Daca sunteţi de părere ca fiecare mai are de învăţat câte ceva, atunci ascultaţi povestea următoare: Înţeleptul Confucius

avea trei ucenici: Hun, Liu şi Gian. Odată vorbea cu un alt înţelept, care l a

ar fi uimite de înţelepciunea lui… –Dar Liu. întrec pe cele ale eroilor neamului. ce virtuţi are? –Vitejia şi curajul lui..întrebat: –Ce crezi despre Hun? –Chiar şi cele mai luminate minţi. –Ce fel de om este .

oare ce mai pot ei învăţa de la tine. înţeleptul se miră: –Dacă Hun este atât de înţelept. pentru oricine… La auzul acestor vorbe. .Gian? –Hărnicia lui poate fi exemplu. Liu atât de viteaz şi Gian atât de harnic.

dar leneş. dar nechibzuit. dar invidios. Hun nu ştie. iar lui . că fără prevedere. Liu nu bănuieşte. curajul duce la pierzanie. că înţelepciunea nu l face fericit pe leneş. Gian este harnic. Liu este viteaz.Confucius? –Hun e înţelept.

Povestea ne spune că: mereu mai avem de învăţat. iar ei. învăţăceii mei. eu voi fi dascălul lor. nici prin gând nu i trece.Gian. oamenii se . că hărnicia nu face casă bună cu invidia. Până vor înţelege acestea.

avem nevoie de un maestru.completează şi trebuie să lucreze în echipă. totul este relativ. . nimic nu este doar ceea ce pare. omul are şi defecte şi calităţi.

omul are şi defecte şi calităţi. că înţelepciunea nu l face fericit pe leneş. înţeleptul se miră: –Dacă Hun este atât de înţelept. totul este relativ. Liu este viteaz. –Ce fel de om este Gian? –Hărnicia lui poate fi exemplu. nici prin gând nu i trece. nimic nu este doar ceea ce pare. întrec pe cele ale eroilor neamului. dar invidios.Daca sunteţi de părere ca fiecare mai are de învăţat câte ceva. Liu atât de viteaz şi Gian atât de harnic. Povestea ne spune că: mereu mai avem de învăţat. ce virtuţi are? –Vitejia şi curajul lui. oare ce mai pot ei învăţa de la tine. avem nevoie de un maestru. . iar lui Gian. atunci ascultaţi povestea următoare: Înţeleptul Confucius avea trei ucenici: Hun. Liu nu bănuieşte. Până vor înţelege acestea. dar leneş.. Confucius? –Hun e înţelept. oamenii se completează şi trebuie să lucreze în echipă. pentru oricine… La auzul acestor vorbe. dar nechibzuit. care l a întrebat: –Ce crezi despre Hun? –Chiar şi cele mai luminate minţi. eu voi fi dascălul lor. învăţăceii mei. că fără prevedere. Hun nu ştie. iar ei. Odată vorbea cu un alt înţelept. Gian este harnic. că hărnicia nu face casă bună cu invidia. ar fi uimite de înţelepciunea lui… –Dar Liu. Liu şi Gian. curajul duce la pierzanie.