P. 1
Egy kis meglepetés

Egy kis meglepetés

|Views: 0|Likes:
Published by moharoszoltan
Fantasy novella töredék
Fantasy novella töredék

More info:

Published by: moharoszoltan on Apr 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/18/2014

pdf

text

original

Bordás József

Shadow World

Egy kis meglepetés

Hatalmas kétszárnyú tölgyfaajtó tornyosult föléjük. Az egyszerűen de mégis szépen faragott ajtófélfáknak vetették vetették hátukat. Fegyvereiket készenlétben tartották. Jól összeszokott csapatot alkottak együtt, rutinosan és gyorsan mozogtak. Holdtenyér jobbra, Csillagszellő pedig balra helyezkedett el. Innen vitatták meg következő lépésüket. - Kopogjunk be és várjuk meg amíg valaki válaszol vagy kinyitja az ajtót, aztán...? - suttogta Csillagszellő szinte alig hallható hangon, majd mosolyogva rábiccentett kezében tartott rövidkardjára. - Ez ostobaság! - Rázta meg a fejét a félelf, miközben visszagondolt az elf lány utolsó ilyen próbálkozására aminek csúfos vége lett a kaedan barlangban. - Ez a módszer nem válik be mindig, nem emlékszel? - Bízz bennem! - még mindig suttogva a lány. - Itt már mindent elfoglaltak a lugrókok. - arra gondolt, hogy az Ötödik Tornyot már teljesen elfoglalták az agyarasok, így a bentlévőknek biztosan nem lenne szokatlan, ha esetleg egy lugrók katona bekopogna, hogy engedélyt kérjen a belépésre. A torony ezen szárnyának fekvéséből arra lehetett következtetni, hogy talán itt az ajtón túl alakíthatták ki a megszállók a fészküket. De a lány még mindig nem tudott elvonatkoztatni a saját kultúrájától. - Ezek lugrókok és nem elfek! Ez náluk nem bevett szokás. - válaszolt visszafojtott hangon a félelf, mintha a társa gondolataiban olvasna. - Bízz bennem! - kérlelte a lány csábító mosollyal az arcán. Holdtenyérnek az a

magas boltíves terem tárult elé minek falait a padlótól a boltív . Holdtenyér átkozta a pillanatot de már nem volt visszaút.nem jött válasz de a pap tudta. majd belesett a résen.„Már megint türelmetlenül cselekedett. Láthatatlan kezét ráhelyezte a buzogány nagyságú rézkilincsre és lassan lenyomta. . . Ez nem tetszett neki.” .bólintott végül a félelf beleegyezően.Bordás József Shadow World benyomása támadt mintha a lány. . Talán gyanúsnak tartják a kopogásokat vagy az ilyesfajta „neszekre” fel sem figyelnek vagy lehet.beszélt a lányhoz a félelf önmagában. A kopogás után pillanatok teltek el feszült várakozásban.„Talán inkább dörömbölnöd kellett volna. Valami megváltozott a varázslónőben mióta megtalálta azt a fekete könyvet utolsó kalandjuk során. mire az azonnal láthatatlanná vált.” . elf létére élvezné a lugrókok lemészárlását. Persze. az elfek ősi ellenségei a lugrókoknak de az életet még akkor is tisztelték ha az egy gyűlölt ellenség élete volt. Majd ismét elmotyogta az érthetetlen szavakat és ő is láthatatlanná vált. Így hitelesebb lehetnél. Csillagszellő arra gondolt. hogy tényleg üres a szoba? Még néhány pillanatot hallgatózással töltöttek mire a félelf elhatározta.Légy készenlétben! Benyitok. már hallotta is a kopogást. Hatalmas. de még mielőtt befejezhette volna. hogy Csillagszellő ott áll védelmezően mellette. miközben átlopakodott társa oldalára és megérintette.a lánynak felcsillant a szeme és már el is mormolta az alig hallható varázsszavakat. talán üres a szoba de a bölcs papot aggasztotta a némaság.szólította fel a lányt.De akkor változtass minket láthatatlanná! . Hatalmas kattanás visszhangozta be az egész folyosót. ha ezt az egészet túlélik. . . A kopogás hangja lágy volt mintha egy úrhölgy kérne engedélyt a belépésre.Akkor kopoghatsz! . de semmi nem történt.Rendben! . Most minden szabad idejében azt bújta.a félelf tudta. lesz mit megbeszélnie a társával. . . Teljesen lenyomta a kilincset és lassan résnyire nyitotta az ajtót. hogy résnyire nyitja az ajtót.

hiszen még soha nem találkozott ilyen micsodával de most már értette. Utána pedig már nem sok esélye maradna a kisebb szemek mindenféle halált szóró tekintetével szemben. A könyv lapjai önmaguktól pörögtek. Holdtenyér ösztönösen visszarántotta fejét az ajtószárny fedezékébe elfeledkezve arról. A fő szemével a polc felé fordulva az előtte lebegő vaskos könyvet olvasta. Mintha valamit kerestek volna. A fényt azok a cifrán megmunkált arany gyertyatartók szolgáltatták amik a falak szabadon hagyott részeire voltak felerősítve. követte egyik lap a másikat.Bordás József Shadow World legmagasabb pontjáig könyvektől roskadozó polcok borítottak. De tudatlansága ezúttal a szerencséje volt mert elfeledkezett arról. onnan szórva sárgás fényüket. Aztán a következő pillanatban a könyv a földre pottyant és a lény komótosan elkezdett központi szemével Holdtenyér felé fordulni. Az egyik könyvespolc előtt egy nagy húsgömb lebegett ami közel egy méter átmérőjű lehetett. A szem mérete megegyezett egy emberi fej méretével. Azon gondolkozott vajon az a valami elindult-e az ajtó felé vagy elvesztve érdeklődését visszafordult a polchoz? Így aztán mikor ráeszmélt. hogy láthatatlan ismét rászánta . ki nem esve függőleges lógásukból. Sok helyről leverhették a könyveket mert több polc is üresen állt. Nem tudta. Az ajtó kinyílása hívhatta fel a figyelmét. Még a boltívben is könyvek sorakoztak a gravitációt meghazudtolva. hogy a Szemzsarnok középső szeme mágia semlegesítő sugarakat áraszt magából amitől azonnal láthatóvá válna. Néha szemmel követhetetlen gyorsasággal. A lénynek még egy szeme volt a gömbteste közepén. A gömb felső részéből mindenfelé csápok álltak ki amik gonosz szemgolyókban végződve pásztáztak minden irányba. mintha egy bizonyos oldalt keresne olvasója. mire szolgált az a furcsa félgömb alakú nyereg az óriáskeselyű hátán a torony csillagvizsgálójában. ami nem függött semmilyen csápon. hogy láthatatlan. máskor pedig csak szépen lassan. Ekkor Holdtenyér megpillantotta azt a borzalmat ami ezt a felfordulást okozhatta. Ugyanakkor a padlót mindenfelé szétszórt könyvek borították. Nem tudta mire vélni ezt a lényt. hogy láthatatlan. A szem alatt pedig egy hatalmas tűhegyes fogakkal teli száj terpeszkedett.

erre nincs idő. . Közrefognánk. A szörny számított a támadásra.ezzel meg is indult volna befelé de ekkor az elf lány láthatatlan kezét érezte a vállán amint visszahúzza. .eszéb jutott a félelfnek. hogy a lény visszafordult a könyvekhez.Esetleg ha a hátába tudnánk kerülni észrevétlenül. hogy van egy másik bejárat is a könyvtárba.fogta rövidre. akkor mi legyen? .Miért.Talán nem lehetetlen.Nem egy lugrók hanem hanem valami húsgolyó szemekkel. . Azt hiszem az a kisebb ajtó ami előtt elhaladtunk a folyosón a terem hátsó végébe nyílik.Csak egy lugrók? Vigyázz lehet. berontok! . .Bordás József Shadow World magát már több magabiztossággal hogy újra belessen. .. .suttogta magabiztosan majd hallgatta Csillagszellő elhalkuló lépéseit az ajtó irányába. hogy a vezér! figyelmeztette a lány. . így nem maradna esélye. mi ez? . A könyv melynek hangját . Mikor úgy érezte. . . . Persze ez most lehetetlen és rendkívül kockázatos. mély lélegzetet vett majd hangos csatakiáltással berontott a szörnyetegre. Ha esetleg te onnan berontanál akkor a hátába kerülnél.Csak egyedül van. . De szemből nem támadhatunk rá. így egy kis időt nyert.Ezt most nincs időm elmagyarázni. ezért megkérdezte. Menj! . . Két kézzel szorította mithril buzogányát és felkészítette Csillagszellőt a látványra. Készülj fel. Tudta.Akkor bajban vagyunk. vetette fel a varázslónő. hogy szemek? Úgy érted egy csomó szem meg egy nagy száj? . De ekkor ismét meghallotta a lapok pörgetésének lágy hangját.Holdtenyér érezte társa hangjában az aggodalmat.Várj! Mi az. . .Igen.vágott vissza Holdtenyér még mindig nem értve mivel is állnak szemben. Meglepetésére a Szemzsarnok egyenesen rá nézett hatalmas szemével. hogy a lány már az ajtóhoz ért és felkészült a támadásra. De ez nem volt meglepő hisz a papok nem olvasnak az alvilág lényeiről beszámoló kódexeket a templomaikban..Erősítésre lesz szükségünk.Nem. Céljuk nem megismerni a gonoszt hanem elpusztítani.Ez egy hatalmas terem.Rendben. . addig én meglepném erről az oldalról.

majd Holdtenyér feje mellett néhány centire elsüvítve felszögezte a szemközti könyvespolcra. egy furcsa érzés kezdte hatalmába keríteni. A nagy húsgömb mellett lebegett. hogy azt kiszakította üregéből. „Sőt lehet. hogy most nem lehet mágiával felvenni a harcot a szemekkel szemben. Nem érzékelte. A Szemzsarnok még egy pillanatig lebegett. Hallotta ahogy társa beront és ebben a pillanatban ő is bent termett a könyvtár hátsó részében. Amint közeledett a csapás pillanatához. neki háttal lebegő szemgolyót. Célbavette a hatalmas.„Talán ez a szörny nem is akar ártani nekünk. hogy látható. Csillagszellő varázsló volt de tudta. . rá sem hederítve pörgette a lapjait azt az illúziót keltve. Hangosan visítva. Holdtenyér ebben a pillanatban megvilágosodott: „Nekem nincs is mesterem!” . hogy barát!” Mire ütéstávolságba került lépései lelassultak. mintha ismét könyvekbe mélyült volna olvasója. Akkora erővel nyársalta fel a szemet hátulról.Bordás József Shadow World Holdtenyér hallotta csak álca volt. majd elengedte a halálos nyílvesszőt. Ha a mágia nem is.” – gondolta. majd a kiváló nemesfém megteszi a hatását. maga után fényes csíkot húzva szelte ketté a levegőt a nemesfém. fegyverét leengedte és már tisztában volt vele: a Szemzsarnok az ő régen elfeledett mestere. majd szaftos cuppanással a padlóra zuhant. Holdtenyér magasba emelve a buzogányát rohant a rá meredő szemek felé. Leakasztotta elf íját és beleillesztette legbűbájosabb mithril nyílvesszőjét.

Bordás József Shadow World .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->