TUTORIAL CNC Pasul 1. Se modeleaza piesa 3D conform desenului de execuţie – fig.1.

Fig. 1 Pasul 2. Se creează semifabricatul după următorii paşi: 2.1. INSERT→BODY

3. Se redenumeşte PARTBODY în „piesa finita” şi BODY. 2. Redenumirea se face apelând opţiunea PROPERTIES (se dă click dreapta pe partbody).4.5. PAD pe înălţimea de 32mm. 2 2.2 în „semifabricat”. .2. Fig. 2.Se selectează planul xy şi se creează o schiţă conform fig.2. 2. Se ascunde semifabricatul cu comanda HIDE.

6. . SAVE Pasul 3.2. START→MACHINING→PRISMATIC MACHINING Pasul 4. Din structura arborescentă se dă dublu click pe Part Operation 1.

1. Se selectează prin dublu click semifabricatul din arborele de specificaţii. Pasul 5.1 Se selectează prin dublu click piesa finită din arborele de specificaţii. → OPERATION→FACING. INSERT →MACHINING . Prima operaţie care se realizează este frezarea plană (FACING). 5.Se selectează masina 3-axis Machine. Se selectează Manufacturing Program 1.

.Alegerea traiectoriei sculei Parametrii de aşchiere Stabilirea strategiilor de apropiere şi retragere Identificarea suprafeţelor prelucrate Alegerea sculelor aşchietoare .

Identificarea suprafeţei prelucrate. Se alege traiectoria sculei de tip înainte înapoi (back and forth). 5. . 1 2 Se selectează suprafaţa 1 din fereastra de dialog şi se identifica cu suprafaţa 2 de pe piesa 3D.2.5.3.

5. 5.4. Se va alege modul axial cu valoarea 100mm pentru ambele deplasări şi se face activarea lor cu ajutorul butonului dreapta. TOOL PATH REPLAY .5.6. Se stabileşte mişcarea de apropiere şi de retragere. 5. Se alege scula aşchietoare.

7.5. Simularea video a prelucrării se face apelând comanda „VIDEO FROM LAST SAVED RESULT” urmată de „FORWARD REPLAY” .

.1) → INSERT →MACHINING OPERATION→ POCKETING. Se selectează operaţia precedentă (Profile contouring.1. Urmează a doua operaţie de frezare pe contur (PROFILE CONTOURING).Pasul 6. Se selectează operaţia precedentă (Facing. Se urmăresc aceeaşi paşi ca la operaţi FACING (pasul5).1) → INSERT →MACHINING OPERATION→ PROFILE CONTOURING.1. Pasul 7. Frezarea buzunarului se face cu comanda POCKETING 7. 6.

1 .Pentru generarea programului de comanda numerică se parcurg următoarele etape:  TOOLS→OPTIONS→MACHINING→OUTPUT→Post Processor de tip IMS  Click dreapta pe Manufacturing Program.

Se alege post-procesorul Se stabileşte locaţia pentru salvarea fişierului  Se dă comanda EXECUTE.  Fisierul generat cu extensia *. CATNCCode se va deschide cu NOTEPAD. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful