BUDITE U „SADAŠNJEM TRENUTKU“

Napisao Jogi Fabijan

BUDITE U „SADAŠNJEM TRENUTKU“

Ne mogu da dovoljno naglasim važnost „sadašnjeg trenutka“ ( Ponavljam: pročitajte „Moć sadašnjeg trenutka“ i „Novu zemlju“. Verujte da znam šta vam govorim ). To je deo mnogo šire priče o našem duhovnom rastu i ovde se ne možemo dublje u to upuštati. A ovih nekoliko kratkih napomena shvatite vrlo ozbiljno i znajte da sam ih lično proverio da taj pristup prisutnosti u sadašnjem trenutku primenjujem u svakodnevnom životu.

Dakle, držeći se sadašnjeg trenutka, trudite se da sve što radite radite sa potpunom svešnošću ( Nije važno šta radite nego kako radite - u smislu da li ste prisutni dok to radite ili sTe odsutni ). Na taj način možete bitno smanjiti broj misli koje vas vode u prošlost (koja je puna kojekakvih „krivica“ i spostvene „nedovoljnosti“) i onih koje predviđaji sve neke nesreće i negativnosti (strahovi) u budućnosti. Znajte da podsvest i telo ne znaju da li se nešto zaista toga časa dešava ili vi razmišljate o tome. Primetili ste sigurno da kada mislite o nekom neprijatnom prošlom događaju, da vam srce lupa ili se počnete znojiti, crveneti i sl. To vaše telo (emocije) reaguje kao da se događaj stvarno odvija. Razmišljanje o prošlim uspesima, s druge strane, može povoljno da utiče na raspoloženje ali ako se to čini na račun „sadašnjeg trenutka“, može voditi u samozadovoljstvo (i naduvavanje ega). Takođe, razmišljanje o budućnosti izvan granica racionalnog planiranja, dakle razmišljanje sa elementima emocija će vas lako uvesti u brige i strahove i to će negativno uticati na „utisak“ u podsvesti pa to može negativno uticati na proces Ostvarenja . Jedino stvarno vreme je „sada“. U budućnosti su sve to još „kule u vazduhu“ a u prošlosti „nepomično kamenje“. Zato zapamtite: „Razmišljanje o prošlosti ili budućnosti vas otima od sadašnjeg trenutka, od onoga što je jedino stvarno.“ Dakle, kontrola misli i emocija koje ih prate je presudna. Paradoksalno, tu kontrolu ostvarujemo tako što jednostavno ne mislimo (a ne prisiljavajući sebe da mislimo ovo ili ono) nego tako što smo svesni sadašnjeg trenutka, svesni onoga što toga časa činimo.

1/2

rs u nastavcima svake dve nedelje. godine ekskluzivno na sajtu joga.rs/download/tajna-tajne Knjigu i prateći DVD možete naručiti na sajtu Joga Centra Sombor   2/2 . Ostala poglavlja iz knjige Tajna Tajne možete pročitati na http://www.joga.BUDITE U „SADAŠNJEM TRENUTKU“ Napisao Jogi Fabijan     Gornji tekst je poglavlje iz knjige Tajna Tajne. autora Jogija Fabijana objavljene 2008.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful