HOSTALRIC

Estudi d’un poble EDUARD CARRERAS GUBERN 4t A Escola Guilleries

Situació

Està situada el nord-oest de la comarca al Baix Montseny. El Baix Montseny està situat en un turó molt estratègic que abans servia per vigilar el camí de Girona a Barcelona.

CLIMA
Clima Mediterrani temperat: estius llargs, calorosos i secs i hiverns suaus. Les pluges hi cauen sobretot a la primavera i a la tardor.

VEGETACIÓ I FAUNA

 

Vegetació: S’envolta de muntanyes amb boscos entre els massissos del Montseny i del Montnegre ,on s’ajunten el riu Tordera i la riera d'Arbúcies .El bosc típic es l’alzinar i algunes zones de pi. Fauna: Els mamífers mes abundants son el porc senglar, la llebre , el conill i l’esquirol.

Població

Te uns 4.000 habitants Des del 1998 al 2012 ha augmentat en 1170 hab.

Activitats Econòmiques

Abans: Agricultura, explotació forestal , ramaderia ...

 

Ara: Industria química ,paperera i alimentària.

Relleu i hidrografía

L’altitud del poble es de 189m. Els rius s’anomenen riu Tordera i la riera d’ Arbúcies. Les muntanyes son els massissos del Montseny i del Montnegre.

Xarxa de Comunicacions

Te estació de tren i accés a l’autopista.

Festes i tradicions

La festa major se celebra el primer cap de setmana de juliol. La fira i mercat medieval se celebra en setmana de Pasqua. La fira gegantera se celebra en el cap de setmana mes proper a l’1 de maig. La fira de Sant Miquel se celebra l’últim cap de setmana de setembre.

Història i personatges importants

HISTÒRIA: S’hi van trobar restes ibèriques del segle 2aC.En època romana hi passava la Via Augusta. Personatges importants:
El metge Jacint Andreu ,el bisbe Bonaventura,el religiós Antoni Falgueres ,el tenista Tommy Robredo, el futbolista Mingo...


CURIOSITATS

El nom ve d’un hostal molt famós i molt ric on els viatgers s’havien de parar obligatòriament perquè no hi havien gaires hostals