You are on page 1of 1

Hermes Trismegistul a fost un alchimist legendar din Alexandria, adesea nfiat cu un trident care reprezint razele iluminrii sale.

Iniiaii care i urmeaz nvturile sunt cunoscui sub numele de ermetici. Termenul grecesc referitor la Hermes, Trismegistul, nseamn De Trei ori Mare. [1]. Hermes Trismegistus a fost asimilat cu zeul Thot pentru egipteni, Hermes pentru greci i Mercur pentru romani, fiind identificat de unii chiar cu Moise. Este considerat inventatorul scrisului i al limbajului, al magiei, al astronomiei i al alchimiei. [2]. n islam, unde alchimia a fost privit ca o motenire a profeilor dinainte, Hermes Trismegistul este identificat cu Enoh-Idrs.[3]. n Discursul perfect, Hermes Trismegistul i dezvluie lui Asclepios c Dumnezeu nu are nume, sau mai curnd le are pe toate, deoarece el este n acelai timp Unu i ntregul. Bucurndu-se n veci de fecunditatea celor dou sexe, el d mereu natere la tot ceea ce a avut intenia s procreeze. - Cum, Trismegiste, spui c Dumnezeu are ambele sexe? - Da, Asclepios, i nu numai Dumnezeu, ci i toate fiinele nsufleite i vegetale...[4].

deci - unii oameni sunt nascuti pentru arta, ei traiesk cu aceasta, cum ai bea in fiecare zi apa asa si ei au nevoie in fiecare zi sa se afle in lumea artei, este un sentiment de neredat, dar acesti oameni unikali uita de toate necesitatile umane, si se multumesk cu faptul ca ei traiesk in lumea artei. Un actor-intrind in sala teatrului , ei uita de problemele care il framinta, de parca ar incepe o viata noua, arta il reinvie, il regenereaza. Un om simplu ar trebui sa se invete de a aprecia arta, pentru ca doar cu ajutorul ei, noi ne dezvoltam atit intelectual cit si spiritual