Contoh Surat Rasmi Permohonan

Disediakan oleh : Lam Pui Yee Agnes Barnabas

34000 Taiping. No 8. Taman Suria Permai.Persatuan Rukun Tetangga. Lorong S/P6. Perak. Tel : 05-8052930 Faksimile :03-51185 Ruj Kami: KP9115/900/2 Tarikh : 8 JUlAI 2011 .

.Lim Boon Chuan Majlis Bandaraya Utara Kuala Lumpur Pejabat Besar Kerajaan Negeri Bandar Tun Razak 56000 Kuala Lumpur.

Panggilan hormat penerima Permohonan Untuk Medapatkan Bantuan Kewangan Tajuk Dengan hormatnya. Perenggan Pertama / Pendahuluan .Tuan. saya merujuk kepada perkara tersebut di atas.

` .

3. jiran-jiran dapat berkumpul dan menjalankan pelbagai aktiviti serta mampu mengeratkan hubungan silaturahim. Sukacita dimaklumkan bahawa Persatuan Rukun Tetangga amat memerlukan bantuan kewangan untuk membina sebuah dewan di kawasan sekitar perumahan. .2. Bantuan kewangan ini amat diperlukan kerana dengan dewan ini.

4. maka menimbulkan kesulitan dalam mengadakan aktiviti dan seterusnya mencapai konsep ‘1 Malaysia’ yang sering diwarwarkan oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Malaysia. . Oleh sebab tidak mempunyai mana-mana bangunan yang sesuai bagi menghimpunkan jiran tetangga.

Kerjasama pihak tuan dalam hal berkaitan didahului dengan ucapan terima kasih. Sekian. .

(LAM PUI YEE) Pengerusi Persatuan Rukun Tetangga Tandatangan Pengirim Nama Penuh Pengirim Jawatan Perwakilan .Saya yang menurut perintah.

Rumusan Surat Rasmi Alamat Pengirim Garisan melintang Rujukan kami serta tarikh Nama dan alamat penerima Panggilan berhormat penerima Tajuk/ perkara Perenggan pertama .

Perenggan Isi Perenggan penutup Pengakuan pengirim Tandatangan pengirim Nama penuh pengirim Salinan .

Cara menulis alamat dengan betul? 3.Cara dan kedudukan menulis tarikh di surat rasmi ? 2. Adakah perenggan akhir perlu dibubuh nombor? .Persoalan Surat Rasmi 1. Cara menulis tajuk/ perkara? 5. Adakah Tanda noktah diperlukan selepas menulis panggilan hormat penerima? 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful