P. 1
Minit Mesyuarat Kedua Sksu

Minit Mesyuarat Kedua Sksu

|Views: 1|Likes:
Published by amizonskit

More info:

Published by: amizonskit on Apr 03, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/03/2013

pdf

text

original

SEKOLAH KEBANGSAAN SERI UTAMA 45300 SUNGAI BESAR, SELANGOR PANITIA BAHASA MELAYU Tajuk : Minit Mesyuarat Panitia

Bahasa Melayu Kali Kedua
BBB 6029 www.skseriutama.blogspot.com 03-32242278

Tahun 2013 Tarikh Hari Masa Tempat Kehadiran 1. Puan Hajah Asiah binti Atan 2. Puan Faridah binti Pilus 3. Puan Faridah binti Yusop 4. Encik Suhaimi bin Sabran 5. Tuan Haji Isnaini bin Sanusi 6. Tuan Haji Daud bin Dasuki 7. Encik Zaki bin Wahudin 8. Encik Yazid bin Yahya 9. Puan Azizah binti Muzaini 10. Tuan Haji Sanip bin Haji Ishak 11. Encik Mohd Rafi bin Mohd Amin 12. Puan Jamaiah binti Abd. Manaf - Guru Besar - GPK Pentadbiran - Ketua Panitia : 6 Mac 2013 : Rabu : 03:00 petang : Bilik Mesyuarat, Sekolah Kebangsaan Seri Utama

1

1. Perkara Berbangkit.1 Tiada 4.3 Panitia juga mengalu-alukan kehadiran Guru Cemerlang Bahasa Melayu. 1.1 Puan Roziah Abdul Rahman membentang minit mesyuarat panitia kali pertama yang bertarikh 27. 3. Membentangkan minit mesyuarat yang lalu. Perkara-perkara baharu. Puan Kaderiah binti Matta Tidak Hadir 1. 4. pengalaman untuk meningkatkan prestasi murid dalam mata pelajaran Bahasa Melayu. Encik Kalam bin Salam (bersebab) Agenda mesyuarat 1.1 Mesyuarat dimulakan dengan bacaan Umul Kitab dan dapat memanjatkan kesyukuran kepada Ilahi kerana bermesyuarat pada hari ini.12.Rahman 14. guru-guru dapat berkongsi ilmu.2 Mengucapkan terima kasih kepada Tuan Guru Besar dan Puan Hajah Faridah kerana turut sama bermesyuarat.1 Taklimat Pengerusi Panitia 2 . Puan Hayati binti Nasir (bersebab) 2. 2. 2. Puan Roziah binti A. Encik Suhaimi Sabran bertugas di Sekolah Kebangsaan Seri Utama.13.2 Tuan Haji Sanip Ishak mencadangkan minit mesyuarat guru kali pertama disahkan dan disokong oleh Encik Yazid Yahya. 2. 3. Berharap dengan adanya beliau.2012. Ucapan alu-aluan Pengerusi 1.

Tindakan : Makluman 4. Tindakan : Makluman 4. Tindakan : Panitia 3 .4 Semua barang itu diletakkan dibilik guru dan guru boleh mengambilnya jika diperlukan.1.2 Tujuan penyemakan itu bukanlah untuk mencari kesalahan guru tetapi sebagai penambahbaikan dan memenuhi kehendak prosedur ketika membina soalan.1. mestilah mencatat nama dalam buku Rekod Bahan Digital yang telah disediakan dan disimpan di Bilik Guru.1.1.60 diberi kepada pemulihan di bawah seliaan Puan Hayati Nasir.5 Pada tahun ini panitia menerima 4 set CD tersebut.20 dan baki wang iaitu RM422.20 untuk tahun 2013 panitia telah membeli barangbarang keperluan untuk pengajaran dan pembelajaran guru sebanyak RM922.1 Memaklumkan bahawa pada minggu hadapan Ujian Bulanan kali Pertama akan diadakan dan meminta guru yang membina soalan menghantar soalan kepada pengerusi atau setiausaha untuk disemak dan ditandatangani. Guru mesti mencatat nama dalam buku Rekod Penggunaan Alatan yang telah disediakan. Tindakan : Makluman 4.1. Tindakan : Semua guru 4.4.3 Panitia Bahasa Melayu telah diberi peruntukan sebanyak RM1411.

1 Encik Suhaimi Sabran memberitahu beliau telah menghadiri mesyuarat Program Ko Akademik Daerah Sabak Bernam yang akan diadakan pada bulan Mei.Rahman 2. Pemenang akan dipilih sebagai wakil sekolah ke peringkat daerah. bahasa berirama dan pantun kepada guru.2013 iaitu pada hari Rabu semasa kegiatan ko-kurikulum.3 Beliau turut menerangkan syarat-syarat pertandingan cerita.1 Pertandingan Cerita Tahap 1 1. 5. Hal-hal lain.4. Tindakan : Makluman 5. Puan Hayati binti Nasir 2. Tindakan : Makluman 5.4 Mesyuarat juga bersetuju sebulat suara melantik guru untuk melatih murid-murid yang akan menjadi wakil ke peringkat daerah. Pertandingan akan diadakan pada 3. Tindakan : Makluman 5.2 Beliau mencadangkan agar bulan April dipilih sebagai Bulan Bahasa.4. Encik Zaki bin Wahudin 4 . pidato. Puan Nor Azah binti Abdul Hamid 3. Pihak sekolah akan menghantar wakil dalam pertandingan Cerita Tahap 1dan 2. Pidato. Pantun dan Bahasa Berirama.4. Antara pengisian Bulan Bahasa ialah mengadakan pertandingan Cerita dan Pidato peringkat sekolah. 5. Puan Roziah binti A.2 Pertandingan Cerita Tahap 2 1. Encik Abdul Razak bin Babok 5. Encik Yazid binYahya 3.5.

Tuan Haji Isnaini bin Sanusi Tindakan : Makluman 5.4.5.7 Mesyuarat diakhiri dengan bacaan Tasbih Kifarah dan Surah AlAsr.5 Pertandingan Pantun 1.4 Pertandingan Bahasa Berirama 1. Encik Suhaimi Sabran 2. Puan Jamaiah bin Abd Manaf 3. Tuan Haji Daud bin Basuki 2.3 Pertandingan Pidato 1. Tuan Haji Sanip bin Ishak 3. Puan Faridah bin Yusop 5.6 Puan Hajah Faridah Pilus mengharapkan semua guru memberikan kerjasama dalam semua aktiviti yang diadakan oleh panitia dan mengharapkan prestasi Bahasa Melayu akan terus meningkat.4.5 Puan Faridah Yusop maklumkan Buletin Lembar Bahasa yang diusahakan oleh Encik Suhaimi Sabran akan dimampat plastik (laminate) terlebih dahulu oleh Pengerusi. Tindakan : Makluman 5. Tindakan : Makluman 5. Puan Azizah bin Muzaini 2.4. Setiausaha sebelum diberikan kepada guru kelas untuk ditampal pada papan kenyataan. Encik Mohd Rafi bin Mohd Amin 5. 5 .

05 petang. ……………………………… (Puan Azizah binti Muzaini) Setiausaha Panitia Bahasa Melayu Sekolah Kebangsaan Seri Utama Disahkan oleh: ……………………………….. Disediakan oleh..Mesyuarat ditangguhkan pada jam 6. (Puan Hajah Asiah binti Atan) Guru Besar Sekolah Kebangsaan Seri Utama 6 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->