You are on page 1of 13

Proiect realizat de:

Daescu Adelin Deliu Mihaela Ispas Andreea Talpau Ana-Maria

Definiie. Un arbore binar este un arbore orientat cu proprietatea c pentru orice vrf v, od(v) 2. Dac od(v)=2, cei doi descendeni snt desemnai ca descendent stng (fiu stnga) respectiv descendent drept (fiu dreapta). Pentru vrfurile cu od(v)=1, unicul descendent este specificat fie ca fiu stnga, fie ca fiu dreapta Definiie. Se numete arbore strict binar un arbore binar cu poprietatea c pentru orice vrf v, od(v)1. Definiie. Se numete nod terminal (sau frunz) orice vrf v al arborelui cu od(v)=0. n caz contrar nodul v este neterminal.

Rdcin

Nod

Subarborele drept

Subarborele stng

Printele nodurilor F i G

Nod terminal Nod neterminal

Subarborele drept al subarborelui drept a lui A

Exist mai multe modaliti de parcurgere care difer prin ordinea de vizitare a nodurilor: Parcurgerea n inordine (SVD); Parcurgerea n preordine (VSD); Parcurgerea n postordine (SDV). Obs. Putem considera c fiecare nod al arborelui binar subordoneaz un subarbore stng i un subarbore drept.

Parcurgerea n ordine (SVD) Plecnd de la un arbore binar dat se realizeaz n ordine urmtoarele operaii: 1. Se viziteaz subarborele stng; 2. Se viziteaz rdcina ; 3. Se viziteaz subarborele drept. Ca urmare a parcurgerii arborelui se obine o soluie sub forma unui tablou unidimensional (vector).

Plecnd de la acelai arbore binar s realizm acum parcurgerea n inordine a acestuia.


1 2 4

3
5

Soluia este:

2, 1, 6, 4, 3, 7, 5.

Parcurgerea n preordine (VSD) Plecnd de la un arbore binar dat se realizeaz n ordine urmtoarele operaii: 1. Se viziteaz rdcina; 2. Se viziteaz subarborele stng; 3. Se viziteaz subarborele drept. Ca urmare a parcurgerii arborelui se obine o soluie sub forma unui tablou unidimensional (vector).

Fie arborele binar din figura urmtoare. S realizm mpreun parcurgerea n preordine a acestuia.
1 2 4 3 5

Soluia este: 1, 2, 3, 4, 6, 5, 7.

Parcurgerea n postordine (SDV) Plecnd de la un arbore binar dat se realizeaz n ordine urmtoarele operaii: 1. Se viziteaz subarborele stng; 2. Se viziteaz subarborele drept ; 3. Se viziteaz rdcina. Ca urmare a parcurgerii arborelui se obine o soluie sub forma unui tablou unidimensional (vector).

Acum s realizm parcurgerea n postordine a arborelui:


1 2 4

3
5

Soluia este:

2, 6, 4, 7, 5, 3, 1.