Solidele platonice

Geometria sacră reprezintă forma pe care o creează un anumit tip de frecvenţă. Altfel spus, forma este un rezultat direct al frecvenţei. Materia întreagă există datorită faptului că energia acestei materii este menţinută într-o anumită stare, ca substanţă a vibraţiei. Toate tiparele Creaţiei tridimensionale, inclusiv forma umană, sunt constituite din legături energetice, care rezultă dintr-una din cele cinci forme simple sau dintr-o combinaţie a lor. Timp de secole, aceste cinci forme au constituit un subiect pentru cercetare si pentru dezbateri. Modelele fundamentale, care sunt, literalmente, codurile geometrice ale Creaţiei, sunt cunoscute astăzi, drept solidele platonice şi descriu, fizic, volumele cuprinse de aceste modele. Termenul “platonic” face referire la omul de stiinţă şi filozoful Platon şi la una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, Timaeus. În această lucrare, Platon, foloseşte ca instrument metaforă, pentru a descrie o cosmologie universală, bazată pe anumite tipare interconectate ale geometriei. Totuşi, se pare că aceste tipare au fost cunoscute cu mult înainte de Platon, după cum o arată vestigiile arheologice ale formelor rezultate din aceste tipare, care pot fi văzute în Muzeul din Cairo, din Egipt. În casetele de sticlă se află, executate cu fineţe, modele ce datează de 3.000 de ani, modele ale formelor despre care se vorbeşte în Timaeus. Şi mai vechi decât aceste forme sunt cele păstrate la Ashmolean Museum din Oxford, Anglia, despre care se estimează că au fost asamblate cu aproximativ 1000 de ani înainte de vremea lui Platon. Deşi nu sunt tot atât de fin lucrate ca formele egiptene, aceste modele reprezintă, într-un mod foarte evident, indicii despre cunoaşterea naturii fundamentale, geometrice, a “cărămizilor” Creaţiei. Un solid platonic poate fi definit drept suprafeţele ce conturează un volum foarte special, perfect închis. Toate dimensiunile ce definesc porţiuni ale acestui volum sunt egale, fiind, de asemenea, egale, valorile tuturor unghiurilor interioare ce definesc colţurile. Din punct de

egale. ca şi dimensiunile tuturor laturilor celulei. creând astfel o form care arată ca o gogoaşă. Un tor se formeazã atunci când rotiţi modelul Genezei în jurul axei sale centrale. Prima Formă În orice carte de matematicã veţi găsi că acest model are numărul minim de linii ce pot fi desenate pe o suprafaţă plană. care se numesc “harta celor şapte culori”. se poate considera că un astfel de solid constă dintr-o singură celulă elementară a formei. prin celule adiacente. În prezent. Toate unghiurile formate prin alipirea celulelor elementare sunt egale. Nici o altă formă din natură nu poate face aceasta sau ceva asemănător. până ce ajunge din nou în contact cu celula iniţială. cât şi spre exterior. Un tor. 12 muchii şi 8 colţuri. este o formã unică. se cunosc cinci solide platonice regulate. în sensul că aceasta se adună în el însuşi spre centrul său. 30 muchii şi 12 colţuri. Torul. 30 muchii şi 20 colţuri. sau se desface.vedere conceptual. atât spre interior. doar că deschizătura din mijloc este infinit de mică. Aproape orice carte de matematică prezintã torul şi menţionează această hartă a celor şapte culori. 12 muchii şi 6 colţuri. . 20 feţe. octaedru dodecaedru icosaedru 8 feţe. hexaedru (cub) 6 feţe. 6 muchii şi 4 colţuri. Arthur Young este cel care a descoperit că această formă se compune din şapte regiuni. pentru a defini forma în 3 dimensiuni numitã tor. care se repetă. Un tor este prima formă care apare din tiparul Genezei şi este o formă absolut unică printre toate celelalte care există. Acestea sunt: tetraedru 4 feţe. 12 feţe.

Vibraţia unui clopot de bună calitate va dispersa nivele de energie stocată care nu pot fi mişcate altfel şi crează un cerc sacru de sunet care se va reverbera în atmosferă pentru o perioadă lungă de timp. Fiecare metal corespunde unei planete şi produce o armonie diferită. Torul se află în jurul tuturorformelor de viaţă. Clopotul tibetan este folosit pentru armonizarea energiilor yin şi yang. argint. galaxii. Funcţionează pentru că vibraţiile sunetului sparg bucăţile de energie stocate. inima omului are şapte muşchi care formează un tor şi el pompează în şapte regiuni. Este perfect. întreaga cunoaştere se află în noi. zincul Mercur. care este situat în centru şi din care porneşte toată suprafaţa.iar . cuprul Venus. clopotul este făcut din şapte metale diferiteŞ cositor. unde şase cercuri se rotesc în jurul celui de-al şaptelea. aur. Clopotul tibetan din 7 metale Unele dintre cele mai puternice tehnici de purificare sunt acelea care folosesc vibraţia sunetului care poate penetra orice substanţă şi poate produce schimburi energetice extrem de rapid. Este exact ca în modelul Genezei. fără nici un defect. eliminarea energiilor dăunătoare şi mărirea nivelui de energie qi în zonele în care este folosit. Practica tradiţională de Crăciun a clopotelor care sună în biserică în momentul de dimineaţă al zilei este un exemplu de purificare a spaţiului la scară imensă. etc. stele. plumb. care se văd pe harta torului. De exemplu. fierul Marte. Este forma primordială a existenţei. plumbul Saturn. Forma de tor guvernează numeroase aspecte ale vieţii noastre. a tuturor atomilor şi a tuturor corpurilor cereşti: planete.Sunt şapte regiuni. care au toate aceeaşi mărime şi care acoperă complet suprafaţa tubului torului. zinc. cupru. cositorul reprezintă planeta Jupiter. Astel.ultima sursă de energie yin . argintul Luna . „La început a fost cuvântul”. Pentru a produce un sunet special.

Zazen Postura Stând aşezat în centrul unui zafu (pernă rotundă) cu picioarele încrucişate în lotus sau semi-lotus. vedeţi totul ! Respiratia . nu privesc la nimic – chiar dacă intuitiv. menţinute orizontale printro uşoară tensiune. Privirea cade la circa un metru în faţă. trebuie totuşi să apasaţi puternic solul cu genunchii. nasul pe verticala ombilicului. Barbia retrasă şi odată cu ea ceafa redresată. nu formează nici munte. spatele drept. Vârful limbii atinge cerul gurii. retraşi spre înapoi. în mod instantaneu. labele picioarelor presează coapsele într-o zonă conţinând puncte de acupuctură importante. Bazinul înclinat spre înainte până la nivelul celei de a cincea vertebre lombare.ultima sursă de energie yang. corespunzând ficatului. în contact prin vârfurile lor. Umerii coboară natural. abdomenul destins. Armonia de lungă durată eliberată de fiecare dată când sună clopotul determină energiile să devină. Ochii. lângă genunchi şi balansaţi cu spatele drept. mai uşoare. În pozitia lotus. această senzaşie datorându-se sunetelor ultrasonice. Sunetul clopotelor determină o pace profundă. activează energiile elementului dintr-un colţ anume. transformă energiile negative ăn energii pozitive. sunteţi ca un arc întins având drept săgeata mintea. de şapte sau opt ori. la stanga şi la dreapta. Apoi salutaţi (gasho). adică uniţi mâinile în faţă. vezicii biliare şi rinichilor. puneţi pumnii închişi (strângand degetul mare) pe coapse. împingeţi pământul cu genunchii şi cerul cu capul. şi doar încrucişati picioarele fără a pune laba piciorului pe coapsa celuilalt picior. coloana vertebrală bine cambrată. braţele îndoite rămânând orizontal. Nu mai rămâne decât să puneţi mâna stângă peste mâna dreaptă. reducând puţin câte puţin amplitudinea până ce gasiţi linia de echilibru. care se prezintă sub forma unor valuri interne ce acţionează ca un masaj asupra psihicului uman determinând relaxare şi o stare de bine. palmele spre cer. Odată aşezati. De fapt este îndreptată spre interior. lipite de abdomen degetele mari. nici vale. palmele împreunate la înalţimea umerilor. Dacă vă este imposibil să staţi astfel.Soarele . pe jumătate închişi. În ritualul Feng Shui clopotele de purificare au mai multe beneficii: sporesc energia din spaţiul în care trăim. Clopotul cu şapte metale are capacitatea de a atrage energia yang din cele zece direcţii spre el. Aurul şi argintul folosite împreună simbolizează armonia energiilor yin şi yang.

pătrundeţi natura lui Buddha. i-am mărit complexitatea. Circulaţia cerebrală este serios îmbunătăţită. deşi apăsarea cauzată de expiraţie coboară cu putere în abdomen. în timp ce sângele pătrunde în straturile profunde. înţelegeţi zenul adevărat. respiraţia şi atitudinea minţii voastre sunt în armonie. La fel. intens.Respiraţia joacă un rol primordial. dincolo de toată gândirea (hishiryo) adevarata puritate. el are şansa de a deveni un om nou prin întoarcerea la originea vieţii. formaţiunile mentale izvorate din inconştient să treacă precum norii pe cer – fără să va opuneţi lor. controlarea activităţii mentale. apar din nou şi se risipesc. La început este suflul. Dezvoltând tipul nostru de civilizaţie. ele se trezesc dintr-un fel de somnolenţă şi activitatea lor conferă o impresie de bunăstare. Practicarea suflului corect permite neutralizarea şocurilor nervoase. puternic şi natural. toate dualitatile. de seninatate. toate contradicţiile sunt depăşite. fără scop şi spirit de profit. înţelepciunea asociate ‘miezului intern’ al creierului. Cel care respiră corect trăieste mult. Practicând regulat zazen. Aerul este eliminat lent şi liniştit. Asezaţi în zazen lasaţi imaginile. provocând astfel un masaj benefic. Atitudinea minţii Respiraţia corectă nu se poate ivi decât dintr-o postură corecta . Maeştrii compară suflul zen cu mugetul vacii sau cu strigatul bebeluşului ce plânge de cum s-a născut. fără a pierde energie. Sunteţi receptivi. Popoarele aşa zis primitive şi-au păstrat creierul “profund” foarte activ. de calm. Fiinţa vie respiră. Dacă sunteţi concentraţi asupra unei expiraţii calme . stăpânirea instinctelor şi pasiunilor. intuiţia. Precum umbrele în faţa unei oglinzi. Gândiţi cu corpul în mod inconştient. inspiraţia va veni de la sine. Iată de ce zenul este o comoară nepreţuită pentru omul de azi. al organelor interne. atitudinea minţii decurge în mod natural dintr-o profundă concentrare asupra posturii fizice şi a respiraţiei. lungi şi profunde cu atenţia fixată asupra posturii. fără gând. foarte greu de înţeles. dar totuşi în plină veghe. Zenul este foarte simplu şi în acelaşi timp. fără să le prindeţi. Ea urmăreşte în primul rând să stabilească un ritm lent. gândurile. “creierul primitiv” în plină activitate. în pace. atenţi în cel mai înalt grad cu fiecare dintre celulelele corpului. Mai bine irigate. Sistemul nervos este destins. Respiraţia zen nu este comparabilă cu nici o alta. Se apasă asupra intestinelor. Numai aşezaţi. emanaţiile subconştientului trec. Ce este zen? . asemanatoare somnului profund. Şi ajungeţi la inconştientul profund. El poate accede la condiţia normală a corpului şi a minţii (care sunt una) prin înţelegerea existenţei de la rădăcinile ei. dacă postura. l-am ascuţit şi am pierdut forţa. cel puţin pentru cel care are ochi să vadă şi urechi să audă. noi am educat intelectul. Este o problemă de efort şi repetiţie – precum viaţa. Cortexul se odihneşte şi fluxul conştient al gândurilor este oprit.

Te închini. Maestrul Deshimaru o numea “Întoarcerea la condiţia normală. urmând învăţătura maeştrilor autentici ai transmisiei. nu este doctrină. fiind botezat cu numele Zian. Kodo Sawaki spunea: “Lasaţi zazenul să facă zazen!”.” Scrise pe o stâncă. bei din apa sfinţită prin anii 40 de prezenţa şi harul părintelui şi te aşezi la masa clădită aici pentru pelerinii osteniţi de drum. inconştient.înţelepciunea trezirii . Este practica posturii şi a respiraţiei corecte. El este dincolo de filozofii. Practicat cu regularitate. Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Mânăstirea Prislop este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care vin nu numai din Ardealul care-l iubeşte nespus de mult pe Părinte ci şi din cele mai îndepărtate colţuri din ţară. pentru viaţa veşnică. căci se va face în el izvor de apă curgătoare. Părintele Arsenie Boca. de lângă izvorul cel răcoros. automat. învelit în tăcerea padurii de fagi şi de brazi. în judeţul Hunedoara la data de 29 septebrie 1910. Părintele Arsenie Boca s-a născut în localitatea Vata de sus. Mintea noastră îngustă. Izvorul părintelui Arsenie Boca “Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai înseta în veci. de concepte. universală a corpului şi a minţii”. Zazenul se adresează deci tuturor. Peisajul este deosebit. de forme. Zenul nu este filozofie. şi poate şi de viaţă La izvor se ajunge de la Academia Sâmbăta urmând drumul forestier spre Viştişoara pe marginea pădurii. nu departe de mânăstire: izvorul părintelui Arsenie Boca. marele duhovnic al neamului românesc este cel care a rămas în conştiinţa foarte multor creştini ca un om cu viaţa sfântă. cuvintele Evangheliei te întâmpină de departe.Zenul este transmisia exactă a practicii zazen. egoistă şi complicată se deschide negreşit înţelepciunii celei mai înalte . Esenţa zenului nu se exprimă prin cuvinte. nu este psihologie. Este postura în care “trezitul” Shakyamuni a atins iluminarea acum 2600 de ani. sex sau inteligenţă. cu corpul şi mintea unificate. natural. .iar spiritul compasiunii universale creşte în noi. abandonând astfel orice idee sau spirit de căutare ori de profit personal. apa are propietăţi tămăduitoare şi liniştea sufletească răsplăteşte osteneala turistului. originară. fără deosebire de vârstă. el conduce la transformarea radicală a viziunii noastre asupra lumii şi aduce fericirea profundă în viaţa cotidiană. detaşat de complicaţiile minţii egoiste.

huna se traduce prin “secret”. capabili să realizeze vindecări miraculoase. Cine sunt kahuna? În hawaiiană. În anul 1942 este hitotonit preot şi stareţ al Mânăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. să influenţeze vremea. preotului. La data de 28 noiembrie 1989 trece în nefiinţă şi este înmormântat la Mânăstirea Prislop. Len de la Morrnah Simeona şi aplicată cu succes la Spitalul de Stat din Hawaii şi nu numai. kahuna reprezintă echivalentul meşterului în sistemul de bresle medieval. “expert”. iar kahuna prin “păstrator al secretului”. poartă denumirea de ho’oponopono. o organizaţie nonprofit menită să răspândească filozofia şi practicile psihologice ale vechilor kahuna. are impulsul de a o respinge imediat. metoda are la bază . Legendele abundă în descrierea puterilor acestor kahuna. “a corecta o eroare”. înainte ca acestea să se piardă. activitatea de stareş la Mânăstirea Prislop se încheie. care s-ar putea traduce prin “a îndrepta lucrurile”. la izvorul văii Sâmbăta terasează stânca şi în interiorul ei scobeşte o deschizătură cu intenţia de a realiza o chilie. în ciuda simplităţii ei. acesta devenind mânăstire de maici. Dacă vreţi. Metoda este extraordinar de simplă. În acest aşezământ Parintele Arsenie şi-a avut chilia şi atelierul de pictură din anul 1969 până în anul 1989. Orice meserie. În anul 1939 termină Academia de Arte Frumoase şi intră în obştea Mânăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. să meargă pe cărbuni încinşi. În anul 1943. Metoda tradiţională învăţată de dr. artă sau meştesug avea proprii săi kahuna. fascinată de complex şi maestră în a complica masiv şi inutil lucrurile. să-şi atragă prosperitatea etc. “magistru”. Termenul a devenit însă cunoscut ca echivalent al şamanului. În anul 1950. Ea a înfiinţat “Foundation of I”. Pe data de 3 mai 1940 este tuns în monahism şi primeşte numele de Arsenie. atât de simplă încât mintea noastră. vraciului. Morrnah Nalamaku Simeona s-a numărat printre ultimii kahuna veritabili din Hawaii. fiind numită oficial în 1983 de către autorităţi drept “o comoară vie a Hawaii-ului”.În anul 1929 se înscrie la Institutul Teologic Sibiu. În anul 1948 Mitropolitul Nicolae Balan îl aduce personal la Mânăstirea Prislop pe Ieromonahul Arsenie Boca. Pe de altă parte.

Ele încolţesc şi dau roade. pentru kahuna. Dacă ne confruntăm cu o problemă. este bine de ştiut că. într-o eroare de judecată. este util să ne amintim că ceilalţi sunt o oglindă pentru noi şi că agresivitatea respectivei persoane nu este decât proiecţia în exterior a propriei noastre agresivităţi refulate. În cuvintele lui Morrnah Simeona.Len. succesul sau eşecul nostru ori al celor din jurul nostru reflectă nivelul de conştiinţă la care am ajuns. “Te pot omorî. trupul este o casă pentru gânduri: cauza îmbolnăvirii rezidă în negativitatea unui gând. conştient că declaraţia să poate fi şocantă sau chiar revoltatoare pentru majoritatea oamenilor.” În viziunea unui kahuna. Şi nimeni nu îţi poate oferi informaţii mai relevante decât cele pe care le poţi obţine singur căutând în tine însuţi. circumstanţele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de conştiinţă. lumea este o reflectare a ceea ce se întamplă în interiorul nostru. Vindecarea ori schimbarea începe cu asumarea responsabilităţii. eşti creatorul a tot ceea ce experimentezi. Daca nivelul nostru de conştiinţă se modifică. cei crescuţi în spiritul respectului pentru “raţional” şi “ştiinţific”. trebuie să căutăm cauza în noi înşine. afirmă dr. declară cu umor dr. circumstanţele exterioare se schimbă rapid. care sunt destul de greu de acceptat de noi. dezechilibru sau boală pot fi corectate lucrând asupra ta. • Dacă şeful ne spune că nu suntem suficient de buni pentru postul pe care îl ocupăm. prosperitatea sau pauperitatea. al tuturor evenimentelor pe care le trăieşti”. asta-i tot. căci. Starea de sănătate sau de boală. Asemeni lui Buddha. iar gândurile asemeni unor seminţe. Trebuie să avem grijă ce gânduri plantăm în mintea noastră. nimeni altcineva. tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră reprezintă o consecinţă a gândurilor noastre. vechii kahuna considerau că noi creăm lumea prin gândurile noastre. Lumea este o reflectare a gândurilor noastre. atunci vorbele lui nu sunt decât o reflectare a ceea ce noi înşine gândim în sinea noastră despre noi. Len.principiile huna. • Dacă ne îmbolnăvim. iar nivelul de conştiinţă poate creşte semnificativ dacă ne asumăm responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în viaţa noastră. Nu este nevoie să cauţi răspunsuri sau ajutor în afara ta. Pentru kahuna. • Daca o persoană ne agresează. Ce înseamnă să ne asumăm 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se întâmplă în viaţa noastră? “Înseamnă să accepţi faptul că tu însuţi. Tot ceea ce suntem. nu în factorii exteriori. susţine Morrnah Simeona. pentru tot ce se întâmplă în jurul nostru. “Nu-i nimic în neregulă cu erorile de judecată”. inevitabil. . Vestea bună este că orice stres. mintea este asemeni unei grădini. vom culege ceea ce am semănat.

fie la învăţăturile lui Thoth).000 de ani. şi mult timp înainte de Nefilimi. Scrierile cuneiforme sunt mărturiile cele mai vechi de care dispunem. chiar dacă înţeleg că acesta nu poate fi decât adevãrul. de pe planetă.800 de ani vechime. Cum vă explicaţi că ei aveau cunoştinţe atât de vaste legate de natura care. Arhivele sumeriene sunt cele mai vechi înregistrări scrise. ar fi fost imposibil să fie cunoscute în acele vremuri? Să luăm spre exemplu cunoştinţele Dogonilor despre sistemele planetare privite din spaţiu. asupra aceea ce credem a fi adevãrul. Sumerienii.De când ne aflăm aici? Cea mai mare parte a oraşelor antice au fost descoperite în ultimii 130de ani. Noi suntem aici de aproximativ 200. dar descriu evenimente care au avut loc cu milioane de ani în urmă. Poveştile sunt atât de incredibile. dar au existat forme de civilizaţie pe Pământ mult timp înaintea acestui ciclu cunoscut de noi. În fiecare din noi există o componentă care păstrează memorate aceste informaţii. În mod uzual. deoarece suntem puternic ancoraţi în convingerile noastre actuale că ceea ce ştim despre trecut este corect. Scrierea Sumerului este numită cuneiformă. Pe parcursul săpăturilor arheologice s-au extras din adâncime mii de tăbliţe cilindrice din argilă. tocmai deoarece provin dintr-o sursă incontestabilă. Vechii sumerieni ne povestescdespre o istorie dificil de crezut. Aveau cunoştinţe vaste despre . aceasta constituie o parte din ceea ce suntem noi astăzi. Aceastaeste cea mai veche sursă de informaţii! Dacă informaţiile nu ar fi fost atât de incredibile. este că rasa umană este veche de aproximativ 200. cunoscute. deoarece considerăm că acestea se află în legătura temporală cea mai strânsă cu acesta. încât până şi specialiştilor le este dificil sã le accepte. manifestată cu 3. din punctul nostru de vedere istoric. Într-un fel. exceptând poate limbajul geometriei sacre care precede hieroglifica egipteană. fiind disociat de evenimentul propriu-zis. Aceştia erau mult mai avansaţi decât Nefilimii sau decât orice am cunoscut noi de atunci încoace. noi acordăm mai multă credibilitate celor mai vechi mărturii legate de un anumit eveniment istoric.000 de ani. Mulţi cunoscători ai scrierii cuneiforme pe măsură ce traduceau aceste lucrări. cea mai veche cultură cunoscută a lumii.000 de ani în urmã. ştiau exact cum arată sistemul nostru solar privit din spaţiu. schimbau viziunea noastrã asupra lumii. decât unui scrib care reproduce ulterior istorisirea. de mult timp am fi acceptat aceste fapte la adevărata lor valoare. majoritatea chiar foarte recent. dar şi ale sumerienilor. tot aşa precum cercetarea lui John Anthony West în legătură cu Sfinxul influenţeazã întreaga gândire modernă asupra istoriei umane. care conţin mărturia în detaliu a mii de ani de istorie a Sumerului şi a întregului Pământ. Acesta este trecutulplanetei noastre. atât de veche. Au dispãrut fără a lăsa nici o urmă. Chiar descriu amănunţit lucruri întâmplate cu peste 450. de 5.800 de ani înainte de Cristos. Ceea ce se cunoaşte în prezent (fie că ne raportăm la cunoaşterea ştiinţificã.

Înţelepţii îl pot regăsi peste tot şi mereu identic cu el însuşi. La fel ca în desenele Dogonilor descoperite pe pereţii peşterilor. Cele şapte principii hermetice pe care se bazează întreaga filozofie hermetică. pentru că noi cunoscând pe primele. o mare încercare de înţelegere pentru un istoric. desigur. apa de pe suprafaţa lor. urechile celor pregătiţi să înţeleagă doctrina au să se deschidă mari…”. . Kybalion ne învaţă: „ sub paşii Maestrului. LEGEA CORESPONDENŢEI – tot ceea ce compune Universul se regăseşte în toate componentele sale. ca să afli că la acest interval de timp Pãmântul îşi schimbă înclinarea în mişcarea sa de revoluţie. El este chiar izvorul întregii filozofii hermetice. Însă principiul rămâne pur cu tot lutul care îl acoperă şi îl împovărează. atunci vin buzele pentru a le umple de înţelepciune”. Aceste experienţe erau descrise cu 3. Universul este mental. profera odata în plus secretul Eternei Înţelepciuni care a răsunat într-o sută de secole.920 de ani. sunt: LEGEA MENTALISMULUI – totul este Spirit. Principiile adevărului sunt în număr de şapte. sumerienii reprezentau dimensiunile relative ale diverselor planete şi le descriau în detaliu– cum arată. a lui Hermes Trimegistul. dominăm secunda. mai ales dacă are înclinaţii ştiinţifice şi a învăţat că este nevoie de 2160 de ani de observaţie neîntreruptă a cerului nopţii. Aceasta este. Legile vieţii sunt mai importante decât materia vieţii. Acela care le cunoaşte şi le înţelege. posedă cheia magică care va deschide toate porţile Templului. ale cărei principii pure viciază cu cât se depărtează de sursă în mijlocul pasiunilor umane. sunt expuse cu cea mai amre simplitate. Legile KYBALION-ULUI Există pe deasupra tuturor o filozofie eternă universală. Legile supreme care prezidează la manifestarea lumilor şi a noastră. sub numeroase forme. sau „ când urechile elevului sunt gata să înţeleagă. ceea ce este sus este ca şi ceea ce este şi jos şi invers. De acest principiu neschimbabil se ocupă Kzbalin.toate planetele din cosmos.800 de ani înainte de Cristos. Sumerienii erau familiarizaţi cu fenomenul precesiei echinocţiale încă de la începuturile civilizaţiei lor. Vocea Stăpânului Stăpânilor. culoarea norilor -. ca şi cum s-ar deplasa efectiv printre ele în spaţiu. Ei ştiau că Pământul prezintă o înclinaţie cu 23° a axei faţă de planul orbitei sale în jurul Soarelui şi că execută un ciclu complet de rotaţie în aproximativ 25. primul faraon al Egiptului.

Ia de la Pământ ce este necesar şi nimic altceva. Deschide inima şi sufletul către Marele Spirit. LEGEA POLARITĂŢII – orice lucru are doi poli. 5. 6. ai grijă de El. 9. LEGEA RITMULUI – totul se scurge înăuntru sau în afară. unde este binele este şi răul. Bucură-te de călătoria vieţii. ritmul este constant. trezeşte-te şi culcă-te odată cu Soarele. totul se mişcă. Cod de etică amerindiană 1. oscilaţia la dreapta este asemănătoare cu oscilaţia la stânga. Pământul este Mama noastră. 4. 7. Urmează ritmul naturii. Mulţumeşte în permanenţă Marelui Spirit. Onorează toate relaţiile. orice Efect are Cauza sa. Fă tot ce trebuie pentru binele tuturor. totul vibrează.LEGEA VIBRAŢIEI – nimic nu stă. 8. Mandale de lumină . tratează orice fiinţă cu respect. 3. dar nu lăsa urme. LEGEA GENULUI – totul are principiile sale – masculin şi feminin. Spune adevărul şi numai de bine despre alţii. 2. 10. LEGEA CAUZEI ŞI EFECTULUI (KARMA) – orice Cauză are Efectul său. Toată viaţa este sacră. totul are două extreme.

Ele se regăsesc în întreaga creaţie. Gânditorul de la Hamangia . originea a tot ceea ce există este lumina albă pură. pentru a se manifesta în lumea vizibilă. din ea se revarsă gândurile creatiei pe raze de culorile curcubeului. forme.Mandalele de lumină sunt modele geometrice de rezonanţă care crează o punte între lumile văzute şi cele nevăzute. Ele sunt holograme. Pentru toate acestea. Limbajul acestor geometrii sacre îl constituie lumina. cosmosul are un limbaj propriu: numere. facă-se lumnină pe pământ.” Aceasta înseamnă că. în forma spiralei. iar lumina constituie informaţie. culori şi sunete. din care totul s-a născut. Mandalele de lumină constituie limbajul supremei inteligenţe. de o extraordinară frumuseţe şi armonie. În marea invocaţie dăruită de marii maeştrii ai lumii se spune: “Din izvorul de lumină al gândului divin pogoară-se lumina în gândul omului. fiecare cu frecvenţa sa unică în rezonanţă cu toate. până la cel mai mic atom.

n. Gânditorul ar trebui să fie unul dintre simbolurile care să fie trimise în spaţiu pentru o eventuală întâlnire cu o civilizaţie extraterestră. templelor. să fie unul dintre cele 10 artefacte ale culturii pământene care ar trebui să ne reprezinte planeta. el făcând excepţie epocii căreia aparţine prin grija cu care a fost lucrat şi prin multitudinea de simboluri pe care le transmite. de către o comisie internaţională. Ea a fost descoperită în urmă cu 49 de ani de un colectiv de arheologi.simbolizând fiinţa noastră spirituală. Ele se regăsesc pe pereţii. sau.limbajul cosmosului. cu o atitudine aparent relaxată şi chiar visătoare. în prima jumătate a mileniului III î.e. o “mini-piramidă a lui Keops”. în special cele de vindecare. se pare. Ele ne aduc liniştea interioară. Micuţa reprezentare a unui barbat care stă pe scaun scund cu capul între mâini. Respectiv. Palatul celest . cuprins de gânduri. Practic. mergând până la capăt pe firul acestei idei.). nu a facut decât să alimenteze şi mai mult discuţiile privind simbolistica statuetei “de la Hamangia”. statueta “de la Hamangia” a fost desemnată. “Gânditorului” i-au fost dedicate carţi.Statueta cunoscutăazi ca “Gânditorul de la Hamangia” aparţine unei populaţii din Dobrogea de acum aproape 8. Forma superioară a corpului bărbatului pare concepută după aceeaşi “regulă” (concepţie.simbolizând centrul fiinţei noastre.armonie pentru corp. Ca vechime. Structura de bază a unei mandale dezvăluie: • • • Lotusul central . pardoselile şi ferestrele bisericilor. Un ochi atent le va descoperi în diversele forme din natură. minte şi spirit. În anul 2000. Perechea sa. palatelor. Mandala este un desen în formă de cerc. reprezentarea unei femei care stă în fund. Mandale de lumină Mandalele de lumină ne oferă . . elementele superioare ale trupului “Gânditorului” reprezintă o mini-piramidă. cunoscută în culturile străvechi şi utilizată pentru puterile sale.pentru care egiptologii folosesc sintagma “geometrie sacră”.prin energia lor . a devenit repede un subiect de discuţii. Acestea reprezintă geometria sacră . Porţile .000 de ani. se pare. Cu ajutorul lor ajungem în propriul nostru centru.prin care parcurgem Palatul celest spre centrul fiinţei noastre. viziune) după care a fost proeictată şi Piramida lui Keops . “Gânditorul” precede Piramida lui Keops (a cărei construcţie a început.

unde învăţătorii vorbesc despre experienţe deosebit de pozitive. se desfăşoară astfel: 1. şi corpurile tridimensionale. alcătuiesc. Astfel pot fi dizolvate blocaje ale corpului eteric. Noi înşine fiind purtători ai codului cosmic (noi suntem microcosmos în macrocosmos). cu efecte benefice asupra corpului nostru fizic. 89. Mandalele constituie puntea de legătură între planurile dimensionale superioare. spre a sugera caracterul trecător al aspectelor lumii materiale. Mandalele ne ajută să ne regăsim adevăratul sine.În unele culturi s-a păstrat până în prezent tradiţia desenării mandalelor în nisip. Austria. reprezentând în realitate codul cosmic pentru planeta noastră. Rusia grupuri care se întâlnesc cu regularitate şi desenează şi discută împreună despre experienţele şi trăirile lor. limbajul Luminii. aparent simplă. prin formele lor geometrice. cunoscut şi ca Leonardo din Pisa. Mandalele calculate de mine se bazează pe matematica şirului lui Fibonacci. de substanţă rafinată. Pământ. 34. 8. a descoperit că tot ceea ce este viaţă pe această planetă evoluează după o secvenţă prestabilită. O altă metodă de a lucra cu mandalele constă în a le calcula şi desena singuri. s-au format în multe locuri din Germania. permiţând din nou curgerea nestingherită a energiei vitale. Este o activitate meditativă şi relaxantă însă. Elveţia. Energiile lor armonizează corpurile noastre energetice. 21. mandalele activează acest cod spiritual în ADN-ul nostru. Italia. iar puterea lor de concentrare creşte. 55. 13. copiii fiind mult mai liniştiţi. funcţionând ca transmiţători de informaţie. mai important. Creierul recunoaşte vibraţia culorilor şi activează conexiunile de lumină care învăluie cromozomii. Această secvenţă. şi se bazează pe Numărul de Aur. . în creier se creează interconexiuni ale celor două emisfere şi omul îşi percepe propriul său centru. Între timp. Mandalele de lumină. 3. matematician italian din secolul al XIII-lea. Folosirea mandalelor este relativ simplă. în formă de spirală. Desenarea mandalelor a fost introdusă şi în unele şcoli. Prin simpla privire a structurilor cristaline colorate. 1. contribuie la dezvoltarea creativităţii şi a percepţiei conştiente. urmând a fi spălate de ape. bazate pe codul lui Fibonacci. 144 etc. 2. Leonardo Fibonacci. care constituie moştenirea noastră ancestrală. 5.

de meditaţie. Doresc să menţionez că tot mai mulţi medici şi practicanţi ai medicinii alternative sunt intersaţi de lucrul cu mandalele de lumină şi le folosesc în practica lor terapeutică. În încheiere. care are ca scop legarea punctelor între ele. în fundal. Fiecare mandală constituie expresia sufletului nostru şi nu ar trebui interpretată niciodată de altcineva. încă o atenţionare: dacă se desenează în mod repetat aceeaşi mandală (este permisă copierea acestora pentru uz propriu). liniştii şi armoniei în interiorul fiinţei noastre. sau ascultând o muzică relaxantă. permiţând astfel răspândirea păcii. De aceea este recomandabil să se lucreze cu atenţie şi deplină responsabilitate cu vibraţiile de înaltă frecvenţă ale acestor mandale. Vă dorim multă bucurie şi relaxare! . Nu sunt necesare cunoştinţe de desen sau pictură. formând astfel o matrice. Ajunge să vă deschideţi energiilor subtile şi să desenaţi în linişte. Problemele şi blocajele se dizolvă aproape de la sine. Doar acela care desenează mandala poate înţelege ce informaţii doreşte să aducă sufletul în conştiinţă. suflet şi spirit. puteţi descoperi mereu modele noi. Ea îşi schimbă mereu formele şi culorile. Creaţia este atotcuprinzătoare şi mereu vie. Desenul este o plăcere şi o relaxare pentru corp.Desenarea mandalelor este o metodă simplă. Fiecare poate da frâu liber creativităţii proprii. În timpul lucrului cu mandalele se pot declanşa procese de vindecare care pot avea efecte neplăcute în corp.

. Sărurile minerale Schuessler sunt aşa numitele "unelte ale corpului". Wilhelm Heinrich Schuessler (1821 . folosit de fapt. având un mare succes. terapeuţi. Elveţia. Schuessler În urma studiilor medicinale absolvite la Paris. În 1874 a publicat lucrarea "Eine abgekuerzte Therapie.. Ele pot vindeca majoritatea bolilor vindecabile. Cartea se vinde şi astăzi. Schuessler îşi concentrează toată munca doar asupra sărurilor minerale. tot mai mulţi medici. ele se administrează numai în doze homeopate. direct în celule. Sărurile minerale nu sunt un medicament. Samu Hahnemann. din lipsa sărurilor necesare. deoarece ajung prin mucoasa gurii. medicul din Oldenburg. însă îi lipsesc "uneltele" . diluate şi potenţate în D6 sau D12. în Europa de Vest. Aceste săruri se pot combina cu orice alte medicamente sau remedii. Sărurile Schuessler au fost considerare principala medicaţie în anii 1890 şi în timpul războaielor mondiale. Câteva cuvinte despre Dr. dr. în timp ce în homeopatie se folosesc o sumedenie de produse diferite. ci un remediu homeopat. Dr. homeopaţi. şi oameni de rând folosesc şi redescoperă această metodă de vindecare homeopată şi naturală. Rezultatele sunt bine cunoscute şi pot fi obţinute uşor chiar şi de către oamenii fără studii specializate în domeniul biochimiei sau al medicinei.. cu care vindecă nenumăraţi oameni. Ele nu împiedică nici un fel de tratament medicamentos sau naturist. acest sistem de vindecare cunoscut şi utilizat de mult timp în Germania. corpul nu le poate . din nordul Germaniei. ajungând la a 25-a ediţie. denumite astfel de Fondatorul Biochimiei. În decursul studiilor personale în domeniul chimiei şi al celulelor . chiar îl susţine. Din 1872 Dr.1898) În ziua de astăzi. Giessen şi Praga. Voi încerca să vă prezint într-un mod cât mai simplu şi pe înţelesul tuturor. Mult timp a folosit medicina homeopată şi a fost un susţinător înflăcărat a învăţăturilor şi a terapiei homeopate ale Dr. Franţa. sărurile nu lipsea din casa oamenilor. şi în America.Sărurile minerale-tisulare Schuessler sau "Sărurile Vieţii". fondatorul Homeopatiei. Schuessler a lucrat ca medic practician în oraşul său natal Oldenburg. mineralele şi celelalte substanţe nutritive din mâncarea pe care o consumaţi. prin intermediul căruia a fost popularizată metoda Schuessler şi astfel a ajuns în multe cămine. dimpotrivă.. dr. Imaginaţi-vă corpul vostru care doreşte să asimileze vitaminele. begruendet auf Histologie und CellularPathologie". în mâinile oamenilor de rând.. Schuessler a descoperit puterea deosebită de vindecare a sărurilor minerale. În anul 1885 s-a fondat primul "club" al Biochimiei. în vremurile acelea. el a reuşit performanţa unui sistem de vindecare cu doar douăsprezece săruri diferite.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful