P. 1
soalan pk

soalan pk

|Views: 27|Likes:
Published by Luqman Hakeem
pk
pk

More info:

Published by: Luqman Hakeem on Apr 03, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/07/2014

pdf

text

original

SOALAN OBJEKTIF 1. Apakah matlamat kuiz kesihatan sekolah dilaksanakan ? A) B) C) D) Untuk memastikan murid sihat dan selamat.

Untuk memastikan murid tahu bagaimana mengelakkan diri dari sakit. Untuk memastikan murid sentiasa sihat untuk hadir ke sekolah. Untuk melahirkan warga sekolah dan persekitaran yang selamat kea rah mencapai wawasan Negara.

2. Berikut merupakan fungsi kuiz kesihatan sekolah dilaksanakan, kecuali :A) B) C) D) Memastikan murid faham mengenai cara penjagaan diri Menilai tahap kefahaman murid tentang cara penjagaan diri. Mengenalpasti murid yang paling pandai dalam aspek kesihatan diri. Memastikan guru menjalankan tugasan dengan menyediakan soalan.

3. Apakah kegunaan buku rekod kesihatan sekolah terhadap pihak kesihatan ? A) Memudahkan pihak kesihatan mengenalpasti tahap kesihatan murid dan melakukan pemeriksaan lanjut. B) Memudahkan pihak kesihatan menyimpan rekod kesihatan murid. C) Memudahkan doktor memberikan buku rekod kesihatan kepada guru kelas. D) Memudahkan jururawat memberikan suntikan kepada murid. 4. Siapakah individu yang bertanggungjawab terhadap rekod kesihatan murid ? A) B) C) D) Kaunselor Doktor Jururawat Guru penolong kanan hal ehwal murid

5. Berikut merupakan fungsi rekod kesihatan murid, kecuali ; A) Mencatatkan proses pertumbuhan dan perkembangan keseluruhan kesihatan murid. B) Mencatatkan tahap pencapaian akademik murid. C) Mencatatkan jenis darah murid. D) Mencatatkan nama penyakit yang dialami murid.

rekod disiplin. Dilupuskan melalui menanam rekod tersebut. Dilengkapi dengan alat pengesan kebakaran. kecuali . 9. 7. Rekod tidak aktif. Dilupuskan melalui membakar rekod tersebut. rekod pencapaian. 8. Berikut merupakan ciri – ciri tempat penyimpanan rekod yang sesuai. rekod tidak aktif. A) B) C) D) Suhu yang sesuai. Rekod aktif. Dilupuskan di dalam tong sampah kitar semula. Manakah satu antara berikut merupakan jenis – jenis rekod dalam konteks kesihatan ? A) B) C) D) Rekod aktif. Rekod tidak aktif. Bebas daripada serangga perosak. Mudah untuk diakses oleh pengawal sekolah. rekod kecemerlangan. Apakah yang harus dilakukan untuk rekod yang sudah tamat tempohnya ? A) B) C) D) Dilupuskan mengikut peraturan yang ditetapkan. Apakah semua ini ? .6.

(c) Berikan contoh – contoh langkah penjagaan rekod kesihatan murid yang selamat. (b) Terangkan peranan guru dalam melaksanakan kuiz kesihatan terhadap murid. (a) Apakah yang dimaksudkan dengan reten ? (b) Nyatakan jenis – jenis reten dan berikan contoh yang sesuai dalam konteks kesihatan. (c) Jelaskan keperluan murid melaksanakan kuiz kesihatan. Nyatakan objektif kuiz kesihatan sekolah dilaksanakan. 3. (b) Nyatakan punca – punca permasalahan utama dalam penyimpanan reokd kesihatan murid. (a) Senaraikan perkara – perkara yang disemak oleh pihak kesihatan berpandukan kepada rekod kesihatan murid. 4. (b) Nyatakan matlamat kuiz kesihatan sekolah dilaksanakan. 2.Soalan struktur 1. (d) Banding beza rekod aktif dan rekod tidak aktif dalam bentuk jadual. . (a) Jelaskan objektif kuiz kesihatan sekolah dilaksanakan dalam konteks murid. (a) Senaraikan fungsi – fungsi kuiz kesihatan sekolah dilaksanakan terhadap murid.

(e) Berdasarkan gambar diatas. . nyatakan apa yang perlu dilakukan oleh guru apabila seseorang murid akan bertukar sekolah.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->