Lectia # 1 În aceste vremuri provocatoare - în îngrijirea miliarde sunt înșelate principiul frauda produsă de corporații; cand lideri spirtuali

in ingrijirea aveam Încredere se dovedesc falși; cand o minti micșora o fi norma version Politica, cand CEI de îngrijire depinzi mai mult adesea te rănesc cel mai adânc - o mai RAMAS CEVA în îngrijirea SA AI Încredere? Da! Poti Avea totală Încredere version Biblie! De ce? Aruncă o Privirea la dovezi ...

Biblia Nu eo Colectie de IDEI omenești. Scriitorii EI AU Fost călăuziți de Duhul Sfant.

1. CE SPUNE Biblia Despre ea însăși?
Biblia SPUNE: "Toata Scriptura Este însuflată de dumnezeu." 2 Timotei 3:16. "Caci NICI o proorocie n'a Fost adusă principiul Voia omului; ci oamenii au vorbit dela dumnezeu, mînați de Duhul Sfînt." 2 Petru 1:21. "Și Scriptura Nu poate fi desființată." Ioan 10:35. Răspundeți: Biblia pretinde a fi inspirată. A Fost Scrisa de Oameni și călăuziți de Duhul Sfant. Nu poate fi desființată SAU dovedită a fi neadevărată.

ISUS un citat din Biblie si a declarat Ca e adevărată.

2. Cum si-a demonstrat ISUS Increderea si Credința version Scriptura?
ISUS a spus: "Este Scris:". Omul Nu traieste NUMAI cu pâine "," "De asemenea Este Scris:" SA Nu ispitești pe Domnul, Dumnezeul Tău. "" Caci Este Scris: "Domnului, Dumnezeului Tău SA TE închini si numai Lui SA-I slujești. '"Matei 4:4, 7, 10." Cuvântul Tău Este Adevărul. "Ioan 17:17. Răspundeți: ISUS un citat Scriptura cand o Fost isptit de Satana. El a declarat de asemenea CA Biblia Este Adevărul (Ioan 17:17). ISUS un citat adesea din Scriptura ca fiind Autoritatea pentru Adevărul, pe de ingrijire ÎI INVATA.

Inainte de Nașterea lui Cir, Profetul lui dumnezeu din Biblie la denumit pe acesta, ca fiind generalul de ingrijire VA distruge Babilonul.

3. Este inspirația confirmată de profețiile Bibliei?
Biblia SPUNE: "Eu sint Domnul ... SI VA vestesc Altele noi; vi le spun mai Inainte Ca Sa se întîmple." Isaia 42:8; 9. "Eu sint dumnezeu ... Eu am vestit dela Inceput ce sunt SA se întîmple si cu mult Inainte ce Nu Este Inca implinit." Isaia 46:9, 10. Răspundeți: Prezicerile Bibliei Despre lucruri ce urmau SA se întâmple version Viitor confirmare inspirația Bibliei pe masura ce se implinesc. Notați următoarele exemplul de profeții biblice împlinite: A. Patru imperii modiale urmau SA Apara: Babilon, Medo-Persia, Grecia și Roma (Daniel capitolele 2, 7, 8). B. Cir Urma SA FIE Razboinicul CE VA cuceri Babilonul (Isaia 45:1-3). C. Dupa distrugerea sa, Babilonul Nu VA mai fi locuit niciodata (Isaia 13:19, 20 Ieremia 51:37). D. Egiptul Nu VA mai Avea niciodata o poziție de conducere intre națiuni (Ezechiel 29:14, 15 30:12, 13). E. Calamități îngrijire zguduie Pamantul si Frica Spre sfârșitul timpului (Luca 21:25, 26). F. Degenerare Morala si declinul spiritualității version Zilele din Urma (2 Timotei 3:1-5).

4. Ne putem aștepta ca declarațiile Științifice din Biblie SA FIE corecte?
Biblia SPUNE: "Temelia Cuvîntului Tău Este Adevărul." Psalmii 119:160. "Duhul ... sunt SA VA călăuzească în TOT Adevărul." Ioan 16:13. Răspundeți: Da, Biblia Este adevărată. Duhul Sfant îngrijire ia condus pe scriitorii Bibliei, SPUNE totdeauna Adevărul. IATA câteva Declarații biblice de îngrijire au Fost confirmate de Stiinta: A. "El ... Si spânzură pămîntul pe NIMIC." Iov 26:7. Interkultureller Austausch www.grenzenlos.or.at Adevar ȘTIINȚIFIC SE Afla version Cartea lui Iov, cea mai veche carte a Bibliei.

B. "El ... sade deasupra Cercului pamantului." Isaia 40:22. Biblia a spus Ca Pamantul e rotund cu secole Inainte ca Omul SA descopere Interkultureller Austausch www.grenzenlos.or.at Lucru. C. "cind a rînduit greutatea Vințului." Iov 28:25. Dumnezeu a spus Ca aerul sunt mobilæ cu mult Inainte CA SA STIE oamenii de Stiinta. D. "TOATE se Tin principiul El (ISUS)." Coloseni 1:17. "Se Tin" înseamnă literal CA "stau Împreună", "coexistă". MULTE Traduceri ale Bibliei folosesc "stau Împreună." Acesta Este răspunsul la Intrebarea Fizicienilor nucleari legată de atom. Adevăratul mister al atomului Nu implicații mega-puterea sa copleșitoare, ci mai degrabă, "De ce Nu se desface atomul version bucati?" Știința SPUNE CA ar trebui, Dar Nu se întâmplă ASA. UNII Oameni de Stiinta se intreaba ce Putere necunoscută Lor Tine atomul Împreună. Biblia ne SPUNE CA această Putere misterioasa Este Creatorul, dumnezeu Însuși.

Plaga teribilă a SIDEI Nu AR EXISTA DACA s-ar fi ascultat Legile vechi ale lui dumnezeu privind moralitatea.

5. Sunt principiile biblice privind Sănătatea version concordanță cu mintea omului din Secolul douăzeci si unu?
Răspundeți: A. Acoperă murdăriile ieșite din tine (Deuteronomul 23:12, 13). Biblia din Zilele lui Moise stipulând CA materiile fecale trebuiau îngropate, era cu 3500 ani înaintea Celor din Timpul Lor si un Salvat nenumărate Vieti ale istorie a evreilor. Probleme Majore INCA APAR atunci cand Legile sanitare Nu sunt respectate corectează. B. "SA Nu curvim." 1 Corinteni 10:8. Cuvântul "curvie" se referă la ORICE FEL de conduită sexuală imorală. DACA Interkultureller Austausch www.grenzenlos.or.at sfat actual al Bibliei ar fi respectat nu am Avea epidemii de SIDA, NICI avortul Nu ar fi devenit scandal internațional cum Este ACUM. C. Nu te atinge de băuturile alcoolice (Proverbe 23:29-32). Gândiți-VA CE AR însemna DACA această solutie extrem de efectivă a Bibliei ar fi implementată:

1. Millioane de alcoolici deveniți Cetățeni respectabili, ingrijire Nu folosesc alcoolul. 2. Millioane de familii se reunesc. 3. Millioane de căminuri distruse-refăcute. 4. Mii de vieti salvate datorită șofatului mașinii fara sa fi consumat bauturi alcoolice. 5. Mii de guverne, Afaceri, si lideri profesionști, luând decizii având mintea clara. 6. Miliarde de Dolari ce pot fi folosiți version SCOP umanitar. NOTA: dumnezeu Nu ne SPUNE Doar cum SA obținem succesul cu Bucurie, INTR-O lume plina de Probleme oribile, ci El ne da si puterea miraculoasă de un înfăptuirea Interkultureller Austausch www.grenzenlos.or.at Lucru. (1 Corinteni 15:57 Filipeni 4:13 Romani 1:16). Principiile biblice de SĂNĂTATE sunt relevante si e nevoie disperată de elemente, Dar puțini sunt CEI îngrijire Asculta. (Pretul mai multe informații Despre SĂNĂTATE vezi Studiul GHID 13.)

Obiecte vechi descoperite de arheologi confirmare version mod repetat acuratețea SI Adevărul Bibliei.

6. Sunt declarațiile Istorice ale Bibliei adevarate?
Biblia SPUNE: "Eu, Domnul, spun ce Este Adevarat, vestesc ce Este Drept." Isaia 45:19. Răspundeți: Da, declarațiile cu caracter istoric din Biblie sunt precise. CEEA CE SPUNE dumnezeu version Cartea Sa Este Adevarat. Câteodată, din cand version cand, s-ar putea SA Nu gasim dovezile de ingrijire SA justifice anumite FAPTE Istorice din Biblie, Dar cu Timpul, dovezile ilor la suprafață. Notați următoarele: A. Ani de Zile, scepticii spuneau CA Biblia Nu poate fi crezută for CA menționează Națiunea hitită (Deuteronumul 07:01) si Cetăților ca Ninive (Iona 1:1, 2) SI Sodoma (Geneza 19:1), a căror existență o negau. ACUM Dar, arheologia Modernă a confirmat CA TOATE Cele Trei au existat cu Adevarat. B. Criticii au spus SI CA regiilor Belșațar (Daniel 5:01) SI Sargon (Isaia 20:1), menționați version Biblie n-au existat niciodata. Din Nou, ACUM li sa confirmat existența. C. Scepticii au declarat de asemenea, CA scrierile Bibliei Despre Moise Nu pot fi crezute a

scris Ca menționează scrisul (Exodul 24:4), si vehiculele cu roti (Exodul 14:25), niciuna DINTRE elemente spuneau EI, neexistând pe Timpul Acela. Desigur, Azi EI stiu mai Bine. D. PENTRU UN timp, CEI 39 de regi ai vechiului Israel si Iuda, de ingrijire au domnit în Timpul regatului divizat erau autentificați Doar de raportul Bibliei, ASA Incat criticii au acuzat CA AR Fi Fost o inventie. Insa arheologii au descoperit rapoarte cuneiforme de ingrijire ÎI menționează pe MULȚI DINTRE acești REGI SI, DIN Nou scrierile Bibliei s-au dovedit a fi adevarate. In repetate randuri, sa dovedit CA criticii au gresit pe masura ce noi descoperiri confirmare popoare, locuri si evenimmente biblice. Totdeauna VA fi ASA.

7. Una DINTRE Cele mai mari MINUNI ALE Bibliei Este Unitatea SA. Luați va rog version CALCUL următoarele FAPTE minunate:
Răspundeți: A. Cele 66 de carti ale Bibliei au Fost scrise: 1. Pe Trei Continente. 2. În Trei limbi. 3. De 40 de Oameni Absolut diferiti (REGI, Pastori, Oameni de Stiinta, juriști, Generală a ONU de armata, Pescari, preoți SI UN medic). 4. Acoperind o Perioada Soldul de aproape 1500 de ani.

5. Despre subiecte DINTRE Cele mai controversate. 6. De Catre Oameni grijă Mare Parte Nu s-au întâlnit niciodata. 7. De Autori un căror Educatie si Trecut erau FOARTE diferite. B. Totuși, DESI PARE absolut inacceptabil, 1. Cele 66 de carti sunt version Armonie unele cu Altele. 2. Adesea sunt exprimate noi Concepte privind ONU anume Subiect, FARA CA aceste Concepte SA submineze CEEA CE AU Scris Alti scriitori ai Bibliei Despre Acelasi Subiect. C. Vorbind Despre impresionant! Intrebati Oameni de îngrijire au văzut Acelasi Eveniment Si fiecare VA VA da ONU Raport un CEEA ce sa întâmplat. Dar rapoartele vor Avea mari variații si in Practică se vor contrazice intre elemente version cate CEVA. Si totuși Biblia, Scrisa de 40 de scriitori, în Peste 1500 de ani, Arata de parca ar fi Scrisa de o singură Minte măreață. Si o Fost IntrAdevar: ". Ci oamenii au vorbit dela dumnezeu, mînați de Duhul Sfînt" 2 Petru 1:21. Duhul Sfant ia "manat" pe TOTI. El Este adevăratul Autor al Bibliei. Cele Patru Evanghelii diferă câteodată version Modul in ingrijirea relatează Acelasi Eveniment, Dar se completeaza Una pe alta.

Acceptându-L pe Hristos si ascultând Scripturile VA Change ONU pacatos be țiv, imoral, Profan Intr-ne Crestin iubitor, îngrijirea Nu se atinge de alcool, CURAT. E o Realitate PE ingrijire scepticii nu pot putere explicativă.

8. Ce dovezi ale inspirației Bibliei putem Gasi version viețile oamenilor?
Biblia SPUNE: "Caci, DACA Este echipei cineva version Hristos, Este o făptură Nouă Cele vechi s'au dus:.. IATA CA TOATE lucrurile s'au Facut noi" 2 Corinteni 5:17. Răspundeți: Viețile schimbate ale Celor ce-L urmează pe ISUS SI Asculta Scriptura constituie Dovada inspirației Bibliei îngrijire ne încălzește cel mai mult Inima. Bețivul Devine cumpătat imoralul, CURAT dependentul, liber profanul, respectuos fricosul, curajos si nepoliticosul, amabil.

Un sceptic american vizita o insula ai carei băștinași fuseseră candva canibali. Atunci cand o văzut ONU Bătrân citind Biblia, il ridiculiză for CA citea o carte "plina de mituri Deja depășite." Băștinașul Zambi SI ÎI spuse: "prietene, fii recunoscător CA Noi credem version această carte altminteri, te-am Servi Drept cina.". Biblia Change oamenii cu Adevarat si Interkultureller Austausch www.grenzenlos.or.at FAPT uimitor ÎI confirmare inspirația.

9. Ce dovezi privind inspirația Bibliei, APAR atunci cand comparăm profețiile Vechiului Testament privind venirea lui Mesia cu întâmplările din Viața lui ISUS PE grija Le gasim version Noul Testament?
Biblia SPUNE: ". Si un Inceput dela Moise, si dela Toti proorocii, si le-a tîlcuit, în TOATE Scripturile, ce era cu Privirea la El" Luca 24:27. "Caci (Apolo) înfrunta cu Putere pe Iudei înaintea norodului, si le dovedea din Scripturi CA ISUS Este Hristosul." Faptele Apostolilor 18:28. Răspundeți: Prezicerile Vechiului Testament cu Privirea la venirea lui Mesia erau Atat de SPECIFICE si atat de Clar împlinte de ISUS din Nazaret Incat si isus si Apolo au folosit aceste profeții Ca Sa le dovedească iudeilor CA ISUS era cu Adevarat Mesia. EXISTA mai mult de 125 de astfel de profeții. SA revedem Doar 12 DINTRE elemente: Profeție 1. Născut version Betleem 2. Născut Dintr-o Fecioara 3. Din Neamul lui David 4. Irod a încercat sa-L omoare 5. Trădat de un prieten 6. Vandut a scris 30 de arginți 7. Răstignit 8. AU TRAS la SORTI a scris hainele Lui 9. NICI UN os Rupt VECHIUL Testament Mica 5:2 Isaia 07:14 Ieremia 23:5 Ieremia 31:15 Psalmii 41:9 Zaharia 11:12 Zaharia 12:10 Psalmii 22:18 Psalmii 34:20 Exodul 12:46 Împlinirea version Noul Testament Matei 02:01 Matei 1:18-23 Apocalipsa 22:16 Matei 2:16-18 Ioan 13:18, 19, 26 Matei 26:14-16 Ioan 19:16-18, 37 Matei 27:35 Ioan 19:31-36 Matei 27:57-60 Matei 27:45-50 Faptele Apostolilor 10:38-40

10. Îngropat version Isaia 53:9 mormântul unui om bogat 11. ANUL, ziua si Ceasul Daniel 9:26, 27 mortii Sale Exodul 12:06 12. Inviat a Treia Zi Osea 6:2

Dr. Peter Stoner, Fost Șef al departamentelor de matematici, astronomie, si Inginerie al Colegiului Pasadena (California), a lucrat cu 600 Studenți timp de mai multi ani, aplicând "principiul probabilității" la profețiile privind venirea lui Mesia. Ei au Ales Doar opt din Cele MULTE valabile si au Decis Ca șansele CA TOATE opt SA se împlinească version decursul Vietii unui om Este de unu la 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000. Îngrijirea AR Fi șansele pretul mai mult de 125 profeții Despre Mesia? Ne putea fi Doar o întâmplare!

Biblia ne INVATA CA Pamantul o Fost creat version Sase Zile literale.

10. Ce mare Avantaj sunt o persoana de ingrijire aceptă Biblia ca fiind Cuvântul inspirat al lui dumnezeu?
Biblia SPUNE: "Am mai Multa pricepere decît bătrînii, CACI păzesc poruncile Tale." Psalmi 119:100. "Poruncile Tale MĂ fac mai înțelept decît vrăjmașii mei ...." Psalmi 119:98. "Ci cit sint de sus cerurile fata de Pamint, atit sint de sus .... gîndurile Mele fata de gîndurile voastre." Isaia 55:9. Răspundeți: O persoana de îngrijire acceptă Cuvântul lui dumnezeu VA Afla version afluență timp răspunsul la MULTE confruntări complexe, pe de ingrijire cercetătorii seculari Nu le putem dezlega. De exemplu, Biblia ne INVATA CA: A. dumnezeu a creat Pamantul si TOATE organismele VII Sase Zile literare, fiecare a cate 24 de minereu (Exodul 20:11 Psalmi 33:6, 9). B. Un potop general, a distrus forice ființă vie, cu excepția viețuitoarelor din mari si o Celor din Arca lui Noe (Geneza capitolele 6, 7, 8). C. Limbile diferite ale popoarelor au Inceput la Turnul Babel (Geneza 11:1-9). Dumnezeu, de îngrijire a existat din totdeauna si cunoaste Totul, ne împărtășește Cele Trei adevăruri de mai sus, recunoscând CA pe cont propriu Nu le vom descoperi niciodata. ACUM cunoastem "version Parte" (1 Corinteni 13:9). SI cunoștința lui dumnezeu Este "mai presus de ce putem noi descoperi." Romani 11:33. Evolutioniștii Nu vor Ști niciodata vârsta Pamantului a scris ca o Fost creat având o vârstă numita, ca si Adam si Eva. Cuplul era în vârstă de o zi, într-o Doua zi de Viata, Dar arătau ca adulti. Instrumentele de măsurat ale oamenilor Nu pot masura vârsta aparentă. În astfel de cazuri, aparatele Nu sunt demne de Încredere. Credeți version Biblie, SI VETI fi intotdeauna înaintea speculațiilor cercetătorilor seculari si a înțelepților acestei lumi.

Cand sa prăbușit comunismul, adepții Sai s-au intors la Biblie ca fiind singura Speranță a scris Oameni.

11. CE Intamplari cruciale Mondiale au adus version prim plan de puterea si autoritatea Bibliei?
Răspundeți: Căderea comunismului SI slăbirea si inconsecvența teoriei evoluționiste au organizațiile societății civile version Evidenta Biblia. NOTA: UNIUNEA Republicilor Sovietice Socialiste a încercat comunismul, ateismul si evolouționismul îngrijire Este Doctrina marxistă numărul 1. SI TOATE AU DAT GRES. Noile democrații rezultate Isi dau seama CA UN Singur îmbinare Lucru si striga Toti aproape INTR-UN Singur Glas Catre crestinism:. ". Aduceți-ne Biblia si învățăturile si predicile crestine TREBUIE SA clădim ACUM PE Temelia de nezdruncinat a rugăciunii si un Credinței crestine NIMIC Altceva Nu suferă Comparație. NIMIC Altceva Nu poate Raspunde întrebărilor mari ale Vietii aducând ritm în inimile oamenilor. Nu ne lasati SA așteptăm! Vrem si avem nevoie disperată de Biblie, de dumnezeu si de crestinism chiar ACUM. " Cuvântul lui dumnezeu Este învingător din Nou. Evoluționismul ca si comunismul Isi pierd credibilitatea si Competenta. TREBUIE SA NE amintim CA Nu e Decât o teorie, precară SI neverificată. Vom menționa Doar Trei aspecte: 1. Cartea lui Robert Gentry Mica Taina a creațiunii ia puroi version încurcătură pe MULȚI evoluționiști cu dovezile clare ale creațiunii instantanee. 2. Biologia moleculară a demonstrat recent CA Celula singură e ATAT de complexă Incat față ca originea accidentală o VIETII INTR-O singură Celula SA FIE DIN Punct de Vedere Matematică o absurditate. 3. Marea varietate de epoci de ingrijire au Fost desemnate ACUM for straturile din Marele Canion, masurătorile Științifice curente, opuse măsurătorior anterioare, fac evoluționiștii SI măsurătorile Lor SA alin iresponsabile si neglijente. Teoria ateistă a evoluției conform căreia oamenii si maimuțele Provin din strămoși comuni desconsideră conceptul Ca oamenii au Fost creati dupa chipul lui dumnezeu. Reneagă existența lui dumnezeu, Nu-L acceptă pe ISUS ca Mântuitor, Neaga Biblia si ridiculizează Adevărul unui Cămin vesnic version ceruri. Satana iubeste Teoria evoluționistă a scris CA distruge credibilitatea mântuirii. Comuniștii INVATA. Vom INVATA SI noi?

Biblia este capacitatea universală de atracție a scris CA sunt raspunsuri Clare a scris întrebările Cele mai dificile ale Vietii.

12. De ce sunt Biblia o asemenea capacitate de atracție universală?
Biblia SPUNE: ". Cuvîntul Tău ... Este o Lumina pe cararea mea" Psalmii 119.105. "V'am spus aceste lucruri, pentruca .... Bucuria voastra SA FIE deplină." Ioan 15:11. "Dumnezeu un Facut pe om dupa chipul .... lui dumnezeu." Geneza 1:27. "Tot asa SA lumineze si Lumina voastra înaintea oamenilor, ca EI SA VADA faptele voastre Bune, SI SA slăvească pe Tatal vostru, de îngrijire Este din ceruri." Matei 05:16. "Ma Voi intoarce SI VA Voi Lua cu Mine, ca acolo UNDE sint Eu, SA FITI SI Voi." Ioan 14:3. Răspundeți: Pentru CA Raspunde întrebărilor Celor Mai încuietorare ale Vietii: A. De UNDE VIN? Dumnezeu ne-a creat dupa chipul Sau. Noi n-am apărut version mod accidental ca picaturi Comune din nu stiu ce nori antici?! Suntem fii si fiice ale lui dumnezeu, Puternicul Imparat (Galateni 3:26). Suntem Atat de prețioși a scris dumnezeu, Incat atunci cand Adam si Eva au păcătuit, a dat pe FIUL SAU SA plătească pedeapsa păcatelor noastre CA SA putem fi liberi. El vrea sa ne refaca dupa chipul Sau si în afluență timp sa ne ia inapoi în Eden, Căminul Pierdut de Adam si Eva. B. De ce sunt aici? Țelul Nostru version Viață azi ar trebui SA FIE SA descoperim răspunsurile minunate ale Bibliei la problemele încuietoare ale VIETII SI SA acceptăm oferta lui ISUS de a ne reface fațadă dupa chipul Sau. (Romani 8:29). C. Ce imi Rezerva Viitorul? Nu e nevoie sa ne ghicim Viitorul. ISUS VA veni FOARTE curand sa-si ia poporul la Căminul pe îngrijirea la pregătit a scris EI version ceruri. Acolo, cu o Bucurie deplină si o fericire de nedescris, oamenii vor locui pe Vecie. (Ioan 14:1-3 Apocalipsa 21:3, 4).

13. Ii sunt recunoscător lui dumnezeu CA mi-a dat raspunsuri Atat de pozitiva la întrebările Cele mai încurcate ale Vietii.
Răspundeți:

Intrebari de meditat 1. Sunt ofensat Ca Biblia oferă descrieri Atat de colorate si dezgustătoare ale păcatului descriind viețile unor Personaje biblice. Chiar era Necesar? Da. Este unul din marile adevăruri de ingrijire ÎI dau credibilitate Bibliei. Majoritatea biografiilor îndulcesc partile Rele SAU SAR Peste elemente si le exagerează pe Cele Bune. Prezentând astfel, II da cititorului Increderea CA Biblia poate fi crezută; Nu VA mușamaliza NIMIC. În plus, Strategia Satanei e de ai convinge pe Oameni CA sunt Atat de păcătoși Incat dumnezeu Nu poate si nu-i VA mântui. Ce Bucurie ÎI cuprinde cand li se Arata din Biblie cazuri de Oameni CA EI (ARS mai Rau), pe de ingrijire dumnezeu ia eliberat din pacat si ia îndreptățit. (Romani 15:4) 2. Este chiar toata Biblia inspirată? Multi CRED CA Doar parțiale. Răspunsul SE Gaseste version Biblie: ". Toata Scriptura Este însuflată de dumnezeu si de folos Ca Sa învețe, SA mustre, SA îndrepte, sa dea înțelepciune version neprihănire" 2 Timotei 3:16. Nu Doar CA Biblia contine pur si simplu Cuvântul lui dumnezeu, ea Este chiar Cuvântul lui dumnezeu. Biblia Este manualul de operare si contine instrucțiunile din pretul Viața omenească. DACA ignorăm oricare DINTRE elemente vom Avea dificultăți SI Probleme inutilă. 3. Biblia Este o carte veche cu Concepte si vocabular demodat. Nu vi se PARE nesigur Sa ne bazăm pe CEVA ATAT de îndepărtat de Epoca Noastră iluminată? Nu. Vechimea E, în favoarea EI. De FAPT aceasta e Una din dovezile inspirației vânzare. Biblia SPUNE: "Dar Cuvîntul Domnului Ramine version veac." 1 Petru 1:25. Biblia sta ca o stâncă. Este Cartea lui dumnezeu-Cuvantul Sau. Nu poate fi distrusă. Oameni și chiar națiuni întregi au încercat SA Arda, SA interzică SI SA discrediteze Biblia, Dar s-au discreditat pe EI înșiși. Ei au dispărut, IAR atacurile Lor asupra Bibliei s-au uitat de mult. Dar Biblia Ramane o carte de mare tiraj, constant căutată. Milioane AR Muri a scris ea, DACA AR fi cazul. Mesajul EI Este dat de dumnezeu si 100% moderna. Inainte de ao Studia, roagă-TE SI CERE-I lui dumnezeu SA-TI deschidă Inima pe masura ce o citesti. 4. UNII DINTRE CEI mai străluciți Oameni din Lume, de ingrijire au studiat cu Atenție Biblia, CRED CA nimeni nu înțelege poate. DACA Biblia Este cu Adevarat Cartea lui dumnezeu, n-ar trebui SA poată fi înțeleasă de oricine? Oameni FOARTE deștepți, de ingrijire pot înțelege si putere explicativă Practic ORICE, adesea se opresc Repede si renunță sa mai citească Biblia. Motivul e Ca lucrurile spirituale "TREBUIE judecate duhovnicește." 1 Corinteni 2:13, 14. Lucrurile adânci ale Cuvântului Nu vor fi înțelese niciodata de o Minte seculară, oricât de strălucită ar fi ea. DACA echipei cineva Nu cauta cu sinceritate o relatie cu dumnezeu, Nu poate înțelege lucrurile lui dumnezeu. Duhul lui dumnezeu grija putere explicativă Biblia (Ioan 16:13, 14:26), Nu Este înțeles de mintea firească, seculară. Pe de alta Parte, creștinul umil, chiar needucat grija studiază Biblia primește o înțelegere uimitoare din PART Duhului Sfant (Matei 11:25; 1 Corinteni 2:09, 10). 5. Biblia Este plina de erori. Cum putem Crede CA Este inspirată? Majoritatea covârșitoare a ASA-numitelor erori din Biblie au Fost demonstra o fi simplu erori de judecată SAU lipsă de înțelegere din PART Celor de ingrijire se Plang. Nu sunt deloc erori, ci simplu adevăruri înțelese gresit. Biblia inspirată: 1. Iti VA SPUNE totdeauna Adevărul.

2. Nu te VA Duce version EROARE niciodata. 3. Ne putem Baza totdeauna pe ea. 4. Este Demna de Încredere si sunt autoritate Nu Doar version Probleme spirituale CI ORICE ALT domeniu pe îngrijire il abordează, INCLUSIV Istorie si Stiinta. Satana scoate mereu la iveală Cate ONU presupus defect din Scriptura, CEEA CE Nu e surprinzător. El Ia găsit defecte Pana si lui dumnezeu version ceruri. Este Posibil ca version câteva cazuri SA existe copieri greșite, Dar NICI o astfel de presupusă întâmplare SAU pretinsă EROARE Nu afecteză Cuvântul lui dumnezeu. Doctrina Nu e clădită pe ONU pasaj din Biblie, ci pe totalitatea comentariilor lui dumnezeu asupra oricărui subiesct. Nu cunoastem NICI O Asa-numită EROARE de niciun Fel de ingrijire ar putea afecta Continutul Scripturii. Sunt unele lucruri version Scriptura Greu de împăcat. Va fi intotdeauna loc a scris îndoială for CEI grijă de preferință SA se îndoiască. Credem CA chiar Asa-numitele erori, neexplicate version totalitate vor fi In curand dovedite a fi (asa cum sa întâmplat si in Trecut) alarme false. Cu Cat Incearca UNII mai mult SA submineze Biblia, cu ATAT mai tare strălucește Lumina EI.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful