You are on page 1of 1

COLUMN

Be good and tell it!


Tijdens mijn advieswerk over duurzaam ondernemen roep ik het zelf regelmatig: Be good and tell it! En dat is een spannende afweging. Vertel je te weinig dat weet men niet wat voor leuke en goede dingen je doet als maatschappelijk betrokken ondernemer. Vertel je te veel, dan ben je al gauw aan een opschepper. Ik neem t risico!

Proef op de som...
Met het risico dat het opschepperij lijkt, vertel ik jullie graag welke maatschappelijk betrokken klussen ik zelf wel eens uitvoer als ondernemer. En dan gaat het niet altijd om een nancile bijdrage leveren aan een maatschappelijk initiatief; ik ben geen sponsor. Persoonlijk vind ik het wl heel leuk en nuttig om af en toe een klus om niet te doen, gewoon omdat het om een leuke organisatie gaat, die wel wat social media tips kan gebruiken.

TEKST ADRIEKE DE KRAKER FOTOGRAFIE DEBEELDREDACTEUR.NL/MICHEL TER WOLBEEK ADRIEKE IS EIGENAAR VAN MVO FACTOR UIT HEEMSTEDE WILT U REAGEREN OP DEZE COLUMN? STUUR DAN EEN MAIL NAAR: ADRIEKE@MVOFACTOR.NL

Beursvloer

Bij de Beursvloer Haarlem ben ik met diverse organisaties in aanraking gekomen die ik met veel plezier een ochtendje social media les heb gegeven. Bijvoorbeeld aan het bestuur van de Voedselbank Haarlem, stichting Bedrijf & Samenleving, Goedmarkt, het medisch kinderdagverblijf Kleine Maatjes en binnenkort staat een afspraak met Mooizooi op stapel. Een leuke organisatie die industrieel restmateriaal beschikbaar stelt voor kunstenaars, knutselaars, scholen en andere genteresseerden. Een prachtig duurzaam initiatief en leuk om een handje te helpen met social media tips & tricks.

Met gesloten beurs


Het concept van de Beursvloer is dat alle afspraken met gesloten beurs gaan. Wat krijg ik dan voor deze gratis trainingen social media? Geen cent en toch heel veel. Het klinkt misschien afgezaagd, maar inderdaad: het geeft heel veel voldoening. Het is gewoon leuk om te doen. En ik heb een paar fantasische organisaties leren kennen. En zij mij. Organisaties die blij zijn met mijn adviezen en daar misschien wel eens over door vertellen, op een ouderwets verjaardagsfeestje, of op de nieuwe media. Dat is prima natuurlijk. Maar vooral leuk om te zien dat ze mijn social media adviezen in de praktijk brengen en daarmee meer bereik krijgen voor hun eigen maatschappelijke organisatie en goede werk!

Sponsorbijdrage of vrijwilligerswerk?
Ze weten ons ondernemers maar wat goed te vinden: maatschappelijke initiatieven in nancile nood. Het is natuurlijk heel belangrijk om die te ondersteunen, maar toch staat mijn sponsorbudget dit jaar op nul, ik kom er eerlijk voor uit. Veel liever draag ik bij met vrijwilligerswerk waar ik goed ik ben, waar ik een verschil kan maken n waar ik bevlogen over ben. Zo besteed ik elke week een dag (en stiekem wat meer) in de Dorcas Kringloopwinkel in Heemstede. Heerlijk handen uit de mouwen met verschillende andere vrijwilligers. En de opbrengst is geheel voor t goede doel, dat voelt dubbel goed.

Wat is uw verhaal als maatschappelijk bevlogen ondernemer?


Be good and tell it! Bent u ook een maatschappelijk bevlogen ondernemer? Vertel er dan over! Ik ben benieuwd naar uw verhaal en lees er graag over op adrieke@mvofactor.nl of op Facebook, Linkedin, Twitter of YouTube. Wie durft het aan?

BOLLENSTREEK INTOBUSINESS 61