HOGYAN TALÁLJ GYORSAN ÁLLÁST ?

A teendők listája

1. Előkészületek
1.1. A teendőket naponta végezd el. 1.2. Csináld meg mindig, és pipáld ki mindig, amivel végeztél. 1.3. Jegyezd meg, hogy mostantól napi 8 órában álláskereső vagy.

2. Lehetőségek keresése
2.1. Nézd át az interneten az álláslehetőségeket. 2.2. Nézd át az újságban az álláslehetőségeket. 2.3. Vizsgáld meg a cégeket, amik állást hirdetnek, pl. nézd meg a weboldalukat, ismerd meg őket.

3. Önéletrajz
3.1. Nézd meg az önéletrajzodat, és alakítsd át úgy, hogy olyan legyen, ahogyan azt leírtam: betűtípus, formázás, képek. 3.2. Írd meg a motivációs levelet, ha még nincs meg. 3.3. Ha megvan, hozz létre külön önéletrajzot minden fajta munkatípushoz, amit csak el akarsz vállalni. Képek, betűtípus, kísérő- (motivációs-) levél, stb. 3.4. Minden egyes cég számára hozz létre egy egyedi önéletrajzot, az alapján, amit megtudtál róluk.

5. akit választottak.4. hogy ha van ötletük.4. hogy neked mi kell ahhoz. hívd fel őket. Interjú 4. hogy nekik mi a problémájuk vele. Nézd meg. 4. 4.4. akit. és kérdezd meg tőlük: tudnak-e valamit arról. és ezt is várod tőlük. Visszakövetés 5. 6. és koncentrálj a cég érdekeire. Járj végig minden egyes helyet és üzletet. 5.1. Hagyj ott egy névjegykártyát. Itt ne azt nézd. keresd fel. mert ez segít neked az állástalálásban. Mondd el nekik. amit a cégről tudsz. .2. Faggass ki mindenkit. 6. Készülj fel az interjúra.3. 6. akinek kapcsolata van. A cégnek megfelelően alakítsd ki a megjelenésed. Ha ott is van állás.2. és tudd meg. hogy máshova. A helyes hozzáállás: „Mit tehetek a cégért?” 5. Nézz körül a környezetedben. Menj oda.2. hogy lehetnek brutálisan őszinték. 4. Ha tudod. Menj el az interjúra. és kérdezd meg őt magát is erről. hogy miért azt választották.1. hogy felvegyenek. Keress személyesen 6. hogy hogyan öltöznek az ott dolgozók. hanem azt. hogy milyen vállalkozások vannak. hogy náluk kellesz-e. vagy volt a múltban a céggel. Ha nem vettek fel. 6.3. úgyis szólnak. -nézz át mindent. később el tudjanak érni.1. hogy valakinek szüksége van egy olyan emberre mint te? Ne azt. hanem azt. és azt vedd mintának.3.

Írj fel az egyik szélére sorban mindent. hiszen ez egy reklám anyag. azt is.2. Vegyél elő egy tiszta lapot. hogy sok legyen. Vagy megírod kézzel.1. vagy egy láncfűrészed. megkérsz rá valakit. és írd fel sorban azokat a munkákat. amiket képes vagy elvégezni a szerszámaiddal és az eszközeiddel együtt. hanem azt. Keress munkát 7. amit képes vagy használni a munkád során. van egy autód. és ami a legtöbb embernek tetszik. Mindent. hogy mi az. Pont egy névjegykártya mérete. hogy hogyan csinálod. Ha jól főzöl. hogy milyen eszközeid vannak. Minden olyan eszközt.4. mondjuk 1000 db-ot értek. Ez egy 9x5 cm-es lapocska. 7. A hátulját sem hagyod üresen. vész esetén. Ha ki tudsz vágni egy fát. Felírod ezeket a névjegykártyádra.5. Ráírod a nevedet és a telefonszámodat. a lényeg az. Mindegy. A nagyon sok alatt. Nagyon sok. amit képes vagy jól elvégezni. amiket tudsz használni. hogy megszerelj valamit. 7. azzal kezdd el. azt is írd fel. látni fogod.7. amit csak jól tudsz csinálni. és amihez csak értesz. Ha jó vagy abban. . Nem kell hozzá semmi extra. és így tovább. amit csak képes vagy megcsinálni. írd fel. egy sima A4-es fehér papír is megteszi. A másik oldalára azt írd fel. Most fogj egy lapot. Pl. Egy szerszámot több feladathoz is használhatsz. Ha nincs nyomtatód. Egy ilyenből kijön 10 darab. 7. amiket a leghasznosabbnak találsz. Tervezel magadnak egy kártyát.3. 7. Minimum. hogy csinálja meg neked. Meg is kérdezhetsz erről másokat. Nem az iskoláidat. Kezdd el szétszórni. hogy milyen sok hasznos dolgot csinálhatnál másoknak. Amikor a lista kész. Ezután kiválasztod azokat a dolgokat a listádból.

Minden nap ismerj meg egy új embert. az internet is tele van chat szobákkal. képességed van. 9. költsd el a kereseted egy részét a további tanulásodra. elmondod azt.2. És persze neked is. De ettől még ne hagyd abba a cetlik szórását.6. miután letelt a 8 óra. A szabadidődben. Tudd meg. Barátokat keresel meg.1. akivel csak találkozol. 9. Építsd a kapcsolataidat.Osztogatod. Végezd úgy. akár többször is. vagy bármi más módon. hogy a lehető legjobban végezd el azt a munkát. Ez nem olyan nehéz. hogyan kell végezned a munkád. mindezekkel együtt több lesz a lehetőséged is. és a szabadidődben kezdd el végrehajtani. de szétosztod az összeset.3.3. Ha megvan az állásod. vagy postaládákba dobod be. Ha több tudásod. ha nagy helyen dolgozol. 8. 9. Nagyon figyelj arra.5. 8. Ha nem ilyen a munkahelyed. Ha a fenti lépéseket minden nap csinálod. előbb-utóbb munkába fogsz állni.2. Csinálj egy tervet arról. Ennyi idő alatt lesz elég időd ezeket megcsinálni. hogy milyen munkákat vállalsz. és érje meg nagyon a munkaadódnak. Az itt felsorolt dolgokat legalább napi 8 órában végezd. 9.4. 9. Munkába álltál 9. tanulj.1. és mindenkinek. A folytatás 8. 7. 8. *** . hogy hogyan fogod megvalósítani az életed nagy álmát.

hogy úgy érzik. De a túlélés nem abból áll. és boldogan élsz. hogy bárki képes lehet elérni az álmait. már csak a túlélésükért küzdenek. A túlélés az. A valóságban végig kell járnod az utat. Szóval : .Egyeseket annyi kudarc ért. De ez még nem változtat semmit sem azon a tényen. hogy azt érzed: „épp csak kibírom valahogy”.csak rajta ! ! ! *** . hogy meg valósítod az álmaidat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful