Conţine reţete orientative

GHID PRACTIC
de utilizare a cimenturilor Lafarge

Elementele unei case unde se foloseşte CIMENT:

Planşee din beton

Stâlpişori şi centuri din beton

Stâlpi şi grinzi din beton Pereţi din zidărie Şape Lucrări exterioare Fundaţii

Tencuieli interioare şi exterioare Lucrări exterioare Pereţi din beton

SUMAR pag Fundaţii din beton de clasa C 16/20 (B250) Fundaţii din beton de clasa C 20/25 (B350) Stâlpişori şi centuri din beton Stâlpi. trotuare Şape Mortare pentru zidărie Tencuieli interioare şi exterioare Contacte 7 9 11 13 14 16 18 20 21 3 .alei. platforme. grinzi şi planşee din beton Lucrări exterioare .

straturi de nisip etc. Stropirea periodică a betonului cu apă. Verificaţi că acesta nu se deformează şi este uşor de demontat. > Măsuri de protecţie a betoanelor După punerea în operă. prin stropire. RAPIDCEM) APĂ Punerea în operă a lucrărilor de construcţii: > Pregătirea turnării betonului Înaintea turnării betoanelor. imediat ce întărirea betonului o permite. > Decofrarea Pentru feţele laterale. Dacă în timpul întăririi betonului temperatura se situează sub + 50C. inclusiv betoanele de interior. nu decofraţi mai devreme de 2 zile. prin pulverizare . astfel încât. betoanele trebuie protejate prin stropire şi/sau acoperire. atunci se recomandă ca durata minimă de decofrare să se prelungească cu aproximativ durata îngheţului. Nu turnaţi betonul de la o înălţime mai mare de 1.5 m. prin acoperire cu rogojini sau prelate. pentru a evita pierderile de materiale şi de bani. Pentru a proteja betonul de soare şi vânt puternic se recomandă acoperirea acestuia cu: rogojini. nu decofraţi mai devreme de 6 zile. asiguraţi-vă de etanşeitatea cofrajului. Cofrajele vor fi udate bine înaintea turnării betonului.Cimentul în betoane Agregate (0-4 mm) Nisip Agregate (4-8 mm) Pietriş Agregate (8-16 mm) Pietriş Agregate (16-31.5 mm) Pietriş cIMENT (sac) (ROMCIM. Termenele sunt orientative. prelate. > Turnare pe timp friguros Protejaţi betoanele de frig. pentru a evita îngheţarea acestora. Aceste mijloace de protecţie vor fi menţinute în stare umedă.trebuie începută imediat ce betonul este suficient de rezistent. > Turnarea betonului Nu turnaţi beton la temperaturi mai mici de + 50C. . Pentru feţele inferioare. > Compactarea betonului Compactarea betonului este obligatorie şi se poate face manual sau mecanic. Nu turnaţi în cazul în care temperatura este sub + 50C. pasta de ciment să nu fie înlăturată.

Utilizaţi apă şi agregate curate şi amestecaţi bine până la omogenizare.2010. Sfaturi practice: Pentru a obţine cel mai bun raport calitate/preţ. conform NE 012/2 .Cimentul în betoane > Turnare pe timp călduros Pe timp călduros. puteţi adăuga aditivi pentru beton. utilizaţi produsele recomandate în acest ghid. efectuaţi lucrările de betonare dimineaţa şi noaptea. timp de 2-5 zile. o cantitate prea mare de apă duce la segregarea betonului Greşeli întâlnite la turnarea betonului: Decofrarea înainte de termene poate duce la deprecierea construcţiei şi chiar la accidente. În cazul în care în proiectul dvs. atunci acestea vor fi cele utilizate. în cazul caniculei. Atenţie. Neprotejarea betonului în condiţii de temperaturi scăzute < 50C sau temperaturi crescute > 300 C Se recomandă vibrarea betonului după turnare. sau chiar 7 zile. apa din betonul proaspăt se poate evapora rapid. se indică anumite dozaje. proaspăt şi scade rezistenţa şi durabilitatea betonului întărit! În cazul în care urmăriţi mărirea lucrabilităţii betonului. În cazul caniculei. 5 . Dacă betonul se “usucă” prea repede pot apărea fisuri şi rezistenţa betonului întărit obţinut va fi mai mică. Stropiţi periodic betoanele după aproximativ 2-12 ore de la turnare.

Riscuri întâlnite la turnarea fundaţiilor din beton: 1. Când nu se respectă prescripţiile din proiectul lucrării. umede (dacă sunt din lemn) şi unse (dacă sunt din metal). curăţire cu jet. Când turnarea betonului se face de la o înălţime mai mare de 1. în momentul turnării nu se va adăuga apă Ce înseamnă C 16/20? C 16/20 . umezire zonă). În beton. chiar dacă se consideră că betonul nu are lucrabilitate suficientă. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. 3. pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. C 16/20 16 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 20 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton 4. betonare în exces sau torcretare. 5. etanşe. . 2. Când se utilizează cofraje necorespunzătoare. curate. Betonul se compactează mecanic (preferabil vibrator pentru beton) sau manual numai atât timp cât este lucrabil. Cofrajele trebuie să fie: stabile. respectând etapele pregătitoare (periere zona cu defecte. injectare cu pastă de ciment.5 m. 3. Recomandări pentru turnarea fundaţiilor din beton: 1.clasa betonului = B250 suplimentară.Ce trebuie să ştiţi despre fundaţiile din beton? INFO util: 2.

5 + sac + lopeţi + lopeţi + lopeţi + lopeţi = găleţi 1 13 7.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.6 2. prundiş. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cea mai bună alegere: Cimentul ROMCIM® Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 16/20 = B250 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.4 găleţi beton proaspăt 11.5 2.2007 Notă: La utilizarea balastului.8 7. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%.8 2.5 7. prundişului.8 2. 7 .5 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 . sorturi amestecate.6 2.4 găleţi beton 11.115 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4. sorturilor amestecate.

Respectarea prescripţiilor (planurilor de execuţie şi claselor de beton impuse) din proiectul de execuţie. .curate. 4. Când turnarea betonului se face de la o înălţime mai mare de 1.clasa betonului 2. betonare în exces sau torcretare. 3. C 20/25 20 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 25 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton Riscuri întâlnite la turnarea fundaţiilor din beton: 1. umede (dacă sunt din lemn). injectare cu pastă de ciment. respectând etapele pregătitoare (periere zona cu defecte. 5. etanşe. pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. tasarea.Ce trebuie să ştiţi despre turnarea elementelor de structură? INFO util: Ce înseamnă C 20/25? C 20/25 . suprafaţa devine orizontală şi lucioasă şi încetează apariţia bulelor de aer la suprafaţa betonului. Când lipseşte compactarea (vibrarea) betonului sau se vibrează necorespunzător. 3. Când nu se respectă prescripţiile din proiectul lucrării (clasă de beton. până când betonul nu se mai tasează. Utilizarea cofrajelor corespunzătoare . Vibrarea betonului se va face aprox. 4. condiţiile suplimentare precizate). 2. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. curăţire cu jet. umezire zonă). 30 secunde. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. Când se utilizează cofraje necorespunzătoare. Recomandări pentru turnarea fundaţiilor din beton: 1. unse (dacă sunt din metal).5 m. bine fixate.

pentru decofrare rapidă Cea mai bună alegere: Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 20/25 = B350 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31. 9 . sorturi amestecate.3 găleţi beton proaspăt 11 + sac + 11.5 găleţi = 2.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cimentul ROMCIM® Cimentul RAPIDCEM® .5 2. prundiş.5 2. sorturilor amestecate.5 lopeţi + 7.2 lopeţi + 7.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.3 2. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.110 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4.2007 Notă: La utilizarea balastului. prundişului.4 2.5 lopeţi lopeţi + 7.3 găleţi beton C 20/25 1 11 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 . vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.

Respectarea prescripţiilor din proiectul de execuţie. 3.Ce trebuie să ştiţi despre turnarea elementelor de structură? INFO util: Ce înseamnă C 16/20? C 16/20 . injectare cu pastă de ciment. 2. betonare în exces sau torcretare. Riscuri întâlnite la turnarea stâlpişorilor şi centurilor din beton: 1. curăţire cu jet.5 m. 3. 4. Când nu se respectă proiectul de execuţie. Recomandări pentru turnarea stâlpişorilor şi centurilor din beton: 1. pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. Utilizarea de cofraje corespunzătoare şi respectarea termenului de decofrare în funcţie de cimentul utilizat. 4. Când temperatura exterioară este mai mică de 50C. . Când turnarea betonului se face de la o înălţime mai mare de 1. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. Când cofrarea este necorespunzătoare. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment.clasa betonului C 16/20 16 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 20 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton 2. umezire zonă). Când se întrerupe turnarea. 6. 5.Când lipseşte vibrarea (compactarea) betonului sau se vibrează necorespunzător. respectând etapele pregătitoare (periere zona cu defecte.

5 7.4 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 .4 găleţi beton proaspăt 11.115 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.6 2. sorturilor amestecate. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.pentru decofrare rapidă Cea mai bună alegere: Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 16/20 = B250 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31. sorturi amestecate. prundişului.5 2.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cimentul ROMCIM® Cimentul RAPIDCEM® . 11 .5 Notă: La utilizarea balastului.8 2. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.2007 găleţi beton C 16/20 11. prundiş.8 2.6 2.8 7.5 + sac + lopeţi + lopeţi + lopeţi + lopeţi = găleţi 1 13 7.

Betonul se compactează (se vibrează) numai atât timp cât este lucrabil. 6. betonare în exces sau torcretare. 5. Când se utilizează cofraje necorespunzătoare. 4. pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. 2. Betonarea se face continuu. 8. Riscuri întâlnite la turnarea elementelor de structură: 1. Când se întrerupe betonarea. umezire zonă). Când compactarea este necorespunzătoare sau lipseşte compactarea. Respectarea prescripţiilor proiectului de execuţie.clasa betonului C 20/25 20 N/mm rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 2 3. chiar dacă se consideră că betonul nu are lucrabilitatea suficientă. 2. injectare cu pastă de ciment. în momentul turnării nu se va adăuga apă suplimentară. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. Cofrajele trebuie să fie: stabile. Când se toarnă betonul de la o înălţime mai mare de 1.5 m. Turnarea pereţilor se face în straturi orizontale de cca. respectând etapele pregătitoare (periere zonă cu defecte. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. 5. Recomandări pentru turnarea elementelor de structură: 1. . curăţire cu jet. 4. etanşe. 30-50Cm înălţime şi a stâlpilor pe porţiuni de cca 1 m înălţime.Ce trebuie să ştiţi despre turnarea elementelor de structură? INFO util: Ce înseamnă C 20/25? C 20/25 . curate. 25 N/mm 2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton 7. În beton. 3. umede (dacă sunt din lemn) şi unse (dacă sunt din metal). Când decofrarea este într-un timp mai scurt decât timpul minim de decofrare.

5 2. sorturi amestecate. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.110 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4.4 2.5 lopeţi + 7.3 găleţi beton C 20/25 1 11 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 .3 găleţi beton proaspăt 11 + sac + 11.5 2. sorturilor amestecate.2007 Notă: La utilizarea balastului.2 lopeţi + 7. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cimentul ROMCIM® Cimentul RAPIDCEM® . prundiş.3 2.pentru decofrare rapidă Cea mai bună alegere: Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 20/25 = B350 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0. prundişului.5 lopeţi lopeţi + 7. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%. 13 .5 găleţi = 2.

Se poate realiza prin Document de referinţă CP 012/1 .alei. prundiş.2 găleţi beton proaspăt 1.2007 Notă: La utilizarea balastului.4 6 8.2 7 ml evaporare datorită diverşilor factori: acţiune sac lopeţi lopeţi lopeţi găleţi găleţi beton directă a soarelui. sorturi amestecate. temperatura ridicată. .Lucrări exterioare . vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%. prundişului. Pregătire strat suport • Se realizează în general un strat de fundaţie din balast • Uneori poate fi stabilizat cu ciment sau pe o pietruire veche reprofilată • Uniformitatea stratului suport este hotărâtoare pentru buna comportare în timp a betonului aplicat în construcţia platformei 2. NU CREŞTEŢI CANTITATEA DE APĂ SUPLIMENTAR. + + + + + = Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast. Prepararea betonului Dozarea cantităţii de apă este cea mai importantă operaţie. 1 3 2 2. ea influenţând calitatea betonului.07mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + 250 ml găleţi = 1. sorturilor amestecate. trotuare Cea mai bună alegere: Cimentul RAPIDCEM® C 35/45 . 250 • Pentru a se diminua pierderile de apă prin 1 8. ploaie. vânt.8 7 3.4 1. umidiC 35/45 1 găleată = 10 litri tate scăzută. Platforme. Aşternerea şi compactarea betonului • Este obligatoriu ca betonul să fie protejat după turnare. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.clasa betonului Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Lucrări exterioare de clasă C 35/45 Ciment 1 sac 25 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş superfluidizant Aditiv Apă Volum material obţinut 0. pelicule de protecţie sau materiale umede.

5 m. Când nu se respectă înălţimea de turnare – maxim 1. 15 .Ce trebuie să ştiţi despre turnarea şapelor Recomandări pentru turnarea şapelor: Riscuri întâlnite la turnarea şapelor: 1. Respectarea prescripţiilor din proiect. 1. 2. Când pregătirea suprafeţei nu este corespunzătoare. 3. Grosimea şapei trebuie să fie de cel puţin 3 cm. 2. Pregătirea suprafeţei suport.

vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.5 găleţi beton proaspăt 12 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 . sorturilor amestecate. sorturi amestecate.2007 Notă: La utilizarea balastului. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.120 mc + sac + găleţi = găleţi 1 9.5 2. . prundiş. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cea mai bună alegere: Cimentul ROMCIM® Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Şapă Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip Apă Volum material obţinut 0. prundişului.

2. Amestecarea > Amestecaţi manual sau cu ajutorul unei betoniere/malaxor cca 3 minute. 4. Când nu se respectă marca mortarului impusă de proiectul de execuţie. Timp de prelucrare > În condiţii normale de temperatură. astfel încât să obţineţi un amestec omogen. > Granulaţia (fineţea) nisipului se va alege în funcţie de una din utilizările mortarului. Multibat® (se malaxează timp de 3 minute) 4. ordinea introducerii materialelor este următoarea: 1. > Lucraţi la temperaturi de peste 50C Recomandări pentru zidării: 1. caz în care se vor utiliza aditivi antiîngheţ la prepararea mortarului. restul de apă se adaugă treptat şi se malaxează minim 3 minute până la realizarea consistenţei specificate. Aplicarea > Umeziţi suportul înainte de aplicarea mortarului. 3. 0-4 mm MULTIBAT® (sac) Apă Reguli de prelucrare şi aplicare a mortarelor: 1. mortarul cu Multibat®. Prepararea mortarului cu Multibat® > Amestecarea liantului Multibat® cu apă şi nisip se poate face atât manual cât şi prin malaxare mecanică. Riscuri întâlnite la zidării: 1.Cimentul în mortare MORTARE = cu MULTIBAT® Nisip Ce trebuie să ştiţi despre punerea în operă a mortarelor de zidărie + + INFO util: 1. Când se utilizează materiale neadecvate pentru aplicare pe stratul suport. > Utilizarea unui nisip de granulaţie maxim 1mm pentru tencuieli fine (de finisaj). nisip 3. 2. odată preparat. > Se adaugă treptat apă până la realizarea consistenţei necesare şi se amestecă timp de 5 minute. Pregătirea stratului suport > Suportul trebuie să fie curat şi umezit înainte de aplicarea mortarului. 2. Mortarul preparat cu Multibat® se poate aplica şi la temperaturi negative. poate fi ţinut în cuvă aproximativ 4-8 ore fără a-şi pierde lucrabilitatea. > În cazul malaxării mecanice. Atunci când amestecarea se face manual: > Se utilizează un recipient curat. > La sfârşitul amestecării materialelor componente ale mortarului este necesară verificarea consistenţei. 3. apă (o treime din necesarul indicat în recomandări) 2. Utilizaţi mărci de mortar în funcţie de tipul de zidărie – pereţi autoportanţi sau în despărţitori. 17 . Când se aplică mortarul după pierderea lucrabilităţii acestuia sau la temperaturi mai mici de 50C. > Materialele uscate şi dozate volumetric se combină şi se amestecă timp de 5 minute. 3. Se recomandă: > Utilizarea unui nisip de granulaţie maxim 4 mm pentru tencuieli normale şi lucrări de zidărie.

Elemente structurale din zidărie.8 găleţi = 11. SR EN 998-2 .5 găleţi = 13.Mortare Cea mai bună alegere: Cimentul MULTIBAT® Dozajele utilizate la prepararea mortarului (dozajele sunt calculate la un sac de liant) Clasa mortar folosit Multibat® 1 sac 40 kg Nisip uscat Apă Volum material obţinut M 10 Z 1 sac + 10 găleţi + 2. Pereţi de zidărie .115 mc M5Z 1 sac + 12 găleţi + 3.5 găleţi 0.5 găleţi 0.135 mc 1 găleată = 10 litri Document de referinţă SR EN 998-1.

3. Aplicarea > Umeziţi suportul înainte de aplicarea mortarului. nisip 3. Reguli de prelucrare şi aplicare a mortarelor: 1. > În cazul malaxării mecanice.Ce trebuie să ştiţi despre punerea în operă a mortarelor de tencuială? MORTARE = cu MULTIBAT® Nisip + + 0-4 mm MULTIBAT® (sac) Apă Recomandări pentru tencuieli: 1. ordinea introducerii materialelor este următoarea: 1. Prepararea mortarului cu Multibat® > Amestecarea liantului Multibat® cu apă şi nisip se poate face atât manual cât şi prin malaxare mecanică. restul de apă se adaugă treptat şi se malaxează minim 3 minute până la realizarea consistenţei specificate. Pregătirea stratului suport > Suportul trebuie să fie curat şi umezit înainte de aplicarea mortarului. 4. 2. 19 . Atunci când amestecarea se face manual: > Se utilizează un recipient curat. 2. apă (o treime din necesarul indicat în recomandări) 2. > Materialele uscate şi dozate volumetric se combină şi se amestecă timp de 5 minute. > La sfârşitul amestecării materialelor componente ale mortarului este necesară verificarea consistenţei. Când se utilizează mortarul după pierderea lucrabilităţii. Amestecarea > Amestecaţi manual sau cu ajutorul unei betoniere/malaxor cca 3 minute. Pregătirea corespunzătoare a stratului suport. 3. Când se aplică la temperaturi scăzute. Pregătirea şi aplicarea mărcii de mortar impuse de proiectul de execuţie. > Lucraţi la temperaturi de peste 50C Riscuri întâlnite la tencuieli: 1. 2. astfel încât să obţineţi un amestec omogen. Când aplicarea mortarului se face pe un strat suport insuficient pregătit. > Se adaugă treptat apă până la realizarea consistenţei necesare şi se amestecă timp de 5 minute. Multibat® (se malaxează timp de 3 minute) 4. > Granulaţia (fineţea) nisipului se va alege în funcţie de una din utilizările mortarului.

2 găleţi = 12. SR EN 998-2 .Tencuieli interioare şi exterioare Cea mai bună alegere: Cimentul MULTIBAT® Dozajele utilizate la prepararea mortarului (dozajele sunt calculate la un sac de liant) Clasa mortar folosit Multibat® 1 sac 40 kg Nisip uscat Apă Volum material obţinut M 10 T 1 sac + 9 găleţi + 2.105 mc M5T 1 sac + 11 găleţi + 3.125 mc 1 găleată = 10 litri Document de referinţă SR EN 998-1.5 găleţi 0.5 găleţi = 10.5 găleţi 0.

Jiu. Târgu . beton şi agregate Vâlcea Prahova Ilfov Tulcea Agenţia Comercială SUD-VEST Dolj Olt Teleorman Giurgiu Medgidia Agenţia Comercială CENTRALĂ 21 . 1. Nr. Jud. Braşov Tel: 0750 .211 454 Fax: 0253 . Jiu Cartier Bârseşti. Nr. Gorj Tel: 0253 .229 164 Fax: 0268 . Jud.820 300 Centru Tehnic Bucureşti Studiu ciment. Jud. 1. 137 A.286 265 Staţia de măcinare Tg. Medgidia. Constanţa Tel: 0241 . Făgăraşului.211 458 Arad Vrancea Agenţia Comercială SUD-EST Gorj Tg. Nr. Jiu Uzina Medgidia Str.CONTACTE: Agenţia Comercială NORD-VEST Satu Mare Suceava Agenţia Comercială NORD-EST Bihor Cluj Vaslui Harghita Alba Hunedoara Sibiu Covasna Hoghiz Uzina Hoghiz Str. Poporului. Hoghiz.820 990 Fax: 0241 .

ro Agenţia Comercială CENTRALĂ Ştefan Mocanu Bucureşti.ro Alba. Timiş. Iaşi. Bacău 0740 163 342 catalin. Bistriţa-Năsăud.baidac@lafarge. Cluj. Cluj.ro Sorin Treanţă Jud. Harghita. Prahova. Călăraşi 0745 223 863 gabriel.ro Nicolae Munteanu Jud. Călăraşi.ro Dacian Popescu Jud. Hunedoara. Botoşani 0745 126 521 nicolae. Covasna 0745 777 825 george.popescu@lafarge. Neamţ. Caraş-Severin. Dâmboviţa. Suceava.ro Bogdan Lungu Jud. Dolj 0746 342 064 dacian. Vrancea. Hunedoara. Mureş. Buzău.ro Agenţia Comercială SUD-VEST Sandu Pătru Director Agenţie 0745 673 517 sandu.ro Iulian Baidac Director Agenţie 0745 344 307 iulian. Giurgiu.treanta@lafarge. Olt. Constanţa. Maramureş. Maramureş. Vaslui.ro Marian Huzum Jud.ro Agenţia Comercială NORD-EST Cătălin Cosa Jud. Harghita. Ilfov. Timiş .CONTACT Marius Tărbăşanu Director Agenţie 0745 121 991 marius.ro Brăila. Vaslui.tarbasanu@lafarge. Vrancea Agenţia Comercială SUD-EST Gabriel Ciolacu Jud. Suceava Agenţia Comercială NORD-VEST Sergiu Stoicov Director Agenţie 0748 884 354 sergiu. Mehedinţi. Olt 0745 103 983 sorin.ro Argeş.marin@lafarge. Bucureşti. Sălaj. Dolj. Vâlcea Iulian Stoian 0745 104 492 iulian. Ialomiţa.ro Arad. Giurgiu.zbarcea@lafarge. Tulcea 0745 673 516 marian. Alba 0745 214 401 mihai. Sibiu. Vâlcea. Galaţi.Tulcea. Bacău. Argeş. Galaţi.stoian@lafarge. Braşov.cosa@lafarge. Covasna.patru@lafarge. Mureş. Bihor. Bistriţa-Năsăud.ro Adrian Marin 0757 019 944 adrian.paraschiv@lafarge.stoicov@lafarge. Sălaj. Botoşani. Dâmboviţa. Teleorman.mocanu@lafarge.ro ASISTENŢĂ TEHNICĂ Antoneta Constantin 0745 430 722 antoneta. Prahova. Gorj.lungu@lafarge. Satu Mare. Constanţa. Mehedinţi.munteanu@lafarge. Jud. Satu-Mare.ro George Zbarcea Jud. Teleorman 0740 101 690 bogdan.ro Mihai Paraschiv Jud. Caraş-Severin. Ilfov 0740 111 873 stefan.nedelescu@lafarge. Brăila.ciolacu@lafarge. Ialomiţa. Arad. Buzău.ro Daniel Nedelescu Director Agenţie 0745 104 494 daniel. Bihor.bulmez@lafarge. Gorj.huzum@lafarge. Neamţ. Sibiu.constantin@lafarge.ro George Bulmez 0745 545 688 george. Iaşi.

.

ro/office@lafarge.Safety LAFARGE CIMENT (ROMÂNIA) S.00 Fax: 021-312.45 E-mail: ciment@lafarge.ro . cod 011826.307. Strada Modrogan nr.53.lafarge.00 / 021-307. 20. sector 1.Bucureşti Tel: 021.A.ro www.09.52.