METODA BRAINSTORMING

Brainstorming-ul este o tehnică de grup care ajută la generarea de idei şi la stimularea gândirii creative. El este folositor atunci când se doreşte evitarea tiparelor vechi de gândire, pentru a dezvolta noi moduri de a privi lucrurile. Statisticile spun că prin Brainstorming se emit de 1,7 ori mai multe idei decât individual. Dintre ideile emise, circa 20% sunt direct aplicabile. Dintre ele, o cincime sunt de o reală valoare. De aceea, in zilele noastre managerii organizatiilor tind recurca tot mai des la aceasta metoda de generare si evaluare a ideilor. În publicitate, brainstorming-ul este pasul preliminar al găsirii unui concept creativ. Atunci când toată echipa creativă este familiarizată cu brief-ul, se organizează o întâlnire cu scopul de a genera liber idei creative pentru găsirea unui concept. Realizat în echipă, brainstorming-ul este o cale uşoară de a aduce, într-un singur loc, experienţa tuturor membrilor, ceea ce duce la înmulţirea ideilor explorate. In calitatea sa de tehnica manageriala, brainstormingul are o vechime considerabila, fiind imaginat si utilizat in cursul anilor '30 de Alex Oborn, care lucra intr-o agentie publicitara din New York. Cu trecerea anilor, termenele s-a mai demonetizat, ajungand sa defineasca un grup de persoane care stau in jurul unei mese si emit tot felul de idei. Având la bază budismul Zen, este sinteza între cultura intelectuală a Indiei, spiritul

“cascada ideilor”: • metodă interactivă de dezvoltare de idei noi ce rezultă din discuţiile purtate între mai mulţi participanţi.un numar mare de idei . Definitia se axeaza pe trei elemente: . intr-un rastimp scurt. aşa cum o spune şi numele. Brainstormingul poate fi definit ca o modalitate de a obtine. sedintele de brainstorming sunt aproape incontrolabile. Metoda brainstorming este o activitate complexa. Brainstorming-ul. un numar mare de idei de la un grup de oameni. jocul creativ.un grup de oameni . Brainstorming-ul este caracterizat de mai multe variabile. trebuie să fie o furtună de idei. libertatea exprimării ideilor. menita sa produca idei noi.un rastimp scurt. 2 . un efort colectiv pentru găsirea celei mai bune abordări. metoda facilitează transmiterea de la un participant la altul a iluminării ideatice asociativ-combinatorie şi.pragmatic al Chinei și sensibilitatea emoţional-sentimentală a Japoniei. • fiecare participant vine cu o mulţime de sugestii. Ca urmare a nevoii de a suspenda orice rationament se accepta chiar din cele mai neverosimile sugestii. Brainstorming-ul sau: „evaluarea amânată”. printre care: o atmosferă relaxantă. realizarea unei “reacţii creative în lanţ”. „furtuna de creiere”. prin aceasta.

de a scoate grupul din momentele de “stagnare”. • grupul . Conducatorul echipei are urmatoarele sarcini: 1. • atmosferă lipsită de critică. de a asigura “productivitatea” emiterii de idei. Intr-un grup mai mic exista riscul de a se instaura o atmosfera de hiperpolitete si de curtoazie. de mediator. Numarul optim de participanti la o sedinta este de aproximativ doisprezece. fluxul ideatic este atat de abundent incat unii participanti nu mai prind ocazia sa strecoare si ei "o vorba". 3. • rolul liderului . 2. Sedinta trebuie sa fie condusa de catre un moderator. renunta. astfel. ratand prilejul de a-si aduce contributia la desfasurarea sedintei. • momentul evaluării acestora . Dupa o vreme exasperati.de animator. numarul minim de persoane trebuie sa se situeze in jur de sase. atunci cand aceasta se abate.• rezultatul acestor discuţii se soldează cu alegerea celei mai bune soluţii de rezolvare a situaţiei dezbătute. spontaneitatea. De asemenea. Durata unei sedinte de brainstorming este de aproximativ 30-45 de minute. pentru ca aceasta sa se desfasoare in directia dorita. Pe de alta parte. O sedinta de brainstorming bine condusa genereaza sute de sugestii si solutii . de preferinţă eterogen din punct de vedere al pregătirii şi al specializǎrilor. Metoda Brainstorming cuprinde două momente: • unul de producere a ideilor. stupide ori inutile.de la unele cu adevarat extraordinare la cele absolut nebunesti. intr-o formatie restransa.faza aprecierilor critice. Incurajeaza participarea tuturor. inclusiv liderul. Readuce conversatia la subiectul principal. sub coordonarea unui moderator – lider. 3 . neinhibatoare. Nu lasati o singura persoana sa acapareze conversatia. fiecare isi poate aduce contributia la recolta de idei. Dimensiunile grupului nu trebuie sa depaseasca insa douazeci de persoane. fiecare membru invitandu-i pe ceilalti sa-si expuna opiniile. dupa aceasta perioada participantii incepand sa oboseasca si pierzandu-si capacitatea de concentrare si interesul fata de problema discutata. rezultat al amânării momentului evaluării: • brainstorming-ul se desfăşoară în cadrul unei reuniuni de durata a 30–45 minute. Contribuie la conversatie. rasul si libertatea de gandire sunt mai greu de instaurat.3 pânǎ la 10 membri. participa liderul împreunǎ cu responsabilul de proiect (dacǎ acesta nu este şi lider). in caz contrar. nu inhiba dialogul Nu controleaza excesiv.

Numerosi manageri sustin ca nu au suficienta vreme pentru a organiza o sedinta de brainsorming. Introduce “jocuri creative” atunci cand se potrivesc. 6. Voteaza aprobator sau dezaprobator fiecare idee. la urma urmei. Metodă de lucru în echipă: . ei au de luat decizii. 4 .abordare multifaţetată a problemei prin contribuţia fiecărui membru. 5. fie că este relaţionat sau nu cu subiectul în cauză (uneori. . Avantajele brainstorming-ului 1. 2.4. . Elimina ideile proaste Priveste apoi fiecare idee buna in parte si intreaba daca ar mai fi metode pentru a le imbunatati.fiecare membru al echipei poate spune orice. idei care nu ar fi putut fi generate de un singur membru. 8. din ideile care par pe lângă subiect se pot naşte concepte frumoase). sau vine cu idei similare.punerea în comun a experienţei şi viziunii fiecărui participant.o multitudine de idei rezultate din efortul colectiv al echipei. 7. .fiecare membru al echipei este încurajat să abordeze problema din orice unghi doreşte. Introduce “generatoare de idei” cand energia sau entuziasmul se epuizeaza. Evadare din gândirea clişeică: .

expunându-şi ideile în mod repetat şi nelăsându-le celorlalţi timp să şi le expună pe ale lor.un singur scop (găsirea unei idei originale) care-i face pe membrii echipei să lupte pentru acelaşi lucru.deşi este şi o metodă de relaxare şi de unificare a echipei. . 4. 3. de accea este important de stabilit încă de la început că nimeni nu va fi judecat sau criticat pentru contribuţia sa. Brainstorming-ul nu este doar distracţie: . brainstorming-ul trebuie să fie focusat în principal pe găsirea unei idei creative care să se potrivească cu cerinţa brief-ului. Dezavantajele brainstorming-ului 1. Devierea de la subiect: .fiecare membru are acceaşi libertate de exprimare. Metodă de teambounding: .unii participanţi la brainstorming pot acapa discuţia. Regulile brainstorming-ului 5 . lucru care le oferă tuturor o şansă egală de contribuţie. de aceea este important să existe un coordonator care să-i ghideze permanent spre scopul întâlnirii. 2.3.participanţii au tendinţa de a ocoli subiectul în cauză. Monopolul: .nu toţi membrii echipei se exprimă cu uşurinţă sau nu toţi au curajul de a-şi face publice ideile. Timiditatea participanţilor: .

Toate ideile trebuie notate În faza de brainstorming. 4. De aceea e important ca fiecare membru al echipei să nu-şi limiteze gândirea doar la soluţii creative.1. trebuie evitată şi laudarea unor idei. fiecare participant trebuie să se simtă liber să spună orice îi trece prin cap. Ulterior se încearcă dezvoltarea lor şi li se hotărăşte valabilitatea. indiferent de cât de trăznit poate părea. pentru că există riscul de a apărea un blocaj mental. Din acest motiv. fără a reflecta foarte mult asupra ei. pentru că există riscul ca brainstorming-ul să se axeze doar pe acele idei. fiecare idee trebuie notată rapid. 5. Generarea de idei 6 . Cantitatea primează în faţa calităţii Scopul brainstorming-ului este de a genera cât mai multe idei. Fiecare ideea adusă în discuţie poate fi începutul unui concept extraordinar. indiferent de calitatea lor. 2. Cu cât sunt mai multe cu atât cresc şansele de a găsi o idee extraordinară. 3. de calitate. Interzicerea criticilor Ideile celorlalţi nu trebuie judecate. Este mai uşor să modelezi o idee nebunească decât să transformi în original o idee banală. De asemenea. Încurajarea ideilor Prima regulă a brainstorming-ului este accea că nu există idei nebuneşti sau ridicole. pentru că în brainstorming nu există idei bune şi idei proaste.

de altă rasă? Cu fiecare schimbare de atribut.Time Travel – Cum ai aborda problema dacă ai fi într-o altă perioadă de timp? Acum 10 ani? Acum 100 de ani? Dar dacă ai fi în viitor? . Stimuli ca: un cuvânt. ierarhizate şi subcategorizate.Brian Writing – Fiecare participant îşi scrie ideile pe o foaie proprie.Random input – Găseşte-ţi o serie de stimuli aleatorii şi vezi cum s-ar potrivi ei în situaţia dată. într-o altă ţară. pe care.Teleportation . în mod inconştient. . o imagine. .Cum ai face faţă situaţiei dacă ai fi în alt loc. Tehnici de brainstorming În cadrul oricărui brainstorming se pot aplica mai multe tipuri de tehnici pentru a încuraja generarea de idei. Oportunităţile (Opportunities) şi Ameninţările (Threats). ulterior.Mind Map – Pornind de la o idee. . Această analiză îţi va deschide drumul către idei la care nu te-ai fi putut gândi altfel. care ajunge. un obiect din cameră etc. . pentru a putea să dezvolte ideile deja spuse cu noi adăugiri care să genereze alte noi idei.Attribute change – Cum ai analiza situaţia dacă ai fi de alt sex. la toţi ceilalţi participanţi pentru a fi completată cu alte idei. într-o altă cultură? . Fiecare membru este important În cadrul unui brainstorming. 7 .SWOT Analyses – Realizează o analiză SWOT a situaţiei.Fiecare participant trebuie să fie atent la ce spun ceilalţi. 6. de altă vârstă. de accea e important ca fiecare membru al echipei să participe activ la întâlnire.: . Punctele Slabe (Weaknesses). Fiecare individ are o perspectivă unică asupra situaţiei discutate. dezvoltă o hartă de concepte asemănătoare. îl aveai închis. te expui unui nou spectru de gândire. Vezi care îi sunt Punctele Tari (Strenghts).Rolerstorming – Ce ai face dacă ai fi altcineva? Tatăl tău? Profesorul din liceu? Şeful tău? Prietenul tău cel mai bun? . nu există şefi şi subalterni. nu există oameni mai creativi şi oameni mai puţin creativi.

el acţionează ca un stimulent pentru fiecare dintre participanţi. specialişti în problema pusă în discuţie. Această etapă poate dura.  idei realizabile într-un timp mai îndelungat. 8 .Reverse Thinking – Gândeşte-te la cum ar face toţi ceilalţi dacă ar fi în situaţia ta. specialişti. întrucât ea poate sugera celorlalţi membri ai grupului.  stabilirea şi organizarea corespunzătoare a locului de desfăşurare. temperamente) conferă colectivului o eficienţă deosebită în elaborarea ideilor. Principiile care stau la baza acesteia sunt: .nu există restricţii privind emiterea ideilor. orice idee este luată în evidenţă. Toate ideile emise sunt notate sau înregistrate.  5 membri cu o bogată experienţă în brainstorming. cu o gândire puternic convergentă.  1-2 secretari (care asigură materialul de înregistrare sau notează şi numerotează ideile). . fără a fi criticată.se poate obţine un număr dublu de idei bune (în acelaşi interval de timp) dacă se amână emiterea unei judecăţi asupra unei probleme până după întocmirea unei liste care include toate soluţiile posibile elaborate (principiul “amânarea judecăţii”).  asigurarea materialului de înregistrare exactă şi completă a discuţiilor.complementaritatea (de vârstă. considerându-se că nu poate fi găsită calitatea.  prezentarea de către lider (animator) a problemei de rezolvat (chiar cu câteva zile înainte de convocarea reuniunii.  4-5 invitaţi. chiar deplasată. în funcţie de complexitatea problemei. mai redus ca număr.  selecţia şi constituirea grupului. care vor selecţiona şi clasifica ideile pe categorii:  idei realizabile şi cu aplicabilitate imediată. decât dacă se caută mai întâi cantitatea de idei (principiu “cantitatea naşte calitate”). fără nici un fel de reţinere sau cenzurare. O idee. apoi fă exact opusul.. Pregătirea reuniunii cuprinde activităţile de:  programare a acesteia. pentru a oferi posibilitatea de reflectare asupra problemei supuse dezbaterii). . Se recomandă ca la această etapă să participe un alt grup de experţi. Evaluarea ideilor este etapa ce poate avea loc la 2-3 zile de la data desfăşurării reuniunii. Desfăşurarea reuniunii este etapa la care participă:  liderul. între 20 minute şi 3 ore. idei valoroase.grupul poate fi considerat ca un rezervor de idei. . Este indicat ca cei 6-13 membrii ai grupului să fie aşezaţi astfel încât să se vadă (la o masă rotundă sau ovală). Critica ideilor este cu desăvârşire interzisă. este reţinută.

buna sau rea. sa emita un numar mare de idei. . lasand astfel mintii libertatea de a zburda si de a cerceta problema pe toate fetele. incat pe tot parcursul sedintei de brainstorming ele trebuie afisate la loc vizibil. inclusiv liderul. Suspendarea oricarui rationament impune ca toti participantii. Participantii fiind incurajati. indiferent de ideile generate sau de emitentul lor. idei neaplicabile. ideile celorlalti sunt respectate si lasate sa se dezvolte singure. aprecieri sau judecati de valoare pe intreg parcursul sedintei. indiferent de nivelul lor calitativ. Orice participant care le incalca. ingineri. Cantitatea . Orice idee . Aceste jaloane sunt deosebit de importante. logica sau stupida . Toate sugestiile sunt considerate acceptabile. În aplicarea metodei brainstorming. sub conducerea liderului. Libertatea de gandire presupune eliminarea tuturor barierilor sau a inhibitiilor. compusă din specialişti (economişti.). Nu se permite nici un fel de evaluare. si anume: a) Suspendarea oricarui rationament b) Libertatea de gandire c) Cantitatea d) Fertilizarea incrucisata. chimişti etc. Fertilitatea incrucisata. . in mod deliberat. sa se abtina de la critici. Soluţiile astfel clasificate sunt apoi analizate şi evaluate.grupul trebuie să aibă o structură eterogenă.este acceptata si notata.asigurarea unui climat creativ. tinzand de 9 . pentru a rezolva problemele trebuie asigurate o serie de condiţii: . Fertilizarea incrucisata presupune tocmai schimbul de idei. Succesul activitatii de brainstorming depinde in mod considerabil de aplicarea in practica si de respectarea a patru jaloane. Intr-o sedinta obisnuita. impune ca ideile celorlalte persoane din grup sa fie studiate si elaborate. discutarea si elaborarea acestora in cadrul grupului. de tip analitic.reuniunea trebuie condusă de un lider dinamic şi competent.

in care este reformulata problema. risca sa fie imediat destramata. mai mult de zece minute. evitandu-se intrebarile de tip analitic si amanuntele de stricta socialitate. in caz contrar. Formularea problemei si o prima discutare a ei nu trebuie sa dureze. este important ca problema sa fie luata "ca atare". Reformularea problemei 3. Brainstormingul propriu-zis 6. Alegerea unei reformulari esentiale si notarea ei 4. asa cum a fost enuntata. Enuntarea problemei si discutiile pe marginea ei 2. Incalzirea 5. Cea mai fantezista idee. Alte idei si opinii pot fi emise numai in cel de al doilea stadiu. 10 . Participantii nefamiliarizati cu problema trebuie sa afle despre exact atat cat sa le permita s-o inteleaga. de libertate in gandire. In acest stadiu. Persoana care enunta subiectul discutiei il percepe intr-un anume fel si nu accepta cu usurinta o respingere dura a acestuia. O sedinta de brainstorming cuprinde sase etape: 1. in general. atmosfera antrenanta. daca permite cel mai mic semn de dezaprobare sau o cat de sumar analiza a ideilor propuse. Uneori. este necesar ca liderul sa dea dovada de fermitate si sa impuna cu strictete respectarea acestor jaloane. Problema trebuie enuntata de persoana care a solicitat organizarea sedintei sau de un alt participant care o cunoaste bine.pilda sa faca aprecieri si evaluari. prea multe informatii risca sa le inhibe imaginatia si sa impiedice gasirea unei solutii. este admonestat cu promptitudine. Enuntarea problemei si discutiile pe marginea ei Este absolut necesar ca toti participantii la o sedinta de brainstorming sa cunoasca intr-o anumita masura problema studiata.

este plasata in acest stadiu al unei sedinte de brainstorming. este afisata pe perete. unul dintre participanti sa piarda firul discutiei si sa nu mai stie care dintre reformulari este supusa brainstormingului. poate fi usor de neobservat sau ratat. in care participantii sa emita idei in "foc continuu". este posibil ca intr-un stadiu ulterior. Intotdeauna exista o tendinta puternica de a renunta la notarea reformularii si de a trece in viteza direct la etapa propriu-zisa de brainstorming In atmosfera incitanta.Reformularea problemei Reformularile si posibilele solutii pot fi mai bine intelese daca le privim ca pe cele doua extremitati ipotetice ale unei axe continue. 11 . care trebuie sa-si aduca si el contributia in acest stadiu. cel in cauza citeste rapid lista si isi reimprospateaza memoria. In primul caz. la loc vizibil. Alegerea unei reformulari esentiale Exista doua modalitati de selectie: una "dictatoriala" si alta "democratica". liderul grupului . Unele reformulari par a fi imaginea in oglinda a altora Este de dorit ca liderul. cand coala de hartie s-a umplut. Daca insa reformularea nu a fost notata.procedura utila mai cu seama atunci cand problema in discutie il intereseaza in mod direct.fapt ce i-ar putea permite sa-si conduca grupul in zone noi si neexplorate ale problemei. Deosebit de indicate sunt momentele de inceput. liderul citeste reformularea aleasa si solicita solutii din partea participantilor. In aceasta situatie. Brainstormingul propriu-zis La inceputul acestei etape. Fiecareia i se atribuie un numar de ordine si. sa-si pregateasca un numar de reformulari inca inainte de inceperea sedintei . etapa de incalzire poate fi lasata in orice alta parte a discutiei. desi apar uneori anumite tendinte rare. antrenanta si divergenta care se instaureaza. Liderul noteaza si numeroteaza toate reformularile pe coli de hartie ce vor fi apoi expuse astfel incat sa poata fi privite de toti participantii. de fapt. O etapa de incalzire trebuie sa fie scurta. pentru a crea o atmosfera antrenanta si incitanta. Ideile sunt generate de obicei absolut la intamplare. de obicei. de maximum cinci minute. rupand astfel fluxul de idei al celorlalti. Metoda democratica implica participarea la selectie a tuturor membrilor. Ideile emise intr-un flux rapid. cel care alege este. Etapa de incalzire Desi. sunt scrise in viteza pe masura enuntarii lor. el este nevoit sa intrerupa sedinta si sa-l roage pe lider sa-i aminteasca baza de discutie. in atmosfera incitanta a sedintei de brainstorming. atunci cand unul din participanti avanseaza o sugestie cu mai multe posibilitati similare de evolutie. Pragul dintre ele nu este distinct si.

brainstormingul invers cunoscut si ca metoda "avocatul diavolului". care de cele mai multe ori este surprinzator de buna. Ea avut pana in prezent parte si de numeroase imbunatatiri. calea mixta (combinarea primelor două cai). Liderul solicita liniste deplina si cere participantilor sa citeasca fiecare pentru sine lista de idei aflata la indemana. Selectarea ideilor Cea mai fantezista idee Cand inventivitatea a scazut la limita si participantii se simt obositi si la capatul puterilor mentale. relatiile fortate. 2. din care au rezultat tehnici inrudite. sedinta se incheie cu asa-numita tehnica a "celei mai fanteziste idei": se preia cea mai nebuneasca idee emisa pe parcursul intregii sedinte si se rasuceste pe toate fatetele. Prima metoda se refera la "minutul de incubatie tacuta". O alta metoda de sporire a fluxului de idei presupune revenirea la o reformulare selectata anterior. liderul repeta reformularea asupra careia se poarta discutia si fluxul imaginativ continua cu inca aproximativ patruzeci . metoda de brainstorming a fost raspandita foarte rapid si folosita in cele mai diverse domenii de activitate. cea mai fantezista idee are uneori capacitatea de a deschide drumul unor solutii noi.cincizeci de idei. discutarea ei descreteste fruntile si le sporeste increderea in propriile forte. cand am 12 . ori chiar opuse acelora. In plus. Dezlantuirea ideilor şi găsirea solutiilor au loc pe trei cai: 1. fluxul de idei variaza in anumite limite intial mari iar viteza si intensitatea scad treptat. participarea efectiva in gasirea unor idei. astfel incat sa poata da nastere altor cateva solutii utile. Amprenta personala De ce este utila acesta metoda? In cazul unui grup. deoarece in multe cazuri. 3. in compania unde activez gasirea unei solutii putin mai delicate s-a gasit foarte usor in cadrul unei sedinte.Pe parcursul sedintei. calea catalitică: declanşarea ideilor se face prin analogie sau prin aparitia unor solutii fara legatura cu cele anterioare. cand este nevoie de gasirea unei solutii pentru probleme importante se poate apela cu succes la Brainstorming. listarea atributelor. calea progresiv-liniara: o idee este derivata ca o continuare a alteia. de regula si nostima. Astfel mai sunt cunoscute si alte metode: sinectica. extraordinare. Dat fiind faptul ca o idee fantezisa este. pornind de la cele deja enuntate. se poate datora faptului ca toate persoanele care contribuie isi exprima cate o parere intr-un mod cat mai liber si cat mai neingradit. neidentificate inca pana in acel moment. Astfel se urmareste asa-numita fertilizare incrucisata sau generarea unor idei. Datorita succesului sau foarte mare. Exista mai multe metode de contracarare a acestei scaderi si de evitare a perspectivei de secatuire totala. Dupa un anumit timp de tacere absoluta. 3. Spre exemplu.

Etapa a treia. Este util pentru verificarea unei propuneri noi sau pentru evaluarea tacticilor. Acest stadiu este în mod esenţial constructiv. Se poate însă întâmpla să identificăm o dificultate sau un dezavantaj fundamental pe care grupul să nu le poată înlătura. Cu toate acestea o astfel de întâmplare este benefică. pe rând. ajutându-ne să descoperim în timp util aspectele negative ale unei abordări sau propuneri. Cel puţin una dintre acestea se va dovedi neîntemeiată sau exagerată. Brainstorming-ul negativ Brainstorming-ul negativ este folosit mai ales ca o strategie de a promova concentrarea asupra sarcinii şi gândirea critică în echipă. fiecare venind cu cate o idee. pana cand majoritatea a considerat ca s-a gasit ideea de care era nevoie. Echipa analizează felul în care ideea sau practica existentă ar putea fi modificată pentru a rezista. Membrii aleg patru sau cinci dintre criticile cele mai solide şi le examinează în detaliu. fiecărei critici ridicate. Intenţia este de a obţine o listă cu toate elementele negative ale ideii sau ale strategiei. deci rezolvarea. Pe lângă semnalarea punctelor slabe ale proiectului 13 . întrucât grupul încearcă să modeleze strategia pentru a preîntâmpina principalele neajunsuri.participat peste 50 de persoane. Brainstorming-ul trebuie să fie la fel de îndrăzneţ ca varianta sa pozitivă din abordarea clasică. echipa caută aspectele sau consecinţele negative ale acesteia. practicilor sau a obiectivelor deja existente Metoda în discuţie are trei etape: Prima etapă. indiferent de cât de neîntemeiate sau exagerate ar părea ele. După emiterea unei idei promiţătoare (sau după clarificarea unei practici sau strategii deja existente). În acest caz ideea sau practica respectivă trebuie abandonată. Si pe baza acesteia s-a luat decizia. A doua etapă. Exerciţiul este util atunci când o idee a ajuns în faza de adoptare şi implementare din cadrul procesului de luare a deciziilor.

14 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful