• Acatistul de multumire Slava lui Dumnezeu pentru toate Alte articole: • Acatistul Sfantului Mucenic Sava de la Buzau • Acatistul

Sfintei Mari Mucenite Tecla • Acatistul Sfintei mari mucenite Marina • Acatistul Sfintilor Imparati Constantin si Elena • Acatistul Cuvioasei Teodora de la Sihla Lumea celor mici: • Povesti si poezii pentru copii • Planse de colorat • Proverbe si zicatori • Ghicitori

Dupa obisnuitul inceput se zic Condacele si Icoasele: Condacul 1 Imparate al veacurilor, Cel ce nu suferi stricaciune, Tu tii in dreapta Ta toate cararile vietii omenesti cu puterea proniei Tale celei mantuitoare. Iti multumim pentru binefacerile Tale cele aratate si cele ascunse, pentru viata pamanteasca si pentru cerestile bucurii ale Imparatiei Tale. Arata-ne si de acum mila Ta, celor ce cantam: Slava Tie, Dumnezeule in veci!

Icosul 1

Venit-am pe lume prunc slab si neajutorat, dar Ingerul pazitor a intins aripi luminoase, ocrotind leaganul copilariei mele. Dragostea Ta straluceste de atunci peste toate cararile mele, in chip minunat calauzindu-ma catre lumina vesniciei. Cu slava s-a aratat, din prima zi si pana acum, darurile Proniei Tale cele imbelsugate. Iti multumesc si iti strig cu toti cei care te cunosc pe Tine: Slava Tie, Celui ce m-ai chemat la viata, Slava Tie, Celui ce mi-ai aratat frumusetea lumii,

pentru viata veacului acesta. pentru milele Tale cele aratate si cele ascunse.Slava Tie. pentru fiecare pas al vietii. pasarile si dobitoacele poarta pecetea iubirii Tale. Slava Tie. Slava Tie. Celui ce ai deschis inaintea mea cerul si pamantul ca pe o carte a vesnicei intelepciuni. Slava Tie. pentru felurimea cea desfatata a roadelor si a seminelor. m-am infruptat din roadele bine inmiresmate si dulci. ce bine e sa fii oaspetele zidirii Tale: vantul bine inmiresmat. Slava Tie. Slava Tie. . am ascultat fosnetul linistitor al padurii si susurul dulce . pentru stralucirea de giuvaer din roua diminetii. prevestitoare a celei ceresti. ca si din mierea cea parfumata.glasuitor al apelor. muntii care tind spre cer. Slava Tie. Slava Tie. pentru frumusetea zidirii mainilor Tale. Am vazut cerul ca un potir albastru si adanc. Binecuvantat este pamantul cu frumusetea cea degrab trecatoare care desteapta dorul de vesnicul locas unde intru nestricacioasa frumusete se aude cantarea: Aliluia! Icosul al 2-lea M-ai adus in viata aceasta ca intr-un rai preasfant. Slava Tie. Ce bine e la Tine pe pamant si cata bucurie sa fii oaspetele Tau! Slava Tie. Slava Tie. pentru fiecare clipa de bucurie. toata e plina de mangaiere. Dumnezeule in veci! Condacul al 2-lea Doamne. pentru fiecare suspinare in incercarile mele. apele ca niste oglinzi nemarginite in care se rasfrang aurul razelor si curgerea lina a norilor. in azurul caruia canta pasarile. pentru surasul desteptarii scaldate in lumina. pentru praznicul vietii. Slava Tie. pentru buna mireasma a lacramioarelor si a trandafirilor. Slava Tie. Intreaga fire sopteste tainic. pentru vesnicia ce se arata in lumea cea vremelnica.

oare cum ne vei preschimba in veacul Invierii ce va sa fie? Cum vor lumina trupurile noastre. Slava Tie. Lauda si cinste Facatorului de viata Dumnezeu.Slava Tie. Celui ce ai aprins inaintea noastra lumina cea stralucitoare a vietii vesnice. Slava Tie. gingasa alcatuire de culori. pentru adancul intelepciunii Tale. cu evlavie sarutam urmele pasilor Tai nevazuti. iar sufletele cum vor straluci? Slava Tie. in veci! Condacul al 4-lea . pre noi. Slava Tie. nepieritoare. pentru zidirea cea primitoare si bogata in mangaiere. Slava Tie. Slava Tie. Celui ce ai scos dintru intunecimile pamantului felurite culori si gusturi si miresme. Veseliti-va si-I cantati Lui: Aliluia! Icosul al 3-lea Cat de minunat esti in sarbatoarea primaverii. Slava Tie. Intreaga lume e mireasa Ta si ca pe Mirele ei vesnic te asteapta. Dumnezeule. tainica adiere de parfum. desavarsite. frumusetea Celui Mare intru cele smerite. Cel Care a incununat tarina cu aurul spicelor si cu azurul albastrelelor. in veci! Condacul al 3-lea Prin puterea Sfantului Duh imprastie mireasma orice floare. ca ne-ai inconjurat cu mii si mii de fapturi. cand se trezeste la viata toata faptura si noi strigam cu bucurie catre Tine: Tu esti Izvorul vietii. Daca iarba campului astfel o imbraci. Tu esti Biruitorul mortii! Mangaiate de lumina lunii si de cantecele privighetorilor stau vaile si codrii in vesminte de nunta. care si-a pus pecetea peste intreaga lume. Dumnezeule. pentru nadejdea vietii nestricacioase. iar sufletul cu bucuria vederii celor tainice. Slava Tie.

in ceasul tihnit al inserarii. Imprejur-vreme rea si intuneric. Slava Tie. pentru raza de ramas bun a soarelui care apune. cantarea: Aliluia! Icosul al 4-lea: Cand se lasa inserarea pe pamant si se asterne linistea aducand vremea odihnei si a somnului obstesc. Dumnezeule.acolo e bogatia sufletului. Slava Tie. Slava Tie. Slava Tie. Celui ce ai revarsat asupra lumii adanca pace. pentru bunatatea vadita in intuneric. ce Facator de viata este Cuvantul Tau cel Sfant! Mai placuta decat untdelemnul si mai dulce decat fagurii este impreuna grairea cu Tine. pentru darul somnului odihnitor.Cu cata dulceata ii indestulezi pe cei ce se gandesc la Tine. pentru desteptarea fagaduita in bucuria vesnicei zile neinserate. groaza si urlet de vijelie. aur si azur graiesc proorocind despre frumusetea negraita a cerestilor Tale salasuri si cu glas de praznuire striga: Slava Tie. ca un suvoi de apa vie. Slava Tie. pentru rugaciunile smerite ale sufletului pazit de inger. iar sufletul lui e PACE si LUMINA: acolo e HRISTOS! Si inima canta: Aliluia! Icosul al 5-lea . paletele stralucitoare inchipuite de norii poleiti cu aurul amurgului imi par a fi camara Ta. Unde esti Tu . in veci! Condacul al 5-lea Nu sunt cumplite viforele vietii pentru acela in al carui suflet straluceste faclia focului Tau. acolo se revarsa. Foc si porfira. Slava Tie. prin lumina pe care o tesi in inimile noastre. Slava Tie. Rugaciunea adusa Tie prinde viata si se inaripeaza: cu ce cutremur se umple sufletul si cat de marete si pline de talc par atunci viata si faptura toata! Unde nu esti Tu acolo este pustiu.

de-a ma nevoi si de-a contempla. pentru clipele luminoase ale vietii mele . fara de veste. Slava Tie. in veci! Condacul al 6-lea Cat esti de maret si de apropiat intru cumplita suflare a furtunii. Slava Tie. Tu inalti pana la cer valurile marii. pentru blandetea dobitoacelor care-mi slujesc. Dumnezeule. Sunt asa mic si neinsemnat. pentru necontenita Ta purtare de grija. Sufletul meu nazuieste spre Tine! Slava Tie. glasul Domnului in purcederea tunetelor si ploii. intunecate si firave pareau aceste bucurii. asa ai stralucit si tu in sufletul meu. Glasul Domnului peste campii si in fosnetul codrilor. Slava Tie. Slava Tie. culme a celor mai inalte visuri omenesti. ce palide. Tu scuturi pamantul ca pe un vesmant. pentru daruirea prietenilor. dar cu mine este Domnul si pretutindeni sunt pazit de dreapta Lui cea iubitoare. pentru bucuriile limpezi ale inimii. iar dupa lumina ta de fulger. pentru oamenii pe care pronia Ta mi i-a adus in cale. Celui ce ai smerit trufia omeneasca. cat esti de bogat si cate lumini ai! Prin razele indepartatilor luminatori ma priveste vesnicia. pentru dragostea rudelor.. Slava Tie. la vremea celor mai mari bucurii ale mele. Slava Tie. facand sa se inalte strigat de pocainta: Aliluia! Icosul al 6-lea Ca fulgerul cand lumineaza camarile ospatului si dupa el par jalnice toate facliile. O. Slava Tie. Celui ce ai aprins in noi un dor mai mare de cele ceresti decat de cele pamantesti. Slava Tie.Vad cerul Tau stralucitor de stele. Slava Tie. pentru setea noastra nepotolita dupa impartasirea cu Dumenezeu. Laudat fii in vuietul muntilor care scuipa foc. . Slava Tie. pentru fericirea de-a trai. glasul Domnului peste ape multe. cum se vadeste atotputernicia mainilor Tale in serpuirea fulgerelor orbitoare: minunata este maretia Ta.. Lauda Tie.

Slava tie. Slava Tie. Slava Tie. Cu puterea cunoasterii de sus patrund ei legile Tale. pentru tot ce ni s-a descoperit prin harul Tau. pentru puterea de-a lucra cele de folos. in veci! Condacul al 7-lea In sanul minunatei simfonii care ne infasoara cu bogatele ei armonii se face auzita chemarea Ta. inspiratia poetilor. Slava Tie. Slava Tie. in stralucirea lucrarii artistului. in veci! . in simtirea inalta din glasuirea lor. Tu luminezi si faci sa rodeasca arta pictorilor. ca o puternica chemare. cat esti de mare in omul pe care Tu l-ai facut! Slava Tie. Celui ce faci din noi fii ai luminii invesmantandu-ne cu cele mai gingase raze ale Tale. pentru fericirea de a Te simti si a vietui cu Tine. Lucrarile lor si fara de voie Te marturisesc: O. Celui ce Ti-ai aratat puterea in legile ce carmuiesc zidirea. pentru geniul mintii omenesti. in minunatele acorduri ale suntetelor. ca toata faptura e plina de legile pe care i le-ai randuit.Slava Tie. Slava Tie. Dumnezeule. Tu ne descoperi pridvorul Imparatiei ce va sa fie in dulceata cantarilor. cat de mare esti in operele lor. Dumnezeule. Slava Tie. pentru limbile de foc ale inspiratiei. Slava Tie. Slava Tie. pentru ceea ce cu intelepciune ne-ai ascuns. Slava Tie. Orice adevarata frumusete ne poarta sufletul spre Tine. pentru descoperirile Tale. facandu-ne sa inaltam cu glas de sarbatoare cantarea: Aliluia! Icosul al 7-lea Cu pogorirea Sfantului Duh. Slava Tie. gandirea savantilor. Celui ce ai zdrobit puterea duhurilor intunericului si ai sortit tot raul nimicirii. luminandu-le adancul intelepciunii Tale de Ziditor.

mi-ai implinit rugaciunea si mi-ai adumbrit sufletul cu pacea harului Tau. fara asemanare cu cele si insusi vazduhul devine altar si biserica purtatoare de lumina? E adierea harului Tau. Celui ce sigur stii sa ingadui sa fim prigoniti pe nedrept. Dumnezeule. Slava Tie. Slava Tie. in veci! Condacul al 9-lea De ce zambeste tainic toata faptura in zilele de praznic? De ce atunci se revarsa in inima o minunata usurare. prunc fiind. Te-am chemat cu intelegere pentru prima oara. de patimiri si scarbe. Celui prin Care nici o pierdere nu e de neinlocuit si tuturor le daruiesti viata de veci. iar acum strig: Slava Tie. Am inceput a Te chema din ce in ce mai des. Slava Tie. Tu luminezi sufletul cu pace in vremuri grele. e stralucirea Taborului. Tu mangai. Celui ce ne-ai fagaduit reintalnirea cea dorita cu cei de aproape ai nostri adormiti intru nadejdea Invierii. Tu cercetezi cu dragoste si mantui. Slava Tie. Slava Tie. Celui ce tamaduiesti neputintele si scarbele pentru trecerea vindecatoare a timpului. Tu trimiti ajutor neasteptat. Celui ce faci nepieritor tot lucurul cel inalt si bun. Celui ce veghezi necontenit asupra mea. Si inima lui sta de vorba cu Tine. cerul si pamantul canta atunci lauda: Aliluia! . Tie iti inaltam cantare: Aliluia! Icosul al-8 lea Cand. Celui ce plinesti cererea pentru cele bune. Atunci am inteles ca Tu esti bun si fericiti sunt cei care alearga la Tine. Slava Tie. Tu Insuti te apleci spre patul celui suferind.Condacul al 8-lea Cat de apropiat esti de noi in ziua bolii! Tu Insuti cercetezi pe cei bolnavi. Slava Tie.

Tu esti cu totul DRAGOSTE. Slava Tie. ca sa ne intoarcem ochii spre suferinta celorlalti. Slava Tie. Celui ce Te salasluiesti in chip nevazut acolo unde adie buna mireasma a milostivirii. Slava Tie. atunci una din razele Tale nenumarate a cazut asupra inimii mele. Celui ce ai pecetluit cu negraita dulceata fiecare din poruncile Tale. Celui ce ai pus mare rasplata in insasi fapta buna. Slava Tie. in veci! Condacul al 10-lea Un lucru prefacut in pulbere nu se alcatuieste iara din aceasta. Dumnezeule. Slava Tie. Tu esti Cel ce pe toate le zidesti si Cel ce iarasi dai VIATA. Celui ce ai preschimbat viata noastra cu faptele bunatatii. Slava Tie. Slava Tie.Icosul al 9-lea Cand m-ai insuflat spre a sluji aproapelui. Celui ce ne-ai trimis nereusite si scarbe . Slava Tie. Celui ce invalui cu iubirea mai presus de toate. si ea s-a facut purtatoare de lumina. dar Tu invii pe cei a caror constiinta s-a stins si intorci la frumusetea cea dintai sufletele ce o pierdusera fara nadejdea de a o mai dobandi. Celui ce primesti avantul spre cele inalte. Cu TINE nimic nu e cu neputinta de indreptat. Pe Tine te laudam cantand: Aliluia! Icosul al 10-lea . luminandu-mi sufletul cu umilinta. fier in vapaie: am privit chipul Tau tainic si neapropiat.

Cel ce cunosti caderea ingerului trufas al zorilor. In pulbere se asterne duhul meu inaintea Sfintei Cruci: aici e biruinta iubirii si a mantuirii. iar eu. Slava Tie. Vad Crucea Ta: ai indurat-o pentru mine. Slava Tie. in veci! Condacul al 11-lea Prin lantul de gheata al veacurilor simt suflul fierbinte al dumnezeirii Tale si dragostea Ta de oameni. Celui ce smeresti spre mantuire trufia inimii. Slava Tie. Celui ce zadarnicesti planurile nefolositoare. mult pacatosul. Slava Tie. pentru descoperirile din vis si din trezie ale cuviosilor Tai. Dumnezeule. Tu esti aproape. Celui ce ai inaltat Biserica Ta ca adapost lumii ostenite. insa Tu m-ai impartasit inca de pe pamant cu aceasta fericire. nu ma lasa sa ma indepartez si sa ma indoiesc de Tine. Slava Tie. . Slava Tie. aici nu inceteaza in veci lauda: Aliluia! Icosul al 11-lea Fericit cel care va cina in Imparatia ta. Celui ce ne-ai nascut a doua oara prin apele cele de viata facatoare ale Botezului. Slava Tie. Ascute auzul meu. Slava Tie. Slava Tie. ca sa aud in toate clipele vietii mele glasul Tau tainic si sa-ti strig. pentru minunatele potriviri de intamplari pe care le-a randuit pronia Ta.Dumnezeul meu. sorocul vremurilor se apropie. am primit Sfintele Taine si am simtit iubirea Ta cea negraita si mai presus de fire. iubitorule de oameni: Slava Tie. Celui ce ne trezesti prin suferinte din betia patimilor. Slava Tie. de fiecare data cand mi-ai intins cu dreapta Ta dumnezeiasca Trupul si Sangele Tau. pentru puterea harului Tau cel necuprins si de viata facator. caci Tu intorci celor ce se pocaiesc neprihanirea crinilor. pentru presimtirile daruite de har. pentru povetele glasului tainic. mantuieste-ma cu harul Tau. Slava Tie.

Slava Tie. cu cetele sfintilor si ingerilor Tai. am auzit cum Te propovaduiesc cetele luminatorilor prin miscarea pe care le-ai randuit-o. In ceasul sfarsitului lumineaza si sufletul meu. Preasfantule Parinte. cel care striga: Aliluia! Icosul al 12-lea Ce inseamna laudele mele inaintea Ta ! Eu nu am auzit cantarea heruvimilor . Slava Tie. . Cum straluceau de nepamanteasca frumusete si bucurie. iar eu nu sunt. Slava Tie. Slava Tie. Slava Tie. adanc nesecat al iertarii.aceasta este partea sufletelor inalte . invesmantat in haina alba. stralucind de nestematele zapezii. nemasurata si dumnezeiasca. Ce e lauda mea ! Firea este ascultatoare. canta vanturile si apele susura cu taina despre Tine. cat de nematerialnice pareau trasaturile lor: cu adevarat era praznicul fericirii si al odihnei in sfarsit atinse. Soare De-Viata-Facator al veacului ce va sa vina. cu intelepciune pe nesfarsitele intinderi. Am auzit cum fosnesc codrii.dar stiu cum te slaveste firea. Celui ce ne-ai iubit cu dragoste adanca. incepatura a mantuirii noastre. Care ne-ai chemat sa dobandim Imparatia Ta. Slava Tie. Atata cat traiesc si vad dragostea Ta. in veci! Condacul al 12-lea De multe ori am privit cum se rasfrangea Slava Ta pe chipurile celor raposati. Am privit iarna cum. Fiule al lui Dumnezeu. ravnesc sa-Ti multumesc. sa ma rog Tie si sa strig: Slava Tie. Dumnezeule. Slava Tie. Celui ce ne-ai aratat lumina. Am vazut cum se bucura de Tine soarele care rasare si-am auzit corurile pasarilor slavoslovind.Slava Tie. Duhule Sfinte. tacerea lor striga spre Tine. Slava Tie. sub tacerea lunii. pentru toate. Slava Tie. pentru paharul vietii si pentru painea bucuriei vesnice. Treime Dumnezeiasca si Preabuna. Celui ce ne umbresti cu lumina. intreg pamantul iti aduce tihnita rugaciune. Celui ce ne-ai ridicat spre cer.

. in veci! Condacul al 13-lea O.. Preabuna si De-Viata-Facatoare Treime. primeste multumire pentru toate milele Tale si ne arata vrednici de binefacerile Tale ca.Slava Tie. si Condacul 1: Imparate al veacurilor. Si se face otpustul. sa intram in vesnica bucurie a Domnului nostru cantand cantare de biruinta: Aliluia ! Acest Condac se zice de trei ori. inmultind talantii care ne-au fost incredintati. Dumnezeule. Apoi se zice Icosul 1: Venit-am pe lume... Acest articol a fost vizualizat de 458 ori << Comenteaza articol >> << Recomanda articol >> << Vezi arhiva 'acatiste' << Inapoi Imprima "Acatistul de multumire Slava lui Dumnezeu pentru toate" Pagina 1 din 1 Tatal nostru Acatistul Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Acatistul Sfintei Preacuvioase Noastre Maici Maria Egipteanca Acatistul Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica Acatistul Sfintei Invieri a Domnului Acasa | Galerie de imagini | Adauga un site | Contact | Syndication | Sitemap | Publicitate .