P. 1
De Krant Van Gouda, 4 April 2013

De Krant Van Gouda, 4 April 2013

|Views: 716|Likes:
Published by goudamediagroep
De Krant Van Gouda, 4 April 2013
De Krant Van Gouda, 4 April 2013

More info:

Published by: goudamediagroep on Apr 04, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/27/2014

pdf

text

original

VERSCH IJ NT GRATIS WEKELIJ KS OP DON DERDAG/ VRIJ DAG H UIS A AN H UIS | 69.

000 EXEMPLAREN

Jaargang 9 - nummer 14 - 4 april 2013

WEKELIJ KS N I EUWS UIT GOUDA, WADDI NXVEEN, BODEGRAVEN-REEUWIJ K EN OMSTREKEN

03
Nieuwe bezuinigingen

05
‘Geen schade natuur na vorstperiode’ Zie pagina 10 en 11

33
Zichtbare schakels

KANAAL

GoudaTV & GoudaFM

De Krant van Mozaïek

d Kunstpuntgou

a

Het podium op
8x
Start wo 10 april, 19.30-21.30 uur

!

Oranjenacht met 2Unlimited

Sport2000
Zie pagina 28

Getuigen brandstichtingen
De recherche in Gouda zoekt getuigen van een serie brandstichtingen in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart. Voor de brandstichtingen is inmiddels één verdachte aangehouden, de recherche doet nog onderzoek naar een tweede verdachte.

Muziektheater Faust! (14-18 jaar)
www.kunstpuntgouda.nl
2Unlimited (foto William Rutten). Tijdens Oranjenacht op maandag 29 april, zullen traditiegetrouw artiesten van Nederlandse bodem het podium op de Goudse Markt betreden. De Oranjenacht beleeft haar vijftiende editie en wordt georganiseerd door Eetcafé De Tapperij en Organisatieburo Grand Canyon. Alle artiesten van Oranjenacht zijn nu bekend. Dit jaar is er onder andere de Goudse band Repherence, komt de huisband Vangrail en als klapper is 2Unlimited te gast.

Al jarenlang was er de vraag van Goudse bands om te mogen optreden op de Oranjenacht. De organisatie wil hier structureel ruimte voor maken in het programma. Samen met So What schreven ze ‘Jacht op Oranjenacht’ uit. Na twee avonden met presentaties in So What, koos de jury voor ‘Repherence’ als winnaar. Zij mogen dus de Oranjenacht openen. Verder komt de huisband van DWDD: De Kik. De eigen-

wijze beatgroep die sterk geïnspireerd is door de sound van de jaren zestig is bekend van DWDD en de zomerhit ‘Simone’. Remko van der Hammen geeft aan hier erg blij mee te zijn: “Zoals de laatste jaren, staat ook nu weer de band Vangrail op het programma. Zij zijn en blijven de huisband van Oranjenacht in Gouda en als het aan ons ligt, ook de komende vijftien jaar.” De grote klapper is de meest succesvolle Nederlands-Belgische popband van de jaren ‘90: 2Unlimited. Gedurende de eerste helft van de jaren ‘90 behaalden Anita Doth en Ray Slijngaard wereldhit na wereldhit. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan twintig miljoen platen. De organisatie is trots op het programma van dit jaar: “Het wordt steeds moeilijker om artiesten te brengen die we niet eerder hebben gehad.” Zie voor meer info en het programma www.oranjenacht.nl.

Omstreeks 01.00 uur zondagmorgen kwamen bij de hulpdiensten meerdere meldingen van brandjes binnen. Zo stonden op de Binnenkade een stapel folders in brand, op de Jan Luykenstraat een container en ging op de Hieronymus van Alphenstraat een schuurtje in vlammen op. Ondanks een zoektocht in de omgeving werd daar toen geen verdachte aangetroffen.
Fietsen

‘Doe een museum’

Omstreeks 05.00 uur volgde een tweede serie brandjes. Op de Marathonlaan en de Eendrachtsweg werden fietsen in brand gestoken, op de Johannes Poststraat een bromfiets en op de Voorwillenseweg werd een aantal folders die uit een brievenbus van een woning staken, in brand gestoken. Bij de branden raakte niemand gewond. Op weg naar de branden zagen toegesnelde agenten in de omgeving twee jongens wegrennen. Eentje wist te ontkomen, de tweede rende een doodlopende straat in. De identiteit van de tweede verdachte is inmiddels bekend. Ondanks de aanhouding van een verdachte, is de recherche zeer dringend op zoek naar mensen die informatie hebben over de brandstichtingen. Mensen met relevante informatie kunnen zich melden via nummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

KOO P!
INKOOP VERKOOP TERUGKOOP

USED PRODUCTS

Tijdens het Museumweekend op 6 en 7 april is het thema ‘Doe een museum’. Museum Gouda organiseert op 6 april een fotoshoot in Het Ruim. Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers gratis op de foto met een historisch figuur. Ook is het die dag mogelijk een culturele blind date te boeken. Een gids in het museum koppelt twee onbekenden aan elkaar voor een gezamenlijk bezoek aan een tentoonstelling in het museum, een bezoek aan de Goudse Glazen en een lunch of tea for two. Deze date is te reserveren via rondleidingen@ museumgouda.nl. De entree voor het museum op 6 en 7 april is één euro.

Bezorger gezocht!
Bodegraven
Trompstraat Laan van Turkenburg e.o.
Meld je aan via bezorging@dekrantvangouda.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Advertorial

2

GOUDSE GALERIES

Verbouwings aanbiedingen bij Hans den Hollander Prints

Preview ART 2013 Collectie bij Galerie Honingen op 13 en 14 april

Van 20 tot en met 28 april neemt Galerie Honingen deel aan ART 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht, een inspirerende beurs voor oude en hedendaagse kunst, antiek en design. De beurs biedt een hoogwaardig aanbod van 80 geselecteerde kunst- en antiekhandels. Op 13 en 14 april organiseert Galerie Honingen een preview van de te presenteren beurscollectie met veel nieuwe kunstwerken van haar realisten. De galerie neemt op deze dagen tevens deel aan Gouda Kunstmoment en is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Openingstijden april: 4 tot en met 12 april van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Pak uw kans en koop voor een leuke prijs originele grafiek, etsen, litho’s en houtsneden van: Corneille, Alexander Calder, Marc Chagall, Joan Miró, Kees van Dongen, Peter Dumas, J.B. Jongkind, Jan Montyn, Michel van Overbeeke, Jacqueline de Jong, Jörg Remé, Aat Verhoog, Bram van Velde, Willem de Zwart en vele anderen. Kortingen tot wel 50 procent. Zie alle aanbiedingen in de galerie.

Hans den Hollander Prints Lage Gouwe 24, Gouda, www.prentkunst.nl Openingstijden: Donderdag tot en met zaterdag 13.00 tot 17.00 uur. Ook geopend tijdens Kunstmoment op 13 en 14 april.

13 en 14 april van 11.00 tot 17.00 uur. 20 tot en met 28 april, deelname ART 2013 Utrecht, galerie gesloten. Galerie Honingen Hoge Gouwe 127, Gouda 0182 – 55 13 66 www.honingen.com

Kunstuitleen Gouda met letters en cijfers van Klaas Gubbels
aanwezig in de kunstuileen om voor te lezen uit letters en cijfers en het boekje voor liefhebbers te signeren. Bovendien presenteren de kunstenaars een speciaal voor de tentoonstelling gemaakte ets. Belangstellenden zijn van harte welkom!

KUNSTMOMENT
G O U D A

Bijna iedere Nederlander (her)kent het werk van kunstschilder, graficus en beeldhouwer Klaas Gubbels. De koffiepot is zijn kenmerkend stijlmiddel. Samen met schrijver en documentairemaker Cherry Duyns maakte Gubbels het boekje Letters en cijfers. Tijdens Kunstmoment, op zondag 14 april zijn beide heren vanaf 14.00 uur

Kunstuitleen Gouda Regio Blekerssingel 40. woensdag 13.00 tot 17.00 uur, donderdag 13.00 tot 19.00 uur, vrijdag 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 15.00 uur. Voor meer en andere informatie kijk op www.kunstuitleengouda.nl.

ZATERDAG 13 APRIL ZONDAG 14 APRIL 11.00 - 17.00 UUR

www.kunstmomentgouda.nl

‘Lente-expositie’ bij Galerie Montulet! Expositie ‘Eva en andere vrouwen’ in Galerie De Hollandsche Maagd

Er is tot en met 28 april tijdens de lente-expositie heel veel nieuw en kleurrijk werk te zien van zowel vaste als nieuwe exposanten bij Galerie Montulet. Tijdens Kunstmoment is de galerie al open vanaf 11.00 uur en signeert Dick Jonker zijn historische roman ‘De drie gezusters’ in de galerie. Ook informeren wij u graag over ons nieuw te bouwen ‘Glaspaleis’.

Galerie Montulet Hoge Gouwe 115, 2801 LD Gouda Open: di. tot en met zo. van 12.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden ook op afspraak. www.galeriemontulet.nl info@galeriemontulet.nl 0182-38239 06-28523672

Expositie tot en met 27 april met de vrouw als onderwerp met Marloes Wijtsma, Geeske Harting, Anita Gaasbeek, Leentje Linders, Karel Gomes en Lothar Vigelandzoon. Marloes Wijtsma onderzocht hoe vrouwen afgebeeld werden in de kunst en tekent zelf vrouwen met tere lijnen op grote doeken omringt met bloemen en vogels. Leentje Linders, bekend door haar virtuoze etsen over luchtvaart, exposeert nu etsen met portretten van de eerste vrouwelijke vliegeniers. Geeske Harting schildert in olieverf vrouwen in vaak ongewone situaties. Van een dame met sorbet en één wolkje tot een vrouw op slofjes wiens huiskat duidelijk de

baas is. Karel Gomes en Lothar Vigelandzoon presenteren bronzen vrouwen-beelden en Anita Gaasbeek modelschetsen. De Hollandsche Maagd neemt deel aan Kunstmoment en op 14 april zijn Marloes Wijtsma en Lothar Vigelandzoon vanaf 13.00 uur in de galerie om hun werk toe te lichten. Galerie De Hollandsche Maagd Oosthaven 28, Gouda, 06-15386063 Donderdag en vrijdag 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak zondag 7 en 14 april 13.00 tot 17.00 uur Meer informatie: www.dehollandschemaagd.nl

GEMEENTE / ACTUEEL

3
Toelichting

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Nieuwe bezuinigingen

Stelling van de Week
Ik koop steeds meer via webwinkels.

Verkopen in winkels staan onder druk, maar aankopen via webwinkels stijgen nog steeds. Geef uw mening op: www.dekrantvangouda.nl De stelling van vorige week luidde: Schoolbesturen moeten roken op het schoolplein direct verbieden. 81,8 % 18,2 % 0% Eens Oneens Geen mening

Een scenario is dat de gemeente de groenvoorziening terugschroeft tot een minimum en dan is het aan de burgers of ze zelf de groenvoorziening in de buurt onderhouden. Nog zuiniger omgaan met minder geld, maar de stad wel leefbaar houden. Dat is het dilemma, waarvoor het college van B en W en de Gemeenteraad van Gouda staan. Terwijl net met veel moeite een bezuinigingsronde van bijna vijftien miljoen nauwelijks is afgerond, gaan de nieuwe bezuinigingen in 2014 in. De aanleiding is de extra bezuinigingsronde, die het kabinet heeft aangekondigd.

Waarom een monarchie?
De voorbereidingen zijn in volle gang, de troonswisseling is aanstaande. Hare Majesteit maakt plaats voor Zijne Majesteit. Maar waarom hebben wij eigenlijk een constitutionele monarchie? Wat zijn de voor- en nadelen van het huidige model? Kan dat nog jaren mee of is de tijd rijp voor een nieuwe republiek der Verenigde Nederlanden?

voorziening in de buurt onderhouden.
Onzekerheden

Uitgever, tevens redactie-adres: Gouda Media Groep B.V. Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 F (0182) 322 466 E info@goudamediagroep.nl (Eind)redactie, opmaak en fotografie: Gouda Media Groep B.V. Advertentieverkoop: Gouda Media Groep B.V. T (0182) 322 456 E info@goudamediagroep.nl Redactie/tips naar: redactie@dekrantvangouda.nl redactie@dekrantvanbodegraven.nl redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl Verspreiding wekelijkse oplage: De Krant van Gouda (69.000 exemplaren): huis-aanhuis in Gouda, Haastrecht, Moordrecht, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwerbrug en Driebruggen en op verspreidingspunten in Gouderak (1x), Stolwijk (2x), Bodegraven (1x) en Gouda (5x). www.dekrantvangouda.nl Bezorgklachten: bezorging@dekrantvangouda.nl of (0182) 322 456 (werkdagen). Volg ons via:

Colofon

De nog goed te keuren en in te voeren bezuinigingen zullen ook de gemeente gaan treffen. Passief afwachten is geen optie, daarom kiest het college van B en W voor het opstellen en ter discussie brengen van een drietal scenario’s. Deze zijn woensdag 27 maart voorgelegd tijdens de raadsvergadering. Bij scenario één zal de gemeente alles doen. Dus alles wat in de samenleving speelt, oppakken en ook zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Bij het tweede scenario zal de gemeente dingen mogelijk maken. De gemeente zoekt meer de regierol bij uitvoering van taken en faciliteert en stimuleert initiatieven van burgers, bedrijven en instanties. Als derde optie is de situatie waarbij de gemeente alleen de wettelijke taken uitvoert waarvoor geld is ontvangen. Het beperkt de overheidsbemoeienis tot een minimum. De rest is aan de zelfredzaamheid van burgers en de maatschappij. Neem de groenvoorziening als voorbeeld. In scenario één neemt de gemeente alle onderhoud op zich, in scenario twee faciliteert de gemeente burgers het groen te onderhouden door bijvoorbeeld gereedschap beschikbaar te stellen. En in scenario drie schroeft de gemeente de groenvoorziening terug tot een minimum en dan is het aan de burgers of ze zelf de groen-

Bij dit alles speelt een aantal onzekerheden. Allereerst is niet bekend hoeveel, wanneer en in welk tempo de bezuinigingen er aan komen; tot mei of juni van dit jaar blijft het gissen. Daarbij komt ook nog eens het overhevelen van rijks- en provinciale taken naar de gemeente toe op het gebied van jeugd, zorg en gezondheid. Wel is duidelijk dat er minder geld meekomt dan nu beschikbaar is. Bij de bezuinigingen kan ook worden gekeken of het genereren van meer inkomsten de bezuinigingen voor een deel kunnen verzachten. Tot slot zijn de kernwoorden van de scenario’s ‘samenwerken en efficiency’. De gemeenten zijn ervan overtuigd dat de vernieuwde taakstelling alleen in regionaal verband efficiënt en effectief kan worden opgepakt. Er ligt hier een zware taak voor college van B en W om hier optimaal rendement uit te halen.
Proces

Over bovenstaande vragen gaan overtuigd verdediger van de monarchie Arendo Joustra (hoofdredacteur van Elseviers Weekblad) en fervent republikein Anjo Clement (voorzitter van het Nieuw Republikeins Genootschap) het gesprek aan in het Conservatief Café van

woensdag 17 april. Het Conservatief Café gaat om 20.00 uur van start in de Franse Zaal boven het vernieuwde café- restaurant De Zalm. De entree bedraagt twaalf euro inclusief koffie of thee en een tweetal consumpties aan de bar. Donateurs kunnen drie avonden gratis naar binnen. Aanmelden via www.conservatiefcafe. nl/aanmelden.

Felicitaties voor 103-jarige

De scenario’s zijn op 11 maart in een uitgebreide brainstormsessie besproken. Over de resultaten daarvan en vragen uit de Raad, is op 27 maart door de Gemeenteraad opnieuw gedebatteerd. De keuzes zijn en blijven moeilijk en elke keuze heeft consequenties. De resultaten van de onderzoeken moeten zichtbaar worden in de voorjaarnota 2014, die op 21 mei in het college van B en W besloten worden en in mei/ juni door de Gemeenteraad moeten worden vastgesteld. Zie voor meer informatie over de drie bezuinigingsscenario’s op www.gouda.nl.
Door Theo Lucas

De heer Johannes van der Laan vierde zaterdag 30 maart zijn 103de verjaardag. Loco-burgemeester Wendy Ruwhof feliciteerde hem deze mijlpaal.

Amac-winkel aan Kleiweg

Politieberichten
Diefstal buitenboordmotor

De politie heeft maandag 1 april om 9.30 uur een 44-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor vanaf een werf. Een getuige zag de diefstal op de Oudeweg en sprak de verdachte aan die de diefstal bekende. De man werd ter plaatse aangehouden voor de diefstal.
Poging tot beroving van tas

droeg en op de grond lag, konden ze er niet gemakkelijk bij. De politie doet onderzoek naar de poging diefstal met geweld en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Beide mannen hebben een getinte huidskleur en droegen donkere kleding. Ze hadden een jas aan met een capuchon met een bontkraag die zij beiden ophadden. De bestuurder van de scooter is tussen de 22 en 25 jaar oud en de bijrijder is rond de twintig jaar. De scooter is wit met een groot windscherm voorop.

In de voormalige winkel van modebedrijf Warnecke aan de Kleiweg in Gouda wordt een AMACwinkel gevestigd. Amac is een snel groeiende Apple Premium Reseller met 21 winkels verspreid over Nederland. De Amac Stores bieden een compleet aanbod aan Apple producten en een zeer uitgebreid assortiment aan Apple gerelateerde accessoires voor de Mac, iPad, iPhone en iPod. “Ons winkelpersoneel is speciaal door Apple getraind om het beste advies te kunnen geven over de keuze en aanschaf van een geschikt Apple product”, zo laat het bedrijf weten. Voor de vestiging in Gouda wordt nog gemotiveerd personeel gezocht. Zie www.a-mac.nl.

Twee mannen op een witte scooter hebben vrijdag 29 maart net voor middernacht geprobeerd de tas van een 26-jarige fietsster uit Haastrecht te stelen. De vrouw fietste rond 23.45 uur over de Provincialeweg richting Haastrecht. Net na de kruising met de Goverwellesingel hoorde zij een naderende scooter. Kort daarna werd er aan haar fiets getrokken en zag ze de bijrijder van de scooter voor zich staan. De vrouw werd omver geduwd, begon te schreeuwen en trappen waarna de mannen er vandoor gingen richting Gouda. De vrouw vermoedt dat de mannen haar tas wilden stelen. Doordat ze deze schuin over haar schouder

CONCERT DONDERDAG 11 APRIL

NIEUW: JAZZ CONCERT Vera Marijt - piano Patricia Wisse - zang Masterstudenten Koninklijk Conservatorium Meridiaan 25-27 Gouda, 20.00 uur Info en reserveren: 0182-524 528 www.coxpiano.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

4

ADVERTENTIE

COOP = ZEKER ZO GOEDKOOP ALS C1000
500 GRAM

STUKS

8

KILO
Coop kipfilet
kilo van 6.18/ 8.38

Coop rundertartaartjes
500 gram van 5.99

4.
7.

2.

49
kilo 4.98

Coop slavinken
pak 8 stuks van 5.99

3.

49

99
500 GRAM 1.5 KILO

Coop sperziebonen
500 gram van 2.29

1.

29
kilo 2.58

Jonagold appelen
tas 1,5 kilo van 2.99

1.

99
kilo 1.66

2 PAKKEN
Douwe Egberts Aroma Rood koffie
grove maling, snelfiltermaling of bonen 2 pakken à 500 gram naar keuze van 9.96

49

Grand’Italia pasta
farfalle, fusilli, penne, pipe rigate, spaghetti, macaroni of rigatoni pak 500 gram naar keuze van 1.29/ 1.35

KILO

0.
3

59
kilo 1.18

Bon Appetit Goudse jong belegen kaas
kilo van 6.96

4.

49

STUKS
Dr. Oetker Ristorante pizza’s
3 stuks
Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig t/m zaterdag 6 april 2013. week 14

KRAT
maximaal 4 kratten per klant

5.

00

Heineken bier
krat 24 flesjes à 300 ml van 13.39

8.

99

De Heester

Gouda
COOP.NL

Vuurdoornlaan 10 ma t/m do 8-20 | vr 8-21 | za 8-20 uur

FAMILIE

‘Geen schade natuur na lange vorstperiode’

5

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Familieberichten

Wij geven kennis dat van ons is heengegaan, onze gewaardeerde oud-collega

Eef Hoogduijn
in de lee ijd van 63 jaar. Eef hee tot in 2010 bijna 25 jaar met veel inzet en plezier bij ons bedrijf gewerkt. Wij betreuren dit verlies van een zeer trouwe, toegewijde oud-collega. Wij wensen zijn familie, vrienden en verdere dierbaren veel sterkte en kracht Het is lente, maar aan de takken met gezwollen knoppen hangen ijspegels. Terwijl de lente officieel is gestart komt het kwik niet boven de paar graden boven nul. Aan de takken met gezwollen knoppen hangen zelfs ijspegels. Wat is de consequentie voor de natuur? Stedelijk ecoloog van Cyclus, André van Kleinwee geeft uitleg. toe om dit verlies te dragen.

van struiken en voorjaarsplanten bloeien.”
IJsheiligen
Directie en medewerkers van J. van den Berg & Zn. Waddinxveen B.V.

9\qf\bfeq\il`d\j_fniffd \ej_fnkl`emXe+,'d)
E`am\i_\`[jjkiXXk(+›>FL;8 '(/),(+-/*›fm\ibXdg^if\g%ec

“De natuur loopt nu zo’n twee à drie weken achter, maar ondervindt geen schade. De natuur kent een mooi mechanisme, waardoor de knoppen goed beschermd zijn tegen vorst. De sapstroom kwam in januari op gang bij de bomen en struiken. Door de warme twee weken in januari bloeide de hazelaar bijvoorbeeld al volop. De bomen en struiken die normaalgesproken nu zouden moeten bloeien wachten tot de vorst voorbij is met het uitlopen. De knoppen zijn nu dus wel gezwollen, maar zijn goed beschermd tegen de vorst, door de knopschubben en ondervinden hierdoor geen schade. De temperatuur bepaalt wanneer en hoe lang de bloemen

Het zou een ander verhaal zijn als er nog vorst is in mei. “Stel dat de temperatuur nu gaat oplopen en alles gaat bloeien. Dan is de beschermlaag verdwenen en kan alles alsnog kapot vriezen. Tot IJsheiligen, 14 tot 16 mei, is er nog vorst mogelijk”, vervolgt Kleinwee. Ondanks de vorst bloeien de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen volop. Sterker nog, in al die jaren heb ik sneeuwklokjes nog nooit zo lang zien bloeien. Deze staan al in bloei sinds half januari.” Zodra de vorst voorbij is kan men sierheesters gaan snoeien zoals de hortensia, clematis, rozen en vlinderstruiken. “Er is dus niets beschadigd. We lopen alleen een paar weken achter. Het blijft prachtig om te zien hoe de natuur zichzelf reguleert.”
Door Bonnie van Doorn

Uitvaartverzorging BROUWER DE KONING
Sinds 1962

Concert Mannenvocaal
Gouds Mannenvocaal geeft op zaterdag 6 april een concert met composities van uitsluitend Nederlandse componisten.

Cantemus Chamber Choir uit Wales in Sint-Janskerk
In de serie ‘Zaterdagmiddagmuziek’ is er 6 april een concert in de Sint-Janskerk van het Cantemus Chamber Choir uit Wales.

www.brouwerdekoning.nl

Blauwstraat 15 2801 HE Gouda 0182-512505

Veerlaan 18 a 2851 BV Haastrecht 0182- 501230

Tempeldijk 12 2811 PH Reeuwijk 0182-394656

Samen met de Zweedse alt Karolina Hartman en pianist Martin van Broekhoven maken de veertien zangers er op 6 april een mooie muziekavond van. Onder leiding van dirigent Leo Rijkaart worden er liederen gezongen van

Lassus, Diepenbrock, Badings, Bremer en anderen. Het concert vindt plaats in de hervormde kerk van Haastrecht (Kerkstraat 1) Aanvang 20.00 uur. De kerk gaat om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt (inclusief koffie en programma) vijftien euro, in de voorverkoop 12,50 euro (bij leden van het koor), telefonisch (0182) 516932 / (06) 143 51 748 of via de website www.goudsmannenvocaal.nl.

Het koor maakt een tournee door Nederland en heeft een programma met werken uit de Europese koortraditie. De nadruk tijdens het optreden in Gouda ligt op de Engelse componisten en vooral op Benjamin Britten. Het Cantemus

Chamber Choir dat eerder op tour ging naar Parijs, Toscane, Noorwegen en Spanje, staat onder leiding van dirigent Huw Williams. Het koor zingt werken uit alle stijlperiodes, met voorkeur voor muziek van J.S Bach. Binnenkort zingt het koor in St Paul’s Cathedral in Londen; waarvan Gouda nu een voorproefje heeft. Goudse Sint Jan, 6 april, aanvangstijd 16.00 uur, toegang vrij.

seizoen een andere smaak’

‘elk

Geweldige Noten!
Cashewnoten voordeelpak Gemengde Noten Voordeelpak Amandelen Voordeelpak
En alle andere Bionut grootverpakking noten en zaden nu 25% korting
Bezoek ons bedrijf: Gouderaksedijk 42a 2808 NG Gouda 0182-512601

aanrechtbladen grafmonumenten wasbakken vloertegels vensterbanken gevelbekleding haardplaten urnen tafelbladen vensterbanken douchebakken dorpels gedenkplaten

1 kg

1 kg

1 kg

info@overkamp-natuursteen.nl

www.overkamp-natuursteen.nl

16.95

13.95

12.50

ecialist ∂Dé biologisch spvan de regio!
Lange Groenendaal 99, 2801 LS Gouda, tel. 0182-513260, www.natuurwinkel.nl
Prijzen zijn geldig van 2 t/m 7 april 2013, zetfouten voorbehouden. Openingstijden: ma 11.00 - 18.00 uur, di,wo en za 08.30 - 18.00 uur; do en vrij 08.30 - 19.00 uur.

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

6

ADVERTENTIE

Wij hebben een nieuwe menukaart!
Bekijk onze menukaart op: www.heinde-ver.nl/menu

Restaurant Heinde & VertWijdstraat 13tGouda 0182-551221twww.heinde-ver.nl
Wij zijn dagelijks geopend vanaf 17.00 uur (maandag gesloten)

Wij doneren voor elk voorgerecht € 0,20 aan een goed doel.
Beslis mee over het goede doel op www.facebook.com/HeindeEnVer

BRASSERIE

ADVERTENTIE

7

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

GRATIS PIZZA!
Online besteld,
En we nemen ook gelijk uw boodschappen mee!

**

GRATIS BEZORGD!
Mijn buurt, mijn Spar

Bestel nu al uw boodschappen online bij Spar. Bezorging is gratis* tot en met 21 april.

vandenbos.spar.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

8

ADVERTENTIE

VAN DORP

Slagerijen

Brederolaan 11 Waddinxveen Tel. 0182 - 63 61 79 Pin aanwezig Gratis parkeren.

REGIO

Dauwtrappen door polder Veerstalblok

9

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Spar Waddinxveen bezorgt aan huis
Sinds kort introduceert buurtwinkelketen Spar een online bestelservice voor boodschappen, die kunnen worden bezorgd of afgehaald. Spar Van den Bos in Waddinxveen is een van de winkels die meedoet aan de landelijke proefperiode van Spar. Dat betekent dat het vanaf nu mogelijk is om online boodschappen te bestellen via vandenbos.spar.nl en die af te halen of te laten bezorgen in grote delen van onder meer Waddinxveen, Gouda en Moordrecht.

len. Tot en met 6 april heeft de Spar Waddinxveen een actie waar men bij iedere online bestelling van tenminste vijftien euro een gratis diepvriespizza ontvangt, zonder bezorgkosten. Voor bestellingen tot vijftig euro berekent Spar 4,95 euro.

De deelnemers kunnen door weilanden lopen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Het is een mooie traditie om op Hemelvaartsdag vroeg uit de veren te gaan, om zo rond zonsopgang een verfrissende wandeling te maken. Het Beraad Stadsrand Gouda-Krimpenerwaard (BSGK), Stichting Buurtschap Stolwijkersluis (SBS) en de familie Van Drunen bieden belangstellenden die gelegenheid. Op Hemelvaartsdag 9 mei wordt dit jaar voor de vijftiende keer de mogelijkheid geboden om te dauwtrappen door polder Veerstalblok met een gezamenlijk ontbijt na afloop van de wandeling.

Door medewerking van diverse boeren en van de stichting het Zuid-Hollands Landschap, kunnen de deelnemers die ochtend dwars door weilanden lopen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Want dauwtrappen doet men natuurlijk in het gras en eigenlijk zelfs op blote voeten. “Wij raden mensen echt aan om een stuk op blote voeten te proberen. Vooral als je al een eind gelopen hebt voelt dat heerlijk fris

aan je warme voeten”, adviseren de organisatoren. Het gebied waar men doorheen wandelt, is bijzonder rijk aan geschiedenis en zeer landelijk gelegen. Het ligt op een steenworp afstand van de oude binnenstad van Gouda, net aan de andere zijde van de Hollandsche IJssel. De zon komt die morgen op om 5.55 uur en de schemering daarvoor, wanneer het vogelconcert losbarst, is een heel bijzonder moment om al midden in de polder te zijn. Vertrekken kan al vanaf 5.10 uur en tot 7.00 uur. Het vertrekpunt van de wandeling is boerderij ‘De Veerstalhoeve’, Gouderakse Tiendweg 99, 2831 KA, Gouderak (gemeente Ouderkerk). De wandeling is tien kilometer lang, wat globaal in zo’n twee uur te lopen is. Kosten voor deelname zijn tien euro per persoon, inclusief het ontbijt in boerderij ‘De Veerstalhoeve’.Voor kinderen geldt een prijs van vijf euro. Men kan zich aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen op www.stolwijkersluis.nl.

Alfred van den Bos: “Klanten kunnen zelf aangeven wanneer ze hun bestelling wensen af te halen of te laten bezorgen. Vandaag besteld is morgen in huis. De Spar in Waddinxveen heeft al een bezorgservice, die voornamelijk gericht is op bedrijven en instellingen. We voorzien wekelijks in de lunches van honderden medewerkers, maar leveren bijvoorbeeld ook aan kinderdagverblijven en sportverenigingen. Die klanten kunnen nu ook via Spar Online bestel-

Buurtwinkelketen Spar heeft nu ook een online bestelservice.

Toerrit voor Simca’s
De Simca Automobiel Club Nederland organiseert in de Bodegraven-Reeuwijk een toerrit van ongeveer vijftig kilometer. Het is de eerste rit van dit jaar en de organisatie hoopt op deelname van zo’n 25 equipes.

Expositie ‘Boeren in onze streek’
In Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk wordt zaterdag 6 april om 10.00 uur de tentoonstelling ‘Beoren in onze streek, leven en werken op de boerderij in de twintigste eeuw’ geopend door mevrouw Tamara Venrooy-van Ark, lid van de Tweede Kamer en secretaris van Stichting Zuidplas Support.

De bijeenkomst begint om 11.00 uur bij restaurant Carlo’s Trattoria aan de Dorpsweg in Reeuwijk-dorp. De Simca was ooit een populaire auto. De auto’s parkeren bij het kaaspakhuis Catharina van Vergeer Kaas. De Simca’s die geen lid zijn van de Simca club toerrit start om ongeveer 12.45 uur en gaat zijn van harte welkom. Voor meer informatie: langs de dorpen en buurtschappen van de ge- www.simcaclub.com. meente Bodegraven-Reeuwijk. Vanuit Reeuwijk-dorp gaan ze door Tempel naar Bodegraven en vervolgens over de kronkelwegen naar de Meije, Zegveld en Woerden. Over de tolbrug in Nieuwerbrug, naar Waarder, Driebruggen en Hogebrug. Via de smalle weg de Twaalfmorgen rijden ze langs Gouda naar Reeuwijk-Brug feesten - eten - genieten en Sluipwijk. Finish is tussen 15.00 en 15.30 uur met een bezoek aan de Oudheidkamer Reeuwijk aan de Oudeweg. Ook eigenaren van NU IN ONZE BRASSERIE:

De tentoonstelling laat op informatieve wijze diverse onderdelen zien van het werken en wonen in en rond de boerderij in het midden van de vorige eeuw. Aan de hand van vaak oude foto’s en voorwerpen wordt de boerenbedrijvigheid weergegeven. Tegenwoordig hebben de meeste boeren in Nederland grote boerderijen met één soort product. Vroeger was dat anders, toen waren de meeste boerenbedrijven kleine gemengde bedrijven. Boeren hadden dan bijvoorbeeld een paar koeien, varkens, een geit en kippen. Op het land verbouwde ze verschillende gewassen. De opbrengst van het land was voedsel voor de boerenfamilie en de dieren. Wat overbleef werd verkocht op de markt. Ook waren er nog niet zoveel machines als nu. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk neemt dit jaar deel aan de 32ste editie van het Museumweekend, op 6

Er is een expositie van diverse attributen die in het boerenbedrijf werden gebruikt.

Autowasdag voor goed doel
Jongeren die deze zomer ontwikkelingswerk gaan verrichten in Equador en Zambia gaan op zaterdag 6 april auto’s wassen op de parkeerplaats van het Concordiagebouw in Haastrecht.

HEERLIJK 3 GANGEN MAANDMENU VOOR MAAR

en 7 april, en daarom is er voor elke bezoeker een gratis kopje koffie of thee. Het museum is gevestigd aan Oudeweg 3 in Reeuwijk, en is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Pinksterdag is het museum gesloten, op Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag open van 13.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is vier euro, voor kinderen tot twaalf jaar 2,50 euro en kinderen tot vier jaar en donateurs gratis. Kijk voor meer informatie over het museum op www.streekmuseumreeuwijk.nl.

¤ 25,GEZELLIG FEESTJE? INTIEM DINER?
INFORMEER NAAR DE SPECIALE ARRANGEMENTEN IN ONS

Tussen 11.00 en 16.00 uur kan men de auto zowel buiten als binnen laten reinigen voor 7,50 euro. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het werk in Ecuador en Zambia waar de jongeren lerarenwoningen en klaslokalen gaan bouwen. De auto wordt schoon gemaakt terwijl men wacht.

Tandartsenpraktijk Gouwe Park
Wegens uitbreiding is er plaats voor nieuwe patiënten. Een praktijk met de beste zorg op alle fronten en ingericht met de modernste apparatuur die aan de hoogste eisen voldoen. Bij het team van de praktijk staat de zorg voor 'U' de patiënt voorop. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Of heeft u zelf angst voor de tandarts? Niet nodig! Ons team stelt u op uw gemak en zal stap voor stap de behandeling met u bespreken. Voldoende gratis parkeergelegenheid. (U vindt ons tegenover 'het weegje' naast de Coenecoopbrug) Tandartsenpraktijk Gouwe Park Zuidbaan 534, 2841 MD Moordrecht - Gouda T 0182 516527 - F 0182 516492 E info@tgptand.nl - I www.tgptand.nl
Al vanaf 12,50 p.p.

Organiseer eens een kinderfeestje met koekjes bakken in de bakkerij.
Kinder koekenbakkersfeest: - Ontvangst met een glas ranja en een siroopwafel. - Voor alle kinderen een bakkersmuts die ze zelf kunnen versieren. - Koekjes bakken in de bakkerij. - Versieren van een koekjesblik. De kinderen krijgen als beloning een bakkersdiploma. Totale tijdsduur ongeveer 2 uur.

BOENHUIJS

DE MEEST TRENDY FEESTLOCATIE TOT 250 PERSONEN!
Hoogstraat 152 | 2851 BK Haastrecht | T 0182-501361 W W W . H E T W I T T E H O F . N L

Een chocoladefeestje houden is ook mogelijk.
Bel voor meer informatie.

DE

Krant Mozaïek
VAN

Mozaïek Wonen - Bachstraat 1 - 2807 HZ Gouda E. communicatie@mozaiekwonen.nl I. www.mozaiekwonen.nl

10

Gezocht: vrijwilligers Kleine moeite, groot plezier!
Dat Nederland vergrijst weten we allemaal. Maar welke praktische probleempjes dat met zich meebrengt…daar staan we vaak niet bij stil. In Nederland hanteren we als uitgangspunt dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen. Desgewenst met behulp van thuiszorg en indien nodig met gerichte aanpassingen in de woning, gefinancierd vanuit de WMO. Maar daarmee zijn we er natuurlijk niet. Want de feitelijke situatie is nu dat het aantal seniorencomplexen de laatste 20 jaar flink is toegenomen en dat de gemiddelde leeftijd van de bewoners is gestegen. Als voorbeeld nemen we het seniorencomplex Oranjehof in Bodegraven. Maar we hadden net zo goed één van de overige woongebouwen kunnen nemen waar veel senioren wonen. Want de situatie is overal vergelijkbaar. Een paar praktische vragen, die ons in dit geval worden voorgelegd door mevrouw Van de Meeberg van de bewonerscommissie Oranjehof, maken duidelijk waar senioren, die slecht ter been zijn, in de dagelijkse praktijk mee worden geconfronteerd: • Wie brengt de volle vuilniszak naar de vuilcontainer? • Wie zorgt ervoor dat lege flessen en oud papier in de juiste container terecht komen? • Wie verwijdert in het voorjaar de groene aanslag van het balkon? • Wie maakt het tuintje winterklaar? • Wie strooit er bij gladheid en wie verwijdert de sneeuw bij de voordeur? • Wie doet de boodschappen bij slecht weer en gladheid? Gelukkig helpen bewoners van een seniorencomplex elkaar over het algemeen waar ze kunnen. Maar er komt een dag waarop ook deze senioren slechter ter been worden. En dan? Dan kunt u een beroep doen op uw familie of kennissen, maar ook op vrijwilligers, die zich een uurtje per week kunnen vrijmaken om het leven voor onze senioren een stuk aangenamer te maken. Vrijwilliger, misschien iets voor u? Denk er eens over na. In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn er diverse initiatieven waarbij vrijwilligers ingezet kunnen worden in situaties zoals hierboven beschreven. Één van de initiatieven is ‘Graag Gedaan’, een zogenaamde brede klussendienst van de Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven. Er zijn tal van vrijwilligers actief binnen Bodegraven die u graag komen helpen. Wilt u meer weten over Graag Gedaan of de andere mogelijkheden neem dan contact op met de SWOB via telefoonnummer (0172) 614 500 of via e-mail balie@swobodegraven.nl. Zou u zelf als vrijwilliger aan de slag willen, ook dan kunt contact opnemen met de SWOB. Woont u in Gouda, neem dan contact op met het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) van de gemeente Gouda via vip@gouda.nl of telefoonnummer 14 0182.

t f e e h e i W n i u t e t s i o o de m ? n e v a r g van Bode

Per direct te huur, Appartementen Bolwerk
In april/mei verwachten we onze appartementen aan het Bolwerk, op loopafstand van het historische centrum van Gouda, op te leveren. In het project worden per direct een aantal fraaie, zeer ruime driekamerappartementen te huur aangeboden in de vrije sector aan de Sint Mariewal. Huurprijzen vanaf € 800,- per maand, exclusief € 53,90 aan bijkomende servicekosten. Het is mogelijk bij het appartement een parkeerplaats in de onderliggende parkeergarage te huren. Voor deze appartementen vragen wij een gezinsinkomen vanaf € 34.229,per jaar. Heeft u interesse? De verhuur loopt vanaf volgende week via www.woningnet.nl. U kunt zich daar nu alvast inschrijven als woningzoekende. Kijk voor meer woningen van Mozaïek Wonen die per direct te huur zijn op de website www.mozaiekwonen.nl/te koop te huur/per direct te huur.

Noord

Let op! De zomer komt eraan.
Het Wijkteam Noord organiseert in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Mozaïek Wonen een tuinenwedstrijd. Het betreft het gebied ten noorden van de spoorlijn in Bodegraven. De doelstelling is om uw voortuin of de voortuinen in uw straat in de periode tot eind juni 2013 er zo mooi en verzorgd mogelijk uit te laten zien. Een gezamenlijke aanpak kan een positieve bijdrage leveren aan de onderlinge contacten en het uiterlijk van de straat. Hierdoor zal het woonplezier toenemen. U kunt individueel of per straat(deel) meedoen en u wordt door het wijkteam ondersteund. Begin juli zal een vakbekwame jury de tuinen beoordelen.

Doe mee, er zijn mooie prijzen te winnen!

am Noord Word lid van Wijkte t u de mogelijkheid
Het Wijkteam Noord bied uw stem te laten horen. g of onderHebt u een mening, opmerkin ligt dan bent u werp die u na aan het hart e adres. bij het Wijkteam aan het goed tig overleg met Het Wijkteam heeft regelma ingbouwverenide gemeente, politie, won n organisaties. okke betr eren and ging en

Schade bij inbraak?
Bent u als huurder van Mozaïek Wonen het slachtoffer van inbraak met schade? Bel dan direct bij glasschade naar Glastotaal (0800) 45 272 34. De schade wordt meestal nog dezelfde dag hersteld. De kosten? Huurders van Mozaïek Wonen betalen via de huur minder dan een euro per maand aan het glasfonds, waarmee ze zijn verzekerd tegen glasschade. De rekening gaat dus naar Mozaïek Wonen! Bel voor de overige schades bij inbraak naar Mozaïek Wonen (0182) 69 29 69.

Wij roepen zoveel mogelijk bewoners op mee te doen met deze wedstrijd. U kunt u aanmelden via info@bodegravennoord.nl of een briefje in de ideeënbus van WTN bij de ingang van het postagentschap bij de C1000 centrum. Bij de ingang van de zustertuin aan de Overtocht hangt de ideeënbus van (voorheen) Centrum. Aanmelden kan ook via M. Joustra, Dirk Bavolaan 13 en G. Roos, Prinsenstraat 90.

Wijk Team Noord

? Wilt u meedoen voor het Wijkteam
U kunt u aanmelden noord.nl Noord via info@bodegraven

11

DE

Krant Mozaïek
VAN

Stookkosten stijgen voor iedereen
De energietarieven in Nederland zijn van oudsher gekoppeld aan de olieprijzen. En da’s geen best nieuws, want de benzine- en dieselprijzen aan de pomp zijn daardoor flink gestegen. Voor een volle tank benzine bent u vandaag zo’n 5 euro meer kwijt dan een jaar geleden. Dat is een prijsstijging van een procent of acht. Die lijn kunt u doortrekken naar uw maandelijkse energienota. Die zal – bij gelijkblijvend verbruik – maandelijks ongeveer een tientje hoger uitvallen dan in 2012. En dat is toch weer een stijging van uw woonlasten met 120 euro per jaar! We hebben het hier uiteraard over een Nederlands gemiddelde. Bewoners met een eigen cvinstallatie doen er goed aan hun maandelijkse voorschot iets te verhogen om straks vervelende verrassingen bij de eindafrekening te vermijden. Vrijwel alle energieleveranciers bieden die mogelijkheid via hun website. Zo’n 800 huurders van Mozaïek Wonen hebben geen eigen cv-installatie, zij hebben te maken met ‘blokverwarming’, waarbij Ista op alle radiatoren op afstand afleesbare verbruiksmeters heeft geplaatst. Omdat ook hier sprake is van een stijging van de stookkosten, zal de jaarafrekening voor deze bewoners waarschijnlijk ook hoger uitvallen. Dat hangt ook nog samen met het feit dat 2012 een iets kouder jaar was dan 2011, dus…er is meer gestookt. Hoeveel precies? Dat is uiteraard sterk afhankelijk van de gezinssituatie en het stookgedrag. In mei/juni valt de jaarafrekening bij deze bewoners op de deurmat. Laten we hopen dat het allemaal meevalt...

Eerste bewoners Bolwerk
Op dinsdag 2 april kregen de eerste bewoners van de 25 huurappartementen van Mozaïek Wonen in het Goudse Bolwerk de sleutel van hun woning. Zo zijn in Gouda 25 woningzoekenden blij gemaakt met een nieuwe betaalbare woning. De 25 appartementen in de Lazarussteeg zijn een waardevolle toevoeging aan het woningbezit van Mozaïek Wonen en een aanwinst voor de Goudse binnenstad. Ze liggen op loopafstand van het historische centrum. Nu de steigers weg zijn, is het mooie resultaat goed te zien. Van het nieuwbouwproject Het Bolwerk zijn vorig jaar het Best Western Hotel en de parkeergarage al in gebruik genomen. De koopwoningen (Hofwoningen) naderen de oplevering. De ruime en energiezuinige driekamerappartementen zijn gemiddeld 85m2. De huurprijzen variëren van € 550,- tot € 670,-. Bewoners kunnen desgewenst in de onderliggende garage een parkeerplaats huren. Er was veel belangstelling voor deze appartementen en ze zijn dan ook inmiddels allemaal verhuurd. Het besluit tot deelname aan het nieuwbouwproject Het Bolwerk is genomen in een tijd dat Mozaïek Wonen beschikte over voldoende financiële middelen om te investeren in nieuwbouw. Wanneer de plannen van de regering Rutte II doorgaan, beschikt Mozaïek Wonen als gevolg daarvan over minder financiële middelen waardoor er minder van deze besluiten voor nieuwbouw genomen kunnen worden.

De nieuwe Woonwijzer is er weer!
De Woonwijzer is hét naslagwerk voor de huurders van Mozaïek Wonen. Hierin staan de rechten en plichten van onze bewoners overzichtelijk beschreven. Elke drie jaar brengt Mozaïek Wonen een geactualiseerde editie van de Woonwijzer uit. Hiermee komt de vorige versie te vervallen. U kunt de nieuwe Woonwijzer inkijken op www.mozaiekwonen.nl. Wilt u de Woonwijzer thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje met uw adresgegevens naar info@mozaiekwonen.nl.
Op 2 april is de 1e sleutel overhandigd door Jaap van Holst, opzichter van Mozaïek Wonen, aan mevrouw Krijtenberg de 1e bewoner van de huurwoningen in de Lazarussteeg in het Goudse Bolwerk.

Kantoorruimte te huur of te koop
Te huur Bachstraat 1 in Gouda Een ruime kantoorvleugel in het hoofdkantoor van Mozaïek Wonen. In het gebouw zijn Mozaïek Wonen en de Koninklijke Auris Groep gevestigd. De vloeroppervlakte is circa 250 m² op de eerste verdieping. Het NS-station Gouda Goverwelle is op loopafstand van het kantoor. Huurprijs: € 2.500,per maand, exclusief btw en servicekosten. Te koop of te huur Beursstraat 2 in Bodegraven Zeer representatieve kantoorruimte met onder andere baliefunctie, vergaderfaciliteiten, archief en parkeerplaatsen. De vloeroppervlakte is circa 618 m², waarvan circa 80 m² opslagruimte in de kelder. Vraagprijs: € 799.500,- k.k. Huurprijs: € 74.500,- per jaar, exclusief btw en servicekosten. Heeft u interesse? Neem dan contact op met makelaardij Van ’t Hof Bedrijfshuisvesting of kijk op hun website www.hof-bhv.nl

E NIEU KIJK VOOR HET ACTUEL

WBOUW AANBOD OP:

WONEN IN GOUDA.NL

Kijk voor het actuele aanbod van huurwoningen op:

www.woningnet.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

12

ADVERTENTIE

Landelijke NVM Open Huizen Dag
zaterdag 6 april u bent van harte welkom van 11.00 tot 15.00 uur

Sinds 1950 Meubelsto ering van fauteuil tot designbank.

Kon. Wilhelminaweg 311, Gouda

Staringstraat 29, Gouda

Tel. 0182 - 51 45 05
op afspraak

Vraagprijs €147.500,- k.k.

Vraagprijs €119.000,- k.k.

.FSJEJBBOr%"r(PVEB XXXNFVCFMTUPí  FFSEFSJKLPFNBOTOM

GRATIS HAAL EN BRENGSERVICE !!!

Wilh. van Pruisenlaan 281, Gouda

Provincialeweg Oost 41, Haastrecht

WONINGINRICHTING & ZONWERING
Raam 75-77 2801 VJ Gouda Tel.: 0182 51 18 72 info@vanvlietwonen.nl
Voor de deur parkeren!

op afspraak
Bieden v.a. €175.000,- k.k.
Vraagprijs €850.000,- k.k.

7-0&3#&%&,,*/(r-".*/""5r(03%*+/&/r#*//&/&/#6*5&/;0/8&3*/(
www.drieman.nl Garantie voor volle tevredenheid.

Marktstraat 6 2411 BE Bodegraven Tel. (0172) 46 08 00 bodegraven@drieman.nl

Showroom openingstijden: Dinsdag 10.00 - 17.30 uur, donderdag 10.00 - 21.00 uur en zaterdag 10.00 - 17.00 uur. Woensdag en vrijdag op afspraak. Nu ook ‘s avonds op afspraak geopend!

Bel voor informatie of een afspraak: 0182 - 51 18 72

Hèt evenement met echt alles op stoffengebied!

www.vanvlietwonen.nl

Uw dak de nieuwe energiebron?
er fite Prou van n BTW 6% rbeid! op a

GOUDA
MARKT (centrum)
9.30-16.30 UUR

DINSDAG 16 APRIL

MEER DAN 120 KRAMEN MET STOFFEN VOLOP NIEUWE LENTE- EN ZOMERSTOFFEN

Dakisolatie

Tuindaken

Zonne-energie

Waterbuffering
KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP:

Ben Roos, Beneluxweg 9, Bodegraven T 0172 617 409 - info@benroos.nl Huygensstraat 11, Berkel en Rodenrijs T 010 4613700 - brr@benroos.nl Dakinnovator, Beneluxweg 9, Bodegraven T 0172 614 281 - info@dakinnovator.nl

WWW.STOFFENSPEKTAKEL.NL

ADVERTENTIE

13

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

14

ADVERTENTIE

Welkom op de open huizen route
op zaterdag 6 april
van 11.00 tot 15.00 uur
WADDINXVEEN, Meidoornstraat 5 GOUDA, Anna v Hensbeeksingel 67 GOUDA, Vogelplein 30

DE KONING MAKELAARDIJ

BODEGRAVEN, Van Tolstraat 4Y

GOUDA, Wilhelmina v. Pruisenln. 299

Vraagprijs

145.000 k.k.

Vraagprijs

148.000 k.k.

Vraagprijs

149.000 k.k.

Vraagprijs

162.500 k.k.

Vraagprijs

165.000 k.k.

GOUDA, PC Hooftstraat 1

WADDINXVEEN, Wingerd 89

GOUDA, Beethovenhof 26

GOUDA, Romerostraat 7

GOUDA, Plataanstraat 18

Vraagprijs

175.000 k.k.

Vraagprijs

175.000 k.k.

Vraagprijs

185.000 k.k.

Vraagprijs

187.500 k.k.

Vraagprijs

189.000 k.k.

GOUDA, Componistenlaan 142

GOUDA, Symfonielaan 33

Kom binnenkijken De koffie staat klaar
Vraagprijs 195.000 k.k. Vanafprijs 195.000 k.k.
REEUWIJK, Zijdeweg 53 STOLWIJK, Waterland 15 WADDINXVEEN, Noordeinde 51 WADDINXVEEN, Otto-erf 20 WADDINXVEEN, Akkerwinde 32

Vraagprijs

205.000 k.k.

Vraagprijs

239.500 k.k.

Vraagprijs

298.000 k.k.

Vraagprijs

315.000 k.k.

Vraagprijs

375.000 k.k.

WOERDEN, Groenendaal 14

GOUDA, Hovenierskade 3

BODEGRAVEN, Goudseweg 10

HEKENDORP, Goejanverwelle 9

GOUDA, 2e Moordrechtse Tiendeweg 18

Vraagprijs

389.500 k.k.

Vraagprijs

395.000 k.k.

Vraagprijs

449.000 k.k.

Vraagprijs

549.000 k.k.

Vraagprijs

749.000 k.k.

Kijk voor alle deelnemende panden op www.dekoningwonen.nl
Gouda Keerkring 7, 2801 DG Tel: 0182-590900 gouda@dekoningwonen.nl Waddinxveen Bezoekadres op afspraak Kerkweg-Oost 159, 2741 HC Tel: 0182-611111 waddinxveen@dekoningwonen.nl Woerden Haven 6, 3441 AS Tel: 0348-488000 woerden@dekoningwonen.nl

Alphen a/d Rijn De Meern Gouda

Woondromen waarmaken
DE KONING MAKELAARDIJ

Houten Nieuwkoop Waddinxveen Woerden

BOUWEN EN WONEN

St. Jansbrug opgeknapt

BOUWEN

& WONEN
ViavestA Makelaars & Adviseurs heeft onder haar verkopers die deelnemen aan het Landelijke NVM Open Huis op 6 april een ‘huisstyling en fotografie’ verloot. De verkoper van de Derde Kade 62 in Gouda is de winnaar.

15

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Huisstyling en fotografie verkoper
back en de interesse in woningen loopt de laatste tijd stevig op”, zegt Hermy van der Waal, eigenaar van Viavesta. “Doordat de bouw van nieuwe woningen nagenoeg is stilgevallen en de nieuwe hypotheekvormen nu duidelijk zijn, trekt de vraag weer aan voor bestaande woningen en appartementen. Betere prijzen volgen daarna vanzelf weet ik uit ervaring. Voor wie nog voordelig een huis wil kopen is nu de tijd gekomen om in te stappen.” Zie www.viavesta. nl.

“De woning van de winnaar ziet er tip top uit voor de open dag en is zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak te bezichtigen, net als de rest van de deelnemers in heel Nederland. De woningmarkt is bezig met haar come

Sinds kort vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan het metsel- en voegwerk bij de Donkere Sluis en St. Jansbrug. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in combinatie met een grondige opknapbeurt aan de Noodgodsbrug tussen de Oost en Westhaven. Die klus is 11 maart begonnen en zal naar verwachting 10 weken duren. De Noodgodsbrug is van 6 mei tot en met 13 mei 2013 afgesloten. In deze periode voeren we de verhardingswerken aan de bovenzijde van het brugdek uit. Het werkterrein is dan afgezet met bouwhekken. De invalidenparkeerplaats op de brug vervalt in deze periode.

Gratis advies tuinarchitect
Op en rondom de Nationale Tuinontwerpdag is in vijf vestigingen van de Bibliotheek De Groene Venen een tuinarchitect aanwezig die mensen gratis advies kan geven over hun tuin.

Tijdens de gesprekken gaat de tuinarchitect vooral in op de ruimtelijke aspecten van de tuin en vertelt hij over zijn specifieke werkwijze en aanpak. Een en ander levert geen kant-enklaar plan op, maar wel een eerste schets met een plan van aanpak voor verdere uitwerking. Elk gesprek duurt ongeveer twintig minuten. De tuinarchitecten die de spreekuren houden op vrijdag 19 april (van 14.00 tot 17.00 uur) zijn: in de vestiging Boskoop: Astrid Hölzer, Tuinarchitect; in de vestiging Reeuwijk: Kees Ykema van Ykema, Tuin- en Landschapsarchitectuur en in de vestiging Waddinxveen:

Arjan Vergeer van Trafique. In de vestiging Zevenhuizen-Moerkapelle houdt op donderdag 18 april (van 18.30 tot 20.30 uur) en op zaterdag 20 april (van 10.00 tot 12.00 uur) zitting: Carla Wilhelm van Bladgeritsel Tuinontwerp en advies. Op zaterdag 20 april (van 10.00 tot 13.00 uur) houdt Ingeborg Horst van Mooie Nel Architecten spreekuur in de vestiging Moordrecht. De Tuinontwerpdag wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd en is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden in de bibliotheek, telefonisch of per e-mail. Voor informatie over aanmelden, adressen vestigingen of activiteiten in de bibliotheek zie www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Bewoners van de Derde Kade 62 wonnen een huisstyling bij ViavestA.

Start aanleg gastransportleiding
Komende week start Gasunie met de aanleg van een gastransportleiding in de gemeente Zuidplas. Het tracé in de gemeente is onderdeel van een 91 kilometer lange uitbreiding van het transportnet in Noord- en Zuid-Holland. De nieuwe leiding heeft een doorsnede van 1,22 meter. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar

Monumenten in the picture
In het kader van het project ‘Historie in de Bibliotheek’ organiseren De Bibliotheek Gouda en Het Streekarchief Midden-Holland op woensdagavond 17 april in de Jeruzalemkapel een stamtafelbijeenkomst: ‘Monumenten en het werk van de monumentenwacht’.

www.bibliotheekgouda.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

In de afgelopen maanden heeft Gasunie voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals explosievenonderzoek en archeologisch onderzoek. Ook is de werkstrook vrij gemaakt van bomen en begroeiing. In de komende periode wordt het leidingtracé uitgezet, wordt de teelaarde afgegraven en wordt een zand- of schors-

baan op de werkstrook aangebracht. Het bed voorkomt dat het zware transport dat de pijpen aanvoert, de structuur van de ondergrond beschadigt. Wanneer de pijpen zijn uitgereden, worden ze langs het tracé aan elkaar gelast tot leidingstrengen. Deze worden vervolgens in de inmiddels gegraven sleuf gelegd en daar aan elkaar gelast. Na afronding van de werkzaamheden zal de teelaarde worden teruggeplaatst en wordt het perceel in oude staat hersteld door het bijvoorbeeld in te zaaien of nieuwe aanplant te poten. Rond de zomer van 2014 zal de leiding geheel in de grond liggen. De leiding wordt volgens planning op 1 oktober 2014 in gebruik genomen. Meer informatie is te vinden op www.gasuniebouwt.nl.

Het programma start om 20.00 uur met een lezing van de heer Bredie, werkzaam bij de monumentenwacht. Na de pauze volgt een voordracht van de werkgroep Monumenten Goudanet. Daarna is er ruimte voor het publiek om eigen verhalen en ervaringen te delen. Wie bijvoorbeeld zelf in een monument woont en er iets over te vertellen of te vragen heeft, kan terecht bij deze bijeenkomst. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden kan via

Verkoop van accu’s voor:
t1FSTPOFOXBHFOT t7SBDIUXBHFOT t$BSBWBOT t#PUFO t.PUPSm FUTFO t&MFLUSJTDIFm FUTFO
Neem voor meer informatie gerust contact op via telefoon of e-mail.

Gouderaksedijk 30, 2808 NG Gouda | T (0182) 58 03 77 | F (0182) 516811 info@accucentrale.nl | www. accucentrale.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

16

ADVERTENTIE

OPEN HUIS
LET OP: BEIDE KANTOREN ZIJN OOK GEOPEND VAN 11.00 15.00 UUR!
KIJK VOOR ALLE DEELNEMENDE PANDEN EN ONS RECENTE AANBOD OP DUPREEMAKELAARS.NL
GOUDA

Eerste Kade 2a Vraagprijs € 109.000,- k.k.
GOUDA GOUDA

Statensingel 5 Vraagprijs € 129.500,- k.k.
GOUDA

Boelekade 35 Vraagprijs € 129.500,- k.k.
GOUDA GOUDA GOUDA GOUDA

Vogelplein 48 Vraagprijs € 175.000,- k.k.
GOUDA

Zoutmanplein 27 Vraagprijs € 179.000,- k.k.
GOUDA

Pluutwerf 17 Vraagprijs € 199.500,- k.k.
GOUDA

Koningin Wilhelminaweg 156 Vraagprijs € 209.000,- k.k.
REEUWIJK

Crabethstraat 3f Vraagprijs € 399.000,- k.k.
REEUWIJK

NOG 3 APPARTEMENTEN BESCHIKBAAR!

Regentesseplantsoen 11 Vraagprijs € 399.000,- k.k.
REEUWIJK

Hoge Gouwe 71 Vraagprijs € 845.000,- k.k.
REEUWIJK

Provincialeweg West 72 Vraagprijs € 1.250.000,- k.k.
REEUWIJK

De Oude Tol Koopsom vanaf € 233.000,- v.o.n.
HAASTRECHT

Kaarde 2-222 Vraagprijs € 269.000,- k.k.

Zoutmansweg 118 Vraagprijs € 399.000,- k.k.

Zijdeweg 71 Vraagprijs € 535.000,- k.k.

Twaalfmorgen 35 Vraagprijs € 899.000,- k.k.

Provincialeweg Oost 94 Vraagprijs € 550.000,- k.k.

WESTHAVEN 36, 2801 PK GOUDA, T (0182) 551 255 | ZOUTMANSWEG 12, 2811 ES REEUWIJK, T (0182) 394 200

ADVERTENTIE

17

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

AST ÉÉN V RIEF TA LAAG

GOUDA

,5 9 6 € CL. BTW
IN

INFO-VERKOOPDAG

Zaterdag 6 april van 11.00 uur tot 15.00 uur bij de modelwoning van Parc Houtzicht te Waddinxveen.
Aan de zuidzijde van het project ‘Parc Houtzicht’ te Waddinxveen zijn 42 statige, ruime 3-kamerappartementen gerealiseerd. Parc Houtzicht grenst direct aan het ‘Centrumplan’ Waddinxveen, het nieuwe winkelhart van Waddinxveen en ligt op loopafstand van het NS station. Er is alles aangedaan om het u als bewoner van Parc Houtzicht naar de zin te maken. De appartementen worden aangeboden incl. balkon/loggia, berging, keuken met inbouwapparatuur, sanitair en tegelwerk en een privé parkeerplaats in de parkeergarage. Bovendien zijn de appartementen uitgevoerd in meerdere varianten met een woonoppervlakte tussen 73 m2 en 85 m2 en met een prijs vanaf 179.000,- v.o.n. is Parc Houtzicht ook nog eens verrassend betaalbaar. Geïnspireerd geraakt door de appartementen die u hier ziet? Of u nu gewoon even een kijkje wilt nemen of specifiek op zoek bent naar een bepaald appartementen, u bent welkom! De makelaars verwelkomen u graag in de modelwoning met een heerlijke bak koffie of thee.

0182-61 38 22 0182-57 77 00

Kom langs en laat u rondleiden in een nieuwbouwwoning!

OPEN HUIS
zaterdag 6 april van 11 tot 15 uur
direct of snel beschikbaar
Alblas type T, Waddinxveen
Riante twee-onder-een-kapwoningen met een woonoppervlakte vanaf 147 m2. Vier slaapkamers en een grote, vrij indeelbare zolder. Koopsom vanaf € 309.950,- v.o.n.
Ontvangstadres: Verkoopunit nabij Zuidkade 59

Eengezinswoningen aan groen plein met uitgebouwde woonkamer, 3 slaapkamers, vrij indeelbare zolder. Woonoppervlakte vanaf 134 m2. Casco opgeleverd. Koopsom vanaf € 279.552,- v.o.n.
Ontvangstadres: Modelwoning Kurt Schwitterstraat 29

Louis Aragonplein, Rotterdam

Alblas type C, Waddinxveen
Unieke locatie aan de Gouwe. Mooie eengezinswoningen met drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder. Woonoppervlakte vanaf 109 m2. Koopsom vanaf € 199.950,- v.o.n.
Ontvangstadres: Verkoopunit nabij Zuidkade 59

(015) 276 04 00

Kijk op www.nieuwbouwdirect.nl voor het complete woningaanbod

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

18

ADVERTENTIE

Open Huis
Loop zonder afspraak naar binnen op donderdag 4 april van 19.00 tot 21.00 uur én op zaterdag 6 april van 11.00 tot 15.00 uur!
Koninginneweg 12a Boskoop Vraagprijs 149.500,- k.k. Mendelweg 32 Boskoop Vraagprijs 165.000,- k.k. Nieuwstraat 24 Boskoop Vraagprijs 189.500,- k.k. Tuinstraat 23 Boskoop Vraagprijs 199.000,- k.k. Zonnedauw 66 Boskoop Vraagprijs 199.000,- k.k.

én én donderdag zaterdag 4 april 2013 6 april 2013 van 19.00 tot van 11.00 tot 21.00 uur 15.00 uur

Loop zonder afspraak naar binnen op donderdag 4 april van 19.00 tot 21.00 uur!

Dr. Boomstraat 10 Boskoop Vraagprijs 617.500,- k.k.

Jan Dorrekenskade-West 11 Waddinxveen Vraagprijs 174.000,- k.k.

Roosje Voshoeve 43 Waddinxveen Vraagprijs 360.000,- k.k.

K.J.W. Ottolanderstraat 2 Boskoop Vraagprijs 205.000,- k.k.

Mendelweg 36 Boskoop Vraagprijs 209.000,- k.k.

Ronsseweg 223D Gouda Vraagprijs 149.500,- k.k.

Dunantsingel 224 Gouda Vraagprijs 174.000,- k.k.

de kempenaerstraat 9 Gouda Vraagprijs 174.500,- k.k.

Weijpoort 59 Nieuwerbrug aan den Rijn Vraagprijs 299.000,- k.k.

Werumeus Buninglaan 56 Waddinxveen Vraagprijs 139.000,- k.k.

Willem de Rijkelaan 40 Waddinxveen Vraagprijs 144.000,- k.k.

Loop zonder afspraak naar binnen op zaterdag 6 april van 11.00 tot 15.00 uur!

Voorofscheweg 372 Boskoop Vraagprijs 215.000,- k.k.

Peppelhorst 31 Waddinxveen Vraagprijs 149.900,- k.k.

Werumeus Buninglaan 52 Waddinxveen Vraagprijs 150.000,- k.k.

Peppelhorst 5 Waddinxveen Vraagprijs 155.000,- k.k.

Oostpolderweg 39 Waddinxveen Vraagprijs 175.000,- k.k.

Zuidkade 49 Boskoop Vraagprijs 348.000,- k.k.

Noordeinde 275 Boskoop Vraagprijs 475.000,- k.k.

Jan Dorrekenskade-Oost 82 Waddinxveen Vraagprijs 189.000,- k.k.

Peuleyen 67 Waddinxveen Vraagprijs 212.000,- k.k.

de Akker 70 Waddinxveen Vraagprijs 225.000,- k.k.

Meteorenweg 52 Waddinxveen Vraagprijs 247.000,- k.k.

Zuidplaslaan 419 Waddinxveen Vraagprijs 157.500,- k.k.

de Akker 67 Waddinxveen Vraagprijs 209.000,- k.k.

Jan Dorrekenskade-Oost 42 Waddinxveen Vraagprijs 279.000,- k.k.

Schaepmanhoeve 11 Waddinxveen Vraagprijs 295.000,- k.k.

Brugweg 23 Waddinxveen Vraagprijs 298.000,- k.k.

Zuidkadering 8 Waddinxveen Vraagprijs 319.000,- k.k.

Zuidkade 191 Waddinxveen Vraagprijs 225.000,- k.k.

Boezemweg 11 Waddinxveen Vraagprijs 360.000,- k.k.

Oostpolderweg 6 Waddinxveen Vraagprijs 325.000,- k.k.

Broekhuizen 8 Waddinxveen Vraagprijs 349.000,- k.k.

Noordeinde 112 Waddinxveen Vraagprijs 350.000,- k.k.

Noordkade 237 Waddinxveen Vraagprijs 490.000,- k.k.

Weidezoom 90 Waddinxveen Vraagprijs 365.000,- k.k.

Leen Bogaertspad 1 Zevenhuizen Vraagprijs 175.000,- k.k.

Waddinxveen tel. 0182 - 61 38 22, waddinxveen@depater.nl Boskoop tel. 0172 - 21 54 09, boskoop@depater.nl Hazerswoude Rijndijk tel. 071 - 341 89 90, rijndijk@depater.nl

www.depater.nl

ADVERTENTIE

19

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

20

ADVERTENTIE

www.slingerland.nl

Notaris D’Aumerielaan 3 2811 S Reeuwijk Tel. (0182) 30 11 66 info@slingerland.nl

NVM O N U N ROUT 6 april 2013 van 11.00 tot 15.00 uur.
U kunt dan zonder afspraak en geheel vrijblijvend deze woningen bezichtigingen. Voor verdere informatie kunt u kijken op www.slingerland.nl of u kunt telefonisch contact met ons opnemen op het nummer 0182-301166. Ons kantoor is geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Bunchestraat 56 te Reeuwijk
Vraagprijs: € 129.500,-- k.k.
t*OIPVEDBN© t8PPOPQQDBN¤ t5PQBQQBSUFNFOU tTMBBQLBNFST t7FFMMJDIUEPPSFYUSB[JKSBBN t7SJKVJU[JDIU t#BMLPOPQIFUXFTUFO t3VJNFXPPOLBNFS

Dr. Marga Klompehof 27 te Reeuwijk
Vraagprijs: € 164.500,-- k.k.
t*OIPVEDBN© t8PPOPQQDBN¤ t4UBSUFSTXPOJOH t#PVXKBBS tTMBBQLBNFST t7FSBOEBBBOEFWPPS[JKEF t)BMGPQFOLFVLFO t*OCPVXBQQBSBUVVS t(PFEPOEFSIPVEFO

Van Brederodestraat 19 te Reeuwijk
Vraagprijs: € 199.500,-- k.k.
t*OIPVEDBN© t8PPOPQQDBN¤ t1FSDFFMPQQDBN¤ t)PFLXPOJOH t&YUSBSVJNEPPSEBLPQCPVX t(PFEPOEFSIPVEFO t3VJNUFWPPSVJUCPVX tTMQLNST NPHFMJKLIFJEWPPS t3PZBMFWPPSFOBDIUFSUVJO

Leermos 8 te Reeuwijk
Vraagprijs: € 275.000,-- k.k.
t*OIPVEDBN© t8PPOPQQDBN¤ t1FSDFFMPQQDBN¤ t"BOXBUFSHFMFHFO t4FNJHFTDIBLFMEFXPOJOH t0QCPVX t*OQBOEJHFCFSHJOH tTMBBQLBNFST t4UVEFFSLMFFELBNFS t"DIUFSUVJOPQIFUXFTUFO t7BBSWFSCJOEJOHOBBSEF3FFVXJKLTF1MBTTFO

Raadhuisweg 11 te Reeuwijk
Vraagprijs: € 489.000,-- k.k.
t*OIPVEDBN© t8PPOPQQDBN¤ t1FSDFFMDBN¤ t7SJKTUBBOE)FSFOIVJT t,BSBLUFSJTUJFL t7SJKVJU[JDIU t8PPOLFVLFONFUJOCPVXBQQ tTMBBQLBNFST t5VJOPQIFU[VJEXFTUFO t3PZBMFWSJKTUBBOEFHBSBHF t,FVSJHPOEFSIPVEFO

Slingerland Makelaardij De makelaar voor aankoop, verkoop, verhuur en taxaties

Tel. (0182) 30 11 66

BOUWEN EN WONEN

Nieuwe parkeerfolder in Gouda uitgedeeld

BOUWEN

& WONEN
Binnen kijken bij Drieman
Wie op zoek is naar een nieuwe woning heeft zaterdag 6 april een prima mogelijkheid om zich te oriënteren op de huizenmarkt. Tijdens het NVM Open Huis kan men zonder afspraak van 11.00 tot 15.00 uur binnen kijken in diverse woningen.

21

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

woningen te bezichtigen en deze te vergelijken. De bezichtigingen zijn geheel vrijblijvend. Ook via NVM-kantoor Drieman Garantiemakelaars doen ruim tachtig woningen en diverse nieuwbouwprojecten in de regio mee aan het NVM Open Huis. Alle deelnemende woningen staan op www.drieman.nl.

Dit is dan ook de kans om op één dag meerdere

NieuweStijl Makelaardij
Waarom een aankoopmakelaar inschakelen? “Om die reden kan men gratis en vrijblijvend zien welke toegevoegde waarde wij aanbieden”, aldus NieuweStijl Makelaardij Timmermans.

De ondernemers van de Goudse binnenstad en de gemeente Gouda hebben de parkeerfolder uit 2011 geactualiseerd. Dat was nodig omdat er wijzigingen zijn in verschillende parkeertarieven en omdat de parkeergarage aan het Bolwerk is geopend. Nadat ook het grote parkeerterrein Klein Amerika binnenkort wordt opgeknapt en uitgebreid heeft de Goudse binnenstad voldoende parkeervoorzieningen om de bezoekers met een auto een goede plek te bieden vlakbij winkels. Afgelopen zaterdag werd de nieuwe parkeerfolder met een wenskaart en vergezeld van een bloemetje op de grote parkeerterreinen aan de bezoekers uitgereikt.

Tijdens de landelijke NVM openhuizenroute op zaterdag 6 april gaan weer veel mensen huizen bezichtigen en vervolgens kopen. NieuweStijl Makelaar is er om te ontzorgen: “U gaat lekker kijken naar de mogelijkheden en uw wensen ik ga kijken naar andere zaken die van belang zijn. Zoals bouwkundige aspecten, erfdienstbaarheden en de staat van ligging. Wij kunnen u een gratis woningscan aan bieden, waarbij wij dan

samen met u de woning bezichtigen. U kunt dit zien als een soort eerste kennismaking met een extraatje van onze kant. Daarnaast kiest u toch ook op gevoel. En of het klikt, weet u alleen als u ons heeft meegemaakt.” NieuweStijl Makelaardij gaat daarna graag verder met het aankoopproces, maar dit is niet verplicht. “Alleen als u echt overtuigd bent gaan we graag voor u door.” Voor een gratis woningscan kan men een afspraak via info@makelaardijtimmermans.nl, NieuweStijl Makelaardij neemt dan contact op om de afspraak te bevestigen, of bel (06) 278 742 07. “Wees er wel snel bij, vanwege toenemende drukte kan het voorkomen dat het niet mogelijk is op het door u aangegeven tijdstip.”

Prijs voor ERA De Koning Makelaardij
Tijdens de internationale business conferentie van ERA Brokers en Agents in Austin (VS) zijn de jaarlijkse Awards voor de best presterende makelaars van 2012 uitgereikt. ERA De Koning Makelaardij was een van de twee Nederlandse ERA-makelaars die daar een Award in ontvangst mocht nemen.

Nieuwbouw Technolution

staat meer informatie over de Award en de ERA Conventie in Austin TX in de USA.

ierig? g s w Nieu

OPEN HUIS ZATERDAG 6 APRIL VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

Uit handen van de topman van ERA Real Estate ontving Jacques de Koning de Award te midden van 2200 makelaars uit Amerika en andere landen. De Koning is trots: “Een prijs waar wij als team van ERA De Koning Makelaardij keihard voor gewerkt hebben. Iedereen weet dat het kopen van een huis vandaag de dag niet vanzelf gaat. Het is ons vak en dagelijks zijn wij als team van makelaars, vanuit zeven vestigingen in Midden Nederland, actief bij de begeleiding om mensen hun juiste keuze te laten maken bij de aankoop van hun (nieuwe) huis.” Op Facebook en op de website van ERA De Koning makelaardij, www.dekoningwonen.nl

Terreplein 12 t Bergambacht

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Het pand van Technolution krijgt zes verdiepingen en zal eind dit jaar klaar zijn. Aan de Spoorzone is eind december 2012 begonnen met de bouw van een nieuw pand dat direct naast het nieuwe stadhuis komt te staan. Donderdag 20 december werd de eerste paal geslagen van het nieuwe onderkomen van het bedrijf Technolution uit Gouda.

Schijn bedriegt!
8BOUBDIUFSEF[FWPPSEFVS[JUNFFSEBOWBO CVJUFOBGMJKLU&FOVOJFLBQQBSUFNFOUWFSEFFMEPWFS MBHFONFUFFOSPMTUPFMHFTDIJLUFeigen lift 4UFSLFSOPH IFUJTMFWFOTMPPQHFTDIJLUFWFOUVFFM JODPNCJOBUJFNFU;PSHQBSUOFST%BUHFFGUFFO VOJFLFDPNCJOBUJFWBOWFSUJDBBMFOIPSJ[POUBBM XPOFO)FUBQQBSUFNFOUJTHFMFHFOPQÏÏOWBOEF NPPJTUFQMFLKFTJOEFSFHJP)FUNBBLUPOEFSEFFM VJUWBOMPDBUJFAU4MPU XBBSEF#FSHBNCBDIUTF IJTUPSJFJTIFSCPVXE%JSFDUBBOEFSBOEWBOEF EPSQTLFSO6XPPOUPQEFFFSTUFXPPOMBBHNFU FFOSPZBMFXPPOLBNFSFOPQFOLFVLFONFUFFO BBOHSFO[FOEEBLUFSSBT0QEFWFSEJFQJOHUSFGU VESJFSVJNFTMBBQLBNFSTBBOFOEFCBELBNFS 7FSEFSJTIFUNFUOBNFFFOWFSSBTTFOEFOMVYF BQQBSUFNFOUFOEBUMBUFOXJKHSBBH[JFO tLBNFSNBJTPOFUUF t-JWJOHWBODBN  UPUBMFWMPFSPQQFSWMBLUFWBOSVJNN
t%BLUFSSSBTWBODBN t1SJWFQBSLFFSQMBBUT t#JKESBHF77&éQFSNBBOE

Het pand krijgt zes verdiepingen. Naar verwachting is het pand eind dit jaar klaar. De oprichters van Technolution startten 25 jaar geleden in Gouda. Sindsdien is het bedrijf trouw gebleven aan Gouda. “Veel collega’s komen uit Gouda en omgeving, dan verhuis je als organisatie zijnde minder makkelijk naar een andere

stad”, aldus oprichter en algemeen directeur Jan van der Wel. “Bovendien is Gouda goed bereikbaar, zeker nu de A12 vierbaans is.” Een groot voordeel ten opzichte van het huidige pand is dat het nieuwe pand naast het intercitystation van Gouda wordt gebouwd en dus uitstekend bereikbaar is voor collega’s en klanten die per trein reizen. Technolution ontwikkelt totaaloplossingen voor complexe technologische vraagstukken van allerlei systemen. Van verkeersmanagement tot geavanceerde lithografie en van slimme energie tot meetsystemen. Technolution is nu gevestigd aan het Zuidelijk Halfrond op het bedrijventerrein Gouwespoor.

Hoveniersbedrijf Aad van Zanten
Het gehele seizoen genieten van een mooie tuin d.m.v. jaarrond-onderhoud houd POUXFSQFOtBBOMFHtPOEFSIPVEtSFOPWBUJFtBEWJFT
Voor particulier- en bedrijfsonderhoud

Ook voor hoger en groter snoeiwerk kunnen wij u van dienst zijn Vraag naar de voorwaarden of kijk naar de vernieuwde website.
Werkt u graag een handje mee... vraag eens naar de mogelijkheden

6%

BTW-tarief arbeidsloon per 1 maart slechts

De ERA-Award.

#VSHFNFFTUFS6JMLFOTTUSBBU #FSHBNCBDIU5FM www.vanegmondmakelaardij.nl
VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

AT(SBWFOIPGt$#/JFVXFSCSVH 5t. UVJOFOFOCFTUSBUJOH!MJWFOMtXXXBBEWBO[BOUFOIPWFOJFSTCFESJKGOM

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

22

ADVERTENTIE

ONDERHOUDSACTIES
APK BENZINE APK DIESEL

BIJ AD AUTOBEDRIJF REEUWIJK

€19,95
ALL-IN

€29,95
ALL-IN

GRATIS

AIRCO BEURT

APK

BIJ GROTE BEURT

€79,00
INCL. VULLEN EN REINIGEN

KLEINE BEURT

GROTE BEURT

€129,00

€249,00

€29,

STORINGS DIAGNOSE

00

25%
ALLE MERKEN BANDEN

KORTING

AUTO UITLEZEN

ALL-IN = GEEN BIJKOMENDE KOSTEN!
BEL DIRECT VOOR EEN AFSPRAAK 0182 - 39 46 05
EOPEND G IL R P A 7 G A D N O Z
HANSA RENOVATIESET 90 CM
Thermstaatkraan (+S Kopp.) en glijstangset!

UUR! VAN 11.00 – 17.00
HANSA STELA WASTAFELKRAAN
met waste!

NATUURSTENEN FONTEINTJES

TOILETSET van 309,voor

Diverse modellen Inclusief kraan, plug en sifon

+ Compleet met Grohe inbouwframe en bedieningsplaat in wit + Sphinx wandcloset incl. zitting

van 279,voor

149,-

van 301,voor

181,RADIATOR
120x60 met luxe midden sluiting

van 629,-

voor

269,STROKEN MIX

179,KOM LANGS VOOR EEN 3D-ONTWERP
ALLEEN OP AFSPRAAK

INLOOPDOUCHE

WANDTEGELS
30x60cm mat of glans wit

2000x1000 (8mm veiligheidsglas)

GRATIS

van 499,voor

van 349,voor

249,-

149,-

van 39,95 voor

19,95 pm²

van 69,95 voor

49,50 pm²

OPENINGSTIJDEN Ma. 13.00 - 18.00 uur, Di. t/m Do. 10.00 - 18.00 uur, Vr. 10.00 - 21.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur

Sanisale.com Alphen a/d Rijn I Hoorn 67 I 2404 HG ALPHEN A/D RIJN I t. 0172 - 240 111

- naast Van der Valk Hotel Avifauna -

www.sanisale.com

AMERSFOORT - AMSTELVEEN - CRUQUIUS - DELFT - DEN HELDER - HEERENVEEN - HEERHUGOWAARD - HOOGEVEEN - PURMEREND - TILBURG - UTRECHT - WIJCHEN - WORMERVEER - ZWAAG

BEDRIJVEN / AUTO

Goudse Business Club houdt avond met RHID

23

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Financieel Wijzer
Let op uw deurmat

Vroeg of laat vallen de beslissingen in Den Haag bij u op de deurmat. Letterlijk! Als u post krijgt die u gewoonlijk amper interesseert, beheers u dan en lees het toch. En om het scherp te krijgen: Post lezen begint met post open maken. Na het openmaken gooi je dan de envelop weg. Nee, niet de post weer terugstoppen in de geopende envelop met de gedachte de brief later nog eens goed te lezen. U heeft geen idee hoeveel van dit soort enveloppen ik wekelijks weggooi.
Brieven over uw pensioenregeling

Als u geen bezwaar maakt tegen de voorgestelde wijziging, dan kan er iets gebeuren waar u later veel spijt van krijgt. De pensioenwet voorziet er namelijk in om bij geen bezwaar van uw zijde de pensioenleeftijd op te schuiven. En de vraag is of dit wel wil. Wist u dat uw opgebouwde rechten tot nu toe, gewoon in stand kunnen blijven? Het zou dus kunnen zijn, dat u toch liever op 65 jaar met pensioen gaat. En dat u dan de gemiste AOW zelf bij elkaar spaart. U hebt dus meer in eigen hand, dan u denkt.
Tim van Dasselaar www.timvandasselaar.nl

In het theatercafé in de Goudse Schouwburg werd dinsdagavond 2 april de maandelijkse clubavond gehouden van De Goudse Business Club. Speciaal voor deze avond hield de belangenorganisatie RHID haar ledenvergadering ook in de schouwburg. Na afloop van die vergadering werd een gecombineerde avond gehouden. Beide voorzitters, Annamarie Hagoort van de businessclub en Ruud de Groot van de RHID (zie foto), kondigden aan dat deze eerste gezamenlijke avond het begin is van een verder gezamenlijk optrekken van de vier organisaties voor ondernemers die in Gouda en naaste omgeving bestaan. Het gaat dan om de S.O.G. (voor binnenstadsondernemers), de RHID (voor ondernemers buiten de singels), De Goudse Business Club (een netwerkorganisatie) en VNO-NCW-west. De avond werd besloten met een lopend buffet.

Omdat de AOW-leeftijd wordt opgeschoven naar 67 willen ook pensioenfondsen de begindatum van uw pensioen in laten gaan op 67. En daar moet u even goed opletten. Zij zullen u brieven sturen waarin de volgende zinsnede is opgenomen: “als u geen bezwaar maakt”. Deze zinsnede staat aan het einde van de brief of nog erger op de achterkant van de brief. En er wordt verwezen naar een termijn waarbinnen u bezwaar kunt maken.

Koopavond WC Bloemendaal voortaan op vrijdag
Met ingang van 5 april is de algemene koopavond in winkelcentrum Bloemendaal voortaan op vrijdagavond. Tijdens de algemene ledenvergadering in april 2012 bleek dat er bij een aantal ondernemers belangstelling was voor een wijziging van de vaste koopavond naar de vrijdag.

Nieuw fashiongezicht Specsavers
Topmodel Helena Christensen wordt het nieuwe fashiongezicht van Specsavers. Voor de veertiende editie van de Specsavers Brildrager van het Jaar verkiezing gaat zij in deze rol op zoek naar het mooiste brillengezicht van Nederland. Tijdens haar exclusieve bezoek aan Nederland in mei, zal Helena samen met Cécile Narinx, hoofdredactrice van de ELLE, alle brildragers vanaf zestien jaar uit Gouda oproepen om zich in te schrijven voor de wedstrijd.

voor brillen. Helena past uitstekend bij onze visie van betaalbare mode voor iedereen; dit willen we ook uitstralen in onze campagnes, collecties en met Brildrager van het Jaar”, aldus Floris Frenzen, opticien en contactlensspecialist van Specsavers Gouda.

In de daaropvolgende periode is een drietal enquêtes gehouden. Allereerst werden alle winkeliers gevraagd mee te werken aan een onderzoek om de interesse te peilen, daarnaast

werd er in het winkelcentrum op diverse dagen een enquête uitgevoerd onder de bezoekers van het winkelcentrum. Tot slot werd aan de ontvangers van de digitale nieuwsbrief van winkelcentrum Bloemendaal gevraagd een digitale vragenlijst in te vullen. Naar aanleiding van deze onderzoeken en de aanvullende inventarisatie in september 2012 is besloten de koopavond definitief te verschuiven naar de vrijdagavond. Vrijdag 5 april kan men tot 20.00 uur winkelen in winkelcentrum Bloemendaal. De supermarkten zijn open tot 21.00 uur.

13*"   ' " 7"/

Verhuur winkels binnenstad

Met deze nieuwe samenwerking onderstreept Specsavers haar passie voor fashion, die al eerder naar voren kwam door samenwerkingen met designers Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Als internationaal topmodel heeft Helena jarenlange ervaring op modegebied en heeft zij een sterk modegevoel ontwikkeld; niet alleen voor kleding, maar ook

7003%&&-

"70/%
De detailhandel verandert in snel tempo. De consument ontdekt steeds meer het internet voor aankopen en ook diverse winkeliers spelen in op deze ontwikkeling. Mede als gevolg hiervan verdwijnen vooral in aanloopstraten winkels. Ook in het centrum komen af en toe door verschillende omstandigheden winkels leeg te staan. Maar in de sterke winkelstraten worden ze snel weer opgevuld. Zo komt er een damesmodezaak in de winkel aan de Korte Tiendeweg en heeft ook Bibliss aan de Kleiweg een nieuwe huurder gevonden. 

$&/5
Topmodel Helena Christensen wordt het nieuwe fashiongezicht van Specsavers.

01#&/;*/&
%F#BBOEFSJK
5BOLBMUJKENFULPSUJOH
*OEVTUSJFTUSBBU "$(PVEB

,035*/(

hoeveel pensioen heb ik nu wat kan ik zelf doen?

eigenlijk?

welk effect heeft een verandering mijn leven op mijn pensioen?

in

end blijv eel actu

H Hoera, een go goed pensioen!
Ve Verkrijgbaar bi bij Boekhandel Ve Verkaaik

VA N D E R S P R O N G H Y P O T H E K E N
Erkend hypotheek adviseur
BENT U STARTER OP DE WONINGMARKT EN BENIEUWD WAT U KUNT LENEN?

Hoera, een goed pensioen!
Over alles wat je moet weten en alles wat je kunt doen
Wink Sabée Tim van Dasselaar intervie met pensioenexpert op basis van interviews

Wink Sabée Hoera, een goed pensioen!

Of bestel onl online via www.hoeraeengoedpensioen.nl

XXXEFCBBOEFSJKOM

Bel ons voor een afspraak
www.vdsprPOHOMt T. 0182 - 587070
J. Olsthoorn

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

24

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

25

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Iedereen geniet van het vakmanschap van VAN DIJK

Marconistraat 68 Gouda Tel: (0182) 54 70 40 www.vandijkgouda.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

26

PERSONEEL / ADVERTENTIE

De Gouda Media Groep is een middelgroot multi-mediabedrijf dat gevestigd is in Gouda. Naast de wekelijkse lokale en regionale Krant van Gouda brengt de Gouda Media Groep ook de nationale Zorg- en Ziekenhuiskrant uit. Deze krant is bestemd voor de medewerkers, leidinggevenden en bestuurders van circa 800 zorginstellingen en van alle ziekenhuizen in Nederland. Ter uitbreiding van het verkoopteam zijn wij voor de Zorg- en Ziekenhuiskrant op zoek naar een:

Media adviseur (24-32 uur)
Voldoe je aan de volgende vereisten:
• • • Minimaal MBO- niveau door kennis en/of ervaring Ervaring in acquisitie van advertenties Zeer goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse taal

Dan bieden wij jou:
• • Een uitdagende, creatieve baan Een prettige werksfeer

Ben je geïnteresseerd in deze functie?
Email het Curriculum Vitae vóór 19 april naar directie@goudamediagroep.nl. Voor meer info: www.zorgenziekenhuiskrant.nl of neem contact op met Anneke de Pater van het verkoopteam via 0182-322451.

- uitgevers - communicatie & vormgeving - organisatie& promotie
- multimedia

…omdat ik voor mijn spataderen in één afspraak terecht kan.
LAST VAN SPATADEREN?
Voor een veilige, persoonlijke en snelle behandeling kunt u terecht op ons spataderspreekuur. Wij bieden een compleet aanbod van diverse behandelmethodes. In één afspraak: onderzoek door dermatoloog en vaatchirurg. De kosten voor uw eerste polikliniekbezoek worden altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. U bent welkom op de voorlichtingsavond. Wanneer? Donderdag 18 april a.s. van 19.30 - 21.30 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Waar?

Meer informatie en aanmelding www.ghz.nl/voorlichting

WERK & SCHOLING

GSG Leo Vroman wint Gouds scholierendebat

27

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Themawandeling door centrum
Het Goudse Gidsen Gilde verzorgt op zaterdag 20 april weer een themawandeling. Het onderwerp is deze keer ‘verdwenen kloosters’.

Gouda telde in de middeleeuwen maar liefst tien kloosters. Na de overgang tot het protestantisme in 1572 werden ze echter afgebroken of kregen een andere bestemming. Tijdens deze wandeling vertelt de gids verrassende verhalen over dit religieuze erfgoed van Gouda en dat zijn zeker niet alleen ‘heilige’ verhalen. Het huidige bioscoopcomplex aan de Agnietenstraat bijvoorbeeld was ooit klooster, pesthuis,

kazerne en markt en nu kijkt men er naar James Bond. De wandeling start om 14.00 uur voor de Goudse Waag op de Markt. Daar is om ongeveer 16.00 uur ook het eindpunt. Aanmelden (verplicht) kan via stadsgidsengouda@ gmail.com. Er kunnen maximaal veertig deelnemers meedoen met de wandeling. Kosten: 3,50 euro te voldoen aan de gids, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis meelopen. Deze rondleiding maakt deel uit van een reeks waarin wisselende thema’s centraal staan. Het Goudse Gidsen Gilde wil zo de inwoners van Gouda op een andere manier naar hun stad laten kijken.

Cheque voor uitdagend plein

In de finale namen de teams van GSG 1 en Coornhert 2 het tegen elkaar op. Al jarenlang is Gouda één van de grote debatsteden van Nederland, met drie scholen die op landelijk niveau meedoen. Op donderdag 28 maart troffen zij elkaar bij het Gouds Scholierendebat om uit te maken wie zich een jaar lang de Gouds kampioen debatteren mag noemen. GSG 1 kwam als winnaar uit de strijd.

voor sportverenigingen, jongerenhuisvesting, volbouwen van het Groene Hart en keuzevrijheid bij vakkenpakketten.
Overtuigingskracht

Leerlingen van de GSG Leo Vroman, Driestar College en Coornhert Gymnasium kruisten de verbale degens in het Huis van de Stad. De middelbare scholieren gingen in Lagerhuisformat in debat over koopzondagen, subsidies

Tijdens het 360-gradendebat moesten de teams twee keer van positie wisselen. Zo leren de leerlingen om beide kanten van de stelling te analyseren en deze met dezelfde overtuigingskracht te verdedigen. De teams bestonden uit vijf leerlingen uit diverse jaarlagen. De jury bestond uit schooldirecteuren, politici en leerlingen.

Met een reuzen pen beschreven leerlingen van de Goudakker de cheque. Jantje Beton heeft op donderdag 28 maart, mede namens de Ronde Tafel Gouda, een cheque van 30.000 euro overhandigd aan basisschool de Goudakker. Dit bedrag is bestemd voor het voorplein.

Cursus tuinonderhoud
Geen zin in tuinieren, geen tijd, of lichamelijke beperkingen? Er zijn volgens de Volksuniversiteit betere oplossingen dan alles bestraten.

De Volksuniversiteit Gouda biedt een leerzame avond aan op donderdag 25 april. Bezoekers krijgen tips om de hoeveelheid onderhoud

tot een minimum te beperken. “Door slimme keuzes voor gemakkelijke beplanting, de juiste materialen en de vormgeving van je tuin kan iedereen een mooie groene tuin hebben.” Gonda Helweg van Vicas Tuinontwerpen geeft de cursus. Zie voor meer info www.vugouda.nl.

Jantje Beton weet dat de Goudakker graag wil dat de school een prettige omgeving is voor kinderen, omdat ze hier een groot deel van de dag doorbrengen. Dat geldt voor de binnenkant, maar zeker ook voor de buitenkant. Nu voldoet het schoolplein daar niet aan, omdat

het schoolplein geen uitnodigende uitstraling heeft. Jantje Beton vindt ook dat kinderen tijdens en na schooltijd op een uitdagend schoolplein moeten kunnen spelen. Op een Jantje Beton SchoolSpeelPlein kan dat: een schoolplein dat, ook na schooltijd, opengesteld is voor de buurt en waarvan de inrichting veel overlaat aan de fantasie. Kinderen zijn betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het nieuwe schoolplein. Het is er schoon en veilig en de buurt helpt mee om dat zo te houden.

Van baan veranderen in crisistijd?
Heeft het zin om in tijden van crisis een loopbaantraining te volgen? “Ja juist!”, zeggen Ursula Six van Loopbaaninc en Linda Mol van Fonte trainingen. Zij organiseren binnenkort weer hun gezamenlijke training ‘Nieuw licht op je loopbaan’.

Eindexamenwerk GSG Leo Vroman
Leerlingen uit de examenklassen van GSG Leo Vroman exposeren hun werk voor de vakken tekenen en handvaardigheid in de Agnietenkapel in Gouda.

kom. Ik kijk nu veel positiever naar mezelf en zie ruime toekomstmogelijkheden.” Kijk voor meer informatie op www.fonte-trainingen.nl of www.loopbaaninc.nl.

De diversiteit in thematiek en techniek is groot. Er zijn onder meer ruimtelijke objecten zoals kleistillevens en fantasievolle vliegmachines te

zien, of delicate collages van bijzondere interieurs. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdagmiddag 12 april om 16.00 uur in de Agnietenkapel. De expositie is ook op zaterdag 13 april te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. De leerlingen en de docenten van de beeldende vakken zijn aanwezig om het werk toe te lichten.

“De deelnemers solliciteren na afloop van de training veel gerichter en vergroten daarmee hun kans op het vinden van een passende baan.” Een deelneemster aan de training verwoordt het als volgt: “Voor mij is de essentie van de training dat ik me nu vrij voel om veranderingen in mijn loopbaan aan te brengen, ondanks de economische crisis. Ik weet nu namelijk (nog) beter waar mijn sterke en zwakke punten liggen en ik heb helder zicht op mijn drijfveren en mijn werkwensen gekregen. Ik weet precies wat ik waard ben en waar ik het beste tot mijn recht

Het VerkeersCollege

7 dagen + examen + gra

theorie nu voor máár € 1.595 ,-

Nu ook in Reeuwijk

Voor al je rijbewijzen

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

28

ADVERTENTIE

SPORT

Gouda zondag doet goede zaken tegen ONA

29

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Nieuwe voorzitter AV Gouda
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 27 maart beëindigde Eric Pols zijn voorzitterschap bij AV Gouda.

Acht jaar geleden trad hij toe tot het bestuur van AV Gouda en werd twee jaar later voorzitter. “Ik kijk tevreden en met plezier terug op deze periode waarin AV Gouda zich zowel als vereniging als sportief sterk heeft ontwikkeld.

Het besturen van een vereniging is nooit af en er zijn altijd onderwerpen die beter kunnen. Desondanks is het goed als met enige regelmaat anderen deze verantwoordelijkheid overnemen. Ik ben daarom blij dat Rob Oostdam mijn opvolger zal zijn. Rob zal samen met een aantal zittende en nieuwe bestuurders de toekomst van AV Gouda vorm gaan geven.

De IJssel wint van Messemaker

Voor Gouda scoorde Soufiane Chairi (rechts) in de 81e minuut de 0-1. (foto Wim Pijper) De stadsderby ONA tegen Gouda zondag, werd op Tweede Paasdag pas in de slotminuten beslist. Ondanks een paar grote kansen voor ONA over stond er tot de 81e minuut nog 0-0 op het scorebord. Negen minuten voor tijd was het Soufiane Chari die binnenschoot. Ver in blessuretijd scoorde Aziz el Bouazatti de 0-2.

Gouda zondag deed hiermee goede zaken. Met maar drie punten achter op de nummer één Concordia, doen de Gouwenaars nog volop mee in de race om de titel. Voor ONA viel dit paasweekend tegen. Na het gelijkspel (1-1) van zaterdag tegen Bodegraven was de stadsderby voor ONA een domper. Het staat nu

vierde van onderen. Ook DONK had een zwaar weekend. Zaterdag moest de ploeg van trainer Jack Harmsen de punten delen met UNIO (2-2) en maandag gingen de Gouwenaars met 1-4 onderuit in het thuisduel tegen Unitas dat vlak boven hen staat op de ranglijst. Olympia leed afgelopen weekend twee nederlagen. Twee maal verloor de ploeg van Tom Rietberg met de cijfers 3-0. Zaterdag was de nummer elf, VFC, te sterk en maandag ging Portugaal er met de winst vandoor. Maar omdat concurrenten eveneens punten morsten doen de Olympianen (zesde) nog steeds mee in de strijd om de nacompetite voor promotie. Jodan Boys was vrij afgelopen weekend.

Alle deelnemers aan het jeugdschaaktoernooi. Tijdens de halfjaarlijkse ontmoeting tussen de schaakjeugd van De IJssel uit Moordrecht en Messemaker uit Gouda kwam De IJssel als sterkste uit de strijd.

Voorrondes schoolvoetbal

Messemaker was met 22 spelers naar Moordrecht gekomen, zodat de wedstrijd op twintig borden werd gespeeld. De overige twee Messemaker-kinderen speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Omdat de sterkste Messemaker-jeugd niet in de maandag-

groep zit en dus traditioneel niet meedoet tegen De IJssel, is het de laatste jaren gebruikelijk dat De IJssel op de topborden een overwicht heeft. Dat was ook deze keer het geval: 5-0 voor De IJssel op de topborden. In voorgaande wedstrijden wist Messemaker de achterstand op de topborden meestal op de overige borden wel te compenseren, maar dat lukte deze keer niet. Gevolg: een ruime 12,5-7,5 overwinning voor De IJssel.

Goudse ReddingsBrigade naar NK
De Goudse ReddingsBrigade zal met zeven ploegen de titel gaan verdedigen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmend Redden in Deventer op 6 en 7 april.

De meisjes kwamen woensdag 27 maart in actie. Op de foto de meisjes uit groep zeven van de Bijenkorf (gele shirt) tegen Schateiland Schakel 1. De laatste twee woensdagmiddagen streden leerlingen van groep vijf tot en met acht van de Goudse basisscholen om een plekje in de stadsfinale.

Afgelopen jaar heeft de Goudse ReddingsBrigade de kampioenstitel weten te bemachtigen. Komend weekend gaan zeven ploegen deze titel verdedigen in het Borgelerbad in Deventer. Op zaterdag zullen de aspiranten (van acht tot en met elf jaar) en de junioren (van twaalf tot en met veertien jaar) hun prestaties laten zien. Zondag komen de senioren in de leeftijdcategorie vanaf vijftien jaar in actie. Tijdens de wedstrijddagen zullen verschillende Life Saving onderdelen aan bod komen. Deze
Kijk voor het sportprogramma van dit weekend en voor de uitslagen op www.dekrantvangouda.nl Uitzendtijden sport op Radio Gouwestad: • zaterdag van 14.30 - 17.30 uur • zondag van 14.00 - 17.00 uur Frequentie: • 106,2 FM (ether) en 97,7 FM (kabel) • 24 uur per dag via internet

wedstrijdonderdelen zijn afgeleid van het echte reddingswerk en bevatten een of meer elementen van het zwemmend redden. In de vervoersestafette worden vervoersgrepen gebruikt die in de praktijk ook toepasbaar zijn als iemand gered wordt. Daarnaast is er een wisselslagestafette waarbij snelheid voornamelijk een rol speelt. Bij het ring of popduiken voor ploegen worden technieken voor het zoeken van een slachtoffer gebruikt. Daarnaast is er een lijnredding met tuigje voor vier personen.

Op de complexen van alle Goudse clubs werden de wedstrijden gespeeld. In totaal waren er 135 teams van 24 basisscholen verdeeld over

31 poules. De finales zijn op woensdag 10 april op de velden van Jodan Boys (Jongens groep 5/6 en 7/8 ) en Olympia (meisjes groep 5/6 en 7/8). De winnaars van deze finales plaatsen zich voor de regiofinale. Deze is op woensdag 24 april op de velden van SV Gouda. Alle uitslagen zijn vanaf vrijdag 5 april te lezen op www.sportpuntgouda.nl.

Altijd al eens willen golfen?
Sluisdijk 15 Gouda, tel. (0182) 58 39 33

uw vertrouwde belastingadviseur
www.golfbaan-ijsselweide.nl

Belastingaangifte?

Regentesseplantsoen 47„2801 #-'OUDA„0182 - 58 70 70„WWWVDSPRONGNL

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

30

ADVERTENTIE

FAMILIE / UITGAAN

‘Mirakels’ festival bij Stolwijkerschutsluis

31

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Uitreiking Walvisprijs
In het Streekarchief Midden-Holland in Gouda vindt op vrijdag 12 april om 16.00 uur de bekendmaking en uitreiking van de tiende Walvisprijs plaats. De Walvisprijs is vernoemd naar de Goudse pastoor Ignatius Walvis (16531714) die de eerste geschiedschrijver van Gouda was.

www.paltrok.nl

Is uw konijn al gevaccineerd tegen Myxomatose en VHS?

De Stolwijerschutsluis. De Gouderaksedijk in Gouda verandert zaterdag 27 april in een ‘Mirakels’ festivalterrein. De feestelijkheden zijn van 11.00 tot 16.00 uur.

Bezoekers kunnen op de fiets komen of gebruik maken van de veerdienst vanaf Molen Het Slot. Historische schepen uit de Museumhaven Gouda liggen in de havenkom. Op en rond het water zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo kan men door de sluis varen en een stukje door de polder, met een gids wandelen door het buurtschap, oude foto’s bekijken en herinneringen ophalen bij de ‘leugenbank’.

Bezoekers gaan terug in de tijd en ontdekken wetenswaardigheden over de geschiedenis van het buurtschap en het gebruik en de restauratie van de sluis. Kinderen kunnen hun sluiswachtersdiploma halen, er is een zangworkshop en voor de allerkleinsten poppenkast. ‘s Avonds speelt de theatervoorstelling ‘Het Mirakel van de Sluis’, met in de hoofdrol de Stolwijkerschutsluis en zijn sluiswachter. Alle 500 kaarten voor de voorstelling zijn al verkocht. Bekijk het volledige programma op www.koudestart.nl.

Om het onderzoek naar de geschiedenis van Gouda en de regio te stimuleren, stelde de Stichting Vrienden van Archief en Librije de Walvisprijs in. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt. Dit keer zijn er vijf inzendingen. De jury heeft het best geschreven artikel uitgekozen. Vóór de bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking overhandigt de heer Roest uit Alphen aan den Rijn aan Daphne Bergman, voorzitter van het Bestuur van het Streekarchief Midden-Holland, de nieuwste aanwinst voor het streekarchief: een in de familie Uitbeyerse achtergebleven Nieuwerkerks verpondingskohier uit 1738. Daarna maakt Bergman, ook wethouder van Gouda voor cultuur en cultuurhistorie, de winnaar van de Walvisprijs bekend en overhandigt de prijs. De feestelijke uitreiking van de Walvisprijs is in de studiezaal van het Streekarchief Midden-Holland aan de Groeneweg 30 in Gouda.

Dit zijn twee virussen die uw konijn ernstig ziek kunnen maken. Beide virussen worden overgedragen door muggen. Daarom is de kans op besmetting het grootst in het voorjaar, zomer en herfst. Ook ‘binnenkonijnen’ kunnen besmet worden. Voorheen moest een konijn twee keer per jaar gevaccineerd worden om behoorlijk beschermd te zijn, nu hoeft dit nog maar één keer per jaar. U kunt het hele jaar door een afspraak maken om uw konijn(en) te laten vaccineren van maandag tot en met vrijdag, overdag of ‘s avonds. U bent ook welkom op een inloop spreekuur. Op zaterdag 6 april tussen 9.00 en 12.00 uur organiseren wij weer als vanouds een konijnenochtend. Op deze ochtend vaccineren wij konijnen met korting op het tarief. Op deze ochtend staat het konijn centraal: Op verschillende manieren willen we u gaan informeren over de verzorging van uw dier. Er zijn geen honden of katten aanwezig in de wachtkamer, waardoor de konijnen minder stress ervaren. We werken deze ochtend op afspraak: Er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt ons tot vrijdagavond 5 april 19.30 uur hierover bellen. Zie www.paltrok.nl.

Toneelgroep Podium op herhaling
Wegens succes speelt Toneelgroep Podium nogmaals het klassieke toneelstuk ‘Tartuffe’ van Moliėre.

6 april om 20.00 uur en op 7 april om 14.30 uur in de Agnietenkapel. Kaarten kosten tien euro, inclusief een consumptie, en zijn te bestellen op www.toneelgroeppodium.nl.

Chippen verplicht Portret van Ignatius Walvis.

De regisseur van Podium, Aris Bras: “Moliėre toont herkenbare gedragingen en stelt deze met humor aan de kaak. Het gros van de personages in ‘Tartuffe’ zegt het ene en doet het andere.” Bras maakt geen klucht van het stuk, maar houdt het toneelspel klein. “Dan valt de mooie taal tenminste op. Het toneelstuk is luchtig, speels en verrassend actueel.” In het stuk ontmoet de rijke, adellijke Orgon de aan lager wal geraakte Tartuffe. Orgon raakt onder de indruk van de ideeën en de bescheidenheid van Tartuffe. Hij besluit om Tartuffe onderdak aan te bieden in zijn eigen huis. Dan raken de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Toneelgroep Podium speelt ‘Tartuffe’ op 5 en

Bezorger gezocht!
Bodegraven
Trompstraat Laan van Turkenburg e.o.
Meld je aan via bezorging@dekrantvangouda.nl
M.W. van der Wijden J. van der Kolk Dierenartsen voor gezelschapsdieren

openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00 - 19:30 uur

Pelmolener f 59 2807 EX Gouda Tel: (0182) 51 12 15 www.paltrok.nl

Honden geboren vanaf 1 april 2013 moeten binnen zeven weken na de geboorte gechipt worden en binnen acht weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd. Wanneer u een pup koopt moet u van de verkoper een bewijs van registratie krijgen. Zodra de hond in eigendom overgaat, moet binnen twee weken de registratie aangepast zijn met uw gegevens. Alle honden die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd in Nederland moeten binnen twee weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen. Zie www.chipjedier.nl of vraag bij ons een folder.
Team Dierenkliniek de Paltrok 

  

Boeken en platen actie!
Lever uw (oude) boeken en platen in voor de Guusje Nederhorst Foundation
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
CPFLFOFOMBOHTQFFMQMBUFOWBOBGIFEFO JOMFWFSFOCJK,FVSTMBHFSJKWE(FFTUFOCJK(BMM(BMM

www.winkelcentrumbloemendaal.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

32

ADVERTENTIE

Genieten van

het voorjaar

GRATIS bon voor meer informatie!
naam adres postcode telefoon email plaats

vaste en opvouwbare

H E A L T H C A R E

scootmobielen
veilig... comfortabel... lange en korte afstanden...

of bel direct 010-2582929

gewoon weer lekker zelf naar de winkel of de kinderen...

sturen aan: blijleven, molenbaan 6, 2908 LM Capelle aan den IJssel

IS is Thuisadvies AT at GRGr

...met trapondersteuning

of op de ets?

degelijk voor dagelijks gebruik...

met gemakkelijke lage instap...

Het Thuisadvies van Blijleven is Gratis en Vrijblijvend. Wij komen graag naar u toe...

bel 010-2582929!

voor iets meer evenwicht...

gewoon lekker echt sportief...

GEZONDHEID

Zichtbare schakels

33

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Rijbewijskeuring Nap is weg
Wie een rijbewijskeuring moet ondergaan, kan op 11 april terecht bij Regelzorg in De Buurtstee aan de Gildenburg 1 in Gouda.

Dit kan alleen door vooraf een afspraak te maken via het landelijk afsprakenbureau van Regelzorg, telefoon (088) 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via de website www.regelzorg.nl. Het tarief voor de B/E keuring bedraagt dertig euro. Chauffeurs jonger dan zeventig jaar met C/D/E rijbewijs 52,50 euro betalen.

Informatieavond spataderen GHZ
Van links naar rechts: Linda Hart, Machteld van Rosmalen en Carla Jochems. Mensen die eenzaam zijn, of het even wat moeilijker hebben om hun leven op de rit te krijgen, of meerdere chronische ziektes hebben... zomaar wat voorbeelden van wie de wijkverpleegkundigen in Gouda tegenkomen in hun werk. Een aantal jaar geleden is de overheid gestart met het project ‘Zichtbare schakel, de wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’. Dit project richt zich vooral op kwetsbare groepen. De rijkssubsidie voor dit project is onlangs verlengd in Gouda. Drie Goudse wijkverpleegkundigen aan het woord.

Linda Hart-Stigter is wijkverpleegkundige vanaf de singels tot aan het spoor. Ze geeft aan: “Bij die kwetsbare groepen gaat het bijvoorbeeld om ouderen, mensen van een allochtone afkomst of mensen met een laag inkomen.” Machteld van Rosmalen, die boven het spoor in Gouda werkt, vult aan: “Allerlei instellingen kunnen naar ons doorverwijzen, zoals de woningbouworganisatie, de politie of een huisartsenpraktijk. Ook buurtbewoners kunnen contact met ons opnemen, bijvoorbeeld als ze merken dat iemand eenzaam is.” Haar collega Carla Jochems, die in Korte Akkeren en de binnenstad werkt, vertelt: “Stel dat de huisarts merkt dat iemand het moeilijk heeft. Hij maakt zich zorgen om zijn patiënt en vraagt hem of het goed is dat er een wijkverpleegkundige langskomt. Meestal is dat prima; ik vind het mooi om te zien hoe snel mensen vertrouwen in je hebben.”
Hulpvraag

vraagt de huisarts of we bij iemand langsgaan om te kijken wat er speelt. Het kan zelfs zo zijn dat we, als dat duidelijk is, met de cliënt meegaan om een arts te bezoeken. Soms weet de cliënt niet waar hij moet beginnen met het vinden van een oplossing. Zo was ik pas op bezoek bij een oudere mevrouw met wie het niet goed ging. Na anderhalf uur bleek dat ze heel graag ergens anders wilde wonen. Ik heb contact opgenomen met de woningbouwvereniging en binnen een paar maanden had ze een andere woning! Als zichtbare schakel komen we bij mensen thuis op bezoek en kijken rustig wat er aan de hand is. Het gaat om de tijd voor iemand nemen, om het voeren van een gesprek.” Machteld van Rosmalen: “Én om het inschakelen van de juiste organisaties. Een goed netwerk, met korte lijnen, is heel belangrijk. Als mensen al hulpverleners over de vloer hebben, werken we daarmee samen.”
In de wijk

Op de Jozeflocatie van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) vindt op donderdagavond 18 april een informatieavond plaats over spataderen.

Spataderen worden vaak als ontsierend ervaren en kunnen de nodige klachten geven. Chirurgen en dermatologen van het GHZ geven voorlichting over de verschillende behandelmogelijkheden en de vergoedingen. Ook is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats in de Kapel op de Jozeflocatie van het GHZ, Graaf Florisweg 77-79 in Gouda. De avond is van 19.30 tot 21.30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelding (beperkt aantal plaatsen beschikbaar): www.ghz.nl/voorlichting.

Collecteweek Hartstichting
De collectanten van de Hartstichting komen tijdens de collecteweek van 14 tot en met 20 april weer aan de deur.

De wijkverpleegkundigen zijn op verschillende plekken in Gouda te vinden. Zo is Carla net begonnen met koffieochtenden op donderdag in het gezondheidscentrum in Korte Akkeren. Linda: “Het handige is dat we mobiel zijn; we zijn geen professionals achter een bureau. Zo werk ik regelmatig bij de sportschool in Gouda Oost, zodat mensen me meteen kunnen aanspreken als ze een vraag hebben. En, ook niet onbelangrijk: de hulp die wij geven is gratis.” Carla Jochems (06) 113 747 95, Machteld van Rosmalen (06) 463 611 00 en Linda Hart (06) 463 611 77.
Door Miranda van Elswijk

Daar stonden ze dan. Met rollator, stok, flesje wijn of boek. Ze hadden de moed opgevat om afscheid te nemen van hun dokter, want moeilijk is het, afscheid nemen. Nu kwamen ze om hem iets te geven, om hem te bedanken dat hij hun iets had gegeven. Een handdruk, een laatste uitwisseling van vriendelijke woorden en hier en daar tranen. Een dokter heb je dus niet voor de lol, kennelijk werd er meer dan van een dokter afscheid genomen. De dokter zelf, hij had het geleerd afscheid te nemen. Ruim 37 jaar zag hij dagelijks patiënten. En elke keer na 10-15 minuten gaf hij hen een hand en nam afscheid: tot ziens, het gaat u goed, denk er maar eens over na, tot over twee weken, ga maar eens wandelen en als het erger wordt, komt u maar weer terug. Tsjechov schreef ooit: “Je patiënten: je spreekt ze, je luistert naar ze, je observeert ze, je raakt ze aan, je ruikt ze, je snijdt in ze. En soms red je zelfs het leven.” Zo’n dokter was hij ook. Levens redden was niet de eerste reden waarom hij huisarts werd, diagnoses stellen ook niet. Eigenlijk wilde hij gewoon met mensen in gesprek, ze observeren, naar ze luisteren. En na 10-15 minuten nam hij afscheid, dan was het weer genoeg, de patiënt kon weer verder, hij kon weer verder. Huisartsen in opleiding leerde hij hoe zij moesten leren loslaten, leren afscheid nemen van hun vaste routines die ze geleerd hadden in de ziekenhuisgeneeskunde, leren afscheid nemen van hun neiging dokter te spelen maar geen mens te durven zijn. En na een jaar nam hij weer afscheid van hen, zij konden weer verder, hij kon weer verder. Afscheid nemen leerde hij ook aan patiënten die dood gingen. Hij hielp hen de dood te aanvaarden en niet bang te zijn afscheid van het leven te nemen. De laatste les in afscheid nemen leerden we elkaar, huisartsen en assistentes, tijdens een etentje. Afscheid nemen gaat niet over weggaan maar over voelen dat je om elkaar geeft.
Peter Leusink Peter Leusink vormt samen met Patricia Heerbaart en Suzan Mantel, Praktijk de Huisarts. Deze is gevestigd aan de W. Barentszlaan 32, telefoon: (0182) 698 088.

Linda: “De hulpvraag verschilt enorm. Soms

Kinderopvang door gastouder
Nu reguliere kinderopvang duurder is geworden, kan opvang door een gastouder een interessant alternatief zijn. Om ouders en potentiële gastouders over deze vorm van kinderopvang te informeren, organiseert gastouderbureau ViaViela Gouda op dinsdagavond 16 april een informatiebijeenkomst in ‘De Veste’. Consulente Anja van de Hoef zal onder andere ingaan op de mogelijkheden van gastouderopvang, de financiële voordelen ervan en de eisen die aan gastouders worden gesteld.

De Hartstichting vraagt financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. Dit is nog steeds nodig, want één op de drie Nederlanders sterft aan een hartinfarct, hartstilstand, beroerte of een andere hart- en vaatziekte. De Hartstichting spant zich in om hart- en vaatziekten sneller en beter op te sporen, te behandelen of zelfs te genezen. Van elke ontvangen euro gaat tachtig cent naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. “Hoewel het aantal sterfgevallen afneemt, neemt het aantal patiënten toe. Op dit moment zijn er ongeveer één miljoen hart- en vaatpatiënten. Dit aantal zal in de toekomst alleen

maar toenemen.” De Hartstichting vraagt mensen te geven aan de collectant of te storten op giro 300.

“Ouders zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die een gastouder een gezin kan bieden”, aldus Van de Hoef. Vanzelfsprekend staat het welbevinden van het kind voorop: opgroeien in een huiselijke, rustige omgeving is gewoon prettig voor het kind. Maar het is ook een flexibele vorm van opvang: je zit als ouders niet vast aan strikte breng- en haaltijden. Dat geeft rust. Wat veel mensen ook niet weten is dat opvang door een gastouder financieel aantrekkelijk kan zijn. Als je

gebruik maakt van een erkende gastouder, kun je namelijk in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. En daarmee kun je je gastouder betalen. Per afgenomen uur, dus niet per dagdeel of per hele dag. Dat scheelt nogal in de portemonnee.” Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Anja van de Hoef via gouda@ viaviela.nl of telefonisch via (06) 330 35 924. Deelname is gratis. De informatiebijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in Kerkelijk Centrum De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. ViaViela Gouda maakt deel uit van het landelijk opererende ViaViela. Het gastouderbureau heeft zestig vestigingen in heel Nederland. Meer informatie over ViaViela is te vinden op www.viaviela.nl.

Inloopmorgen fibromyalgie
De maandelijkse inloop voor fibromyalgie patiënten wordt woensdag 10 april gehouden in het Groene Hart Ziekenhuis, afdeling Jozeflocatie (Jan van Beaumontstraat).

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen belangstellenden hier terecht voor informatie of een gesprek. Fibromyalgie is een reumatische aandoening van het bewegingsapparaat. Het wordt

ook wel ‘weke-delen reuma’ genoemd omdat er geen ontstekingsactiviteit aanwezig is. Vooral spieren, bindweefsel en pezen zijn erbij betrokken. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. De toegang is deze morgen gratis. De organisatie waardeert het wanneer mensen zich vooraf opgeven bij Sia de Gelder, telefoon (0182) 634561, e-mail: s.dgelder@fesinfo.nl.

Start met een intakegesprek bij Peptalk! Samen met uw persoonlijke Peptalk! coach haalt ook u uw afslankdoelen. Bent u geïnteresseerd in medisch nieuws? Kijk op www.zorgenziekenhuiskrant.nl Bel voor meer informatie 0182-616400

www.peptalk-afslankcliniq.nl

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

34

ADVERTENTIE

NIEUWE RESTAURANT HIT IN DELFT
Koetjes en Kalfjes ‘Stoere bistro met een vleugje chic’ is open, gevestigd naast Theater de Veste en Bioscoop Pathé. Een nieuwe aanwinst voor Delft!
Op de overgang van de oude binnenstad naar het nieuw Zuidpoort-gebied heeft restaurant Koetjes en Kalfjes haar deuren geopend in een wel heel bijzonder pand; Dit ontwerp is de winnende inzending voor de openbare ontwerpwedstrijd Zuidpoort/Achterom, uitgeschreven door de gemeente Delft en ontwerpersvereniging Delftdesign. Met warme tinten en goudkleurige elementen wordt de nieuwe vestiging een waardige opvolger van haar mooie zusje in Alphen aan den Rijn, geopend sinds juni 2012. Ook hier is het credo ‘een stoere bistro met een vleugje chic’ helemaal van toepassing. De Delftsblauwe Koe voor het pand is een echte ‘Eyecatcher’ voor elke camera. In 2005 lanceerden Erwin Rozendal en Jacky Weeber het moderne bistroconcept ‘Koetjes en Kalfjes’ in Oegstgeest, ontstaan als klein zusje van het bekende restaurant en hotel De Beukenhof. Inmiddels is de achtste vestiging in Delft een feit. Met theater, bioscoop, parkeergarage, ligging aan de gracht en restaurant Moodz als goede buur, maakt het dit gedeelte van de stad tot een levendige uitgaanslocatie. Koetjes en Kalfjes is een moderne bistro waarin verse producten centraal staan en waar je kunt eten voor een betaalbare prijs. Er zijn verschillende ruimtes gecreëerd op begane grond en eerste etage en bijzonder sfeervol ingericht. De menukaart is Frans/Italiaans georiënteerd met een Aziatische touch en wisselt regelmatig. Een uitgebreide wijnkaart met 12 wijnen per glas maken dit ongedwongen restaurant compleet. Ook ideaal voor groepen tot 30 personen op de First Floor, zowel zakelijk als privé. Er is al een driegangen diner vanaf € 29,50 en voor de theatergast een avant-theater tweegangen menu voor € 22,50 voor een compleet avondje uit. Ideaal en alles op loopafstand; parkeren, hapje doen en vervolgens relaxed naar film of voorstelling in De Vest. Proefdiner Er zijn al veel concepten neergezet, maar vaak ontbreekt een stukje van de taart. Bij Koetjes werd tijdens het proefdiner de complete taart geserveerd. Zo hebben wij genoten van deze nieuwe restauranthit en waren gemiddeld € 41,50 per persoon kwijt voor een compleet avondje uit. Wat opviel was de enthousiaste bediening, gastvrijheid van het team en zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding.

Het restaurant is in de opstart fase open van woensdag tot en met zondag voor diner. Vanaf woensdag 3 april kun je bij Koetjes ook terecht voor Lunch, High Tea (21,50) en High Wine (29,50) van 15.00 -17.30 uur. Maar ook voor een kop koffie of glas wijn kun je binnenlopen en zomers is het heerlijk genieten op het terras. Vanaf 9 april is het restaurant zes dagen per week geopend en vanaf 1 mei zeven dagen per week. Koetjes en Kalfjes Delft Achterom 165 2611 PN Delft T 015 2128903 www.koetjesenkalfjes.com met vestigingen in: Alphen a/d Rijn-Amsterdam-Delft-Den Haag-Haarlem-LeidenOegstgeest-Zoetermeer

s t o ere bis t r o m e t ee n vl e u gje chi c

Nieuw open in Delft

Achterom 165 2611 PN Delft T 015 2128903
www.koetjesenkalfjes.com

LUNCH • DINER • HIGH TEA • HIGH WINE PRIVATE DINING 1ST FLOOR

FAMILIE / UITGAAN

Op zoek naar hazen in het Groene Hart

35
Lezersactie

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Hitz voor Kidz Popconcert 2013
Hitz voor Kidz is hét popconcert voor kinderen, waarbij alle kinderen kunnen genieten van de beste optredens, de lekkerste suikerspinnen, de mooiste geluid- en lichtshows en nog heel veel meer.

Deelnemers aan de hazensafari trekken de polders in. Het polderlandschap van het Groene Hart is een uitstekend leefgebied voor hazen. Wie meer wil weten over de haas en zijn leefgebied, kan op zondag 14 april meefietsen en kijken hoe de hazen lopen. Staatsbosbeheer organiseert dan een hazensafari in de omgeving van Reeuwijk.

stopt de groep meerdere malen. Onderdeel van de safari is het bezoek aan een wisseltentoonstelling gewijd aan hazen in het Groene Hart.
Staatsbosbeheer

Na twee uitverkochte concerten vorig jaar in de Uithof Den Haag en de Heineken Music Hall Amsterdam, staat het volgende Hitz voor Kidz popconcert weer voor de deur. Zondag 14 april barst het feest vanaf 13.00 uur weer los in de Silverdome Zoetermeer. Het hele evenement duurt tot ongeveer 16.00 uur. Hitz voor Kidz zorgt ervoor dat alles op deze dag om de Kidz draait, van begin tot eind. “Vooral de optredens zijn speciaal, want deze zitten deze keer vol extra verrassingen. De liveoptredens starten om 14.00 uur met Nederlands allerleukste artiesten, bijvoorbeeld van Alessandro, Aliyah, Monsif, Femke (winnares Junior Songfestival), Lisa, Amy en Shelley en niet te vergeten Ali-B en vele anderen. Wij hebben er ontzettend veel zin in om dit evenement wederom tot een groot succes te maken”, aldus de organisatie. Hitz voor Kidz is geen commercieel evenement, de opbrengsten komen ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, voor onderzoek naar Spierziekte. Zie https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/

index.php?p=nieuwsarchief&newsid=132. De Krant van Gouda mag vijftien vrijkaarten weggeven. Ook kans maken op kaartjes? Mail dan naar redactie@dekrantvangouda.nl. Vermeld daarbij naam en adres. Lezers hebben tot woensdag 10 april de tijd om deel te nemen aan deze actie. De winnaars krijgen bericht. Lezers die geen kaarten hebben gewonnen kunnen voor maar 8,50 euro naar Hitz voor Kidz. Deze tickets zijn alleen telefonisch te bestellen via euroticket 0900-3636966, vermeld daarbij de actiecode hvk079 of ga naar www.hitzvoorkidz.nl/tickets en voer de vouchercode hvk079 in.

De fietssafari duurt ongeveer vier uur. De ontvangst is vanaf 9.45 uur op de parkeerplaats bij het Reeuwijksehout (voor het paviljoen). Om 10.00 uur start de fietssafari. Na een korte introductie vertrekken de deelnemers op hun eigen fiets door de polders in de omgeving van Reeuwijk. De periode februari tot april is een drukke tijd voor de hazen. Dan zorgen ze voor het nageslacht en de strijd tussen de mannetjes leidt tot spectaculaire taferelen. Deze periode noemt men de rammeltijd en is ook de beste tijd van het jaar om hazen te zien. Onderweg

De Groene Hart gids van Staatsbosbeheer vertelt tijdens de safari over de hazen en besteedt ook aandacht aan het prachtige landschap van het Groene Hart. Hazen zijn wilde dieren en hebben een uitstekende manier om zich onzichtbaar te maken. Garantie dat men hazen ziet, kan men niet geven. Na een bezoekje aan het museum hebben de deelnemers de gelegenheid om hun eigen lunchpakket te nuttigen. De kosten zijn vijftien euro voor deelnemers vanaf twaalf jaar en acht euro voor deelnemers tot twaalf jaar inclusief consumpties, entree in Grootmoederstijd museum en een infopakket. Er kunnen vijftien deelnemers mee. Aanmelden kan via www.groenehartcentrum.nl.

Femke Meine (foto MarcMingels).

Faust voor jongeren
Muziektheater Faust gaat woensdag 10 april van start bij Kunstpuntgouda. Een groep jongeren tussen veertien en achttien jaar zet in een periode van acht weken een korte maar strakke muzikale voorstelling op de planken. Dit onder de bezielende leiding van John de Heij. Ondanks het zware stuk, belooft het volgens De Heij een snelle voorstelling te worden vol entertainment. De regisseur, theatermaker en muzikant blikt alvast vooruit.

klopte hij begin dit jaar met zijn idee aan bij het centrum voor kunsteducatie. “Ze waren direct enthousiast en ik ben blij dat we 10 april van start kunnen.”
Duivel

Jazzconcert bij Cox Pianoservice
Cox pianoservice gooit het op donderdag 11 april voor een keer over een andere boeg. Dan organiseert het in plaats van de gebruikelijke kamermuziekconcerten een jazzconcert.

Masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium Vera Marijt (piano) en Patricia Wisse (zang) bezorgen de bezoekers een jazzavond.

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt tien euro. Voor mensen die voor het eerst hier een concert bijwonen, bedraagt de entree vijf euro. Reserveren kan via: info@coxpiano.nl of telefonisch (0182) 524 528. Kijk voor meer informatie op www.coxpiano.nl/concerten.htm.

“Het is een verhaal met liedjes en live muziek. De liedjes zijn popliedjes die ik zelf geschreven heb. Het lijkt misschien onmogelijk om dit in acht weken tijd in elkaar te zetten, maar uit ervaring met andere kortlopende producties weet ik dat dit haalbaar is. De jongeren die meedoen, moeten wel een uitdaging aandurven. We gaan zeker niet veel om de tafel zitten, maar gaan direct vol aan de slag. Ze zullen de teksten heel snel moeten leren, maar er is daarnaast genoeg ruimte voor artistieke vrijheid.” De Heij schreef het stuk circa acht jaar geleden en heeft er toen mee geëxperimenteerd in zijn theaterklas. Na jaren te zijn weggeweest bij Kunstpuntgouda,

Uitgangspunt is het verhaal De Faust: Thomas verkoopt zijn ziel aan de duivel en mag tien weken niet zondigen. Maar telkens wordt hij op de proef gesteld. “Het is een wereldstuk dat nog steeds actueel is. Voor jongeren is het leuk te bedenken welke zonden zij wel eens zouden willen begaan. Terwijl zij weten dat dit niet mag”, vervolgt De Heij. Een parodie op het originele werk wil De Heij het niet noemen. “Een vrije bewerking is een betere verwoording. Sommige stukken zullen niet herkenbaar zijn uit het origineel. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.” Het is nog niet bekend wanneer en waar de voorstelling te zien zal zijn. Jongeren tussen veertien en achttien jaar kunnen zich nog aanmelden via (0182) 510 717, info@kunstpuntgouda.nl of via www.kunstpuntgouda.nl.
Door Bonnie van Doorn

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

36

ADVERTENTIE

Hoogste goudprijs ooit!
Goudprijs is nog nooit zo hoog geweest!

Het is nu tijd om uw goud te verkopen

Ik wil uw goud!
U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling, Omega enz.

Goudprijs €39,- per gram
24 karaats goud

Zilverprijs €715 ,- per kilo
Zoek nu uw oude zilveren guldens, rijksdaalders, zilveren tientjes, gulden stukken, bestek, dienbladen, serviezen, baren etc.

Potma Edelmetaal
Papestraat 28 - Den Haag Tel. 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur

Al 25 jaar een vertrouwd adres!
Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

ADVERTENTIE

37

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

van een knikarmzonnescherm*

GRATIS MOTOR bij aankoop GRATIS GLAS bij aankoop van kozijnen*
*vraag naar de voorwaarden

Zonwering, Kozijnen & Serres
Weg en Bos 107 t 2661 DM Bergschenhoek t 010 524 90 40 t www.paulenpaul.nl t Openingstijden 10.00-16.00 uur

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

38

ADVERTENTIE

THEATER & FILM

Dik Trom de musical

39

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

Filmhuis Gouda
Donderdag 4 april Vrijdag 5 april

BIOSCOOP
GOUDA -AGNIETENSTRAAT 21 TEL. 0182 - 527773

20.30 uur: Io e te 15.30 uur: Broken 19.00 uur: The patience stone 21.45 uur: Io e te 19.00 uur: Broken 21.45 uur: De marathon 16.00 uur: Io e te 20.30 uur: Broken 20.30 uur: Io e te 14.00 uur: Broken 20.30 uur: The patience stone 20.30 uur: Io e te 20.30 uur: The sessions

Donderdag 4 t/m woensdag 10 april 2013 Wo 17 april 19.30 LADIES NIGHT: SAFE HAVEN Romantisch drama met Josh Duhamel en Jullianne Hough dinsdag 9 april 20.00, Voorpremière BOEK & FILM: Voorpremière van een Nederlandse boekverfilming DAGLICHT Naar het boek van Marion Pauw, € 1,50 korting met je biebpas Dag (behalve vr en za) 19.30, vr en za 19.00 en 21.30, vr 15.15, za en zo 15.30 Nederlands première De eerste 2nd screen film! APP Download vooraf de gratis app op www.appdefilm.nl do 20.00, vr en za 19.00, zo en ma 20.00 3e week JACK THE GIANT SLAYER Do 20.00, vr en za 21.30, zo, di en wo 20.15 3e week VALENTINO vr en za 18.45, za en zo 15.15 en wo 20.00 4e week OZ: The Great and Powerful Vr 15.00 en ma 20.00, 4e week SILVER LININGS PLAYBOOK vr en za 21.00, 10e week VERLIEFD OP IBIZA

Zaterdag 6 april Zondag 7 april

Maandag 8 april Dinsdag 9 april

Woensdag 10 april ‘Dik Trom de musical’ is een nieuw avontuur vol spektakel en muziek (foto’s Sven-Hoogerhuis). Al meer dan honderd jaar is Dik Trom één van de bekendste kinderboeken van Nederland. Na het beroemde boek kwam ook de Dik Trom film en vanaf dit seizoen is er nu ook een musical. ‘Dik Trom de musical’ is een nieuw avontuur vol spektakel en muziek. Donderdag 11 april

Dik Trom is het ondeugendst kind met het hart op het juiste plek en hij is verliefd. Verliefd op Nelly. In deze familiemusical krijgt de zwaarlijvige jongeman te stellen met Juffrouw Schimmelpenninck. Haar stiefdochter Nelly is blind. Ze zou een operatie kunnen krijgen waardoor ze weer kan zien, maar de boze stiefmoeder weigert daarvoor te betalen. Dik Trom komt in actie en organiseert een circus. Daar gaan mensen kaartjes voor kopen en met dat geld zal

hij Nelly haar zicht teruggeven. ‘Dik Trom de musical’ is een heel nieuw verhaal met Nederlands jongste en bekendste held in de hoofdrol. Script en liedteksten komen van Allard Blom, Fons Merkies componeert de muziek en de regie ligt in handen van Dick van den Heuvel. In de hoofdrollen zijn Vera Mann, Ara Halici, Simon Zwiers, Eline Schmidt en Remco Sietsema te zien. “Onze Dik Trom is zoals Dik Trom hoort te zijn, want aan zo’n sterk karakter hoef je niets te veranderen”, aldus Ara Halici. “Hij is bijdehand, heeft lef en pit. Hij is ondeugend en niet bang.” Vera Mann vult aan: “Het is een mannetje met bravoure, met het hart op de goede plek.” De voorstelling is zondag 7 april te zien in de Grote zaal van de Goudse Schouwburg.

Agenda Goudse Schouwburg
Dinsdag 9 april Grote zaal, 20.00 uur: Orkater met ‘237

Woensdag 10 april Grote zaal, 20.00 uur: Diavolo Dance Theater Kleine zaal, 20.30 uur: Ellen Dikker met Vrijdag 12 april Grote zaal, 20.00 uur: ‘The Buddy Holly

redenen voor seks’ (toneel). Kleine zaal, 20.30 uur: Seth Gaaikema met pianist Erik Vlasblom met ‘Wat ik nog graag zou willen!’ (cabaret).

(show).

‘Horten en Stoten’ (cabaret). Uitverkocht.

‘Broken’ in Filmhuis Gouda

Alle films zijn Nederlands gesproken. vr 15.30, za en zo 13.00 en 15.30 en wo 14.00 2e week THE CROODS za en zo 13.15 en wo 14.15, 2e week YOKO za en zo 13.15 en wo 14.15, 4e week ZAMBEZIA: DE VERBORGEN VOGELSTAD Vrijdag 5 april VOORDEELMATINEE € 6,15.00 SILVER LININGS PLAYBOOK 15.15 APP 15.30 DE CROODS (3D toeslag €1,50) www.arcadebios.nl 3D brillen aan de kassa verkrijgbaar voor € 1,00

KINDERMATINEE

Zaterdag 13 april Grote zaal, 20.00 uur: ‘De kersentuin van

story’ met Tim Akkerman als Buddy Holly (musical). Kleine zaal, 20.30 uur: Ellen Dikker met ‘Horten en Stoten’ (cabaret). Uitverkocht.

Zondag 14 april Grote zaal, 12.00 uur: Izhar Elias & Fernando

Tsjechov’ met Carine Crutzen, Paul R. Kooij e.a. (toneel). Kleine zaal, 20.30 uur: Lovsky en Joensen met ‘De Bezemkast’ (muziek).

Cordas met ‘Een Magisch Mini-orkest’ (koffieconcert).

Door de ogen van Skunk ziet men hoe de gebeurtenis het leven van drie gezinnen verandert. Het is bij ‘Broken’ vooral in het begin goed opletten, want de gebeurtenissen in de eerste tien minuten zijn bepalend voor de rest van de film. De elfjarige Emily, die meestal als Skunk door het leven gaat, komt thuis en groet buurjongen Rick. Ze kletsen wat, en alles ziet er vriendelijk uit tot hun buurman Oswald naar buiten komt stormen. Hij begint Rick zonder pardon in elkaar te slaan, terwijl Skunk verbijsterd toekijkt.

Uitladder
Donderdag 4 april Gouda, Lezing Lof der Zotheid in ArtiLegi,

Door de ogen van Skunk zie je vervolgens hoe die gebeurtenis het leven van drie gezinnen verandert. Skunk woont samen met haar vader Archie, haar broer Jed en au pair Kasia nadat haar moeder het gezin heeft verlaten. Archie (Tim Roth uit ‘Pulp fiction’) heeft vooral oog voor de aantrekkelijke Kasia. Ook buurman Oswald staat er als vader alleen voor bij de opvoeding van zijn drie opgroeiende dochters, zijn vrouw is overleden. Hij raakt de controle over hen steeds meer kwijt en koelt zijn onmacht en agressie op Rick, een aardige jongen die geestelijk wat achter blijft. Tot verdriet van zijn ouders trekt Rick zich na de

aanval helemaal in zichzelf terug. Skunk ziet scherp wat er gebeurt in haar omgeving en dat levert, zoals vaker bij pubers die de wereld ontdekken, geestige en rake observaties op vooral in gesprekken met broer Jed. Skunk, een mooie rol van nieuwkomer Eloise Laurence, is met haar natuurlijke, sprankelende spel het middelpunt van ‘Broken’. Je kunt niet anders dan met haar meevoelen, als ze zich staande houdt in de verwarrende wereld die de volwassenen om haar heen ervan maken. De film is te zien in Filmhuis Gouda.

Gouda, Cantemus Chamber Choir uit Wales in

Sint-Janskerk, aanvang 16.00 uur.

aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 5 april Gouda, Dubshop met drum ‘n base in So What.

Zondag 7 april Gouda, Kraamfeest kinderboerderij de Goud-

Bezoekers vanaf zestien jaar, zie: www.so-what.nl.

Zaterdag 6 april Gouda, Ambachtelijke zaterdag in de molen

se Hofsteden met speurtochten van 11.00 tot 15.00 uur, zie www.kinderboerderijgouda.nl. Gouda, Jamsessie in Gouda Studio’s van 15.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Inlichtingen: www.goudastudios.nl.
Zaterdag 13 april Gouda, Sketchcrawl, tekenen in de Centrale

aan de 1e Moordrechtse Tiendeweg 3, tussen 10.00 en 17.00 uur.

van 11.00 tot 16.30 uur.

(Hoge Gouwe 115), te zien tot en met 28 april zie www.galeriemontulet.nl. Gouda, Expositie fotografe Ingrid Daniëlla van der Spoel in Gouda Studio’s aan de Oosthaven 12. Te zien van 21 maart tot 3 mei, zie www.goudastudios.nl. Gouda, Expositie Eva en andere vrouwen in Galerie De Hollandsche Maagd (Oosthaven 28), te zien tot en met 27 april. Zie: www.dehollandschemaagd.nl.

Exposities Gouda, Lente-expositie bij Galerie Montulet

Nummer 14, 4 april 2013 Oplage: 69.000 exemplaren

40

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->