COLEGIUL TEHNIC TRAIAN VUIA GALATI

MOTTO:”Esti elev si bine-ar fi Sa alegi cat mai atent Ce mananci tu zi de zi Ca sa cresti inteligent !” INITIATORI PROIECT: PROFESOR: MARILENA TURCU COLEGIUL TEHNIC TRAIAN VUIA GALATI Nr. ANA” GALATI Nr.Telefon:0740519050 E-mail: jeniraducu 2006@yahoo.com .telefon: 0741133106 PROFESOR: EUGENIA RADUCU SCOALA GIMNAZIALA NR.29 “SF.

• identificarea modelului alimentar al elevilor şi a efectelor acestuia asupra randamentului şcolar. sa-si cunoasca drepturile in calitate de cumparator.elevii. • dezvoltarea capacitatii de informare si de lucru in echipa. constienta de drepturile sale legitime. Am propus acest proiect deoarece. de aceea am considerat ca este absolut necesar. • conştientizarea părinţilor despre efectele alimentaţiei asupra randamentului şcolar al elevilor.beneficiari directi . • informarea elevilor si membrilor comunitatii despre drepturile consumatorilor. • informarea privind riscul de a achizitiona un produs sau a ni se presta un serviciu. • cunoasterea atributiilor Oficiului pentru Protectia Consumatorilor . • constientizarea necesitatii optiunii pentru calitate intr-o lume a competitiei valorilor. OBIECTIVE SPECIFICE: • reducerea consumului de alimente nesănătoase în rândul populaţiei şcolare din Judetul Galati. il constituie si alimentatia sanatoasa. corecte si precise asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor. GRUPUL TINTA: . constienta de drepturile sale legitime. • creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice în ceea ce priveşte promovarea la nivelul unităţilor şcolare a unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie. ca ei sa cunoasca criteriile de selectare ale unui produs alimentar. • formarea unei generatii tinere de consumatori.ARGUMENT: Un factor important in succesul scolar. elevii vor parasi bancile scolii si vor trebui sa se descurce singuri. OBIECTIV GENERAL: Promovarea unor comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătatii fizice şi psihice a elevilor. inclusiv alimentele. Prin derularea proiectului si in anii care urmeaza speram ca se va contribui la formarea unei generatii tinere de consumatori. sa-si procure bunurile de consum. care sa ne prejudicieze . • constientizarea informarii complete.

RESURSE UMANE: profesori. comunitatea locala. parinti.29”Sf.  TV Galati.membrii comunitatii PARTENERII PROIECTULUI :       Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galati Directia de Sanatate Publica Galati Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Centrul de Consultanta Ecologica Galati Universitatea Dunarea de Jos Galati. Ana”.  Psiholog scolar Carmen Marin. Camelia Dumitrescu – director adjunct. Vasilica Haulica. Nr. CADRE DIDACTICE COLABORATOARE:  Ing.  Prof. Catalina Caragea – director Scoala gimn. .  Monitorul de Galati.cadrele didadactice -psihologul şcolar .  Prof. PARTENERI MASS – MEDIA:  Viata Libera Galati. elevi. Lidia Mazilu – director Colegiul Tehnic Traian Vuia.-părinţii .  PRO TV Galati. Marian User – consilier educativ.  Prof.  Prof.

 reclame publicitare.invitarea partenerilor proiectului.  mascote.  eseuri.  slide show  benere. CD. TEHNICI DE LUCRU. RESURSE FINANCIARE NECESARE: hartie xerox. mediatizarea proiectului în şcoală şi comunitate.RESURSE MATERIALE: baza materiala existenta in scoala. ambalaje produse. a cadrelor didactice . FORME DE ORGANIZARE:  documentare. realizarea unui rezumat al proiectului printr-o proiecţie în Power Point. etc. acuarele. pliante. .Lansarea proiectului. DIAGRAMA ACTIVITATILOR 1. panouri.26/11/2008. etichete.  campanii de informare. imprimanta.  jocuri tematice. METODE.  fotografie.  CD.  lucrari de laborator.fluturasi.  chestionare.”Noi mancam ca sa traim Dar noi ce mancam gandim?”.  compuneri.  expozitii de desene. markere.  ateliere de lucru. copiator.

5. Pentru mari si mici!” – 25 /02/2009. care sa cuprinda:  Desen(2) realizate in format A4 si inramate (paspartu). – 11/03/2009. caracter 12. Lucrarea va avea maxim 5 pagini. . filmulete. asa frumoase Dar sa fie sanatoase”. . 3.Realizarea de catre echipajele scolilor participante la proiect. 6.”Cu creion am desenat Alimentul preferat. din aluat pictat si lacuit. la un rand si jumatate si poate fi insotita de imagini. articole). fiecare echipaj.  Calculul valorilor energetice pentru produsele alimentare din bucatarie(format A4 sau CD). fotografii. din carton si autocolant.”Am lipit si desenat Am muncit si am creat Personaje colorate Ce prezinta numai plante. prezentarea materialelor privind importanta alimentatiei sanatoase( prezentari power point.”Mainile cu toti ne-am dat Si – mpreuna am creat O mascota ingenioasa Pentr-o hrana sanatoasa!” – 11/02/2009. al scolilor participante la proiect sa prezinte „Cosul cu alimente sanatoase”. fluturasi.confectionat figurine tematice din plastilina . a grupului tinta si a mass mediei locale precum si a scolilor care si-au dat acordul de participare la acest proiect. redactate cu font Times New Roman. . mascota. 2. a unor portofolii respectand tematica proiectului. 4.Expozitie culinara – fiecare echipaj prezinta un produs bio pentru elevi si-i face reclama produsului prezentat.” Ne mancand inteligent Necrescand in siguranta Poti ramane repetent La proiectul”Stil de Viata”-10/12/2008. – 14/01/2009. Si-am facut reclama lui Cum in lume alta nu-i”.Lucrarile vor fii trimise la Colegiul Traian Vuia pana la data de 14/01/2009.  Eseuri (print color si format electronic). intalnirea grupului tinta cu partenerii de proiect. Fructe si legume bune Intr-un cos puse anume.”Alimente sanatoase. . . Sa ne-ncante.prezentarea sloganului fiecarui echipaj participant la proiect. Am adus in cos aici Toate bio si gustoase. reclama la un aliment bio pentru elevi. postere si ecusoane tematice.colaboratoare. studii de caz etc. – Participare la Seminarul cu tema:”Alimentatia o poarta deschisa sanatatii”.

. fiecare echipaj va prezenta o sceneta scurta sau o ghicitoare. premii.realizarea de costume.cresterea gradului de cunoastere si respectare a drepturilor consumatorilor . implicati si responsabili. • Colegiul Tehnic Traian Vuia. • antrenarea comunitatii in cunoasterea si respectarea cadrului legislativ privind protectia consumatorului . .Finalizarea proiectului. . legate de sceneta. • cantitatea si calitatea produselor estimate . social. .formeaza la elevi un sentiment de implinire. castigatorilor pe sectiuni. denumire stiintifica si importanta lor in alimentatie.reprezinta o oportunitate de invatare care se concretizeaza prin implicarea activa a elevilor. • cresterea gradului de constientizare a grupului tinta fata de importanta unei alimentatii sanatoase. . REZULTATELE ASTEPTATE: • cunoasterea obiectivelor proiectului si participarea constienta la realizarea lor a membrilor grupului tinta .proiectul ofera grupului tinta sansa modificarii mentalitatii si a consolidarii cunostintelor referitoare la o alimentatie sanatoasa.va inmana diplomele. IMPACTUL IMPLEMENTARII PROIECTULUI: .va evalua lucrarile echipajelor paticipante si in activitatea finala. . . • schimbarea comportamentelor aparute in cadrul grupurilor tinta .comunitatea scolara va deveni mai unita prin faptul ca realizarea acestui proiect presupune colaborarea membrilor ei. elevii putand fi capabili sa deruleze activitati in folosul comunitatii.la activitatea finala. . evaluare – diplome.incurajeaza initiativa si creativitatea. scolar . din 11/03/2009. din materiale reciclabile( costumul va fi prezentat de un elev al echipajului). prin coordonatorii proiectului. grile de decodificare a semnalelor care vin din mediul familial. • observatii pe parcursul derularii proiectului .scoala devine mai flexibila.. autorespect. mandrie.2 afise care sa contina o leguma sau un fruct( imagine color. sau ghicitoarea prezentata. . concepte. MODALITATEA DE MONITORIZARE SI EVALUARE A REZULTETELOR PROIECTULUI: • respectarea termenelor de catre toti partenerii implicati in proiect . .insusirea unor notiuni. structuri mentale. inima si mainile in acest demers reprezinta o experienta de natura sa-i faca constienti fata de problemele de sanatate si de datoria lor de a deveni activi.„Talcuri cu arome” . denumire populara.participarea elevilor cu mintea. .

nu cititi. . ceaiuri cu antioxidanti naturali) 6.TV Galati.m. Renuntati la excesul se sare. Nu efectuati o alta activitate cand mancati (nu va uitati la televizor. Renuntati definitiv la zahar. fara gustari intre mese 2. (daca nu puteti renunta la paine treceti pe paine neagra si limitati-va la o singura felie.) Mancati fara graba si mestecati bine alimentele 3. prajita.alcool si paine.PRO TV Galati). Excludeti din alimentatie produsele din uleiuri hidrogenate (margarina. dar mult! 4. (Cautati furnizori de produse BIO. Faceti miscare zilnic.Monitorul de Galati. Este preferabil sa mancati de 4 ori pe zi o cantitate mai mica de hrana. Masa de seara trebuie servita cu cal putin 2 ore inainte de culcare 5. neindulcite pe zi (apa plata. inlocuiti sarea cu mirodenii si verdeturi 10. la o masa) 7. decat de doua ori sau doar o data. 10 REGULI DE AUR 1. Beti cel putin 2 l de lichide necarbogazoase. iar pe parcurs activitatile vor fi oglindite in mass-media (Viata Libera Galati. grupul tinta si alti factori interesati. Renuntati la produsele din carne provenite de la animale modificate genetic. Renuntati la grasimi animele sau vegetale si la prajeli.ACTIVITATI DE PROMOVARE/MEDIATIZARE A PROIECTULUI si de diseminare a rezultatelor realizate in timpul implementarii proiectului si dupa incheierea acestuia : Proiectul se va lansa intr-o intalnire intre organizatori. branza de tip feta din sau cu adaos de uleiuri vegetale hidrogenate) 8. Ideal seara.) 9.a. Mancati la ore fixe. Cel putin o plimbare de 30 minute zilnic.d. Prin legătura cu mass-media locală se va realiza diseminarea rezultatelor proiectului.s. inainte du culcare.

29 „SF.PIRAMIDA ALIMENTATIEI SANATOASE AUTORI PROIECT: PROFESOR: MARILENA TURCU COLEGIUL TEHNIC TRAIAN VUIA PROFESOR:EUGENIA RADUCU SCOALA NR. ANA” GALATI .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful