Hotii cibernetici fura banii direct din cardurile trecatorilor

Fostii hoti de buzunare s-au transformat acum in hoti cibernetici la drumul mare. Au creat dispozitive speciale, cu ajutorul carora pot sa afle, de la o distanta de un metru, toate datele personale aflate in cardurile bancare ale trecatorilor. Numele si adresa, data nasterii, codul unic personal, numarul de cont, banii din cont, care sunt pinurile si multe aletele, suficiente pentru a putea clona imediat un card bancar cu ajutorul caruia sa goleasca intr-o clipita conturile posesorilor de drept. In filmul de mai jos se poate observa tehnica folosita de hoti pentru a va scoate banii din conturi fara sa va atinga macar, asa cum faceau pe vremuri hotii de buzunare "traditionali". Adio, asa numita arta a pickpoketingului... pentru care unii se antrenau inca din copilarie. Interesant este ca deja se anunta ca au fost create dispozitive care nu numai ca "scaneaza" conturile trecatorilor, luand datele esentiale, ci si transfera instantaneu banii acestora in anunite conturi, dupa care banii sunt rostogoliti mai departe, in decurs de cateva ore, pana la un cont mama, de unde banii se "evapora" in maximum 24 de ore. Aceste dispozitive nu mai sunt ca in imaginile prezentate in filmul invocat, ci scaneaza, de pilda, trecatorii aflati intr-o piata, ii identifica cu ajutorul numerelor de identificare personala, pe baza cipurilor implementate in carduri. Desi pare SF, tehnologia exista si este folosita inclusiv de CIA si NSA. Este primul pas in tehnologia care va putea urmari persoanele pe baza cipurilor din cartile de identitate noi.

Cumva, hotii au izbutit sa fure tehnologia NSA si au pus-o in aplicare in spatiile aglomerate, acolo unde victimile pot fi supravegheate cu camere video speciale, care functioneaza ca niste radaro-scanere. Hotii nu golesc cardurile

Nici cei de la banca nu pot afla ruta banilor. pentru ca. si-n tara noastra este posibila frauda cibernetica de acest tip. pentru ca ar putea fi identificati. li s-ar putea afla locatia. iar politia este neputincioasa. Apoi este incercata o camera cu termo scanare care de dovedeste a fi ineficienta in acest caz. sau sa nu mergeti cu cardul la dvs. dar nu stim daca este cea reala. asa cum se gaseste in magazinele alimentare. mai ales ca in Romania supravegherea video nu este reglementata. dar foarte important pentru termo scanner. pentru invelirea carnii ce se pune la cuptor. cipurile cadrurilor se incarca static si produc un microcurent care este neimportant pentru un ATM. sau in aliaje care nu permit nici termo. ca atare. Raspunsul este da. al intelegerii acestui sistem. politistii nostri sunt foarte slab pregatiti din punct de vedere al tehnicii soft. . iar camerele video sunt costisitoare si greu de amplasat. decat atunci cand aveti nevoie sa ridicati bani. insa.complet. cum spuneam. am incercat sa gasim un specialist care sa ne explice dar. ori chiar de la campul magnetic indus de Pamant. Iata traducerea respectiva: "De la purtarea cadrului. Printr-o piateta de acest gen trec in jur de cateva mii de persoane cu card "eligibil" in 24 de ore. aparent. In plus. acestia sunt foarte putin pregatiti. romanii sunt foarte inventivi si este foarte posibil ca aceasta tehnologie sa fie deja copiata si aplicata. de la campurile magnetice inconjuratoare. cel mai simpus este. hotii cibernetici ajung sa produca cateva sute de mii de euro intr-o luna folosind numai o locatie si fara sa faca nimic. Este suficient sa se scoata din cardul fiecarui trecator cate un euro. doar sa amplaseze camerele speciale si sa colecteze banii. care il poate astfel citi". in zona autoritatilor. prin simpla frecare. fara ca persoana in cauza sa-si dea seama. Asa ca aveti grija cum va purtati cardul in buzunare. Sigur. trecand-o pe "comisionul bancar". altii ca este mai bine sa fie invelita in cupru. Pe Youtube exista si o explicatie despre cum se poate inveli cardul in folie de aluminiu. chiar posesorul contului este cel care transfera banii. politia nu dispune de aparatura necesara identificarii acestor aparate. nici radaro-scanarea. Tot mai multi romani au reclamat ca le-au disparut banii din conturi. Specialistii americani recomanda ca acest card cu cip sa fie pus intr-un fel de "husa" care este captusita cu elemete de plumb. Nu am gasit insa nicio explicatie despre cum se transfera automat si instantaneu banii din conturile de card ale trecatorilor. ca atunci cum va intra banii in cont sa-l goliti imediat. Pe internet exista si o explicatie. acum se poate pune intrebarea daca si-n Romania este posibila o asemea frauda de proportii.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful