P. 1
Romania Si Sufletul Ei

Romania Si Sufletul Ei

|Views: 9|Likes:
Published by Edward
frumuseti
frumuseti

More info:

Published by: Edward on Apr 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/10/2013

pdf

text

original

TRĂIESC ÎN ROMÂNIA ȘI ASTA ÎMI UMPLE TOT SUFLETUL

Arcul de Triumf (Bucuresti) a fost construit în perioada 1921-1922. Comemorează victoria României în Primul Război Mondial.

Ansamblul “Sugalete” reprezinta un sir de case cu arhitectura gotica cu portic. Acest complex este unul dintre cele mai importante exemple de ansambluri arhitecturale urbane medievale pastrate in Transilvania, mai exact in orasul Bistrita.

.

. toti taranii din Belis au fost nevoiti sa-si paraseasca gospodariile si sa se mute pe un deal aflat in imediata apropiere a comunei. construind un imens baraj hidrografic. In urma cu 40 de ani. La ora actuala peste vechea vatra a asezarii se afla lacul de acumulare Fantanele-Belis. Jud Cluj: biserica de sub lac. Peste Belis au venit apele. edilii acelor vremuri triste.Belis. Prima mentionare documentara a Belisului dateaza din 1737.

.

este un sat în partea de nord a județului Sibiu. A fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1224. Este reședința comunei Biertan.c. . în Podișul Hârtibaciului.a 80 de km de Sibiu.Biertan. Este situată la c.

.

o surprinzătoare bucată de Anglie în plin centru al Capitalei. A fost construită în perioada dintre anii 1913-1914 după planurile arhitecturale ale lui V.Bucuresti. Clădirea de cărămidă roşie tipic britanică. cu arhitectură de început de secol XX.Biserica Anglicana . de pe strada Xenopol. Ştefănescu. . colţ cu Arthur Verona. e parte integrantă a peisajului bucureştean.

.

Cetatea Prejmer.• Biserica fortificata din Prejmer. judetul Brasov. .

Botosani.Biserica Hiliseu-Crisan. .

Biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. .

Cluj Napoca. Mihail. .Biserica Romano Catolica Sf.

. alături de ruinele curţii domneşti. Gheorghe" din Hârlău este o biserică ctitorită de Ştefan cel Mare în anul 1492. Ea este considerată parte a ansamblului Curţii domneşti din Hârlău.Biserica "Sf.

Biserica Sfantul Nicolae din Densuş. judetul Hunedoara. .

Biserica Neagra. centrul vechi.Brasov . .

Casa cu Lei. . O cladire deosebita. numele provenind de la cei patru lei sculptati ce strajuiesc coloanele de sustinere a cladirii. Constanta. ridicata in stil genovez intre 1895-1898.

satul Ipotesti din comuna Mihai Eminescu judetul Botosani. .Casa memoriala Mihai Eminescu.

Casa Pocol. Baia Mare. .

judetul Maramures. Costiui. comuna Rona de Sus. .Castelul Apaffi.

.Castelul Banffy de la Bontida.

Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. . fiind menţionat documentar din secolul al XVII-lea. este situat în partea de nord-est a localităţii. judetul Alba. de către principele Transilvaniei Gabriel Bethlen. Între anii 1615-1624. a fost ridicat după modelul castelului Chambord din Franţa.

. situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului. la 30 de km de Brasov.Castelul Bran. Un document emis de regele Ludovic I al Ungariei la 19 noimebrie 1377. confirmă saşilor din Scaunul Braşovului dreptul de a ridica o nouă cetate de piatră la Bran (in locul celei din lemn construita in 1212).

.

dateaza din anul 1782. sau al familiei Kendeffy. Castelul Cândestilor este mentionat documentar de la 1363. ajuns hotel si restaurant de o stea La numai câtiva km de Hateg se afla localitatea Sfânta Marie Orlea. iar actuala constructie. unde se găseste Castelul Cândestilor.Castelul Cândestilor. . în stil baroc.

.Castelul Cantacuzino. Busteni.

. judetul Harghita.Castelul Contelui Lazar din Lazarea.

Castelul de la Ozd. după modelul castelelor de pe valea Loirei. dar se pare că a fost ridicată la sfârşitul secoluli al XVII-lea (se vehiculează anul 1682) de generalul Pekry Lorincz. Nu există foarte multe date referitoare la această construcţie. De-a lungul secolelor a aparţinut mai multor familii nobiliare maghiare. judetul Mures. iar după instaurarea regimului comunist a fost sediul al CAP. .

Castelul Corvinilor. cel mai important monument de arhitectură gotică din Transilvania. . numit și Castelul Huniazilor sau Cetatea Hunedoara este un castel din Hunedoara.

Construit in stil baroc. . a apartinut familiei Teleki. intre 1770 si 1778.Castelul de la Gornesti.

iar in spatele castelului se afla un strand cu apa termala. . judetul Arad a apartinut familiei Purglydin in anul 1889. Cladirea este inconjurata de un parc.Castelul din Sofronea.

Craiova. .Castelul Fermecat.

Castelul Foisor (Sinaia). deoarece apartine protocolului de stat ca resedinta rezidentiala. . destinatia initiala a Foisorului era de cabana de vanatoare a regelui Carol I si are 42 de incaperi. Foisorul nu a putut fi vizitat niciodata. Se afla langa Castelul Pelisor.

construit între anii 1443 .Castelul Huniade sau Castelul Huniazilor este un monument istoric și cea mai veche clădire din Timișoara. .1447 de către Iancu de Hunedoara.

.Castelul Martha Bibescu.

Castelul Macea. judetul Arad. . Localitatea Macea este situata la 23 kilometri de municipiul Arad si are ca principala atractie pentru cei ce viziteaza aceste locuri castelul si parcul dendrologic.

Castelul Karoly din Carei. judetul Satu Mare .

Castelul Iulia Hasdeu. . Campina.

judetul Bacau.Castelul Rosu din Parcul Dendrologic Hemeiusi. (construit in anul 1864) .

.Castelul regal de la Săvârșin este un castel deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin. județul Arad.

prin valoarea sa istorică și artistică. având caracter de unicat și este. .A fost construit la dorința regelui Carol I al României între 1873 și 1914. unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea. Castelul Peleș poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România.

.

.Castelul Mikes judetul Covasna.

Castelul Sturdza. judeţul Iaşi. Miclăuşeni. .

Castelul Szentkereszty Zsigmond din Arcus. . judetul Covasna.

. judetul Sibiu.Castelul Turnul Rosu din Boita.

. în punctul Poiana Bivolari. situat între localitățile Păușa și Căciulata.Castrul roman Arutela este un monument istoric. lângă orasul Călimănesti.

. aflată lângă orașul Târgu Neamț.Cetatea Neamț este o cetate medievală din Moldova.

Resita.Centrala Hidroelectrica Grebla. judetul Caras Severin .

Cazinoul este una dintre primele caldiri ridicate la Constanta. . aproape imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si nu s-a mai numit Kustenge.

.Catedrala Romano Catolica si Statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Cetatea Fagarasului a fost ridicata in anul 1310 de Ladislau Apo chiar in centrul orasului. .

. judeţul Tulcea.Cetatea Medievală Enisala.

.Cetatea Miko sau Muzeul Secuiesc al Ciucului.

aflată lângă orașul Târgu Neamț.Cetatea Neamț este o cetate medievală din Moldova. .

.Cetatea Soimos datand din anul 1278. dealul Cioara Tautului.

. cu o incarcatura istorica deosebita. . Sibiu.Cetatea Taraneasca din Slimnic.

Cluj. . Vedere impresionanta de pe cetatuie.

Targu Jiu. .Coloana Infinită.

Conacul din Cândești. județul Buzău. .

.Conacul dintre Vii este o structură de primire turistică dezvoltată într-un fost conac boieresc.

. fiind construit pe mosia sotiei. Gorj . conacul a apartinut boierul Palade.Conacul boierului Palade. jud.construit pe tapsanul din imediata apropiere a confluentei Motrului cu Motru Sec.

Curtea Domneasca, Piatra Neamt.

Hotel Dacia, Satu Mare.

Hanul lui Manuc, construit intre 1804 si 1808 de un armean bogat, este singurul han care a rezistat din acea perioada. Constructia se gasea chiar in inima comerciala a orasului - pe strada Lipscani - si era faimoasa pentru zgomotul, agitatia si amestecul colorat de oameni pe care ii atragea. Unul dintre cele mai frumoase exemple ale vechii arhitecturi urbane valahe, Hanul lui Manuc si-a pastrat pana in prezent atmosfera si stilul, servind acum drept hotel, restaurant si crama.

.

Manastirea Cozia este situata pe malul drept al Oltului la 22 km de Ramnicu Valcea si 75 km de Sibiu .Cunoscuta ca una din cele mai vechi si complexe monumente istorice si de arta din Romania.

Copsa Mare. judetul Sibiu. .

proiectat de arhitectul Bogdan Negoita. Marele edificiu al arhondaricului. judetul Iasi.Din ansamblul monahal de la Manastirea Hadambu. .

Vedere din Turnul Chindiei.Curtea domneasca. . Targoviste.

Conacul Octavian Goga din Ciucea. . judetul Cluj.

Manastirea Colilia. .Dobrogea.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac. .

Manastirea Curtea de Arges. .

. Baile Herculane .cea mai veche statiune din Romania.Judetul Caras Severin.

Manastirea Mraconia se afla in comuna Dubova din judetul Mehedinti, la o distanta de 15 kilometri vest fata de orasul Orsova.

Manastirea Botiza, judetul Maramures.

Manastirea Oasa, jud Alba, vazuta de pe vf. Fetita, masivul Parang.

judetul Arges.Manastirea Cetatuia Negru. .Voda.

Potrivit vechilor cronici moldovenești. .Manastirea Putna. ctitorie a lui Ștefan cel Mare (al cărui mormânt se află aici). a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469. zidirea mănăstirii.

Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai patru luni și jumătate ceea ce constituie un record pentru acea vreme. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. . la 36 km de Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului.Mânăstirea Voroneț este situată în satul cu același nume.

.

Masa tăcerii. Targu Jiu. .

judeţul Sibiu.Mănăstirea Cârţa. .

. judeţul Maramureş.Mănăstirea Bârsana.

judeţul Argeş. .Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăţ.

la poalele muntilor Fagaras. .Orasul Victoria.

Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea. .

.Muzeul memorial Nicolae Balcescu.

Bucuresti. Nicolae Minovici. . Un loc perfect pentru o plimbare de toamna.Muzeul de Arta Populara Prof.

altitudine).Ridicat in memoria celor peste 14000 de ostasi romani cazuti in Primul Razboi Mondial (1916-1918) pe fronturile de la Oituz. . Cireșoaia. Unicat în țară. atat din punct de vedere arhitectural cât și prin prisma amplasamentului său (520 m. monumentul eroilor de pe Dealul Măgura este unul impresionant. Coșna.

.

. construit dupa cel de la Versailles.Micul Trianon. De data asta il gasim in Floresti Prahova.

Este situată la 15 km nord de Suceava. zidită între anii 1608 și 1609. .Mănăstirea Dragomirna este o mănăstire fortificată din România.

.Palatul Culturii din Iasi.

Palatul Domnesc Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa-construit în 1804. judeţul Iaşi (a aparținut iniţial familiei Sturdza) .

. judetul Bacau.Palatul Ghika. Comanesti.

Palatul primăriei în Oradea este o clădire amplasată în partea de nord-vest a Pieței Centrale (Unirii). .

Palatul Patriarhal. Bucuresti. .

Bucuresti.Palatul Parlamentului (Casa Poporului). .

Palatul Mogosoaia.

Pe raza comunei Ciorogarla, la nici 20 de km. de Bucuresti, se afla manastirea de maici Samurcasesti, singura din tara care are 3 altare.

Sarmisegetuza Regia, Grădiştea Muncelului, judeţul Hunedoara.

..Rasnov. orasul.

judeţul Timiş.Pavilion al castelului de la Banloc (în trecut Castelul familiei Karátsonyi). .

Primavara la biserica saseasca din Amnas (Saliste). .

Patrimoniu cultural de exceptie.. Brasov. . cetatea Rupea .

fiul domnitorului Tarii Romanesti (1848-1856) Barbu Bibescu Stirbei. .Palatul Stirbei. pe malul nordic al lacului Buftea. la 20 km de Bucuresti. a fost construit de Alexandru Barbu Stirbei (1837-1895).

intr-un stil ce imbina academismul francez cu amintiri ale rococo-ului si accente decorative de Art Nouveau. a fost construit in primii ani ai secolului XX de arhitectul I. Calea Victoriei. Berindey.• Palatul Cantacuzino. situat pe unul dintre cele mai vechi bulevarde ale Capitalei. .

.

.Timisoara-vedere aeriana.

Oradea. .Teatrul de Stat.

Orasul Sighisoara. .

Sibiu. Piata Mare. .Sibiu. Piata Mare.

Tropaeum Traiani este un monument triumfal roman în Adamclisi. județul Constanța .

Mănăstirea Cozia trăieşte şi va dăinui în istoria poporului român .Una dintre cele mai autentice podoabe ale arhitecturii bisericeşti autohtone.

.Viaductul Poiana Teiului. vazut de pe un deal din Calugareni.

Timisoara.Vicariatul sarb ortodox. .

Zona castrului Roman POROLISSUM .

.Castelul de la Suncuius. judetul Bihor.

.Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai frumoase și impresionante clădiri gotice din Transilvania.

Biserica Romano Catolica Vinga. Arad. .

.Vila Elisabeta .Baile Herculane.

Palatul de Justiție din Bucuresti a fost construit între anii 1890-1895 după planurile arhitecților Albert Ballu și Ion Mincu. . Este amplasat pe malul Dâmboviței.

Muzica: ”Izbânda/Revelație” de Gheorghe Iovu .

Vă mulțumesc că ați privit! .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->