALA ALTFEL”Scoala cu clasele I-VIII Prundeni a organizat şi alte activităţi ...

Au avut loc şi activităţi de întreţinere a bazei sportive: .

BUICĂ TUDOR ÎNV.Întâlniri cu cadre medicale”..VÂLCEA . au participat şi la alte activităţi:..ŞCOALA ALTFEL” a făcut ca elevii să nu-şi mai aducă ghiozdanele.. MATERIAL REALIZAT DE ÎNV.Sădirea de pomi şi flori în curtea şcolii”.Vâlcea şi multe altele.Excursie la Salina de la Ocnele Mari şi Gradina Zoologica de la Rm. ...Să ne cunoaştem satul-excursie”.. BUICĂ NICOLINA ŞCOALA CU CLASELE I -VIII PRUNDENI .