P. 1
Modul de Transmitere Al Caldurii

Modul de Transmitere Al Caldurii

|Views: 2|Likes:
Published by ngrigore
Modul de Transmitere Calduri
Modul de Transmitere Calduri

More info:

Published by: ngrigore on Apr 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/06/2014

pdf

text

original

:: Principiile izolatiei termice Valoarea lambda reprezinta eficienta energetica a unei izolatii.

Modul de transmitere al caldurii (3 moduri) In timpul sezonului rece cladirile au nevoie de energie pentru a pastra temperatura in interior cat mai placuta. Caldura pierduta prin elementele de inchidere exterioare (anvelopa cladirii) trebuie compensata de sursele de incalzire.. Pentru a realiza o rezistenta termica necesara la trecerea caldurii trebuie sa se tina seama de natura peretelui si de calitatea izolatiei.

Exista 3 moduri de transimtere al caldurii: - Prin conductivitate: se produce intr-un material solid sau gazos si depinde de caracteristicile meterialului respectiv;

Atunci cand radiatiile sunt absorbite sau reflectate transferul termic este diminuat. Schimbul de caldura tine cont de mediul de propagare (aerul).limitarea efectelor radiatiei termice. . Izolatia termica influenteaza conductivitatea. Are loc de la fluid la suprafata unui corp si invers. . curentul si efectul de radiatie termica prin: .Prin convectie : caldura se propaga datorita miscarii aerului sau schimbarii densitatii acestuia la diferite temperaturi. ..diminuarea miscarii aerului si deci reducerea transmiterii caldurii prin convectie. .realizarea unei bariere termice impotriva propagarii caldurii prin conductivitate.Prin radiatie: orice material capteaza radiatiile termice si le emite mai departe in functie de emisivitate si temperatura pe care a acumulat-o.

Conductivitate termica: valoarea coeficientului lambda Un material izolant termic este caracterizat prin conductivitatea termica si este exprimata prin coeficientul lambda.K. Rezistenta termica: valoarea R . cu atat vom avea o conductivitate mai mica. Conductivitatea termica masoara capacitatea unui material de a transmite energie termica. Cu cat acest coeficient este mai mic.065 W/m. Modul de masurare standard a fost facut in laboratoare conform normelor ISO 8301 si este exprimat in W/m.K In tabel se pot vedea cateva exemple cu valoarea conductivitatii termice la cele mai folosite materiale de constructie: S-a stabilit ca materialele sunt izolatoare termice daca conductivitatea lor este mai mica decat 0.

cu atat materialul este mai bun din punct de vedere al izolarii termice. Fiecare element care constituie peretele are proprietati termice: caramida sau beton. Cu o Valoare R mare peretele se va comporta mult mai bine la pierderea de caldura Coeficientii rsi si rse rezulta din transmisia prin convectie si radiatie pe suprafata zidului in contact cu climatul interior si cel exterior. incepand de la finisajul interior pana la tencuiala exterioara si rezistentele termice superficiale. isi de rezistenta R peretelui. Valoarea U este coeficientul ce caracterizeaza abilitatea suprafetei unui zid de a transfera caldura. Valoarea U este inversul valorii R si este exprimat in W/m2. Valoarea U a unui perete Performantele R si U ale unui perete depind in mod direct de calitatea izolatiei termice. tencuiala. R combina proprietatiile termice cu grosimea produsului izolator. Cu cat R este mai mare. Pierderea de caldura depinde de diferenta de temperatura interioara si cea de exterioara. energia necesara pentru racire. aportul . izolatie. Resistenta termica totala a unui perete depinde de fiecare material in parte. iluminatul artificial . Valoarea rezistentei termice este in functie de grosimea si conductivitatea materialului fiind raportul acestor marimi.Aceasta valoare reprezinta capacitatea unui material de a izola termic. Performantele termice ale intregii cladiri Se iau in calcul pierderile de caldura.K. apa calda menajera.

valorile U pentru diferitele parti ale cladirii: zid.razelor solare. beton. ISOVER va ofera solutii cu rezultate performante. pardoseala. acoperis.puntile termice: pierderile datorita existentei unor elemente de constructie bune conducatoare de caldura (din metal. . performantele depind de: . usi. a oamenilor si aparaturii electrocasnice. sticla etc. ferestre. In ceea ce priveste pierderea de caldura. . care conduc la izolatii termice eficiente pentru elementele anvelopei obtinandu-se astfel o exploatare economica a caldurii.).

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->