Este povestea vulturilor care trăiesc pe vârfurile cele mai înalte ale munţilor Anzi. acolo îşi au locuinţa. Secretul supravieţuirii lor stă într-o enzimă protectoare emisă la baza fulgilor. astfel corpul vulturului este protejat împotriva calamităţilor în care îşi duce viaţa. această rasă trăieşte cel mai mult. Şi cu toate acestea. în condiţii deosebit de dure. .

el poate atinge varsta de 70 de ani Dar ca sa ajungă la acest punct.. vulturul trebuie să ia o decizie grea .Deşi condiţiile sale de viaţă sunt dintre cele mai dure.. .

Incepând de la vârsta de 40 de ani Unghiile sale lungi si flexibile nu mai sunt capabile să susţină prada .

.Ciocul lung şi ascuţit i se înconvoaie devenind din ce în ce mai impropriu pentru şfâşiatul prăzii.

Şi. enzima protectoare încetează să mai fie emisă. lipsind astfel vulturul de protecţia atât de necesară. ce este mai grav. îi înfranează zburul si îi obosesc muşchii pieptului .Aripile-i grele şi îmbătrânite de ani şi de grosimea penelor. .

Atunci vulturul are doar douăa opţiuni: ..să moară .să treacă printr-un dureros proces de transformare timp de 150 de zile.. . sau .

. unde să îşi încropescă un adăpost. este imperios necesar să găsească o crăpătură pe un pisc înalt.In acel moment. pentru vultur.

Acolo el îşi loveşte continu ciocul încovoiat de o stâncă până când acesta se rupe. .

.După ce îşi rupe ciocul el aşteaptă să îi crească cel nou apoi îşi smulge unghiile.

începe să-şi smulgă penele îmbătrânite până la ultima. Incet.Dupa ce noile unghii apar. . încet se îmbracă din nou cu pene tinere alimentate din belşug la bază cu preţioasa enzimă protectoare.

. vulturul îşi reia faimosul zbor pentru care a fost creeat şi pentru care. încă 30 de ani .Şi astfel. după cinci luni. de fapt... trăieşte ...

simboluri. ca să supraveţuim. îndeledniciri sau obiceiuri. Numai eliberându-ne de vechile obiceiuri. De multe ori.. Câteodată trebuie să renunţăm la trecut. vom putea profita de prezent privind încrezători spre viitor. . de vechile practici. trebuie să trecem printr-un astfel de proces.Povestea vulturului poate fi povestea noastră a fiecăruia în parte ..

Replay .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful