TEKS UCAPAN WAKIL PESERTA Salam Sejahtera dan salam 1 Malaysia.

Terima kasih kepada saudari Pengerusi Majlis. Yang Berusaha En. Razali b. Taharim, Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Bahagian Hal Ehwal Murid, Pejabat Pelajaran Daerah Langkawi , Encik Ahmad Shukri b. Shafie, Ketua Unit, Pusat Kokurikulum, Negeri Kedah, Encik Mohd Zahir b. Ali , Kem Komanden , Program Kem 1 Malaysia Siri 8, Daerah Langkawi , Pegawai Langkawi, Barisan Jurulatih , Pusat Kokurikulum Negeri Kedah, Urusetia dan Guru-guru pengiring Daerah Langkawi, Seterusnya rakan-rakan peserta “Kem 1 Malaysia Sekolah-Sekolah Rendah Daerah Langkawi tahun 2009 yang dikasihi sekalian. Tuan-tuan dan puan-puan sidang hadirin sekalian , Terlebih dahulu saya DhivyaPriya a/p Manimaran ingin merakamkan ucapan ribuan terima kasih kerana diberi peluang untuk Penyelaras Kokurikulum , Pejabat Pelajaran Daerah

menyampaikan ucapan bagi mewakili para peserta dalam majlis pada pagi ini.

aktiviti seperti Permainan Rakyat. . Masakan Malaysia dan Lawatan ke Muzium Padi serta Pusat Sains Negara Wilayah Utara. dilaksanakan oleh beberapa orang jurulatih Pusat Kokurikulum Negeri Kedah dan dibantu oleh urusetia yang merupakan guru-guru daripada Daerah Langkawi . Semua aktiviti yang dijalankan mengajar kami menjadi insan yang lebih berani. berdisiplin. kami telah diarahkan menjalani kuliah agama dan moral serta bersembahyang jemaah setiap waktu. Semua aktiviti di sini begitu menyeronokkan . Syukur kepada tuhan.Terima kasih yang tidak terhingga juga saya ucapkan semua pihak yang terlibat sepanjang program ini kerana memberikan kami peluang berada dalam Kem 1 Malaysia kali ini. Semangat perpaduan sentiasa dititikberatkan. sepanjang empat hari kami berada di sini. berani dan bersemangat tinggi. Tidak ketinggalan juga. Banyak pengalaman yang dilalui yang tidak dapat dilupakan oleh kami misalnya diajar menari tarian pelbagai kaum dan bermain permainan yang selama ini tidak pernah kami lihat. dan bersatu padu sesuai dengan hasrat program 1 Malaysia. Kem 1 Malaysia yang kami jalani ini diketuai oleh kem komandan. Mari Menari Malaysia. Selain itu. Kami telah menjalani aktiviti. Sepanjang tempoh itu juga banyak peristiwa manis dan pahit yang telah kami lalui yang dapat dijadikan kenangan sepanjang hayat kami. Permainan Koperatif. kami berada dalam keadaan sihat walafiat . kami juga telah dibimbing oleh para jurulatih menjadi manusia yang tabah.

kami mohon berbanyak-banyak kemaafan. Sebarang kesilapan kami di sini .Kami telah belajar untuk bersabar dan bertolak ansur kerana selama berada di sini pelbagai karenah rakan-rakan terpaksa kami lalui. Tuan-tuan sekalian . saya sudahi dengan ucapan terima kasih. Kami sungguh kagum kerana tuan-tuan dan puan-puan sentiasa sabar dengan karenah kami. Semua aktiviti ini melatih kami menjadi rakyat Malaysia yang bersatu padu dan cemerlang pada masa hadapan. pengalaman ini amat menyeronokkan dan kami sungguh bertuah dapat melaluinya. Saya sebagai wakil peserta “Kem 1 Malaysia” sekali lagi ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua jurulatih yang sentiasa memberi tunjuk ajar . . Kini masa untuk pulang ke pangkuan keluarga sudah hampir tiba . Walaupun keletihan. Sekian sahaja ucapan ini . Semoga kita bertemu lagi pada masa hadapan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful