You are on page 1of 5

Salaaaam alaikum w.b.t……. Ramai yang dah tahu tentang 2 tempat istimewa ini.

Cuma saya mahu mencorat-coret di sini sekiranya dapat menambah pengetahuan saudara. Bak Saidina Ali r.a pernah berpesan hendaklah kita mengenal kebaikan dan mengenal juga keburukan. Kita mengenal Allah dan kita mengenal juga syaitan. Tapi kenal syaitan jangan lepas tu bercinta dengan dia pulak! Tetapi kenal sekadar mahu tahu apa kelemahannya dan strateginya. Ibarat jika mahu berperang, mesti tahu dan kaji kelemahan musuh. Baru boleh berperang dengan baik insyaAllah. Apakah dia 2 segitiga Syaitan ini? 2 Tempat popular itu ialah Segitiga Bermuda – Bermuda Triangle yang letaknya di antara perairan Florida, Amerika Syarikat – Puerto Rico, Mexico – dan kepulauan Bermuda (sila rujuk peta di bawah) di lautan Atlantik dan Segitiga Naga – Dragon’s Triangle (atau dikenali juga sebagai Laut Syaitan) yang letaknya diperairan Jepun iaitu di kepulauan Miyake, Lautan Pasifik, 100 km dari Tokyo. Dan segitiga ini berhampiran dengan satu lagi segitiga yang hebat sepertimana Segitiga Bermuda juga iaitu Segitiga Formosa yang berada di kepulauan Formosa, Taiwan. Dan bagi saya, Segitiga Formosa dan Segitiga Naga ini adalah seperti adik-beradik kerana ia amat hampir dan kejadian-kejadian aneh pun berlaku di sana sepertimana Segitiga Bermuda. Maka saya simpulkan bahawa ianya adalah kerajaan Iblis di sebelah timur , di samping Segitiga Bermuda yang mewakili kerajaan utama Iblis di sebelah barat.

Cuma dalam firasat saya. Kedua-duanya seperti sudah dirancang dan ada maksud yang tertentu.Seperti yang anda dapat dilihat dalam peta-peta di atas. yang sebelah barat itu adalah kerajaan yang mengawal sebelah barat Bumi manakala yang sebelah timur itu pula mengawal sebelah timur Bumi. kedua-duanya berada di garisan tengah Bumi dan satu di sebelah barat (Segitiga Bermuda) dan satu di sebelah timur (Segitiga Naga). Begitu strategik sekali pemilihan yang dibuat oleh mereka yang terlibat itu. isy7 .

. .Adanya satu kawasan yang diberi nama „Blue Hole‟. lalu mereka bina singgahsana kristal di tengah lautan.Kedua-dua tempat ini sangat popular dengan kehilangan kapal. Juga diakui adanya wap yang naik dari air kawasan tersebut. Maka timbul pula soalan.Ada yang mengatakan kerana medan magnet yang menarik ke dasar laut. Maka teori sekadar tinggal teori. mungkin mereka mahu mengkaji tentang tubuh badan manusia. tetapi andaian-andaian boleh dibuat kerana mungkin mereka perlukan tenaga manusia untuk bekerja dengan mereka. pesawat dan kehilangankehilangan misteri lain apabila melalui kawasan tersebut.Ada pula pendapat mengatakan mereka diculik oleh makhluk asing yang tinggal di situ.Ada yang mengatakan kapal-kapal tenggelam kerana adanya gas methana dan terjadinya proses Methane hydrate yang mengurangkan ketumpatan air.Terjadinya ribut dan ombak laut yang amat besar menenggelamkan kapal-kapal yang melaluinya. . tetapi ia masih diragui kerana Blue Hole tidak mampu untuk menyedut kapal-kapal besar. . Tetapi bukan kesemua yang melaluinya akan hilang. Mengapa kapal atau pesawat boleh ghaib dengan tiba-tiba di situ? Ini lah yang menimbulkan tanda-tanya ramai manusia dan pelbagai pendapat telah diutarakan.Dajjal telah bersepakat dengan kerajaan Iblis. . . Antaranya.Syaitan amat suka bermain-main di tempat antara cerah dan gelap. Tetapi pendapat yang terakhir itu ada banyak relevannya dari segi kerohanian kerana ada banyak sebab. yang boleh mewujudkan medan magnet. mungkin mereka mahu mengawal manusia yang mereka culik itu dan menjadikannya spy bagi mereka dan macam-macam andaian lagi boleh dibuat kerana penculikan itu ada logiknya berdasarkan kepada banyak faktor. mengapa mereka mahu menculik manusia? Maka di situ tidak pastilah apa tujuan mereka. di mana utara magnetik sama dengan utara geografik. dan mereka mahu meniru dan melawan istana Nabi Sulaiman dahulu. kerana tempat itu berada di garisan Agonik (Agonic line).Dan tidak kurang yang mengatakan mereka diculik oleh kerajaan jin dan iblis.Iblis dan jin telah banyak yang lari ke kawasan lautan dan dasar laut. . tetapi sejarah banyak membuktikan betapa terlalu banyak yang sudah menjadi korban dan akhirnya sepi tanpa berita (missing in action) di kawasan itu. .Ia juga merupakan tempat pertemuan arus sejuk dan arus panas. . sejuk dan panas. . .

Dan tidak lupa jin-jin juga suka makan asap. buah-buahan segar dan menghirup oksigen dan udara segar kerana kita ini terdiri dari 4 unsur iaitu air. “Itu adalah tempat duduk syaitan”. Beliau mengatakan. zarah-zarah mereka terdiri dari caj-caj elektrik. Maka tidak hairanlah apabila kita melihat sekarang ada manusia pun yang dapat berjalan atas air. . Air pasangannya api manakala tanah pasangannya angin. Secara terangnya kita hanya menghuni hanya 1/3 dari kawasan Bumi (walaupun kita tidak menghuni secara padat). Bukan sekadar misteri nusantara. . Semua tempat yg merupakan pertemuan dua laut. Seperti yg dimaksudkan oleh Nabi Muhammad saw. ketika beliau melarang seseorang untuk duduk di antara tempat yang panas dan yang teduh. tetapi Misteri Antarabangsa! Dan mungkin ia juga ada kaitan dengan misteri tenggelamnya benua Atlantis suatu masa dahulu. api. Tidak lain dan tidak bukan semua itu adalah dengan bantuan para jin. Apa kesukaan jin dan kesukaan manusia? Dan makhluk-makhluk halus yang terdiri dari unsur-unsur api. semuanya ada logiknya. Menunjukkan betapa mereka sudah tersangat maju dalam sains dan teknologi sehinggakan tempat tinggal mereka berada di mana-mana termasuk di atas air. Cuma yang mana paling tepat masih menjadi misteri.Dan begitu juga dengan teori-teori yang berkaitan dengan sains tadi.piramid yang berbentuk segitiga. adalah kawasan yang dipilih oleh Iblis dan pembantu2nya sebagai pusat pemerintahan kerajaan dan negaranya.s sebagai khalifah di muka bumi ini. Kerajaan-kerajaan jin di atas air Kita tinggal di atas Bumi yang merupakan 71% adalah permukaan air manakala hanya 28% daratan. yakni pertemuan antara aliran air panas dan sejuk. Seperti mana kita manusia yang sukakan minuman segar. Maka Segitiga Bermuda dan Segitiga Formosa adalah antara tempat pertemuan arus panas dan sejuk yang terbaik di dunia kerana ia terletak strategik di tengah garisan khatulistiwa Bumi. walaupun dia bukannya seorang Islam yang warak. tanah dan angin. amat suka kepada tempat pertemuan antara panas dan sejuk.konsep Trinity (3 dalam 1) di dalam agama kristian . .lambang syaitan dan kerajaan Israel yang berbentuk dua segitiga tonggang-terbalik dan gabungan segitiga-segitiga. Kesimpulan Misteri 2 segitiga syaitan ini menghubung-kaitkan pula kepada beberapa misteri segitiga lain termasuklah . kerana asap juga berasal dari unsur api. makanan yang hangat. Iblis dan jin pula telah Allah ciptakan beribu-ribu tahun terlebih dahulu dari Allah mencipta Nabi Adam a.

.lambang-lambang segitiga yang banyak terdapat di serata dunia . Dan hendaklah kita ingat. Segala komen adalah dialu-alukan untuk mengutarakan pendapat-pendapat anda. bicara tentang pengetahuan bersangkutan hal ini akan disinambungkan dari semasa ke semasa. InsyaAllah. bukan hanya manusia yang mempunyai kerajaan di dunia ini.. tetapi ada lagi makhluk lain yang berkerajaan termasuklah kerajaan jin dan iblis laknatullah. Wallahu a‟lam .misteri UFO dan sebagainya.segitiga-segitiga emas (kawasan dadah). .