Rugaciune pentru casatorie

2 noiembrie 2011 de igalis Aceasta rugaciune am primit-o de la prietena mea Monica si impreuna o dedicam celor care cauta si cred.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adauga voua“, daruieste-mi toate cele de trebuinta pentru a merge pe calea mantuirii. In mainile Tale este viata mea si fara Tine nu pot cunoaste nici implinirea si nici bucuria cea adevarata. Stiind aceasta, avand dorinta de a purta crucea casatoriei, Te rog sa ma ajuti sa gasesc faptura potrivita alaturi de care sa infrunt marea vietii acesteia. Ajuta-ma, Doamne, ajuta-ma, cum numai Tu ma poti ajuta. De multe ori ispita singuratatii mi-a ranit inima, de multe ori diavolul deznadejdii a lovit in poarta sufletului meu. De atata durere inima mea s-a strans, si nu este nimeni care sa imi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nadejdea mea, intarirea mea, lumina vietii mele. Ajuta-ma sa am o familie bineplacuta Tie, o familie peste care sa se reverse multimea binecuvantarilor Tale. Fereste-ma, Doamne, de tot raul. Fereste-ma de o alegere gresita. Fereste-ma de minciuni, de rautate, de desfrau. Sa nu ma insele frumusetea cea degrab trecatoare, ci sa caut mai ales frumusetea sufleteasca. Sa nu ma orbeasca dragostea patimasa, nici sa nu ma biruie patimile si poftele.

Doamne. sa starui in rugaciune si sa am ravna pentru implinirea poruncilor Tale. sa iubesc Biserica. pe mai marii cetelor ingeresti. Sa nu caut implinirea cea inselatoare cu care ma ademeneste aceasta lume. O. Doamne. Ca Tu Insuti esti. daruiestemi. pentru folosul meu si pentru mantuirea mea. Daruieste-mi ca primind dezlegare de pacate sa-mi indrept viata dupa cum Iti este bineplacut Tie. cale de bucurie. Fa sa-mi fie mie familia cale de mantuire. Izbaveste-ma prin harul Tau de neputintele care ma apasa. pe Inaintemergatorul Tau. Bunule.Tu stii. Sa ma spovedesc ori de cate ori umbra pacatului va tulbura mintea mea. Si la vreme potrivita. ale caror rugaciuni primeste-le. copii credinciosi si sanatosi. Ajuta-ma. Sa imi fie familia prilej pentru a-Ti multumi in fiecare zi. Rugatori aduc pentru mine pe toti sfintii. in toate zilele. grea este crucea rabdarii. ca unui Dumnezeu si Stapan. Vino in ajutorul meu. nepriceperea si slabiciunea mintii mele. sfintirea si luminarea sufletelor noastre si Tie dupa cuviinta. toti slava Iti inaltam. mai inainte ca gandul murdar sa devina fapta. Iubitorule de oameni! Daruieste-mi intelepciune si rabdare. si impreuna cu acestia pe Preacinstita si Preacurata Maica Ta. Dar in Tine imi pun nadejdea. ci sa caut dragostea pe care ai binecuvantat-o la nunta din Cana Galileii. Amin . Milostive Hristoase al meu. care sa duca o viata curata si sfanta. pe inteleptii Apostoli. Doamne. si greu imi este sa nu fiu covarsit de ea.

că la Tine este nădejdea noastră. Rînduiește-ne cu ele precum știi că este mai bine pentru noi. Luminează-ne mințile ca să nu fie întunecate de vrăjmaș. Dăruiește-ne pace.Inca o rugaciune frumoasa si puternica pe care am primit-o de la Catalina: Rugaciunea tinerilor care vor sa se casatoreasca Doamne. . Dacă este bineplăcut Ție să luăm asupra noastră crucea căsătoriei. ajută-ne să înțelegem aceasta și să părăsim voia noastră fără a fi cuprinși de tulburare sau de deznădejde. Tu vezi dorirea inimilor noastre și știi dacă este bună sau este rea. Că Tu ești Dumnezeul nostru și Ție slavă îți înălțăm. Să avem o familie în care să strălucească făclia credinței și a virtuților. Amin. Înaintea Ta. ferește-ne de căderea în poftele trupești. ocrotiți de Preacurata Ta Maică și de soborul tuturor Sfinților. Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh. Ajută-ne Doamne. ascultă și nevrednica noastră rugăciune. ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmașul ne necăjește. dăruiește-ne liniște și sănătate sufletească și trupească. ca să nu ne întineze păcatul. care plinești cererile celor ce Te cheamă cu credință. Curățește-ne Tu. Iar dacă Tu știi că din anumite pricini nu este mai de folos să părăsim vrerea noastră și să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei. Ca văzînd grija Ta să îți mulțumim și să Te lăudăm pînă la sfîrșitul zilelor noastre. Tu vezi că vrem să ne unim viețile prin căsătorie. Doamne sunt viețile noastre. Ferește-ne de noroiul desfrîului. Întărește-ne să mergem pe calea cea îngustă. acum și pururea și în vecii vecilor. Dumnezeule al milostivilor și a toată bunătatea. și pruncii noștri să fie călăuziți așa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful